nl-NLen-US
  • Clubhuis2
  • Jeugd
  • Stoeltjes

 Heuvelman Schoonmaakbedrijf        

Welkom bij Olympia!
De Goudsche Cricket & Football Club Olympia is een voetbalvereniging met een rijke historie. Al sinds 1886 is de club een begrip in de Goudse samenleving. Het eerste elftal van GC & FC Olympia komt uit in de eerste klasse zondag. Met haar 850 leden is Olympia gevestigd aan de Bodegraafsestraatweg in Gouda. Daar beschikt het over een prachtige nieuwe accommodatie, drie wedstrijdvelden, waarvan één voorzien van kunstgras, en een trainingsveld. Vanaf het begin van de jaren '80 van de vorige eeuw is de cricket-afdeling overigens een zelfstandige vereniging.

Op deze website probeert Olympia haar leden, sponsors, media, en overige bezoekers zo volledig mogelijk te informeren omtrent de vereniging. Wij heten u dan ook van harte welkom op onze website en hopen u nog vaak te mogen begroeten. Natuurlijk kunt u ons ook volgen via social media:

BEREIKBAARHEID

CONTACT

LID WORDEN

WEDSTRIJDEN

AGENDA

AFGELASTINGEN

Nieuws en mededelingen

26

Sluiting accommodatie ter voorbereiding op seizoen 2017/2018

Van maandag 26 juni tot en met maandag 31 juli a.s. is de accommodatie gesloten voor ALLE activiteiten. Hierop zijn géén uitzonderingen. Wij verzoeken u vriendelijk hier notie van te nemen en hiermee rekening te houden bij het plannen van bijeenkomsten, vergaderingen, besprekingen, etc. Dit om teleurstellingen te voorkomen. 

Het Bestuur

Lees verder22

Reda Azim nieuwe trainer VR1

Het heeft even geduurd, maar we zijn daarom niet minder trots te kunnen melden dat Reda Azim met ingang van het komende seizoen de trainer van onze VR1 is. Reda is afkomstig van VV Haastrecht waar hij zijn TC3 trainersdiploma behaalde en onder andere de vrouwen en de C1 trainde. In het dagelijks leven werkt Reda bij Defensie. Daarnaast is hij instructeur in de verdedigingssport Krav Maga.

Wij wensen Reda veel succes met de VR1 in de 2e klasse!

Lees verder22

Poule indelingen categorie A (2e, JO19-1, JO17-1, JO15-1 en VR1)

De Poule indelingen van de teams uitkomend in categorie A zijn bekend! De indeling van Olympia 1 was reeds bekend, vandaag is ook de nummering van de competitie bekend gemaakt, speelschema's worden momenteel gemaakt en zullen, zodra deze klaar zijn, in een apart bericht op de website worden geplaatst. 

De indelingen welke nu bekend zijn gemaakt:

Olympia 2 (zo.) speelt komend seizoen in de reserve Hoofdklasse A en is ingedeeld bij: DOSR 2, Excelsio '20 2, Foreholte 2, HBS 2, Laakkwartier 2, Oliveo 2, Quick 2, RKAVV 2, RKDEO 2, SJC 2, TOGB 2, VOC 2 en Westlandia 2.

Lees verder11

2e Editie van de digitale Olympiaan nu online

De 2e editie van de digitale Olympiaan online! Met daarin weer nieuwtjes inzake Olympia, interviews en achtergrondinformatie. De digitale Olympiaan, welke responsive is, kan geopend worden op een gewone pc, een laptop, een tablet of een mobiel, het magazine is op elk apparaat goed te lezen.

Klik op de volgende link om de Olympiaan te lezen: 2e editie digitale Olympiaan.

We wensen een ieder heel veel leesplezier en voor tips, vragen of je mening over deze nieuwe, digitale versie van de Olympiaan, zijn we via de email te bereiken op olympiaan@gcfc-olympia.nl en mocht je na het lezen geinteresseerd zijn om ook wat te gaan doen, meld je dan gerust aan! Ervaring is geen vereiste, het Olympia gevoel en de juiste instelling, des te meer! Mail ook dan de redactie via olympiaan@gcfc-olympia.nl en een van de redactieleden neemt dan z.s.m. contact met je op!


Namens de redactie van de Olympiaan:

Nicoline Verwaal
Patricia Goslings
Thijs Zuidam
Rick Kraaijeveld
Tom Kraaijeveld
Mirelle Kool

Lees verder11

5e editie Generation Next

Alle spelers, ouders, leiders en trainers van alle teams uit de O8 en O9 jeugd (vroeger F'jes), twee competitieteams uit de voetbalschool en MO11 zijn uitgenodigd voor de vijfde editie van Generation Next op zaterdagmorgen 19 augustus 2017. 

Zaterdagmorgen 19 augustus is de vijfde vernieuwde editie van het programma Generation Next. Dit is een in 2013 door Olympia ontwikkeld programma geïnspireerd door de pedagogische aanpak van de vreedzame school. Tijdens deze ochtend willen we de teams - spelers, leiders, trainers en ouders - kennis met elkaar laten maken, informatie delen over de vereniging en het voetbalseizoen en met elkaar in gesprek gaan over sportiviteit en respect. De spelers en leiders maken die ochtend onder begeleiding afspraken in het eigen team hoe zij er een sportief seizoen van willen maken. De spelers worden verwacht in voetbal/trainingskleding.

 

Lees verder06

Aankondiging Speldendragersbijeenkomst 15 september 2017

Vrijdagmiddag 15 september 2017 vanaf 17.00 uur vindt weer de jaarlijkse Speldendragersbijeenkomst plaats in ons clubhuis. De bijeenkomst is uitsluitend toegankelijk voor speldendragers en hun partners. Voor een welkomstdrankje en een buffet wordt gezorgd.

Noteer vast in de agenda, verdere informatie over aanmelden volgt zo snel mogelijk.

Lees verder05

Nieuwe gezichten in poule Olympia 1

Hoogland, Unitas, BMT, RVC’33 en Delft. Nieuwe gezichten in de poule van Olympia 1 voor het seizoen 2017/2018.  Maar ook oude bekenden als Nieuwerkerk, Boshuizen, Velo en VOC. Een op het eerste gezicht interessante indeling. We zetten de clubs en plaats van herkomst even voor u op een rij:

 

Lees verder20

Reactie 6 Goudse voetbalverenigingen op nieuwe Sportnota

Na een jaar vertraging is gisterenavond de behandeling van de Nota Sport en Bewegen in de gemeenteraad gestart. De zes Goudse veld-voetbalverenigingen hebben gezamenlijk een reactie gestuurd op deze nota. 

Teksten uit het voorstel van het College aan de Gemeenteraad:
'De gemeente wil het accent bij het sportbeleid meer gaan leggen “op het stimuleren van sport als verbindende kracht in onze samenleving”. Sport zal daarbij meer ingezet worden om doelstellingen op het gebied van welzijn en volksgezondheid (sociaal domein) te realiseren.' 
'De huidige sportstimuleringsbudgetten wil de gemeente op gebiedsniveau inzetten en sportbuurtwerkers en combinatiefunctionarissen verbinden met de sociale teams om te bereiken dat sport en bewegen de komende jaren gaat bijdragen aan de gezondheid, zelfredzaamheid en sociale kracht van aandachtsgroepen. 


Onze voorzitter heeft namens de zes voetbalverenigingen gisteravond ingesproken. “Wij doen als voetbalverenigingen al niet anders dan een brede maatschappelijk bijdrage leveren voor duizenden voetballende kinderen en volwassenen in een grote diversiteit qua achtergrond op sociaal economisch, sociaal cultureel, opleiding en fysiek en psychisch terrein voor voetballers van 5 tot circa 80 jaar. De verenigingen zijn een tweede ‘thuis’ voor heel veel Gouwenaars in een brede kring om (voorheen) voetballers heen. De verenigingen zijn bedrijven gerund door honderden bij ‘hun' club betrokken vrijwilligers. Mede dankzij de inzet van al die vrijwilligers kunnen we het lidmaatschap betaalbaar houden, maar jaarlijks wel zo’n 5000 wedstrijden, ruim 10.000 trainingen en vele andere evenementen en zelfs activiteiten voor goede doelen, de buurt en opleidingen en stages bieden. Maar dat kunnen blijven doen of zelfs nog meer binnen het sociaal domein, gaat niet van zelf. Daar hebben we hulp van de gemeente bij nodig.”

De gehele, gezamenlijke verklaring van de 6 Goudse voetbalclubs is te lezen in deze PDF.
Het debat rond de sportnota in de Raad is op 26 juni. Besluitvorming vindt plaats in de laatste raadsvergadering voor het zomerreces op 5 juli 2017.

Voor wie alle stukken rond de sportnota wil nalezen, zie de website van de gemeente Gouda: http://www.gouda.nl/ris/Raadsinformatie/Raadsvergaderingen/Raadsvergaderingen

Lees verder18

Bannen winnen Olympia Open Boules

Na ca. 80 wedstrijden werd de finale gespeeld van de Olympia Open Boules door de gebroeders Van den Ban tegen Rick v/d Berg en Nick Kalmeijer. Het werd een redelijk eenvoudige overwinning voor de op stoom zijnde Bannen en daarmee kreeg het toernooi de terechte winnaar, zeker omdat de broers verleden jaar ook in de finale stonden, maar deze schlemielig verloren. 

Bumpervoetbal en Jeu de Boulen het gaat prima samen. Op en rond het hoofdveld allerlei gezellige activiteiten tegen Alvleesklierkanker en even verderop ballen gooiende mannen (en vrouw) die ook nog alle prijzen opeisten van de loterij voor het goede doel. Wat een feest, voor herhaling vatbaar...

De 17e editie van de Olympia Open Boules was dus wederom genieten, maar werd wel overschaduwd door het bericht dat Francisca van ‘t Hoog met spoed was opgenomen in het ziekenhuis. Wij wensen de familie Van ’t Hoog sterkte en hopelijk beterschap. 

Alle bedankjes zijn gisterenavond al gedaan, waarbij wij echter tot onze spijt nog één iemand zijn vergeten, vriend Hans Streefland. Hans, super bedankt voor alle werkzaamheden! Volgend jaar is de organisatie dus in handen van de Bannen en worden zij geholpen door Marco en Harry v/d Berg die de eer van de laatste plaats opstreken.

Tot Boules!

Foto's staan op onze Facebookpagina!


Aanvulling: Vanavond, dinsdag 20 juni, is bekend geworden dat tot groot verdriet Francisca is overleden. Alle boulers wensen Pim, dochters en alle familieleden heel veel sterkte met dit verlies. 

Lees verder14

Indelingen teams jeugd seizoen 2017/2018

Het seizoen zit er weer op. En we hebben in de selectieperiode al weer een begin gemaakt met het nieuwe seizoen. Er is hard getraind bij zowel de selectie als niet-selectiegroepen en al weer volop ontwikkeling zichtbaar. Dat is altijd het mooie van competitie en het doorstromen in een nieuwe groep.

Belangrijkste uitgangspunt bij het selecteren is dat elke speler op zijn of haar eigen niveau speelt. Dat geeft het meeste plezier en ontwikkeling. Het is dus ook niet zo dat in een 'hoog' team spelen beter is dan bijvoorbeeld in een 'niet-selectieteam'.

Wij hebben met een hele groep trainers naar eer en geweten de indeling gemaakt. Daarbij hebben wij keuzes gemaakt op basis van de ervaringen in het afgelopen seizoen, de selectietrainingen en soms ook oefenwedstrijden. En vervolgens besproken met meerdere trainers en de coördinatoren van de lettergroepen. 

Lees verder
Bekijk de complete Agenda voor alle gebeurtenissen op Olympia.

LEDENADMINISTRATIE

Gegevens gewijzigd of een vraag?
Ga verder

VRIJWILLIGERS

Wat kan ik doen voor de vereniging?
Ga verder

BUSINESSCLUB OLYMPIA

In een ontspannen sfeer netwerken?
Ga verder

SPONSORING

Door samenwerking elkaar versterken!
Lees meer


KNVB West II Nieuws
Laatste tweets
VI Voetbalnieuws