nl-NLen-US
  • Clubhuis2
  • Stoeltjes
  • Jeugd sep 17

 Heuvelman Schoonmaakbedrijf        

Welkom bij Olympia!
Welkom op onze website! De Goudsche Cricket & Football Club Olympia uit 1886 is een voetbalvereniging met een rijke historie. We zijn een van de tien oudste voetbalverenigingen in Nederland, gevestigd aan de Bodegraafsestraatweg 52 in Gouda. Olympia1 speelt in de eerste klasse zondag, Olympia 2 reserve hoofdklasse en Olympia VR1 in de tweede klasse. Olympia heeft ca 900 leden. We beschikken over een prachtige nieuwe duurzame accommodatie (2014), drie wedstrijdvelden, waarvan één met kunstgras (vanaf volgend seizoen 2), een trainingsveld, twee panna-velden, een jeu de boules baan en mini speeltuin. Naast competitievoetbal voor vrouwen/meisjes en mannen/jongens biedt Olympia voetbal voor spelertjes onder 7 jaar (voetbalschool) en 35-plussers, walking football (60+), jeu de boules, een wandelgroep en heel veel traditionele en nieuwe (maatschappelijke) activiteiten voor leden, de businessclub en niet leden. De cricket-afdeling is een zelfstandige vereniging geworden en elders in Gouda gevestigd.

We willen we u zo goed mogelijk informeren over GC&FC Olympia, wie we zijn, wat we doen en hoe u ons waarvoor kunt bereiken. Natuurlijk kunt u ons ook volgen via social media (Instagram en):

ROUTE

CONTACT

LID WORDEN

WEDSTRIJDEN

AGENDA

TRAINING
Olympia gewillig naar slachtbank bij VOC


Olympia heeft vandaag weinig in te brengen bij koploper VOC. De Rotterdammers zijn duidelijk beter en hebben ook de wil om te winnen. Voor rust biedt Olympia nog enige tegenstand, het staat halverwege 2-0. In de tweede helft loopt VOC gemakkelijk uit naar een ruime 6-0 overwinning, en daar valt niets op af te dingen.

  Kijk hier voor alle verslagen


Nieuws en mededelingen

19

Aangepast trainingsschema jeugd tijdens Meivakantie

In de 2 weken meivakantie wordt er door de niet-selectiegroepen 1x per week getraind op het 2e trainingsmoment, de woensdag. Dus ook de centrale training voor pupillen vindt dan plaats. De selectieteams trainen ook in de vakantie 2x per week, tenzij iets anders met de trainer wordt afgesproken. 

Na de vakantie begint de jaarlijkse  selectieperiode op 7 mei. Hierover wordt u op korte termijn geïnformeerd.

Fijne meivakantie en tot snel!


Jan Chris Kuipers
Hoofd Jeugdopleiding Olympia

Lees verder19

Zaterdag 20/4 kantine open vanaf 15:00 uur

De meivakantie is gestart en dat is ook goed te merken aan het aantal te spelen wedstrijden op de velden bij Olympia bij de jeugd. Of beter gezegd de niet te spelen wedstrijden, want er wordt morgen, zaterdag 20 april, namelijk niet gevoetbald aan de Bodegraafsestraatweg. 

Echter, voor een gezellig praatje en een verfrissend drankje kan je zaterdag vanaf 15:00 uur wel in de kantine terecht! Onder het genot van een frisse tea of limonade vast vooruit blikken op wedstrijd van het 1e zondag. Of gewoon met vrienden en bekenden een biertje drinken op het dakterras, het kan vanaf 15:00 uur!

Zondag, 1e paasdag, speelt Olympia 1 thuis tegen Moerse Boys. Deze dag is de kantine geopend vanaf 12:30 uur. 

Lees verder19

Voorbeschouwing Olympia-Moerse Boys

Aanstaande zondag speelt Olympia zijn twaalfde thuiswedstrijd van het seizoen. Moerse Boys uit Zundert is de tegenstander. Een voorbeschouwing:

Olympia
Afgelopen zondag blameerde Olympia zich met een 6-0 nederlaag bij koploper VOC. Bij rust stond het 2-0, maar na de thee liet Olympia zich gewillig naar de slachtbank leiden. En dat is een pijnlijke constatering. Zeker omdat het nog steeds mogelijk is om zich via de periode te plaatsen voor de nacompetitie.

Lees verder17

Doe jij mee aan de KinderLoop met Olympia?

Vrijdagmiddag 21 juni om 17.00 uur start een KinderLoop, een wandeling van 24 minuten na een swingende warming up, in speeltuin de Sluis en op de wandelboulevard langs de Gouwe. De Kinderloop is onderdeel van de eerste SamenLoop voor Hoop in Gouda, waarmee geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker. Het wordt een sfeervol evenement met optredens op drie podia, een vuurspuwer, een goochelaar, catering, kraampjes van teams die meedoen met de 24-uurs wandelestafette. En nog veel meer. Olympia vindt het leuk om met pupillen mee te doen aan de KinderLoop. Deelnemen kost 3 euro per kind, waar je ook een T-shirt van KWF voor krijgt. Je kunt je aanmelden bij Wilma Neefjes. Geef je naam, maat voor het T-shirt (122, 152, S of M), en je team daarbij door. Natuurlijk helemaal leuk als je met je hele team mee gaat doen. 

Lees verder15

Ben jij volgend seizoen onze coördinator Voetbalschool?

Voetballen kun je bij Olympia vanaf je vijfde jaar J/M in de Voetbalschool (VBS). Komend seizoen (2019/2020) zullen dat spelertjes zijn met geboortejaar 2013 of 2014. We zoeken bij voorkeur een ouder / verzorger van een van deze voetballertjes om de huidige coördinator Nynke Marcus op te volgen. Als je wilt, kun je dit seizoen al vast meelopen om te worden ingewerkt. Heb je interesse om deze super enthousiaste groep, onze Ministars, te coördineren? Neem dan contact op met Esther van Zutphen, manager pupillen (incl. VBS) of vraag Nynke of Gert van Leeuwen (nu coördinator O8 t/m O10, daarvoor van de VBS) naar hun ervaringen. Nynke vertelt: 

Lees verder15

Eerste Stroopwafeltoernooi groot succes!

Zo'n duizend bezoekers, waaronder 360 voetballers, waren zondag bij Olympia te vinden voor het eerste toernooi van een reeks van vier Stroopwafeltoernooien. Een feest voor iedereen mede dankzij de vele vrijwilligers, veelal ouders van de deelnemende Olympianen en sponsoren. Naast voetbal, waar plezier de boventoon voerde, waren er rond de velden ook andere activiteiten georganiseerd. En een zonnetje aan de hemel, al was het wel behoorlijk fris. Een feestje! Een extra feestje voor JO12-1, die de beker voor de eerste plaats in hun poule met hoofdklasse / eerste klasse teams heeft gewonnen. Gefeliciteerd!

Lees verder12

Sponsorcommissie Olympia slaat wederom een slag

De sponsorcommissie van Olympia heeft de afgelopen weken niet stil gezeten. Wederom zijn er weer een aantal bedrijven partner geworden van Olympia. We stellen ze aan u voor:

 

Lees verder10

Enquête: Plezier in Voetbal - Senioren en Junioren: Geef ook je mening!

Bas Gelderblom en Dustin Kalmeijer zijn derde jaars student aan het MBO Rijnland (voorheen ID College). Zij volgen de opleiding sport & bewegen, uitstroom-richting “buurt, onderwijs en sport”. Vanuit hun opleiding hebben ze de opdracht gekregen om bij een sportvereniging een probleem te onderzoeken. Voor Olympia gaan ze aan de slag met een onderzoek onder junioren en senioren met de vraag “Wat zorgt ervoor dat je met plezier voetbalt, en wat kan of moet zelfs beter?". Ze gebruiken hiervoor een online enquête, waarbij de gegevens anoniem worden verwerkt. Vul ook de enquête in, kost je maar zo'n 5 minuten. Zo help je mee om het voetballen voor jezelf bij Olympia (nog) leuker te maken! enquete plezier in voetbal (houden)

Lees verder10

Schoolvoetbal weer een feestje

Alle schoolteams, begeleiding, supporters, ons bar en onderhoudsteam bedankt voor het feestje dat de afgelopen twee weken het schoolvoetbaltoernooi bij Olympia was. In het bijzonder super dank aan de Olympianen, onze trainers op woensdag van MBO Rijnland en Esther Remmerswaal van Sport.Gouda (zie groepsfoto) voor de begeleiding van de wedstrijden en alles er omheen! Voor Olympia zit het toernooi er weer op. De stadsfinales zijn op woensdagmiddag 8 mei bij ONA en DONK dit jaar. 

Lees verder05

De leukste voetbaldagen in de meivakantie op 2 en 3 mei

In de meivakantie organiseert Voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek samen met zeven voetbalverenigingen in het Groene Hart voetbaldagen. Wil jij trainen met de leukste trainers, met al je vrienden en leuke prijzen winnen? Dan zijn deze voetbaldagen vol met voetbalplezier, spelletjes en uitdagingen zeker iets voor jou! 

Lees verder17

Trainers voor Selectieteams Pupillen gezocht!

Voor onze SELECTIETEAMS PUPILLEN O8, O9, O10, O11, O12 zoeken wij getalenteerde pupillentrainers. Inmiddels hebben we een kwalitatief hoogwaardige trainersstaf voor komend seizoen. Welke ambitieuze pupillentrainers willen hier ook deel van uitmaken?

Ontwikkeling centraal
Olympia uit Gouda is een ambitieuze vereniging waar de ontwikkeling van de individuele speler centraal staat. Van trainers wordt verwacht dat ze spelers vooruit helpen in hun (voetbal)ontwikkeling. Vanuit samenwerking zijn we goed op weg  om een topjeugdopleiding bij Olympia te creëren, die jaarlijks spelers voor Olympia 1 aflevert.

Enthousiasme & voetbalinhoud
We zijn we op zoek naar enthousiaste trainers met voetbalinhoud, die met plezier & gemak communiceren met talentvolle kinderen van 7 t/m 12 jaar. Liefst in bezit van KNVB-pupillentrainer en ervaring met het trainen van pupillenselectieteams. VOG vereist.Deze talentvolle groepen spelen 6v6 en 8v8 competitie op hoofdklasse t/m 2e klasse niveau. Ze trainen tegelijkertijd op dinsdag en donderdag van 16.15 tot 17.15 uur en spelen wedstrijden op zaterdag. We trainen met een uitgebalanceerd trainingsprogramma, waarin 'BAAS OVER DE BAL' centraal staat.

Prima vergoeding
Olympia is een vereniging met een rijke historie en een goede organisatie, waar je een prima vergoeding ontvangt, waar volop opleidings-mogelijkheden en -kansen (TC3 bv.) zijn om je verder te ontwikkelen als trainer binnen een ambitieuze en talentvolle trainersgroep. 

Welkom
Graag maak ik een kennismakingsafspraak met je. Je kunt je voetbal CV en een korte motivatie mailen naar hjo@gcfc-olympia.nl gericht aan Jan Chris Kuipers, Hoofd Jeugdopleiding.

Lees verder17

Trainer voor de O14-1 gezocht!

Voor ons talentvolle O14-1 selectieteam zoeken wij een ambitieuze en communicatieve trainer.

Ontwikkeling centraal
Olympia uit Gouda is een ambitieuze vereniging waar de ontwikkeling van de individuele speler centraal staat. Van trainers wordt verwacht ze spelers vooruit helpen in hun (voetbal)ontwikkeling. Vanuit samen-werken zijn we aardig op weg om een  topjeugdopleiding bij Olympia te creëren, die jaarlijks spelers voor Olympia 1 aflevert. De doelstelling is het spelen van avontuurlijk voetbal met veel druk op de bal.

Stevig & sociaal vaardig
We zijn we op zoek naar een trainer met een aantal jaren ervaring, die onze talentvolle spelers een stap verder brengt op tactisch en fysiek niveau en op het vlak van samen-werken. Je hebt overwicht, maar bent ook sociaal vaardig, waardoor er met plezier wordt gevoetbald. Liefst in bezit van TC 3 of met de ambitie om deze opleiding te doen. Deze groep gaat in een O14 competitie spelen en speelde afgelopen jaren op 1e klasse niveau. Ze trainen op dinsdag en donderdag van 17.15 tot 18.30 uur en spelen wedstrijden op zaterdag. 

Volop mogelijkheden
Olympia is een vereniging met een rijke historie en een goede organisatie, waar je een prima vergoeding ontvangt, waar volop opleidings-mogelijkheden en -kansen zijn om je verder te ontwikkelen als trainer binnen een ambitieuze en talentvolle trainersgroep.

Welkom
Graag maak ik een kennismakingsafspraak met je. Je kunt je voetbal CV en een korte motivatie mailen naar hjo@gcfc-olympia.nl gericht aan Jan Chris Kuipers, Hoofd Jeugdopleiding.

Lees verder11

UPDATE! Aangestelde jeugdtrainers aangesteld voor seizoen 2019/2020

Hoewel de competitie dit seizoen nog enkele maanden duurt, zijn we bij Olympia al druk bezig met de diverse zaken voor het komend seizoen. 

We zijn bij Olympia dan ook zeer verheugd dat we voor seizoen 2019-2020 bekend kunnen maken dat Tjerk Rook als trainer voor de JO19-1 (huidige trainer van de JO17-1) is vastgelegd en Robin van Duin is vastgelegd als trainer voor de JO15-1(huidige trainer JO15-2). We wensen beiden enorm veel succes met de nieuwe uitdaging voor komend seizoen, en uiteraard ook voor het lopende seizoen!

UPDATE: Komend seizoen doet Patrick Palyama de JO17-1 (nu de JO15-1) en Maarten van Dongen schuift door naar de JO12-1 (nu de JO11-1). Ook jullie succes voor zowel het huidige als het aankomende seizoen!

Lees verder28

Contributie betalen met Rotterdampas met kindpakket, aanschaf sporttenue via Kinderfonds

Het nieuwe ‘pasjaar’ van de Rotterdampas gaat 1 maart in. Dat betekent dat heel veel pashouders hun pas weer kunnen verlengen. De gemeente Gouda heeft als beleid, dat kinderen gelijke kansen moeten hebben om zich te kunnen ontwikkelen en biedt daarom het Kindpakket aan. Het Kindpakket is bedoeld voor kinderen (4 tot 18 jaar) die opgroeien in gezinnen met een laag inkomen waar weinig geld overblijft om te kunnen besteden aan sporten of andere zaken buitenshuis. Hiervoor is de samenwerking met de Rotterdampas aangegaan.

Lees verder11

Speelschema's competitie Olympia 1, 2 en JO19-1

Binnenkort staan ze ook gepubliceerd in de nieuwe seizoensgids, maar er is alweer zoveel vraag naar, dat we ze hier vast plaatsen. De speelschema's voor de competitie van Olympia 1, 2 en JO19-1 zijn hieronder in PDF te zien en te downloaden! Veel plezier ermee!

Speelschema competitie - seizoen 2018/2019 - Olympia 1 (zo.)

Speelschema competitie - seizoen 2018/2019 - Olympia 2 (zo.)

Speelschema competitie - seizoen 2018/2019 - Olympia JO19-1

Lees verder
Speel mee in de Vriendenloterij
en steun Olympia!

 

 

shop en doneer

iDevice Gouda
De Meander Gouda

Agenda
Wed 08 May 12:00 Stadsfinales Schoolvoetbal
Sun 12 May 08:00 Stroopwafeltoernooi Meisjes
Thu 30 May 08:00 Stroopwafeltoernooi
Fri 31 May 08:00 Gehandicaptendag
Sat 01 Jun 08:00 Mini Stars Toernooi
Mon 10 Jun 08:30 High Priority Familietoernooi

Bekijk de complete Agenda voor alle gebeurtenissen op Olympia.

LEDENADMINISTRATIE

Gegevens gewijzigd of een vraag?
Ga verder

VRIJWILLIGERS

Wat kan ik doen voor de vereniging?
Ga verder

BUSINESSCLUB OLYMPIA

In een ontspannen sfeer netwerken?
Ga verder

SPONSORING

Door samenwerking elkaar versterken!
Lees meer


Laatste tweets
VI Voetbalnieuws
Messi troeft De Ligt af en pakt individuele prijs - Friday, April 19, 2019

UEFA-ranking: Nederland van grauwe middenmoter tot aanvoerder subtop - Friday, April 19, 2019

Van der Vaart herinnert zich zijn debuut, Scheringa hielp Van Gaal naar AZ-titel - Friday, April 19, 2019

Martins Indi draagt Van Gaal én Lopetegui in zijn hart - Friday, April 19, 2019

Klopp leefde enorm mee City: 'Dat was echt ongelooflijk, hè?' - Friday, April 19, 2019

KNVB: 33ste speelronde Eredivisie definitief naar 15 mei - Friday, April 19, 2019

Solskjaer kritisch: 'Sommige spelers hebben een reality check nodig' - Friday, April 19, 2019

Kortom - Maxi Romero nadert rentree, Maria vertrekt bij FC Twente - Friday, April 19, 2019

Transfers Buitenland: Simeone cryptisch over toekomst Diego Costa - Friday, April 19, 2019

Guardiola baalt van misgelopen ontmoeting met oude bekende Ten Hag - Friday, April 19, 2019

Oud-Feyenoorder Buijs 'stak wel een vuistje in de lucht' voor Ajax - Friday, April 19, 2019

Ten Hag deelt mening Pochettino over favorietenrol Ajax niet - Friday, April 19, 2019

Mazraoui kan Ajax voorlopig niet bijstaan in vervolg titelstrijd - Friday, April 19, 2019

Van Bommel over wedstrijdschema: 'Ideaal voor de competitie is dit niet' - Friday, April 19, 2019

Van Bronckhorst pakt Clasie 'tweede' aanvoerdersband af - Friday, April 19, 2019

Van Bronckhorst: 'Ajax kan de Champions League winnen' - Friday, April 19, 2019

Van den Brom kondigt wijzigingen aan richting kraker in De Kuip - Friday, April 19, 2019

Cruciale periode voor Eredivisie-missie Emmen - Friday, April 19, 2019

Allegri vindt dat Ajax-dreun seizoen Juventus niet mag overschaduwen - Friday, April 19, 2019

Pechvogel Fosu-Mensah krijgt nieuwe dreun en mist Oranje-toetje - Friday, April 19, 2019