nl-NLen-US
  • Clubhuis2
  • Jeugd
  • Stoeltjes

 Heuvelman Schoonmaakbedrijf        

Welkom bij Olympia!
De Goudsche Cricket & Football Club Olympia is een voetbalvereniging met een rijke historie. Al sinds 1886 is de club een begrip in de Goudse samenleving. Het eerste elftal van GC & FC Olympia komt uit in de eerste klasse zondag. Met haar 850 leden is Olympia gevestigd aan de Bodegraafsestraatweg in Gouda. Daar beschikt het over een prachtige nieuwe accommodatie, drie wedstrijdvelden, waarvan één voorzien van kunstgras, en een trainingsveld. Vanaf het begin van de jaren '80 van de vorige eeuw is de cricket-afdeling overigens een zelfstandige vereniging.

Op deze website probeert Olympia haar leden, sponsors, media, en overige bezoekers zo volledig mogelijk te informeren omtrent de vereniging. Wij heten u dan ook van harte welkom op onze website en hopen u nog vaak te mogen begroeten. Natuurlijk kunt u ons ook volgen via social media:

BEREIKBAARHEID

CONTACT

LID WORDEN

WEDSTRIJDEN

AGENDA

AFGELASTINGEN
Gebrek aan scorend vermogen breekt Olympia op in Poortugaal


Zonder doelpunten is het lastig om te winnen vandaag. Zeker als de gastheren al snel makkelijk op voorsprong komen. Daarna heeft Olympia het initiatief en veel balbezit, maar tot uitgespeelde kansen leidt dat niet. Er zijn wel mogelijkheden, maar het ontbreekt aan geluk en echte aanvalskracht. Zo eindigt de wedstrijd in 1-0 en is de derde opeenvolgende nederlaag een feit.

  Kijk hier voor alle verslagen


Nieuws en mededelingen

06

Rood Zwarte Mannendiner op 7 april!

Op vrijdag 7 april organiseert Olympia het Rood Zwart Mannendiner. Dit jaar vindt deze avond plaats bij Sociëteit de Reünie aan de Oosthaven. Er wordt een 4- gangen diner bereidt door restaurant Buiten Eten + Drinken, wat wordt aangeboden voor de mooie prijs van € 16,50 per persoon.

De sociëteit biedt ruimte aan 70 gasten, waardoor er dus een maximaal aantal deelnemers is. Vroeg inschrijven dus allen, mocht het maximale aantal inschrijvingen bereikt worden, genieten de de deelnemers van het Rood Zwart Mannendiner van 2016 een voorrangspositie. De bar van de sociëteit is deze vrijdagmiddag vanaf 16:00 uur geopend voor degene die voor aanvang van het diner gezellig willen borrelen, het diner vangt aan om 18:30 uur.

Inschrijven kan tot uiterlijk zondag 2 april via het inschrijfformulier op de pagina van het Rood Zwart Mannendiner.

Lees verder24

#wijwillenhesjes

ING is al 20 jaar trotse hoofdsponsor van de hesjes.

Zij willen het Nederlands voetbal vooruit helpen. Dat doen ze met financieel advies, sponsoring en met materialen zoals pionnen en ballen. En niet te vergeten: dé ING trainingshesjes. Wij maken kans op 50 hesjes door deze foto te delen op onze social media. Zal GC & FC Olympia de hesjes krijgen? #wijwillenhesjes

 

Lees verder22

Harry van der Laan sr. overleden

Wij ontvingen het droevige bericht, dat de heer Harry van der Laan sr. op 17 maart jl. is overleden. De crematieplechtigheid vindt plaats op vrijdag 24 maart a.s. om 12.00 uur in Crematorium IJsselhof. Na afloop is er gelegenheid tot condoleren. 


Wij wensen de familie veel sterkte toe in deze moeilijke periode.


Het Bestuur

Lees verder21

Trainer/Coach voor de VR1 gezocht!

Sinds 2012 biedt Olympia ook vrouwenvoetbal. Inmiddels zijn er twee vrouwenteams en staat het talentvolle VR1 op het punt te promoveren naar de 2e klasse zondag! 

Voor dit ambitieuze VR1 team zoeken wij een even ambitieuze Trainer/Coach.

Lees verder20

Oly’s Zomerkinderkledingbeurs op 5 april

Binnenkort is het weer zo ver. Op woensdag 5 april organiseert Oly’s een tweedehands kinderkledingbeurs in het clubhuis van Olympia. Vanaf 08:30 t/m 12:00 bent u van harte welkom om te komen kijken, passen en shoppen. Nieuw is het aanbod van kleine maatjes van 62 t/m 86. Ook dit jaar zal een deel van de opbrengst weer ten goede komen aan de jeugdopleiding van Olympia.

Lees verder16

Rens Binken komend seizoen nieuwe trainer/coach Olympia 2

Afgelopen week is Olympia met Rens Binken tot overeenstemming gekomen om het komende seizoen 2017-2018 ons senioren selectieteam Olympia 2 te trainen en te coachen.

Rens is ‘een oude bekende’ van Olympia en heeft al eerder verschillende jeugd- en senioren selectieteams onder zijn hoede gehad. Rens kijkt, evenals Olympia, uit naar de samenwerking met Tom Rietberg als hoofdtrainer, de overige trainers en begeleidingsstaf van de selectie, hetgeen Rens onderstreepte door tijdens de handdruk ter bezegeling van onze afspraken te zeggen “het voelt als thuiskomen”.

Olympia verwacht binnenkort melding te kunnen doen over de verdere samenstelling van de trainers/begeleidingsstaf van Olympia’s selectieteams.


Bestuurslid voetbaltechnische zaken

Lees verder15

Weer 3 gediplomeerde scheidsrechters bij Olympia!

Dinsdagavond 7 maart 2017 ontvingen Pepijn van der Hulst, Maurits Hommen en Alex Janse het diploma “verenigingsscheidsrechter” van KNVB-opleider Rick de Bruijn. De cursus leidt op tot het fluiten van juniorenwedstrijden bij de eigen vereniging.

Onze scheidsrechters volgden hiervoor een cursus samen met scheidsrechters van SV Gouda, Donk en Groot Ammers van vier avonden, waarbij thuis theorie moest worden voorbereid.  Daarnaast floten zij minimaal vier stagewedstrijden, assisteerden een wedstrijd een scheidsrechter en schreven een verslag naar aanleiding van een wedstrijd gefloten door een KNVB scheidsrechter. Niet alleen de jongens, maar ook Bjorn Erkens en Edwin Valentijn als praktijkbegeleiders hebben tientallen uren gestoken in deze cursus. 

Lees verder13

Trainer/Coach gezocht voor de JO11-1, JO13-1 en JO17-1

Olympia is een ambitieuze club waar ontwikkeling van de individuele speler centraal staat. Van trainers wordt verwacht dat ze spelers vooruit helpen in hun (voetbal)ontwikkeling en dat ze samenwerken om een Top-Jeugdopleiding bij Olympia te creëren. Voor de jeugdteams JO11-1, JO13-1 en JO17-1 zijn we per komend seizoen op zoek naar een Trainer/Coach. De afzonderlijke advertenties voor deze functies vindt u hieronder:

Vacature Trainer/Coach JO11-1

Vacature Trainer/Coach JO13-1

Vacature Trainer/Coach JO17-1

Lees verder10

35+ 7 tegen 7 voetbal bij GC&FC Olympia

35+ voetbal bij GC&FC Olympia is, lekker recreatief voetballen in een ontspannen sfeer en altijd “thuis”, voor iedere voetballiefhebber boven de 35 jaar die nog graag onderling een balletje wil trappen.

 

We spelen elke vrijdagavond om 20:00 uur een potje voetbal.
Na de wedstrijd is natuurlijk de 3e helft een belangrijk en gezellig onderdeel van deze voetbalavond.

 

De belangrijkste kenmerken van het 35+ voetbal zijn:

Lees verder09

Sluiting accommodatie ter voorbereiding op seizoen 2017/2018

Van maandag 26 juni tot en met maandag 31 juli a.s. is de accommodatie gesloten voor ALLE activiteiten. Hierop zijn géén uitzonderingen. Wij verzoeken u vriendelijk hier notie van te nemen en hiermee rekening te houden bij het plannen van bijeenkomsten, vergaderingen, besprekingen, etc. Dit om teleurstellingen te voorkomen. 

Het Bestuur

Lees verder08

Oly's Kinderkledingbeurs op 5 april bij Olympia

Op woensdag 5 april zal er weer een Oly's Kinderkledingbeurs plaatsvinden in de kantine van het clubhuis van Olympia. Meer info hieromtrent volgt nog. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via olyskinderkledingbeursgouda@hotmail.com


Lees verder03

PaasBINGO Avond bij Olympia op vrijdag 14 april

Alle ballen verzamelen! Een BINGO avond voor mannen en vrouwen. We spelen deze avond 8 rondes met schitterende prijzen, zoals; wijnpakketten, bierfusten, huishoudelijke artikelen, schoonmaakartikelen, boodschappenpakketten en vele andere leuke hebbedingen! De hoofdprijs deze avond is een geldbedrag van maar liefst € 100,00. De kantine is deze avond geopend vanaf 19:30 uur, de eerste ronde zal om 20:00 uur worden gespeeld!

Inschrijven voor deze avond is niet verplicht; wanneer je uiterlijk 2 april 2017 een tafel reserveert voor deze avond (minimaal 4 personen), ontvang je van ons deze avond een fles wijn of een bittergarnituur aan je tafel! De kosten voor de hele avond meespelen zijn € 20,- per persoon, hiervoor speel je dus 8 ronden mee! Aanmelden/reserveren kan Mirjam van Huffelen of Sabrina Grootendorst (in de kantine / bij Olympia) of telefonisch via 06-52428350.

Lees verder01

Wedstrijdsecretaris(sen) Jeugd gezocht!

Wegens vertrek van onze huidige wedstrijdsecretaris  jeugd zijn wij naarstig op zoek naar vervanger(s). Het 'bestieren' van de functie Wedstrijdsecretaris voor onze jeugd kan uitstekend door één - of door meerdere personen worden uitgevoerd. Men speelt een cruciale rol in de planning, communicatie en een goed verloop van competitie, beker en oefenwedstrijden. De operationele zaken m.b.t. oefenwedstrijden worden uitgevoerd door de wedstrijdsecretaris oefenwedstrijden.

 

Plaats in de organisatie
De wedstrijdsecretaris wordt aangestuurd door de voorzitter jeugd en maakt deel uit van de Jeugdcommissie. Verder communiceert de wedstrijdsecretaris wedstrijdinformatie naar alle betrokkenen.

Lees verder01

UPDATE Kunstgras - 28 februari 2017

"Er zitten geen grote gevaren aan voetballen op kunstgras met rubberen korrels. In navolging van het RIVM concludeert ook het Europese Agentschap voor Chemische Stoffen (ECHA) dat de gezondheidsrisico's erg laag zijn.” 

Dat is de kop van een artikel op de website van het AD van vandaag. Het ECHA heeft onderzoek gedaan naar de gezondheidsrisico’s, voor o.a. kinderen, bij sporten op kunstgras met rubbergranulaat in opdracht van de Europese Commissie. Op websites van alle kranten zijn artikelen te vinden over dit nieuwe onderzoek, zie bijvoorbeeld ook de website van het NRC via deze link

In de voorlaatste update hebben we aangegeven dat Olympia vertrouwt op de conclusie van de Nederlandse overheid dat het veilig is om te sporten op het kunstgrasveld. Maar we uiteraard het nieuws goed blijven volgen.

Lees verder13

Uitreiking speld 60 jaar lidmaatschap John Ruiter

Jaarlijks worden tijdens de Speldendragersbijeenkomst de spelden uitgereikt voor langdurig lidmaatschap van GC&FC Olympia. Er zijn echter een aantal Olympianen die inmiddels elders op de wereld hun stekkie hebben gevonden en niet bij de reguliere bijeenkomsten aanwezig kunnen zijn. Een voorbeeld daarvan is John Ruiter die met zijn echtgenote Cora zo'n 35 jaar geleden naar Zuid-Afrika is vertrokken. Zij zijn even in Nederland, en dus een mooi moment op de speld uit te reiken. 

Lees verder07

UPDATE Speelschema's Olympia 1 + 2 - seizoen 2016/2017 (competitie)

UPDATE: Het speelschema van Olympia 2 is gewijzigd! 

Schema's Olympia 1 en 2 staan hieronder gepubliceerd in PDF formaat en zijn zodoende ook voor een ieder te downloaden. (Let op; tijdstip wedstrijd uit bij Leonidas om 13:00 uur is correct!)

Speelschema Olympia 1 - Seizoen 2016/2017 (PDF)
Speelschema Olympia 2 - Seizoen 2016/2017 (PDF)

Voor diegenen die het liefst de wedstrijden van het 1e en 2e in 1 overzicht zien, hebben we de schema's samengevoegd! (let op 2 pagina's!, wanneer al erder geopend even met F5 vernieuwen!)

Speelschema Olympia 1+2 - Seizoen 2016/2017 (PDF)

Lees verder
LEDENADMINISTRATIE

Gegevens gewijzigd of een vraag?
Ga verder

VRIJWILLIGERS

Wat kan ik doen voor de vereniging?
Ga verder

BUSINESSCLUB OLYMPIA

In een ontspannen sfeer netwerken?
Ga verder

SPONSORING

Door samenwerking elkaar versterken!
Lees meer


KNVB West II Nieuws
Laatste tweets