nl-NLen-US
  • Clubhuis2
  • Stoeltjes
  • Jeugd sep 17

 Heuvelman Schoonmaakbedrijf        

Welkom bij Olympia!

GC&FC Olympia is opgericht op 1 juni 1886 en een van de tien oudste voetbalverenigingen van Nederland. De club heeft ruim 900 leden. We beschikken over een prachtige duurzame accommodatie en drie wedstrijdvelden. Naast competitievoetbal voor 43 jeugd- en 10 seniorenteams m/vr biedt Olympia voetbal voor spelertjes onder 7 jaar (Voetbalschool), 35+ (recreatief 7 vs 7), walking football (60+), jeu de boules, een wandelgroep en heel veel traditionele en nieuwe (maatschappelijke) activiteiten voor leden, de businessclub en niet leden. 

Op deze website informatie over wie we zijn, wat we doen en hoe u ons waarvoor kunt bereiken. En nieuwsberichten. U kunt ons ook vinden op social media (Instagram en):

ROUTE

CONTACT

LID WORDEN

WEDSTRIJDEN

AGENDA

TRAINING
Olympia kan niet winnen bij hekkensluiter Zwervers


Tot hun eigen verbazing ging CVV Zwervers met een 2-0 voorsprong de rust in tegen een onthutsend zwak Olympia. Na de pauze werd het niet veel beter, maar toch slaagde Olympia er in om ook twee keer te scoren. Zo stond er na 90 minuten een 2-2 eindstand op het scorebord.

  Kijk hier voor alle verslagen


Nieuws en mededelingen

31

Interview met Gaby Dols - 1e vrouwelijke bestuurslid

Het is bijna tien jaar geleden dat Gaby Dols als secretaris van het bestuur door de ledenvergadering is benoemd. Op 17 mei 2010 werd zij het eerste vrouwelijke bestuurslid bij GC&FC Olympia.  Het is ook uit die tijd dat we elkaar hebben leren kennen.  De voorzitter – Edo Neefjes – had Gaby gevraagd of zij secretaris wilde worden. Een mooie nieuwe uitdaging, die Gaby graag aanging. Mits er een opvolger was voor haar toenmalige functie van scheidsrechtercoördinator jeugd.  En daar wist ze mij voor te strikken.

In dit artikel een indrukwekkende lijst van vrijwilligerstaken, die Gaby heeft opgepakt. Een van de vrijwilligers, die bijna op de vereniging woont. Figuurlijk, maar sinds enkele jaren ook letterlijk…

Lees verder28

Update 6 Corona - afgelasten evenementen

Maandag 23 maart j.l. heeft het kabinet aanvullende en aangescherpte maatregelen getroffen gericht op evenementen en samenkomsten ter bestrijding van het corona-virus. Ons bestuur heeft naar aanleiding daarvan dinsdag 24 maart online vergaderd. Nadat eerder alle activiteiten incl. evenementen voor 6 april waren geannuleerd is nu n.a.v. de persconferentie op 23 maart door het bestuur besloten dat ook de navolgende activiteiten komen te vervallen:

Lees verder25

Olympia Weekchallenge

Op initiatief van Ferry Broekhof, leeftijdcoordinator O14/O15 is de WeekChallenge in het leven geroepen. Zodat je in deze bijzondere tijd thuis in beweging blijft. Inmiddels is de Olympia WeekChallenge in zijn 2e week.

 

Doe mee en ga de uitdaging aan! Maak een kort filmpje van je poging en deel het met je teamgenoten. En wil je kans maken op een mooie prijs, deel het dan ook op Instagram (gc_fc_olympia) en/of Facebook (@gcfcOlympia). Iedere zaterdag wordt de best gelukte WeekChallenge bekend gemaakt.

 

Lees verder24

Ramon Hageraats nieuwe hoofdtrainer Olympia

Met ingang van het seizoen 2020/2021 is Ramon Hageraats (foto) de nieuwe hoofdtrainer van Olympia. Hij volgt hiermee Danny Mulder op die aan het einde van het huidige seizoen afscheid neemt.

Hageraats (47) is woonachting in Wateringen en heeft ruime ervaring in het trainersvak. Vanaf 2007 is hij actief als hoofdtrainer bij de senioren. Hij was onder meer eindverantwoordelijke bij Be Fair en Esto en is daarmee dus bekend met de regio.

 

Lees verder23

Corona (5) - verboden toegang Olympia sportpark

Op het Olympia sportpark zijn gisteren door de gemeente Gouda, eigenaar van de velden, ‘verboden toegang’ borden opgehangen. De hekken van ons sportcomplex waren al afgesloten na het stoppen van alle (sport)activiteiten, maar de afgelopen week waren er toch tientallen mensen aan het voetballen en chillen. Daarmee wordt de eigen gezondheid en de gezondheid van anderen mogelijk in gevaar gebracht. Nu is er een verbod en dat betekent ook dat de politie of handhaving boetes kunnen opleggen wanneer mensen toch op het terrein komen om te sporten.

Het bestuur

Lees verder15

Update 4 Corona - gevolgen voor Olympia

Afgelopen donderdag heeft ons bestuur besloten om met onmiddellijke ingang alle (oefen)wedstrijden, trainingen en andere activiteiten op onze club af te gelasten tot in ieder geval 31 maart (zie bericht update 3).  Zo net heeft de rijksoverheid besloten dat alle sportclubs dicht gaan t/m in ieder geval 6 april 2020. De sluitingstermijn is dus ook bij Olympia verlengd tot en met 6 april. 

Het Bestuur. 

Lees verder13

Trainer gezocht

Voor ons O17 2 selectieteam zoeken wij een ambitieuze en stevige trainer

ONTWIKKELING CENTRAAL
De Goudse vereniging Olympia is een vereniging waar de ontwikkeling van de individuele speler centraal staat. Van trainers wordt verwacht dat ze spelers vooruit helpen in hun (voetbal)ontwikkeling. En dat ze samenwerken om een top jeugdopleiding bij Olympia te creëren die jaarlijks spelers voor Olympia 1 aflevert. We staan voor verzorgd en avontuurlijk voetbal met veel druk op de bal.

STEVIG & SOCIAAL VAARDIG
We zijn we op zoek naar een ambitieuze trainer met een aantal jaren ervaring, die onze vaak eerstejaars spelers een stap verder brengt op tactisch en fysiek niveau en op het vlak van samenwerken. We zoeken iemand met overwicht en sociale vaardigheden, waardoor er met plezier gevoetbald wordt.
Liefst in bezit van TC 3 of met de ambitie om deze opleiding te doen.
O17 2 traint op dinsdag en donderdag van 18.30 tot 20.00 uur en speelt wedstrijden op zaterdag.

Lees verder12

Nieuwe lichting gediplomeerde verenigingsscheidsrechters

Afgelopen woensdag, 11 maart, zijn Julia Borst, Jorrit Sprong, Tygo Spijkerman, Max de Bruin, Tom Roeloffs, Paul Groenendijk en onze scheidsrechtercoördinator jeugd Cyriel de Jong gestart met de KNVB opleiding verenigingsscheidsrechter. Olympia is gastlocatie; er zijn ook deelnemers vanuit andere verenigingen uit de omgeving. Cursus leider vanuit de KNVB is Laurens Gerrets. Allemaal heel veel succes!


Lees verder10

Update Coronavirus - brief GGD

Vanmiddag ontvingen wij zoals gisterenavond aangekondigd een Brief van GGD Hollands Midden voor Olympia (zie ook na lees verder). Waarvoor onze hartelijke dank aan de GGD.  Zij bevestigen dat er geen aanleiding is voor bijzondere maatregelen bij Olympia en geven contact nummers voor als u nog vragen heeft. Wij hopen u hiermee zo goed en volledig mogelijk te hebben geïnformeerd. 

Lees verder10

Olympia veteranenteam zoekt versterking!

Ben jij 35+, vind jij voetballen leuk en wil jij op zondag met leeftijdgenoten 'n balletje trappen of het doel verdedigen? Aarzel dan niet en reageer naar teamleider Gerrit-Jan Hondelink. M: 06-12707801. E: gerrit-jan@hondelink.com

Enne .... natuurlijk spelen we altijd om te winnen, maar de gezelligheid na de wedstrijd (3e helft) is ook belangrijk.

Lees verder08

De Joh. Rond-schaal

Zo'n 20 jaar (vanaf 1965) werd jaarlijks door het bestuur aan een commissielid die zich bijzonder verdienstelijk voor Olympia had gemaakt de Joh. Rondschaal uitgereikt. Bestuurslid, de heer J. Rond, had bij zijn aftreden een schaal voor dit doel beschikbaar gesteld. Afgelopen woensdagmiddag kwam met de WEP-stage voor leerlingen van Praktijkschool GSG Het Segment eenmalig vrijwilliger Rob Rabelink mee vanuit school. Hij was al lang niet meer bij Olympia geweest. Hij heeft in de jaren 80 de schaal gehad voor zijn inzet in de pupillencommissie. Voor ons archief heeft hij zijn schaal (zie foto) terug geschonken. 

In de nieuwsbrief van maart, die deze week per e-mail aan alle leden is verstuurd, staat een verslag van de speldendragers-bijeenkomst van januari. Daarin een stukje Olympia geschiedenis van Olympianen, die veelal tientallen jaren actief zijn geweest of nog zijn voor de club.

 

Lees verder03

Han Stein - altijd in de weer voor "z'n kluppie"

De 71-jarige Han Stein is een van de vrijwilligers in ons onderhoudsteam. Een van de vele vrijwilligersfuncties die Han bij Olympia heeft bekleed. Lees meer in het interview:

Lees verder03

Interview met nieuw lid jeugdcommissie: Chakib Salmane

Chakib Salmane is sinds december 2019 lid van de Jeugdcommissie. Portefeuille: Voetbalschool. Maak kennis met Chakib, die in de tachtiger jaren als jeugdlid in F4 bij Olympia begon. Dit seizoen startte zoontje Sami bij de Voetbalschool.

Lees verder03

Vrijwilligers Henny en Sjaan van Os - een interview

Henny en Sjaan van Os – een familie in wiens leven sportverenigingen een grote rol hebben gespeeld. En nu nog. Henny kreeg in 2017 van Olympia de eretitel “lid van verdienste” en in 2018 de sport-vrijwilligerspenning van de Verenging Goudse Sportorganisaties (VGSO). In februari 2020 spreek ik met Henny en Sjaan af voor een interview. Tijdens het gesprek sluit zoon Frank, die langs komt voor een bliksembezoek, aan. 

Lees verder03

Bert Keij, ruim 70 jaar lid van Olympia

Ieder jaar worden bij Olympia spelden uitgereikt aan leden, die gedurende lange tijd aaneengesloten lid zijn van de club. Zie de nieuwsbrief in uw mail vandaag voor informatie over alle Olympianen, die op 12 januari j.l. een nieuwe speld ontvingen. Bert Keij ontving in januari zijn 70-jarig speldje. Bert zette zijn eerste stappen op de Olympia grasmat in 1949 en staat nu nog bijna wekelijks op het kunstgras bij het walking football. In een interview blikken we terug op 70 jaar heel actief zijn in verschillende takken van sport.

Lees verder29

Trainer gezocht voor onze O14-1 seizoen '20/'21

Voor ons talentvolle O14 1 selectieteam zoeken wij een ambitieuze en communicatieve trainer. We zijn we op zoek naar een trainer met een aantal jaren ervaring, die onze talentvolle spelers een stap verder brengt op tactisch en fysiek niveau en op het vlak van samenwerken. Je hebt overwicht, maar bent ook sociaal vaardig, waardoor er met plezier wordt gevoetbald. Liefst in bezit van TC 3 of met de ambitie om deze opleiding te doen. Deze groep gaat in een O14 competitie spelen en speelt nu in de 1e klasse O13. Ze trainen op dinsdag en donderdag van 18.30 tot 20.00 uur en spelen wedstrijden op zaterdag. 

Lees verder12

Contributie betalen met je Rotterdampas (kindpakket) en verplichte sportkleding via Kinderfonds Brede School

Leden van Olympia in de leeftijd van 4 t/m 17 jaar, waarvan de ouders/verzorgers een laag inkomen hebben (tot 120% van de bijstandsnorm), kunnen via twee tegoedbonnen op het kindpakket op de Rotterdampas de contributie (= het lidmaatschapsgeld) van Olympia betalen. Daarnaast kan voor verplichte wedstrijdkleding door deze ouders mogelijk een beroep worden gedaan op het Kinderfonds van de Brede School. Hoe werkt dit?

Lees verder
Speel mee in de Vriendenloterij
en steun Olympia!

 

 

shop en doneer

iDevice Gouda
Antonius College Gouda


Antoniusmavo XLAgenda
Voorronde schoolvoetbal j 7/8 en m 5/6 GEANNULEERD
Start Date/Time: Wednesday, April 01, 2020 1:30 PM (UTC+01:00) Amsterdam, Berlin, Bern, Rome, Stockholm, Vienna
End Date/Time: Wednesday, April 01, 2020 5:00 PM (UTC+01:00) Amsterdam, Berlin, Bern, Rome, Stockholm, Vienna
Recurring Event: One time event
Importance: Normal Priority
Category:
Location:
Description:

Eerste ronde van het Goudse Schoolvoetbaltoernooi dat Sport.Gouda organiseert i.s.m. alle Goudse voetbalverenigingen. 

Created by wilma neefjes On Friday, February 07, 2020 5:23 PM

Bekijk de complete Agenda voor alle gebeurtenissen op Olympia.

LEDENADMINISTRATIE

Gegevens gewijzigd of een vraag?
Ga verder

VRIJWILLIGERS

Wat kan ik doen voor de vereniging?
Ga verder

BUSINESSCLUB OLYMPIA

In een ontspannen sfeer netwerken?
Ga verder

SPONSORING

Door samenwerking elkaar versterken!
Lees meer


Laatste tweets
VI Voetbalnieuws