nl-NLen-US
  • Clubhuis2
  • Stoeltjes
  • Jeugd sep 17

 Heuvelman Schoonmaakbedrijf        

Welkom bij Olympia!

GC&FC Olympia is opgericht op 1 juni 1886 en een van de tien oudste voetbalverenigingen van Nederland. De club heeft ruim 900 leden. We beschikken over een prachtige duurzame accommodatie en drie wedstrijdvelden. Naast competitievoetbal voor 43 jeugd- en 10 seniorenteams m/vr biedt Olympia voetbal voor spelertjes onder 7 jaar (Voetbalschool), 35+ (recreatief 7 vs 7), walking football (60+), jeu de boules, een wandelgroep en heel veel traditionele en nieuwe (maatschappelijke) activiteiten voor leden, de businessclub en niet leden. 

Op deze website informatie over wie we zijn, wat we doen en hoe u ons waarvoor kunt bereiken. En nieuwsberichten. U kunt ons ook vinden op social media Instagram Olympia en

ROUTE

CONTACT

LID WORDEN

WEDSTRIJDEN

AGENDA

TRAINING

Nieuws en mededelingen

27

CLUBKLEDING

Omdat een fysieke winkel van onze kledingleverancier 100% Voetbal niet meer in Gouda is gevestigd (het filiaal op de Zeugstraat is gesloten), zal met ingang van het nieuwe seizoen Olympiakleding alleen via een ledenwebsite kunnen worden besteld. Op dit moment is men druk bezig deze website in te richten. Zodra de site operationeel is, brengen wij u hiervan op de hoogte.

Commissie beheer clubkleding

Lees verder25

UPDATE!! Olympia’s virtuele verjaardagfeest. Iedereen is welkom!

1886, het jaar dat in New York het Vrijheidsbeeld wordt onthuld. Coca-Cola voor het eerst te koop is. Geronimo zich overgeeft als leider van de Apaches en er een einde komt aan de Amerikaans-Indiaanse oorlog. Enricus Gerhardus Verkade de brood- en beschuitfabriek de Ruyter opricht. En in Londen een groepje arbeiders van de wapenfabriek gaat voetballen onder de naam Arsenal. Lang geleden dus.

 

Lees verder23

Trainingen jeugd

Op 6 mei zijn we weer begonnen met het geven van jeugdtrainingen. Het streven vanuit de jeugdcommissie is om dit seizoen tot 4 juli met trainen door te gaan. Er vanuit gaande dat dit vanuit de maatregelen rond corona mogelijk blijft en er voldoende vrijwilligers zijn om naast het geven van trainingen de extra taken, zoals veldbegeleider, dagelijks wassen 'coronahesjes', schoonmaak etc. in te vullen. Tot nu toe loopt dat heel goed. Dank iedereen! Het trainingsschema, zoals gepubliceerd op 3 mei 2020 blijft gehandhaafd, zie: trainingsschema jeugd vanaf 6 mei 2020. Daarnaast zijn er ook jeugdtrainingen op zaterdag gestart. Wie er dan trainen wisselt wekelijks en wordt met de betreffende teams rechtstreeks gecommuniceerd. Heel veel plezier!

 

Lees verder20

Aangepast trainingsschema senioren

Vorige week zijn de eerste seniorenteams gestart met "corona" trainingen. Trainingen waarbij spelers en trainers, net als bij de junioren 1,5 meter afstand in acht moeten nemen. Dat betekent dat ook hier nieuwe trainingsvormen worden gebruikt en het tijdschema is aangepast. De opkomst is hoog, zo waren vanavond bij zaterdag 1 maar liefst 17 man op de training en ook bij het vierde stond vrijwel het hele team op het veld. 

Lees verder15

Interview met Stan en Marco de Ruiter

“Wat hebben we gelachen …” Dit is de rode draad door het interview dat ik met Stan en Marco de Ruiter op woensdag 13 mei 2020 heb. Stan vertelt met zijn kenmerkende Rotterdamse accent en droge voetbalhumor de ene na andere anekdote uit zijn 43 jaar bij Olympia. Als het clubhuis weer open is, zou ik hem zeker trakteren op een kopje koffie of een drankje om die verhalen uit zijn eigen mond te horen. Zoon Marco is even over vanuit de USA. Daar woont hij al 11 jaar en is hij technisch directeur bij Sparta United in Salt Lake City. Een Olympiaan in den vreemde.

Lees verder03

Vanaf 6 mei weer jeugdtrainingen!

Vanaf woensdag 6 mei a.s. herstarten we met trainingen voor onze jeugdspelers t/m 18 jaar! De laatste voorbereidingen zijn volop in gang na het vele werk dat afgelopen week al is verzet.

We hebben een zo veilig mogelijke aanpak opgezet voor zowel de spelers als voor de trainers en organisatie en in overeenstemming met het Plan van Aanpak van de gemeente en Sport.Gouda. Dat betekent dat onze jeugdspelers t/m 12 jaar kunnen trainen mét onderling contact en onder begeleiding van een trainer. Onze jeugdspelers van 13 tot en met 18 jaar kunnen onder begeleiding trainen, waarbij ze onderling anderhalve meter afstand moeten houden. 

Lees verder03

Voetballer op leeftijd

Ton Broekhuisen, o.a. speler en reporter bij onze Old Stars 1886, is op Facebook gestart met @voetballeropleeftijd. Leuke plaatjes van toen, veelal voorzien van een noot vol voetbalhumor van deze woordkunstenaar. En dan zijn er nog filmpjes ingezonden voor de challenge "bal hoog houden" voor voetballers op leeftijd. Zoals met Olympiaan Arie ... De foto met 4000 man bij de tribune lijkt in deze coronatijd helemaal heel lang geleden ....

Lees verder29

Flits interview broer (Boyd) & zus (Neine) in corona tijd (4)

Dit nieuwe broer/zus flitsinterview is met Boyd en Neine van Es. Boyd is al sinds zijn geboorte lid van Olympia, Neine volgde dit seizoen.  Beide zijn 'commerciële' talenten, want eerst al Boyd en nu ook Neine zitten bij de top lotenverkopers van de jaarlijkse Grote Clubactie! Vader Ron is Olympiaan in hart en nieren en is al decennia actief als speler, supporter en vrijwilliger. Moeder Fleur is een van de initiatiefnemers van Oly's kinderkledingbeurs, die twee maal per jaar in het clubhuis wordt georganiseerd. Veel leesplezier!

Lees verder26

Flits interview zus (Elise) en broer (Simon) in corona tijd (3)

Dit is het eerste flits interview met twee voetballers uit onze pupillen: Elise en Simon van den Berg. Zij voetballen allebei in de nieuwe KNVB spelvormen. Elise op bijna een half veld 8x8 en Simon op bijna een kwart veld 6x6. Simon was vorige week jarig: nog van harte gefeliciteerd! Hij kan bijna niet wachten tot de trainingen weer beginnen ... Veel leesplezier!

Lees verder25

Update 9 Corona: herstart trainingen jeugd

We mogen binnenkort weer gaan trainen met de jeugd; dat kondigde premier Rutte dinsdagavond aan. Daarna heeft Olympia overleggen gehad met andere sportverenigingen, de Gemeente Gouda, de KNVB en Sport.Gouda. Volgende week publiceert de Gemeente een Gouds Corona Protocol met de regels waaraan we voor herstart van trainingen met jeugd moeten voldoen. 

Om goed voorbereid en veilig te kunnen beginnen is dus nog even geduld nodig. Het bestuur en de jeugdcommissie zijn druk bezig om een plan uit te werken en met alle direct betrokkenen af te stemmen, goedkeuring voor herstart te krijgen, om daarna alle leden verder te informeren. Hierover gaat het volgende bericht van ons bestuur:

Lees verder24

Flits interview broers (Renzo & Nando) en zus (Alysa) in corona tijd (2)

In dit tweede interview broer/zus kunnen jullie kennis maken met Nando, Renzo en Alysa Janssen. Ze zijn niet alleen een Olympia familie, maar hebben als gemeenschappelijke deler ook de liefde voor het keepersvak. Evenals vader Richard Janssen, die al vele jaren het doel verdedigt bij onze veteranen en ook keeperstraining bij de jeugd gaf. Een andere passie: het leiden van wedstrijden. Renzo en Nando zijn allebei gecertificeerd KNVB scheidsrechter. Nando is eind vorig seizoen gestopt als voetballer, maar staat nog altijd voor Olympia klaar als scheidsrechter. Veel leesplezier!

Lees verder22

Flits interview broer (Orbo) / zus (Sterre) in corona-tijd (1)

Vandaag starten we de serie 'flits interview met broer en zus in coronatijd'. We trappen af met Orbo en Sterre Verschuur. Wie kent dit altijd vrolijke tweetal niet? En anders zeker vader Orbo, al jaren lid van het bestuur met portefeuille jeugd en nu vrijwilligerszaken, en moeder Daan, die menig foto heeft geschoten bij jeugdactiviteiten. Voetbal je ook als broer en zus bij Olympia en vind je het leuk om mee te doen? Mail: redactie@gcfc-olympia.nl dan stuur ik (Wilma Neefjes) jullie de vragen lijst. Veel leesplezier met dit eerste dubbelinterview! 

Lees verder18

Van de voorzitter: Olympia en week 6 van de coronastop

Het is zaterdagochtend 18 april als ik dit stukje schrijf. We wonen vlak bij Olympia en op een lenteochtend zoals vandaag horen we normaal het gezellige geluid van voetballende kinderen, juichend publiek en scheidsrechterfluitjes. Dan vaak even naar de club om bij de jeugd te kijken of een praatje te maken. En ’s middags als trainer/coach naar de wedstrijd van het vriendenteam van de zaterdag 1 senioren waar onze jongste zoon in speelt.  

Maar nu is alles anders..

Lees verder08

Trainer gezocht voor ons selectieteam O14-1 seizoen '20/'21

Voor ons talentvolle O14 1 selectieteam zoeken wij een ambitieuze en communicatieve trainer. We zijn we op zoek naar een trainer met een aantal jaren ervaring, die onze talentvolle spelers een stap verder brengt op tactisch en fysiek niveau en op het vlak van samenwerken. Je hebt overwicht, maar bent ook sociaal vaardig, waardoor er met plezier wordt gevoetbald. Liefst in bezit van TC 3 of met de ambitie om deze opleiding te doen. Deze groep gaat in een O14 competitie spelen en speelt nu in de 1e klasse O13. Ze trainen op dinsdag en donderdag van 18.30 tot 20.00 uur en spelen wedstrijden op zaterdag. 

Lees verder08

Trainer voor selectieteam JO17-2 gezocht

Voor ons O17 2 selectieteam zoeken wij een ambitieuze en stevige trainer

ONTWIKKELING CENTRAAL
De Goudse vereniging Olympia is een vereniging waar de ontwikkeling van de individuele speler centraal staat. Van trainers wordt verwacht dat ze spelers vooruit helpen in hun (voetbal)ontwikkeling. En dat ze samenwerken om een top jeugdopleiding bij Olympia te creëren die jaarlijks spelers voor Olympia 1 aflevert. We staan voor verzorgd en avontuurlijk voetbal met veel druk op de bal.

STEVIG & SOCIAAL VAARDIG
We zijn we op zoek naar een ambitieuze trainer met een aantal jaren ervaring, die onze vaak eerstejaars spelers een stap verder brengt op tactisch en fysiek niveau en op het vlak van samenwerken. We zoeken iemand met overwicht en sociale vaardigheden, waardoor er met plezier gevoetbald wordt.
Liefst in bezit van TC 3 of met de ambitie om deze opleiding te doen.
O17 2 traint op dinsdag en donderdag van 18.30 tot 20.00 uur en speelt wedstrijden op zaterdag.

Lees verder12

Contributie betalen met je Rotterdampas (kindpakket) en verplichte sportkleding via Kinderfonds Brede School

Leden van Olympia in de leeftijd van 4 t/m 17 jaar, waarvan de ouders/verzorgers een laag inkomen hebben (tot 120% van de bijstandsnorm), kunnen via twee tegoedbonnen op het kindpakket op de Rotterdampas de contributie (= het lidmaatschapsgeld) van Olympia betalen. Daarnaast kan voor verplichte wedstrijdkleding door deze ouders mogelijk een beroep worden gedaan op het Kinderfonds van de Brede School. Hoe werkt dit?

Lees verder
Speel mee in de Vriendenloterij
en steun Olympia!

 

 

shop en doneer

iDevice Gouda
Antonius College Gouda


Antoniusmavo XLAgenda
Paasbingo
Start Date/Time: Friday, October 30, 2020 7:00 PM (UTC+01:00) Amsterdam, Berlin, Bern, Rome, Stockholm, Vienna
End Date/Time: Friday, October 30, 2020 11:00 PM (UTC+01:00) Amsterdam, Berlin, Bern, Rome, Stockholm, Vienna
Recurring Event: One time event
Importance: Normal Priority
Category: Activiteit
Location: Kantine
Description:

Bingo - organisatie Sabrina Tonkes-Grootendorst en Mirjam van Huffelen

Created by gaby dols On Sunday, February 23, 2020 12:17 PM

Bekijk de complete Agenda voor alle gebeurtenissen op Olympia.

LEDENADMINISTRATIE

Gegevens gewijzigd of een vraag?
Ga verder

VRIJWILLIGERS

Wat kan ik doen voor de vereniging?
Ga verder

BUSINESSCLUB OLYMPIA

In een ontspannen sfeer netwerken?
Ga verder

SPONSORING

Door samenwerking elkaar versterken!
Lees meer


Laatste tweets
VI Voetbalnieuws