View Archive

Entries for January 2012

30

Pupillenkamp 2012

Het traditionele GC&FC Olympia Pupillenkamp wordt in 2012 alweer voor de 17e keer georganiseerd. Dit jaar zal het worden gehouden op zaterdag 2 juni en zondag 3 juni as.

Lees verder29

Olympia en Frank Kooiman uit elkaar

Na bijna drie seizoenen heeft Olympia besloten om het aflopende contract met hoofdtrainer Frank Kooiman niet te verlengen. In een goed en met wederzijds respect verlopen gesprek, heeft Olympia de boodschap aan Kooiman medegedeeld.

Lees verder27

Trainingskamp lagere senioren Olympia geslaagd!

Vorige week bracht een gezelschap van de lagere senioren een bezoek aan het Oostenrijkse Westendorf voor een trainingskamp. Onder ideale omstandigheden (sneeuwbuien, ijsregen, mist en harde wind) is er gewekt aan de fysieke en mentale conditie.

Lees verder13

Trainingskamp Tenerife – dag 6

Donderdagochtend was de laatste training van dit trainingskamp. Helaas verliep deze voor Stijn ongelukkig. Hij ging in een partijspel per abuis op de voet van een teamgenoot staan en kwam daarbij ten val. Aanvankelijk leek het op een verzwikking van de enkel, met bijbehorende pijn. Voor de zekerheid is Aad met Stijn naar het ziekenhuis gegaan, waar een breuk in een botje in zijn voet werd geconstateerd. Met een gipsspalk kwam Stijn even later terug in het hotel. De pijn was gelukkig gezakt en met een rolstoel van het hotel zorgden zijn teammakkers ervoor dat hij verder niets van de rest van het programma hoefde te missen.

 

Lees verder12

Trainingskamp Tenerife – dag 4 en 5

De dinsdag begon met een lichte training. In de avond stonden immers een wedstrijd voor zowel het tweede als het eerste gepland. Zo links en rechts waren er wat pijntjes waardoor het voor de trainers niet heel moeilijk kiezen was wie er zouden spelen. Op welke plekken was nog een ander verhaal.

Lees verder10

Trainingskamp Tenerife – dag 3

Na een rustige avond stond de groep gistermorgen al om 10:00 uur op het trainingsveld. Mede te danken aan de buschauffeuse die er lekker de sokken in had gezet, hoewel het van Thijs wel iets meer ‘tranquillo’ had gemogen. De temperatuur was aangenaam te noemen, wel werd het naar mate de training vorderde snel warmer.

Lees verder08

Trainingskamp Tenerife – dag 2

Het serieuze werk is begonnen; vandaag de eerste training van dit trainingskamp. De ochtend en het eerste deel van de middag werden nog gebruikt om te rusten. Na een nacht overslaan om te reizen, het temperatuurverschil en een gezellige zaterdagavond geen overbodige luxe. Rond 15:30 uur vertrok de bus richting het knusse stadionnetje van Isora, waar we welkom werden geheten door de voorzitter van de club en zijn vrouw die speciaal voor de gelegenheid een omroepinstallatie op haar auto had laten zetten om het nieuws van onze komst te verspreiden (!). Ook de wedstrijden van dinsdagavond zijn met aanplakbiljetten in het dorp en op de poort van het complex aangekondigd.

Lees verder07

Trainingskamp Tenerife - eerste dag

Na een toch welvermoeiende reis, met een tussenstop op Gran Canaria, landde de selectie en begeleiding vanmorgen rond 11:30 uur plaatselijke tijd (in Nederland 12:30 uur) op luchthaven Tenerife Sur.
De busrit was gelukkig kort, zo'n 20 minuten, waarna we met champagne ontvangen werden in hotel Sentido Jacaranda. Hetzelfde hotel als vorig jaar, dat was immers prima bevallen.
De middag was vrij te besteden. Deze werd dan ook doorgebracht in de hotelkamer (even bijslapen), aan het zwembad of aan het strand (zoals de begeleiding deed, onder het genot van een sapje, zie foto). Met een graadje of 23 was dit ook prima te doen.
Op het moment van schrijven is het (zeer ruim gesorteerde) dinerbuffet zojuist genuttigd en worden de voorbereidingen getroffen voor het traditionele aperitief in Bar Amsterdam.

Wordt vervolgd...

Lees verder05

Een groen wintertoernooi

Aanstaande zaterdag 7 januari is er 's-ochtends een onderling wintertoernooi voor E- en F-pupillen. De eerste wedstrijd gaat om 9.30 uur van start. Het toernooi zal om ongeveer 13.00 uur afgelopen zijn. De spelers die zich hiervoor aangemeld hebben, worden om uiterlijk 9.00 uur bij Olympia verwacht. Graag dan even melden in de kantine bij de organisatie.

 

Lees verder04

Reactie op artikel trainingskamp in het AD

Hedenmorgen (woensdag 4 januari) stond er een uiterst suggestief artikel in het AD Groene Hart aangaande het trainingskamp van de A-selectie van Olympia op Tenerife. De inhoud was reden genoeg om een reactie vanuit Olympia naar de redactie van het AD te sturen:


Geachte redactie,

Met enig ongenoegen las ik hedenmorgen in uw krant het artikel over het trainingskamp van Olympia op Tenerife. Hierin werd gesuggereerd dat de selectie van Olympia tijdens de trainingweek met name in het café zit in plaats van op het trainingsveld staat. Een goedkope en volledig misplaatste grap. Het artikel is de begeleidingsstaf van Olympia dan ook volledig in het verkeerde keelgat geschoten. Olympia neemt het trainingskamp uiterst serieus en wil op Tenerife een goede basis leggen voor de tweede seizoenshelft. In uw krant wordt nu de suggestie gewekt dat het om een reisje gaat van een veredeld café-elftal.

Lees verder03

Contributie en KNVB boetes

De maand januari is de maand van de halfjaarlijkse contributie-inning. Betaalt u via acceptgiro, dan kunt u deze binnenkort op de deurmat verwachten. Bij incasso wordt het bedrag van de contributie een dezer dagen van uw rekening afgeschreven. Heeft u voor iDeal gekozen, dan verschijnt de e-mail voor de betaling via telebankieren deze week in uw mailbox.

Lees verder03

Dagelijks verslag trainingskamp op Tenerife

Aanstaande zaterdag 7 januari vertrekt de selectie van Olympia voor een trainingskamp van een week op Tenerife. Onder waarschijnlijk uitstekende omstandigheden zal een stevige basis worden gelegd voor een goede tweede seizoenshelft. Ter plaatse wordt ook een oefenwedstrijd gespeeld tegen de gastclub CD Union Isora. Dagelijks wordt u via deze website, Twitter (gcfcOlympia) en Facebook (GC & FC Olympia) op de hoogte gehouden omtrent de gang van zaken op het Spaanse vakantie-eiland. Wij wensen de manschappen van trainers Frank Kooiman en Mark Noorlander veel arbeidsvreugde.

Lees verder02

Nieuwjaarsreceptie goed bezocht

Een mooi aantal Olympianen bezocht de traditionele nieuwjaarsreceptie op 1 januari.
Penningmeester Duncan Eduard, voorzitter Edo Neefjes verbleef in het buitenland, gunde de aanwezigen een korte terugblik op het jubileumjaar 2011 alsmede een oog op het voor Olympia, gezien de aanstaande nieuwbouw, niet minder interessante jaar 2012.
 

Lees verder