View Archive

Entries for January 2014

30

A.s. zaterdag: Olympia F1 - Feyenoord F1, kom kijken!

Dit jaar speelt de F1 van Olympia in de hoogste klasse, de Hoofdklasse, en mag daardoor tegen clubs als Sparta, Excelsior en Feyenoord uitkomen, de amateurtak van de Betaald Voetbalclubs. En a.s. zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Feyenoord dus op het programma, om 8.45 uur al! 

Lees verder28

Langs de Lijn - deel 4 (Vanaf de Middenlijn)

De vierde Langs de Lijn, eigenlijk wil ik deze Langs de Lijn omdopen tot 'Vanaf de middenlijn'. Onderstaande prachtige foto van het nieuwe complex, is vanaf de middenstip van het hoofdveld gemaakt. De ruiten zitten erin, en je krijgt al een heus beeld van hoe het nieuwe onderkomen er straks uit komt te zien. Met dank aan Aad Dols, via wie we de foto ontvingen. 

Langs de Lijn hoorden we wel een en ander, maar het aanreiken van informatie en leuke wetenswaardigheden, zijn we altijd voor te vinden! Even mailen naar redactie@gcfc-olympia.nl en wie weet lees je ook items over jouw team in de volgende editie!

Lees verder23

Eerste Olympia's Muziek Quiz

Onder leiding van Wladimir Sirre en Aad van Loon wordt op vrijdag 7 maart de eerste Olympia's Muziek Quiz georganiseerd. Je kunt je hier inschrijven of op het inschrijfformulier in de kantine.  Kom en laat zien hoeveel kennis jij hebt van muziek!

Lees verder20

Kalender loopt als een trein

Na de lancering op de nieuwjaarsreceptie, gaat de verkoop van de kalenders erg hard! We hebben er inmiddels al meer dan 280 verkocht! Erg leuk om te zien dat iedereen zo enthousiast en positief is!

Uiteraard is de kalender nog steeds te koop en nog even voor de duidelijkheid: de opbrengst gaat naar de nieuwbouw! U kunt de kalender bestellen voor € 10 per stuk via kalenders@olympia.nl of via een speelster uit dames 1.

Lees verder20

Gevonden voorwerpen

De afgelopen weken zijn diverse kledingstukken achtergebleven in de kleedkamers, voetbalvelden en/of kantine. Zaterdag 25 januari vanaf 10.00 uur worden alle gevonden kledingstukken op de grote tafel in de kantine neergelegd.

Mis je een jas, broek of trainingsbroek, kom even kijken. Misschien ligt hij er tussen.

Kledingstukken die niet opgehaald worden niet langer bewaard.

Lees verder13

Langs de Lijn - deel 3

Na een korte 'winterstop' staat er weer een frisse maar verse Langs de Lijn voor je klaar. Daar waar de selectie (de heren wel te verstaan) het zonnetje en lekkere temperaturen (meestal dan, als we de verslagen zo lezen) opzocht van Tenerife, om zich voor te bereiden op de 2e seizoenshelft, hervatten afgelopen zaterdag enkele jeugdteams alweer de (beker)wedstrijden. Sommigen speelden zaterdag zelfs hun allereerste wedstrijd in het shirt van Olympia!

Lees verder13

Laatste loodjes trainingskamp Tenerife

Gisteren werd voor de tweede keer deze week het T3 sportcomplex bezocht. Het topsportcentrum was nu het toneel van een Olympiaans voetvolley- en tennistoernooi. Een aantal leden van de begeleiding deed hieraan mee, zo ook ondergetekende.  De reden waarom er helaas geen foto’s van dit evenement zijn gemaakt. Wel is ter plekke de traditionele groepsfoto gemaakt die later gepubliceerd wordt.

Lees verder11

Trainingskamp Tenerife 2014 - dag 5 en 6

Ruben en Roy vieren vandaag hun verjaardag en werden bij het ontbijt even in het zonnetje gezet, voordat vertrokken werd naar het nabij gelegen Tenerife Top Training (T3). Dat is een prachtig sportcomplex voor diverse sporten. De zwemaccommodatie bijvoorbeeld wordt gebruikt door veel nationale en internationale toppers en ploegen. Voor voetbal (en rugby) is er een fraai natuurgrasveld, met een hoek speciaal voor keepers en ook een kunstgrasveld. De selectie had vandaag het voorrecht vandaag op dit complex te mogen trainen.

Lees verder10

Trainingskamp Tenerife - dag 4

Het was aangekondigd, maar het blijft een vreemde ervaring. De ene dag strandweer met 25 graden en de andere dag komt de temperatuur niet boven de 16 graden uit en hoost de regen met bakken uit de lucht. Donderdag  een mindere dag dus qua weer. Het grasveld bij onze gastheren mocht niet worden bespeeld, maar gelukkig kon er worden uitgeweken naar het kunstgras van de club, elders in de wijk. Vanwege de inspanningen van de wedstrijd de avond ervoor was er een relatief lichte training gepland. Een bijkomend voordeel van de alternatieve accommodatie was de aanwezigheid van een gym, zodat de 'revalidatiegroep' ook binnen aan de slag kon.

Lees verder09

Trainingskamp Tenerife 2014 - dag 3

De dag van de wedstrijd tegen onze gastheren van Union Deportivo Ibarra. De club uit Las Galletas komt uit in de Tercera Divison, het vierde niveau in Spanje, vergelijkbaar met onze Hoofdklasse. Een stevige sparringpartner weten we; de wedstrijd vorig jaar werd immers met 4-1 verloren.

Lees verder08

Trainingskamp Tenerife 2014 - dag 2

Vanmorgen was de eerste training. De accommodatie van onze gastheren ligt op een klein halfuurtje met de bus en ligt a la het ONA veld verscholen in een gezellige buurt. We werden hartelijk ontvangen en onze jongens konden direct het grasveld op voor de warming-up. Fysio’s Bart Jan en Rianne namen Milan vd Zwet, Dave, Erwin, Stijn, Tjerk en Mike mee voor een stevige loop in de omgeving van het veld. Allen kunnen om uiteenlopende redenen (nog) niet meedoen met de groep  en gebruiken de tijd op Tenerife om weer fit te worden.

Lees verder07

Verslag Oliebollentoernooi online

Afgelopen kerstvakantie is het Oliebollentoernooi weer gespeeld, op zaterdag 28 december in De Mammoet. Van deze mooie voetbaldag is een verslag gemaakt welke is te vinden onder evenementen -> Oliebollentoernooi. Alle foto's zijn te vinden op de Facebookpagina van Olympia.


Lees verder06

Trainingskamp Tenerife 2014 - dag 1

Om 3:30 uur precies draaide de bus vanmorgen de Bodegraafsestraatweg op om koerst te zetten richting Tenerife. Uiteraard met een tussenstop op Schiphol. Al met al verliep de reis voorspoedig. Geen vertraging of andere ongemakken. Alleen bleek Roland van den Ban niet helemaal doorgekomen bij de incheckbalie van Transavia en bleek het paspoort van Bas Mol na zoek te zijn geweest gewoon in zijn andere broek te zitten.

Lees verder02

Run op kalender

Het vrouwenteam van GC&FC Olympia overhandigde op de nieuwjaarsreceptie het eerste exemplaar van hun fraaie kalender aan voorzitter Edo Neefjes. Wie nog een exemplaar wil bemachtigen moet er snel bij zijn, want bij de voorinschrijving is het grootste deel al verkocht. Dit is een van de vele acties van Olympianen om nieuwbouw en herinrichting van hun clubhuis mogelijk te maken. De oplevering van de nieuwbouw wordt in april verwacht.

Lees verder