View Archive

Entries for January 2019

31

Voorbeschouwing Olympia-CVV Zwervers

Aanstaande zondag speelt Olympia zijn zevende thuiswedstrijd van het seizoen. CVV Zwervers uit Capelle a/d IJssel is de tegenstander. Een voorbeschouwing: 

Olympia
Afgelopen zondag deed Olympia zichzelf ernstig tekort in de uitwedstrijd tegen VUC. En dat mag Olympia zichzelf enorm aanrekenen. Eigenlijk was het de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en bij rust had het verschil al lang gemaakt moeten zijn. Maar vooral in de afronding mistte de ploeg de echte overtuiging. De enige echte kans van de thuisploeg, na tachtig minuten voetbal, was helaas ook meteen raak. Een slotoffensief mocht niet meer baten en zo ging wederom een wedstrijd onnodig verloren. 

Lees verder28

Olympia zaterdag 1 door sponsors in nieuwe outfit

Olympia Zaterdag 1 is een herenvriendenteam dat uitkomt in de reserve 6e klasse. De mannen werden na de winterstop in nieuwe kleding gestoken door sponsors Le Patapouf en De Hypotheekshop. Op de foto wordt de nieuwe outfit trots getoond bij het uitdelen van de kledingpakketten bij sponsor zalencentrum en feestlocatie Le Patapouf. 

Lees verder26

Openingstijden bar dit weekend

De bar is vandaag, zaterdag 26 januari, van 15.30 tot 19.00 uur open. Morgen is live Feijenoord - Ajax op de schermen te zien. De bar gaat zondag om 13.00 uur open. 

Lees verder23

Zaterdag algehele afgelasting door de KNVB

De KNVB heeft voor zaterdag 26 januari alle districtswedstrijden in zowel de A als de B-categorie in het amateurvoetbal afgelast. Voor zondag 27 januari vervallen in ons district ook de B-categoriewedstrijden. Dat wil zeggen dat Olympia 1 en 2 op zondag vooralsnog wel (uitwedstrijden) zullen spelen. Zie afgelastingen door de bond

Lees verder21

Hardlopen op zondag

Zondagmorgen 27 januari traint Andy Koolmees weer met een hardloopgroepje van 10 tot 11 uur, beginnend bij Olympia. Voor meer informatie: Facebook hardloopgroep op zondag. De groep is een mix van dames en heren, geoefende en beginnende hardlopers en soms ook jeugd, die vanaf 12 jaar ook van harte welkom is. In de groep (ouders van) Olympianen, maar ook deelnemers van buiten onze vereniging.

 

Lees verder19

MO15-1 kampioen!

Vandaag, zaterdag 19 januari, is geschiedenis geschreven: voor de eerste keer is een meidenteam bij Olympia (najaars)kampioen geworden. Van harte gefeliciteerd meiden en teambegeleiding! Super! Trainer/coach Menno Borst " We zijn supertrots dat we kampioen zijn geworden. En dat we het nu gaan proberen in de 1-ste klasse."

Lees verder17

Crowdfunding actie Olympia Duurzaam van start!

Vanavond is de Olympia Duurzaam crowdfunding actie van start gegaan. We willen met hulp van alle leden 234 zonnepanelen op het dak van het clubhuis installeren. Zo helpt Olympia mee om het klimaat te beschermen en voorzien we grotendeels in onze eigen energiebehoefte. De Olympia Duurzaam actie is afgetrapt met de eerste donateurs. 

Lees verder17

Voorbeschouwing Olympia-GLZ Delfshaven

Aanstaande zondag speelt Olympia zijn zevende thuiswedstrijd van het seizoen. GLZ Delfshaven uit Rotterdam is de tegenstander. Een voorbeschouwing:

Olympia
De tweede helft van het seizoen moet voor Olympia in het teken staan van rehabilitatie. Op dit moment staat het elftal van vertrekkend hoofdtrainer Tom Rietberg op een teleurstellende elfde plek op de ranglijst. En dat moet en kan veel beter. Met name de wisselvalligheid heeft Olympia voor de winterstop veel punten gekost. Juist op de momenten dat er een goede wedstrijd was gespeeld, werd deze opgevolgd door een uiterst matige vertoning. 

Lees verder14

Update: Fantastische start van 2019 voor Olympia!

Woensdag 16 januari overhandigde wethouder sport Michiel Bunnik symbolisch het toekomstige kunstgrasveld aan onze voorzitter onder gejuich van pupillen en trainers.

Lees verder13

Goede voornemens?

"Ik ga nu echt meer … of niet …. “, goede voornemens aan aan het begin van het nieuwe kalenderjaar, heb jij ze ook gemaakt? 

Respect voor de scheidsrechter, die als vrijwilliger altijd klaar staat om de wedstrijd te leiden? Respect vasthouden, ook als het even niet mee zit met de resultaten? In de week van de scheidsrechter hebben de Olympia teams uit en thuis hun scheidsrechter in het zonnetje gezet met een gele goodie bag. Van de ingezonden foto’s is een mooie poster gemaakt voor in het clubgebouw.

Lees verder08

Olympia en Jan Chris Kuipers verlengen contract

Olympia en Hoofd Jeugdopleiding Jan Chris Kuipers gaan ook aan het eind van dit seizoen nog minimaal een jaar met elkaar door. Dat is de uitkomt van de gesprekken die onlangs met elkaar gevoerd zijn. Het bestuur en Jan Chris willen de stijgende lijn in het jeugdvoetbal doortrekken en met elkaar blijven werken aan verzorgd en technisch voetbal in de jeugdafdeling. Waarbij plezier en beleving belangrijke pijlers zijn. 

Lees verder05

Oefenwedstrijden Olympia 1 + 2 op zat. 12/1 in Brabant

In voorbereiding op de komende tweede seizoenshelft speelt onze senioren selectie op zaterdag 12 januari as. twee oefenwedstrijden in het Brabantse land, waar zij te gast zullen zijn bij RKSV Cluzona, aan de Doeldreef 50 in Wouw. 

De aanvangstijden van de wedstrijden zijn: om 15.30 uur de wedstrijd van Olympia 2 tegen Halsteren 1 en vervolgens om 17:15 uur de aftrap van de wedstrijd Olympia 1 - Cluzona 1.

Lees verder05

Vacature: Technisch Jeugd Coördinator Pupillen gezocht!

Wij zoeken voor het nieuwe seizoen (2019/2020) een enthousiaste Technisch Jeugd Coördinator Pupillen

Ontwikkeling centraal
Olympia uit Gouda is een ambitieuze vereniging waar de ontwikkeling van de individuele speler centraal staat. Van trainers wordt verwacht dat ze spelers vooruit helpen in hun (voetbal)ontwikkeling. En dat ze samenwerken om een topjeugdopleiding bij Olympia te creëren die jaarlijks spelers voor Olympia 1 aflevert. Doelstelling is het spelen van  avontuurlijk voetbal met veel druk op de bal.

Enthousiasme & Voetbalinhoud
We zijn op zoek naar een enthousiaste technisch coördinator met voetbalinhoud, die met plezier & gemak communiceert met kinderen van 6 t/m 12 jaar. Het gaat daarbij om kinderen die GEEN selectie spelen; het grootste deel van de jeugdspelers van Olympia en dus heel belangrijk voor de vereniging. Samen met de Technisch Jeugdcoördinator Junioren voor niet- selectiespelers en Hoofd Jeugdopleiding vorm je de technische leiding van de vereniging. Je organiseert en coördineert centrale trainingen op maandag- en woensdagmiddag. Op dit moment gebeurt dat in circuitvorm, samen met een tiental trainers waar jij de leiding over hebt. Tijdens deze trainingen gaat het vooral om plezier & baas over de bal zijn. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de voetbalschool, speel je een belangrijke rol bij de indeling van teams, adviseert het Hoofd Jeugdopleiding en ben je een belangrijk aanspreekpunt voor ouders. Je bent sociaal vaardig, vindt het leuk om met jonge kinderen & andere trainers samen te werken, hebt leidinggevende kwaliteiten en beschikt over voetbalinhoud. Affiniteit met techniektraining is een pré. Je hebt minimaal KNVB-pupillentrainer en ervaring met het trainen van pupillen. 

Prima vergoeding
Olympia is een vereniging met een rijke historie en een goede organisatie, waar je een prima vergoeding ontvangt, waar volop opleidings-mogelijkheden en -kansen zijn om je verder te ontwikkelen als trainer binnen een ambitieuze en talentvolle trainersgroep.

Welkom
Graag maak ik een kennismakingsafspraak met je. Je kunt je voetbal CV en een korte motivatie mailen naar hjo@gcfc-olympia.nl gericht aan Jan Chris Kuipers, Hoofd Jeugdopleiding.

 

Lees verder05

Trainer voor de JO19-1 gezocht

Voor ons JO19-1selectieteam zoeken wij voor het nieuwe seizoen (2019/2020) een ambitieuze en stevige trainer.

Ontwikkeling centraal
Olympia uit Gouda is een ambitieuze vereniging waar de ontwikkeling van de individuele speler centraal staat. Van trainers wordt verwacht dat ze spelers vooruit helpen in hun (voetbal)ontwikkeling. En dat ze samenwerken om een topjeugdopleiding bij Olympia te creëren die jaarlijks spelers voor Olympia 1 aflevert. Doelstelling is het spelen van  avontuurlijk voetbal met veel druk op de bal.

Stevig & sociaal vaardig
We zijn we op zoek naar een ambitieuze en ervaren trainer  (ervaring op divisie of hoofdklasse-niveau is een pré) die onze talentvolle spelers voorbereidt op de stap naar de seniorenselectie. En hen een stap verder brengt op vooral mentaal, tactisch en fysiek niveau en op het vlak van samen-werken en samen presteren. Je hebt overwicht, maar bent ook sociaal vaardig, waardoor er met plezier wordt gevoetbald. Je bent minimaal in bezit van TC 3. Deze talentvolle mix van eerste en tweede jaars spelers, speelt nu Hoofdklasse. Ze trainen op dinsdag en  donderdag van 18.30 tot 20.00 uur en spelen wedstrijden op zaterdag. 

Prima vergoeding
Olympia is een vereniging met een rijke historie en een goede organisatie, waar je een prima vergoeding ontvangt, waar volop opleidings-mogelijkheden en -kansen zijn om je verder te ontwikkelen als trainer binnen een ambitieuze en talentvolle trainersgroep.

Welkom
Graag maak ik een kennismakingsafspraak met je. Je kunt je voetbal CV en een korte motivatie mailen naar hjo@gcfc-olympia.nl gericht aan Jan Chris Kuipers, Hoofd Jeugdopleiding.

Lees verder