View Archive

Entries for October 2011

11

Uitnodiging

Voor alle jeugdscheidsrechters die E en F wedstrijden fluiten bij ONA of Olympia.

Zaterdag 22 oktober (laatste zaterdag in de herfstvakantie) verzorgt Dick Schuijt, o.a. scheidsrechteropleider bij de KNVB, bij Olympia een clinic voor de pupillenscheidsrechters van Olympia en ONA. Wat komt er zo al kijken bij het fluiten van een E of F wedstrijd en wat kun of moet je als scheidsrechter doen?

Lees verder31

Fiscale Aftrekpost 2011 – Olympia Nieuwbouw

Leuker dan dit kunnen we het niet maken: Olympia een grote stap vooruit helpen en van de fiscus meer dan de helft terugkrijgen. Bij aanmelding vóór 15 december claimt u nog een fiscale teruggaaf over 2011 voor uw donatie aan de nieuwbouw van Olympia die we 2012 willen realiseren. Zo steunt u op een voordelige manier een heel goed en sympathiek doel. Kijk hier voor meer informatie (in PDF formaat) over het Olympia nieuwbouw giftenplan.

Lees verder26

Aanmelden voor scheidsrechteropleidingen

Wil je / wilt u graag (verder) opgeleid worden als scheidsrechter?

-  Binnenkort (eind 2011 en begin 2012) worden er twee pupillen scheidsrechterscursussen bij Olympia georganiseerd. Bij deze cursus wordt je opgeleid voor het fluiten van E en F wedstrijden. Minimumleeftijd: 12 jaar.

-  In samenwerking met andere Goudse verenigingen, waaronder ONA, willen we begin 2012 een BOS (Basis Opleiding  Scheidsrechter) in Gouda organiseren. Hierin wordt je opgeleid voor het fluiten van wedstrijden van met name A en B-junioren en senioren, naar keuze als verenigingsscheidsrechter of als bondsscheidsrechter. Minimumleeftijd: 16 jaar.

Lees verder24

Grote voetbalquiz op Olympia

Vrijdagavond 25 november organiseert de Businessclub Olympia:

De Grote Voetbalquiz.
Plek van handelen: De Olympia kantine. Aanvang 20:00 uur.
Iedereen die lid, sponsor of donateur is van Olympia is van harte welkom om mee te doen.

Lees verder23

Bedankt!!

De selectie en de begeleiding wil sponsors Olympia en Heuvelman bij deze bedanken voor het zeer geslaagde uitje naar Breda afgelopen zaterdag!

De spelers van het eerste en tweede plus begeleiding genoten van een vrij voetbalweekend en zijn zaterdagavond in een bus naar Breda vertrokken. Na aankomst is er heerlijk gegeten in een wokrestaurant waarna een bezoek gebracht werd aan diverse uitgaansgelegenheden in het centrum van de stad. Pas in de kleine uurtjes keerde de groep na een zeer geslaagde avond weer terug in Gouda.

Lees verder21

Indeling jeugdcompetities

De KNVB heeft de competitie-indeling van de categorie B jeugdteams bekendgemaakt. Alle teams, behalve A1, B1 en C1 zijn tot nu toe alleen uitgekomen in de bekercompetitie. Olympia B3, C5 en F3 zijn daarin als eerste geëindigd. Gefeliciteerd!
Op basis van de resultaten in de beker zijn de competitiepoules op sterkte ingedeeld, met als doel tegenstanders van ongeveer gelijk kaliber.
Op de teampagina's is de poule-indeling te bekijken. De competitie start volgende week zaterdag, 29 oktober. Kijk hier voor het volledige programma.

Lees verder20

De Olympiaan als voorbeeld voor andere verenigingen

Twee jaar geleden heeft de Olympiaan een gedaantewisseling ondergaan. Dat was mogelijk door het concept van SMIC. De software om de Olympiaan op te maken is gratis. Daarnaast is de software webbased: vanaf elke plek kun je artikelen toevoegen, aanpassen en plaatsen. De Olympiaan wordt vervolgens bij SMIC in Arnhem gedrukt en met de post verstuurd.

Ook andere verenigingen kunnen natuurlijk op deze manier een gelikt blad maken!

Lees verder18

Nationale techniekdag

 

Morgen 19 Oktober is het zover,de techniekdag bij Olympia. Ruim 80 deelnemers zullen morgen hun kunsten laten zien op het Olympia terrein. Vanaf 9.15 zijn de deelnemers welkom om zich te melden,en om 9.45 verzamelen we op de tribune om de groepen bekend te maken. Om 10.00 starten we met de eerste onderdelen. Om 15.00 zijn de voetbalonderdelen afgelopen,en om 15.30 de prijsuitreiking. Tot morgen

Paul Spijkerman

 

Lees verder13

Evenementen Olympia

Hoewel wat minder uitbundig en talrijk als vorig seizoen vanwege het 125-jarig bestaan, is Olympia ook dit seizoen weer van plan de nodige evenementen te organiseren. Onderstaande evenementen kunt u verwachten op het Olympia terrein. Dus noteer de data alvast in uw agenda. Van elk evenement zal er nog uitgebreid apart bericht worden gegeven en zullen we mensen benaderen die het willen gaan organiseren.

De (nog te installeren) evenementencommissie.

Lees verder12

Training herfstvakantie

De herfstvakantie staat weer voor de deur waardoor er enkele aanpassingen zijn in het trainingsschema. OP woensdag 19 Oktober zijn er nationale techniekkampioenschappen voor kinderen van 6 t/m 15,er zijn nog enkele plekken beschikbaar dus als je een hele dag wilt voetballen en laten zien wat je kunt schrijf je dan alsnog in elders op de homepage. OP deze woensdag is er dan geen training voor voetbalschool,overige F/E/C.

Alle selecties trainen gewoon volgens het schema met uitzondering van de F-jes,voor de overige teams valt er 1 training uit. Zie verder voor het schema van de komende week.

Paul Spijkerman

Lees verder08

Bertus Rietkerk overleden

Op vrijdag 7 oktober is ons zeer gewaardeerde clublid Bertus Rietkerk overleden. Bertus is 71 jaar oud geworden en was reeds 64 jaar lid van onze club. Bertus was een telg uit een echte Olympia familie en werd in 1947 op 7-jarige leeftijd lid van Olympia. Zijn vader Jan Rietkerk was ook al een prominent Olympiaan. Bertus was actief bij Olympia als jeugdvoetballer en speelde in de senioren. Hoogtepunt in zijn voetbalcarrière was een kampioenschap met het 3e elftal waardoor dit team voor het eerst in de clubhistorie naar de KNVB competitie promoveerde.

Lees verder