View Archive

Entries for October 2016

25

De Olympia Seizoensgids 2016/2017 komt eraan!

Aankomend weekend zal de Olympia Seizoensgids bij onze leden en sponsoren op de deurmat vallen!

Nadat was aangekondigd dat de Olympiaan in de papieren versie gaat stoppen, werd het idee geopperd om (weer) een Seizoensgids uit te gaan brengen. Een bewaarnummer wel te verstaan, voor het gehele seizoen. 

Lees verder24

FoodSales NL B.V. nieuwe partner Olympia

Het bestuur van Businessclub Olympia is trots om te kunnen melden dat het bedrijf FoodSales NL zich al lid  aan ons heeft verbonden. FoodSales NL B.V. stelt arbeidskracht(en) ter beschikking aan opdrachtgevers actief in Fast Moving Consumer Goods zoals Jacobs Douwe Egberts, Perfetti Van Melle en Bavaria.

Lees verder21

Kunstgrasveld met rubbergranulaat - update 21 oktober 2016

Vandaag (21 oktober) meldde het Algemeen Dagblad dat sportclubs op kosten van de bandenbranch hun veld gratis mogen laten testen als zij zorgen hebben. Het volledige persbericht hierover is te vinden op http://www.recybem.nl/nl. We hebben ons uiteraard direct bij de Vereniging Band en Milieu en VACO aangemeld om de velden te kunnen laten testen. Nadere informatie volgt.

Lees verder14

Geen verkoop Olympia kleding donderdag 27 oktober

I.v.m. vakantie is de verkoop van Olympiakleding op donderdag 27 oktober a.s. niet mogelijk. Bestellingen kunt u doen door een mail naar secretaris@gcfc-olympia.nl te sturen. De bestelling wordt dan op z’n vroegst 3 november a.s. uitgeleverd.

Beheer Clubkleding

Lees verder14

Voorbeschouwing Olympia - VELO

Zondag staat de vierde thuiswedstrijd van Olympia 1 op het programma. Velo uit Wateringen is de tegenstander.
Afgelopen zondag bewees Olympia zichzelf een slechte dienst door thuis met 1-4 te verliezen van Poortugaal. En daarmee waren de bezoekers nog mild. Een collectief falen, zo werd er na de wedstrijd op het duel teruggekeken. Dat kan een keer gebeuren, het gaat dan ook veel te ver om de ploeg in de put te praten. 

Lees verder11

Kunstgrasveld met rubber granulaat – UPDATE 11 oktober 2016

Bij Olympia krijgen we veel vragen over dit onderwerp. Ons (jeugd) bestuur communiceert alle voortgang in deze kwestie via onze website. Dit is de derde update.  Op maandag 10 oktober is er landelijk overleg geweest tussen onder andere de KNVB, het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en kunstgras-fabrikanten. Dat overleg heeft niet geleid tot nieuwe maatregelen. 

 

Lees verder07

Kunstgrasvelden met rubber granulaat

Er is de laatste dagen veel geschreven en gesproken over het sporten op kunstgrasvelden met inleg van rubbergranulaat. Landelijk zijn dat zo’n 2.000 velden. Ook Olympia huurt een dergelijk kunstgrasveld van de Gemeente Gouda. De berichtgeving roept veel vragen en zorgen op, ook onder onze leden en ouders van jeugdleden. 

Lees verder07

Gezocht!! Trainer voor de B3 (woensdagavond)

Voor de B3 (JO17-3)zijn we nog heel hard op zoek naar trainer! Het betreft de training op de woensdagavond, van 19:15 - 20:15 uur. Voor deze trainers zijn instructies en ondersteuning aanwezig, is er een kledingpakket voor trainers en er staat een vergoeding tegenover. Wie helpt dit team ook op de woensdag aan een trainer? Interesse? Mail dan naar hjo@gcfc-olympia.nl en je hoort z.s.m. van ons. 

De gehele advertentie vind je hier in PDF formaat.

Lees verder06

Trainingen jeugd in Herfstvakantie

De herfstvakantie komt er weer aan, dus zullen er in de week van maandag 17 t/m zondag 23 oktober aparte trainingsschema gehanteerd worden! Het aangepaste trainingsschema ziet er als volgt uit, let wel: dit is een algemeen overzicht! 

Mochten trainers van teams dit zelf wijzigen dan horen de spelers dit persoonlijk van de trainer!

Lees verder06

Voorbeschouwing Olympia - Poortugaal

Zondag staat de derde thuiswedstrijd van Olympia 1 op het programma. Poortugaal is de tegenstander. 

Olympia
Afgelopen zondag boekte Olympia een prima resultaat op bezoek bij De Zwervers. Op de 0-2 overwinning was helemaal niets af te dingen. Beide treffers werden pas na rust gemaakt. Olympia is daarmee in drie uitwedstrijden nog ongeslagen. 

Thuis pakte het helaas nog geen punten. Een voorzichtige conclusie zou kunnen zijn dat Olympia moeite heeft om het spel te maken en zich prettig voelt als het achteruit kan leunen. Niets is minder waar, want ook in de twee thuiswedstrijden legden de rood-zwarten bij vlagen prima spel op de mat. Pas in de slotfase moest het buigen voor TAC’90 en Boshuizen. In beide wedstrijden had een gelijkspel niet misstaan, maar tot tweemaal toe duurde de wedstrijd echter net iets te lang. 

Lees verder05

KNVB over rubber in kunstgras UPDATE

Uiteraard volgen wij als Olympia bestuur nauwgezet de informatie die beschikbaar komt over de mogelijke gezondheidsrisico's van kunstgrasvelden ingevuld met rubber granulaat en houden we iedereen zo goed mogelijk op de hoogte. We hebben gisterenmorgen dan ook direct het bericht van de KNVB vooruitlopende op de tv-uitzending van Zembla over kunstgras op de website geplaatst. Zie bericht hieronder.

We hopen op korte termijn meer informatie te krijgen van de KNVB en/of onze partners gemeente en Sport.Gouda, die eigenaar zijn van de velden van Olympia en deze beheren. Van Sport.Gouda ontvangen we vanmiddag nadere informatie. Wordt dus vervolgd.

Voorzitter Edo Neefjes, namens het bestuur

Televisieprogramma Zembla besteedt woensdagavond (5 oktober) aandacht aan mogelijke gezondheidsrisico’s van de rubberen korrels, het zogeheten SBR-rubbergranulaat, in kunstgrasvelden. Het Rijksinstituut voor Veiligheid en Milieu (RIVM) heeft in het verleden meerdere onderzoeken gedaan naar de gezondheidseffecten van sporten op de met rubberen korrels ingestrooide kunstgrasvelden en vastgesteld dat er voor de sporters geen gezondheidsrisico’s zijn. Zembla stelt dat de opzet van de onderzoeken onvoldoende zekerheid biedt om die conclusie te kunnen concluderen.

Lees verder04

Altijd al stadionspeaker willen worden?

Olympia is voor de thuiswedstrijden van haar eerste elftal op zoek naar een enthousiaste omroeper. De voornaamste taken zijn het omroepen van informatie voorafgaand, tijdens en na afloop van de wedstrijden van Olympia 1. Denk hierbij aan de opstellingen, doelpuntenmakers, wissels, rust- en eindstanden van de overige wedstrijden en sponsorinformatie.

Lees verder03

Olympia Old Stars speelt eerste wedstrijd

Afgelopen zondag 2 oktober 2016 speelden onze Olympia Old Stars hun eerste wedstrijd tegen de Sweet Lake Old Stars. En ook nog gewonnen: 12 - 14. Gefeliciteerd mannen!

Lees verder