View Archive

Entries for October 2018

31

Voorbeschouwing Olympia-VUC

Aanstaande zondag speelt Olympia 1 zijn vierde thuiswedstrijd van het seizoen. VUC uit Den Haag is de tegenstander.

Olympia:
Wat een ongelofelijk beroerde wedstrijd was dat zeg. De thuiswedstrijd tegen DOSKO. Zelden Olympia 1 zo’n belabberde wedstrijd zien spelen de afgelopen jaren. Het elftal stapte ongetwijfeld met de beste bedoelingen het veld op, maar daar was na het eerste fluitsignaal werkelijk niets meer van te zien. DOSKO, toch bepaald geen hoogvlieger, was op alle fronten de baas. Alle duels werden gewonnen en de bezoekers staken ook aanzienlijk meer energie in de wedstrijd dan Olympia.

Lees verder29

Patrick Bout overleden

Wij ontvingen het trieste bericht dat Patrick Bout op 25 oktober j.l. is overleden. Patrick heeft een verleden als speler bij Olympia en werd later betrokken voetbalvader van zoon Duuk, die dit seizoen in onze JO15-1 speelt. Ook was Patrick actief binnen de toernooicommissie en de normen-en waarden commissie. Dit alles naast zijn sportieve en bestuurlijke activiteiten bij rugbyclub RFC Gouda. Patrick is slechts 47 jaar oud geworden. Wij wensen echtgenote Kristel, kinderen Duuk, Goos en Jet en familie en vrienden heel veel sterkte in deze moeilijke periode.

Bijgaand de rouwkaart met informatie over het afscheid van Patrick op woensdag 31 oktober.

Het bestuur

Lees verder26

Voorbeschouwing Olympia-DOSKO

Zondag speelt Olympia 1 zijn derde thuiswedstrijd van het seizoen. DOSKO uit Bergen op Zoom is de tegenstander. De aftrap is om 14.00 uur.

Olympia:
Afgelopen zondag leed Olympia een pijnlijke nederlaag tegen BMT uit Den Haag. Dure persoonlijke fouten en een gemiste pingel waren te veel om aanspraak te kunnen maken op een goed resultaat. En dat is jammer, want de kop van de ranglijst is hiermee voorlopig even uit zicht. Maar of dat dit seizoen een realistisch streven is, is maar de vraag. 

Lees verder24

Battle of the referees

Donderdagavond 15 november organiseert de scheidsrechtersvereniging (COVS) Gouda weer de Battle of the Referees. Vorig jaar hebben onze scheidsrechters Eric Heckman en Soufyan Harrachi het wedstrijdonderdeel tussen de verenigingen gewonnen. Inloop is vanaf 19.00 uur; de battle start om 19.30 uur. Einde 22.00 uur. Van te voren aanmelden is noodzakelijk en kan (individueel of als koppel) via Ed Luijtjes of Wilma Neefjes. 

Lees verder22

(2e) Trainer JO19-1 gezocht!

Voor ons standaardteam JO19-1 zoeken wij een ambitieuze & talentvolle TRAINER die per direct de trainer/ coach van dit team komt ondersteunen. 

Ontwikkeling centraal
Olympia uit Gouda is een ambitieuze vereniging waar de ontwikkeling van de individuele speler centraal staat. Van trainers wordt verwacht dat ze spelers vooruit helpen in hun (voetbal)ontwikkeling. En dat ze samen-werken om een topjeugdopleiding bij Olympia te creëren die jaarlijks spelers voor Olympia 1 aflevert.

Ambitieus en leergierig
We zijn we op zoek naar een trainer die al ervaring heeft, maar zich graag verder wil ontwikkelen. Jij krijgt volop de ruimte om je te ontwikkelen naast een uitstekende en hooggekwalificeerde trainer. De trainer coach van JO19-1 is een Argentijnse trainer die in Spanje 2e divisie heeft getraind en in bezit is van alle UEFA trainers diploma's, ook die van Coach Betaald Voetbal. Hij heeft een heel eigen kijk op voetbal waar je veel van kunt leren. Liefst heb je een aantal jaren ervaring, ben je in bezit van juniorentrainer en/of TC 3 en communicatief sterk. En heb je de ambitie om na dit seizoen door te groeien als hoofdtrainer van een eerste team. De JO19-1 De O19 1 speelt competitie op hoofdklasse niveau, taint op dinsdag en donderdag en speelt z'n wedstrijden op zaterdag. 

Kansen om door te groeien
Olympia is een vereniging met een rijke historie en een goede organisatie, waar je een prima vergoeding ontvangt, waar volop opleidingsmogelijkheden en -kansen zijn om je verder te ontwikkelen als trainer binnen een ambitieuze en talentvolle trainersgroep. 

Welkom
Graag maak ik een kennismakingsafspraak met je. Je kunt je voetbal CV en een korte motivatie mailen naar hjo@gcfc-olympia.nl gericht aan Jan Chris Kuipers, Hoofd Jeugdopleiding.

Lees verder19

20 en 21 oktober BEKERWEEKEND

Maar liefst 15 jeugdteams en 4 seniorenteams zijn door naar de volgende ronde in de beker. Zij spelen bijna allemaal dit weekend hun eerste wedstrijd in de knock out fase. Veel succes en plezier allemaal! Een team (JO13-1) heeft zich gisteren al geplaatst voor de volgende ronde. Gefeliciteerd!  

Lees verder18

Uitnodiging Speldendragersbijeenkomst

Zondagmiddag 11 november 2018 van 14:00 tot 18:00 uur vindt onze jaarlijkse speldendragers bijeenkomst weer plaats in ons clubhuis aan de Bodegraafsestraatweg 52 te Gouda. De bijeenkomst kent uiteraard weer een vertrouwd karakter en is exclusief toegankelijk voor speldendragers en hun partners. Bar Bodega 32 verzorgt een welkomstdrankje en het bestuur van de GC & FC Olympia biedt de aanwezigen diverse borrelhapjes aan.

Aanmelden (is verplicht) tot uiterlijk 28 oktober via speldendragers@gcfc-olympia.nl of  via dit formulier.

De speldendragers commissie:

Kees Amesz, Dirk van Dam, André Hemerik, Bas Mol jr., Gijs Prevosth en Martin Swets.

Lees verder17

UPDATE!! BusinessClub GC&FC Olympia FIFA'19 Toernooi voor O19, O17 en O15

UPDATE 17/10: Let op, er zijn nog maar 7 plekken vrij!!!! Wil je nog meedoen, meld je dan snel aan!!

Op vrijdag 16 november a.s. wordt in de kantine van Olympia weer het jaarlijkse FIFA ('19) toernooi georganiseerd en aangeboden door de Businessclub van GC&FC Olympia. Dit voor de junioren van alle O19, O17 en O15 teams. We hopen dat een ieder om 19:30 uur aanwezig deze avond, zodat we om 20:00 uur kunnen starten. 


Wil je meedoen? Wees er dan HEEL SNEL bij, want er zijn nog maar een paar plekken vrij! Hoe doe je dit? Stuur een mail naar voorzitter_jeugd@gcfc-olympia.nl en vermeld daarin je naam en in welk team je speelt. Deelname is gratis en een ieder krijgt 1 gratis drankje. Maximaal aantal deelnemers is 40, de teller staat nu al op 30!! 

Lees verder13

#Scheidsbedankt! - update 15/10

Van erehaag, applaus tot en met een waterdoop: de scheidsrechters en spelbegeleiders bij alle uit- en thuiswedstrijden zijn vandaag in de week van de scheidsrechter in het zonnetje gezet door onze teams en persoonlijk bedankt met een goody bag. Natuurlijk ook alle andere scheidsrechters, die vandaag (toevallig) niet floten: super bedankt dat jullie er altijd zijn voor onze teams! 

Lees verder12

Team JO15-3 vergeten in de Seizoensgids!

Met het maken van een gids en het zelf door een ieder laten versturen van de foto's, kan het zijn dat er foto's niet geleverd worden. Maar naar nu blijkt is de foto van de JO15-3 wel op tijd ingestuurd maar is deze in een zogenaamde "junk/spam" map terecht gekomen en daar niet gezien. Oprechte excuses van onze kant, dit had niet mogen gebeuren! 

Bij deze plaatsen we de foto hier op de website en zo ook op FB alsnog en zullen we het met de teamleden zelf alsnog spoedig proberen enigszins "goed te maken". Dit zijn de toppers van de JO15-3:

Lees verder12

Seizoensgids 2018/2019 vandaag bezorgd!

Het duurt af en toe even en dan heb je ook wat! Zo gaat dat ook met de Olympia seizoensgids, die nu al voor het 3e achtereenvolgende jaar in een glossy full-color magazine op de deurmat valt bij alle leden. Vanaf zondag zullen er ook de diverse losse exemplaren in de kantine liggen, die daar voor alle gasten van Olympia te bekijken zijn.

En natuurlijk is de gids ook digitaal te bewonderen! De gids is vanaf nu via deze link direct via een bladerbare, digitale uitvoering te bewonderen. We danken een ieder die aan deze gids heeft meegewerkt en wensen iedereen veel plezier met dit unieke document!

Lees verder11

Voorbeschouwing Olympia - Den Hoorn

Zondag speelt Olympia 1 zijn tweede thuiswedstrijd van het seizoen. Een voorbeschouwing: 

Olympia:

Afgelopen zondag behaalde de thuisploeg een zwaarbevochten punt in de uitwedstrijd tegen Spartaan ’20. Vijftig minuten probeerde Olympia met tien man een 2-1 voorsprong te verdedigen. Dit lukte uiteindelijk niet helemaal, maar met een 2-2 uitslag kon het elftal van trainer Tom Rietberg prima leven. Wellicht had er wel meer ingezeten als Olympia ook de tweede helft met elf man had mogen aantreden, maar dat is achteraf. Wat vooral opviel is dat Olympia de eerste helft erg veel moeite had om de bal in de ploeg te houden. Spartaan speelde in een hoog tempo, maar er werd werkelijk niets gedaan om dit enigszins te ontregelen. Na twee balcontacten was de bal meestal weer in bezit van de Rotterdammers. En dat was jammer, want als Olympia sporadisch aan voetballen toekwam was het vaak ook direct gevaarlijk. Toch vertoont de ploeg de laatste weken enige tekenen van verbetering. 

Lees verder11

Leo Hageman overleden

Vandaag ontvingen wij het droevige bericht dat op 5 oktober 2018 ons oud-lid de heer Leo Johannes Hageman is overleden. Tekst overgenomen van de kaart:

‘Wij nodigen u van harte uit om met ons het leven en de passie van Leo te vieren. Iedereen ervaart een afscheid anders, dus wees welkom om voor de laatste keer met deze geweldige man samen te zijn. Of wees in gedachten bij ons. De crematieplechtigheid wordt gehouden op vrijdag 12 oktober a.s. om 12.30 uur in de aula van yardenhuis van Brabant, Florijnstraat 60 te Oosterhout. Vanaf 12.00 uur is er gelegenheid om afscheid van Leo te nemen en staat er koffie voor u klaar. Na de plechtigheid bent u uitgenodigd in Gasterij de Seterse Hoeve, Vijf Eikenweg 56 te Oosterhout, waar er tijdens een lunch gelegenheid is om ons persoonlijk te condoleren. Liever geen zelf meegebrachte bloemen. We willen u vragen om bij aanvang van de plechtigheid een door ons aangereikte bloem aan Leo te geven.'


Wij wensen de familie veel sterkte toe in deze moeilijke periode.
Bestuur GC & FC Olympia

Lees verder10

Trainingen jeugd in de Herfstvakantie

In de herfstvakantie trainen de niet selectieteams 1x per week op het 2e trainingsmoment, de woensdag.
Selectieteams trainen gewoon 2x door. 

Veel plezier tijdens de herfstvakantie!

Jan Chris Kuipers
Hoofd Jeugdopleiding

Lees verder10

Oldstars 1886 dicht bij toernooiwinst in Houten

Vrijdag 5 oktober was Oldstars 1886 een van de veertien deelnemende teams aan het door sv Houten uitstekend georganiseerde Walking Football toernooi in Houten. Met tussendoor ook een puike lunch. De bejaarde Olympia-helden wonnen alle 6 hun poulewedstrijden. Doelsaldo: 29 – 4. Ja, wondercoach Vincent had zijn zaakjes weer goed voor elkaar!

In de finale tegen de andere poulewinnaar werd het een gelijkspel (1 -1). Waarna strafschoppen de beslissing moesten brengen. Wie het lege doeltje steeds verplaatste, zal altijd de vraag blijven. Feit blijft dat alleen Arie zijn penalty wist te verzilveren. Willem, Hammi en Ton schoten met een stalen gezicht naast. De een nog ruimer dan de ander. Om nóg meer hoon te voorkomen, is er voor gekozen om de achternamen van de drie sukkels onvermeld te laten.

Nieuwsgierig naar méér smeuïge details? Zie de eigen Facebook pagina van Oldstars 1886.

Ton Broekhuisen

Lees verder09

Waar zouden we zijn zonder de scheids? Scheids bedankt!

Iedere week staan ze er weer: onze scheidsrechters en spelbegeleiders, die als vrijwilliger zich inzetten om jullie wedstrijden te leiden. Maar ook KNVB scheidsrechters en scheidsrechters bij uitwedstrijden: zonder scheidsrechter is er geen wedstrijd. Deze week is er een landelijke actie voor veel sporten om scheidsrechters in het zonnetje te zetten. Vanavond (9 oktober) biedt de scheidsrechtersvereniging Gouda een speciale gratis training aan alle clubscheidsrechters in Gouda. Aanvang: 20.00 uur. Locatie: Groenhovenpark 5. Graag even aanmelden als je gaat bij de secretaris Ben van Maaren: secretaris@covsgouda.nl. Voor info: app Wilma Neefjes. 

Komend weekend zetten onze teams de scheidsrechters thuis en uit extra in het zonnetje. Een actie voorbereid door de werkgroep sportiviteit en respect. Wat? Dat blijft nog even een verrassing. Maar natuurlijk zorgen we er voor dat niet alleen deze week onze scheidsrechters zich gewaardeerd voelen en uitkijken naar de volgende wedstrijd die ze mogen fluiten ....

Lees verder07

Eerste seizoensgids voor Hans Man in ’t Veld

De Olympia seizoensgids 2018/2019 is net bij de drukker van de persen gerold. Het eerste exemplaar is door onze voorzitter Edo Neefjes gisterenmiddag overhandigd aan ons erelid Hans Man in ’t Veld. Hans is onlangs met ‘Olympia pensioen’ gegaan na meer dan een halve eeuw als vrijwilliger in tal van functies zeer actief te zijn geweest voor de club.

Lees verder04

Help Olympia verder… Koop online en doneer gratis!

Met de  ‘Gratis Doneren’ oplossing kan Olympia heel eenvoudig extra inkomsten genereren. Iedereen kan zijn bijdrage hieraan leveren. Het werkt simpel:         

 

Lees verder02

Verzorger voor de selectie (zondag) gezocht!

Ter aanvulling/completering van de medische staf is voetbalvereniging Olympia op zoek naar een verzorger voor de selectie van de senioren (het eerste en het tweede), die in samenspraak met zijn of haar collegae (fysiotherapeuten en verzorgers) op toerbeurt voor en tijdens de trainingen (op dinsdag en donderdag) de spelers optimaal prepareert (tapen en masseren) en op zondag ‘op de bank’ aanwezig is bij de wedstrijden van Olympia 1 en/of Olympia 2. 

Interesse? Mail Rianne Petersen! riannepetersen@hotmail.com

Lees verder