View Archive

Entries for November 2014

28

Kerstklaverjassen

Vrijdag 19 december kunt u weer een kaartje komen leggen tijdens het super gezellige

KERSTKLAVERJASSEN

Er zijn weer mooie prijzen te winnen en ook dit jaar is er na afloop een fantastische loterij die u zeker niet mag missen.

Vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar.

Aanvang kaarten 20.00 uur.

U kunt zich hier inschrijven of op het inschrijfformulier in de kantine.

Lees verder12

Feddo Grit overleden

Op dinsdagmiddag jl. is op 64-jarige leeftijd na een kort ziekbed Olympiaan Feddo Grit overleden. Feddo heeft zich als spelend lid en als sponsor zeer verdienstelijk gemaakt voor onze vereniging. Recentelijk nog was Feddo als heipaal-sponsor betrokken bij de nieuwbouw. Wij wensen de familie Grit veel sterkte toe met het verwerken van het verlies.

De plechtigheid voorafgaand aan de crematie vindt plaats op dinsdag 18 november a.s. om 16.15 uur in de aula van crematorium IJsselhof, Goejanverwelledijk 6 te Gouda. Na de plechtigheid is er gelegenheid tot condoleren in de ontvangkamer van het crematorium.

Bestuur en leden GC & FC Olympia

Lees verder27

Langs de Lijn 2.4

En daar zijn we weer! Met dit keer veel korte nieuwtjes over te spelen wedstrijden, activiteiten en natuurlijk een blik op de actieve teams van onze club, Olympia! Maar we beginnen met het FIFA X-box toernooi wat zaterdag 13 december gespeeld zal gaan worden!  

De afgelopen weken was er maar een beperkt wedstrijdprogramma, waardoor meerdere teams niet bij Olympia zijn geweest in het weekend. Daarom is er a.s. zaterdag tussen 10.00 en 14.30 uur een extra mogelijkheid tot inschrijven voor het FIFA toernooi. Alle junioren (A, B en C). en vanaf a.s. zaterdag ook alle spelers uit de D-jeugd kunnen zich voor het toernooi aanmelden bij Wilma Neefjes of Tanja van Hoorn (bij de ontvangstruimte). Eigen bijdrage: € 5,- per persoon. Zondag 30 november is nog een inschrijfronde gepland, mits we nog niet vol zitten, tussen 13.00 en 14.00 uur, ook in de ontvangstruimte. De FIFA wisselbeker is te bewonderen in de kantine achter de bar.

Lees verder26

Bericht voor alle hulpsinterklazen en kerstmannen

Op Olympia zijn mooie trainingspakken, voetbaltassen, trainingsshirts, trainingstruien, voetbalkousen, keeperstenues, minishirts om op te hangen en miniballen van Olympia te koop.

Lees verder26

Olympia – Wateringseveld GONA

Komende zondag staat de wedstrijd Olympia – Wateringseveld GONA op het  programma; voor Olympia een nieuwe krachtmeting om te bezien of men de punten “in eigen huis” kan behouden.

Lees verder24

Olympia eert haar trouwe leden

Afgelopen zaterdagmiddag stond op Olympia in het teken van één van de leukste evenementen van het seizoen. De jaarlijkse speldendragersbijeenkomst. Iedereen die 25 jaar onafgebroken lid is van Olympia krijgt een prachtige speld.

Lees verder23

Interesse in Sport en Spel voor 4-jarigen bij Olympia?

De jeugdcommissie van Olympia wordt regelmatig benaderd met de vraag of 4-jarigen naar de voetbalschool kunnen. We doen dit niet omdat we het leeftijdsverschil tussen 4- en 6-jarigen te groot vinden om ze samen te laten voetballen. Het gevolg is dat kinderen soms lid worden van andere clubs waar ze wel een activiteit voor 4-jarigen aanbieden. Uiteraard hebben we liever dat ze lid worden bij Olympia, zeker als ze ouders, broertjes of zusjes bij Olympia hebben. Daarom zijn we aan het onderzoeken of we eens per week een activiteit kunnen gaan aanbieden voor 4-jarigen. Dit zal nog geen echte voetbaltraining zijn, omdat de kinderen daarvoor nog te jong zijn, maar een speelse Sport en Spel activiteit onder deskundige leiding met aangepaste materialen.

Lees verder18

Doet u mij nog maar een vlufje

Afgelopen donderdag is er in de bestuurskamer van Olympia eens niet over voetbal gepraat. Maar het gaat over wijnen en spijzen. De businessclub Olympia organiseert deze avond dan ook in samenwerking met Wijnhandel van Welie een proeverij.

Lees verder18

Wijziging wedstrijden Olympia 1

Olympia 1 speelt vanavond niet uit tegen Maense, voor de VoetbalRijnmondCup, maar een oefenwedstrijd tegen Leonidas uit Rotterdam-Schiebroek. Het 1e elftal (zo) van Leonidas komt uit in de Topklasse. Aanvang van de wedstrijd vanavond aan het Erasmuspad is 20:00 uur. 

De wedstrijd tegen Maense, in de 2e ronde van de VoetbalRijnmondCup, is nu vastgesteld op dinsdag 2 december, om 20:15 uur, thuis (!) aan de Bodegraafsestraatweg!

Lees verder17

Pietentraining bij Olympia 3 december

Veel spelers en ouders hebben afgelopen zaterdag in de regen staan wachten tot de Sint Nicolaas met de stoomboot aankwam in Gouda. Het was nog spannend of de goed heiligman wel zou komen. Hij liet even op zich wachten maar gelukkig werd hij op tijd wakker en wist hij de juiste route te varen. 

Ook Olympia is helemaal in Sinterklaassfeer gebracht.  We hopen immers dat ook dit jaar weer de Voetbal Pieten langskomen. Op 3 december van 15.00 tot 16.00 uur hebben we een speciale training voor alle spelers van de Voetbalschool en de F-teams. Hopelijk geeft Sinterklaas gehoor aan onze vraag en stuurt hij ook dit jaar weer een paar Pieten naar onze vereniging toe… We zullen het zien!

Lees verder14

Hof Hoorneman Bankiers nieuw lid Businessclub Olympia

Hof Hoorneman Bankiers NV is een onafhankelijke vermogensbeheerder met volledige bankstatus. Uiteraard hebben wij als doel om met onderscheidende beleggingsresultaten waarde toe te voegen aan het vermogen van onze klanten.

Lees verder14

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering

Het bestuur nodigt alle leden en ouders van jeugdleden uit tot het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering op maandag 24 november a.s. om 20.00 uur in ons clubhuis.

Relevante stukken zijn op te vragen bij de secretaris; secretaris@gcfc-olympia.nl

Wij hopen u te mogen ontvangen op deze eerste ALV in het nieuwe clubhuis.

Lees verder12

2e ronde VoetbalRijnmondCup Olympia 1

Waar de C1, D1 en de Dames vanavond aan de 1e ronde beginnen, is voor de heren van Olympia 1 de loting gisteren geweest voor de 2e ronde van de VoetbalRijnmondCup, genoemd de Palace Casino Cup. Deze 2e ronde heeft Olympia gekoppeld aan het Rotterdamse FC Maense, de ploeg komt op de zaterdag uit in de 3e klasse. De wedstrijd zal plaatsvinden bij Maense op dinsdag 18 november a.s. om 20:00 uur.


Lees verder11

Langs de Lijn 2.3

Iedereen is druk aan de competitie bezig, en er gebeurd voldoende aan de Bodegraafsestraatweg, tijd dus voor een nieuwe Langs de Lijn! 

Hoe doen de ploegen het? Om maar even bij de jeugd te blijven en daar te beginnen met de C1, D4, de E1, E2, E8 en de F9 staan momenteel bovenaan in hun klasse! Nu zijn ze, op de C1 na, pas 2 wedstrijden onderweg, maar je weet hoe het spreekwoord is; 'Een goed begin, is het halve werk!'. De C1, om ze nog maar eens extra te noemen, doen het momenteel super in de 1e klasse. Daarom ook erg benieuwd hoe ze het er morgenavond, in de 1e ronde van de VoetbalRijnmondCup, vanaf gaan brengen. Dan nemen ze het op tegen BVCB C1, wat uitkomt in de hoofdklasse. Voor alle liefhebbers van goed, leuk en attractief voetbal, kom morgen (woe. 12/11) de jongens én meiden vanaf 19:00 uur aanmoedigen, ze spelen thuis! Ook de D1 speelt morgen overigens voor dezelfde cup, daar staat een uitwedstrijd tegen Nieuwerkerk op het programma. Maar hoe doen andere teams het dan, hoor ik je denken? Wisselend, de een heeft in het begin de zwaardere tegenstanders, andere teams pakken verrassend de eerste puntjes, maar nogmaals, de competitie is pas net begonnen. Zeker ook nog even het vermelden waard; de prestaties van de B1; momenteel 3e in de competitie. Ook daar is het niveau van het voetbal zeer de moeite waard om eens langs de lijn te gaan bekijken, maar ja, eigenlijk geldt dat natuurlijk voor alle teams... Aankomend weekend is er een inhaal/beker weekend, maar volgende week staan er weer 16 thuiswedstrijden op het programma, keuze genoeg dus om een leuke wedstrijd te bekijken! 

Lees verder10

1e Ronde VoetbalRijnmond Cup voor Vrouwen, C1 en D1

1e Ronde VoetbalRijnmond Cup voor Vrouwen, C1 en D1">
In navolging van Olympia 1 proberen a.s. woensdag ook de D1, C1 en de Vrouwen de tweede ronde van de VoetbalRijnmond Cup te bereiken. Alle drie de teams treffen een stevige tegenstander, dus alle support is welkom!

Lees verder10

Afspraken medische zorg jeugd

Als er blessures zijn bij onze jeugdspelers, moeten deze natuurlijk goed behandeld worden. Dit werd al geruime tijd gedaan door Praktijk Willem de Zwijger, maar voor dit seizoen zijn de tijden uitgebreid en zijn de gemaakte afspraken officieel vastgelegd. Afgelopen zaterdag is deze overeenkomst ondertekend door Bart Jan van den Bosch namens Praktijk Willem de Zwijger en Ties Kroezen als voorzitter van de Jeugdopleiding van GC&FC Olympia. 

Lees verder05

Afgelastingen!

De herfst is begonnen, de winter komt er aan…. en dat betekent dat de velden het door regen, vorst of sneeuw flink te verduren kunnen krijgen. En dat de velden daarom worden afgekeurd voor wedstrijden of trainingen. 

Lees verder05

Voorbeschouwing Olympia – CVV Zwervers

Komende zondag staat de wedstrijd Olympia – CVV Zwervers op het  programma. Op voorhand kan deze wedstrijd aangemerkt worden als een ‘sleutelduel’; winst op CVV Zwervers geeft enigszins lucht, waarbij Olympia de aansluiting met de middenmoot kan bewerkstelligen.

Lees verder04

De Olympia regels

Voor sportiviteit en respect!

GC&FC Olympia wil  alle leden, vrijwilligers en bezoekers de mogelijkheid bieden om te genieten van de voetbalsport. Een vereniging waar iedereen zich thuis kan voelen, ongeacht de voetbalcapaciteiten en culturele achtergrond. Wij willen een actieve, bruisende en sportieve vereniging zijn met een goede organisatie en een prettige sfeer.

Voor GC&FC Olympia is het van groot belang om duidelijke afspraken met elkaar te maken over hoe wij omgaan met elkaar, met onze spullen en met de accommodatie. Door de ingebruikname van de nieuwbouw is het nodig om enkele nieuwe gebruiksregels in te voeren. Een goede gelegenheid om alle huisregels en gedragsregels van Olympia nog eens op een rij te zetten.

Lees verder