View Archive

Entries for November 2016

11

Voorbeschouwing Olympia - Laakkwartier

Zondag staat de vijfde thuiswedstrijd van Olympia 1 op het programma. Laakkwartier uit Den Haag is de tegenstander.

Afgelopen zondag bewees Olympia zichzelf een goede dienst door uit met 1-4 te winnen van concurrent DRL. Een broodnodige zege en de uitslag had zelfs nog wel iets hoger kunnen uitvallen. Op het lastig bespeelbare veld kwam de ploeg tot redelijk spel en kan het zichzelf alleen maar verwijten dat het toch nog een fase spannend werd terwijl dit helemaal niet nodig was.

Lees verder30

Voorbeschouwing Olympia - Alphense Boys

Afgelopen zondag won Olympia haar derde wedstrijd op rij. In de uitwedstrijd tegen OVV was de ploeg net iets beter dan de thuisploeg en won het met 0-1. Gemakkelijk ging het allemaal niet. Pas in de 86ste minuut wist verdediger Glenn Heuvelman uit een corner het net te vinden. In de eerste helft miste Olympia een penalty en later ook middenvelder Dennis Jongenelen die met twee keer geel kon vertrekken. Met name het gebrek aan scherpte in de afronding werd Olympia ook deze wedstrijd weer bijna fataal. Met dank aan prima keerperswerk van Robbert Dols haalde Olympia ongeschonden het eindsignaal.

Lees verder29

Inschrijven Oliebollentoernooi

Donderdag 29 december is het weer zo ver! Dan vindt het allerleukste toernooi van het jaar plaats: het Oliebollen toernooi! Het toernooi is van 9:00 tot 12.00 uur voor de F-teams en Voetbalschool.  Voor de E-teams is het toernooi van 12:30 tot 15:30 uur. Inschrijven is mogelijk tot 16 december a.s. en de kosten bedragen 3 euro per persoon.

Lees verder23

Trainer / Coach gezocht voor de JO19-1

Onvoorziene, plotselinge wijziging in de persoonlijke omstandigheden van de trainer / coach van ons selectieteam JO19-1 maakt het voor hem niet mogelijk om dit talentvolle team verder te (bege)leiden. Daarom zijn wij voor ons Junioren selectieteam JO19-1 op zoek naar een Trainer/Coach.

Onze ideale kandidaat bezit goede communicatieve- en sociale vaardigheden waarmee hij in staat is om jeugdspelers met verschillende culturen en sociale achtergronden tot een team te smeden en om ze te prikkelen om zich individueel te ontwikkelen. Hij is in het bezit van TC-3 of bereid (om in de toekomst) de KNVB opleiding daartoe te volgen. Zijn hoofdtaken bestaan uit het, in de regel, op dins- en donderdagavonden geven van trainingen en het op de zaterdagen coachen c.q. begeleiden van wedstrijden. 

Is uw interesse gewekt? Mail uw reactie naar: hjo@gcfc-olympia.nl
De gehele advertentie kunt u inzien via dit PDF bestand.

Lees verder17

Kerstklaverjassen vrijdag 16 december, schrijf je nu in!

Vrijdag 16 december staat het traditionele Kerstklaverjassen weer op het programma, en kunt u weer een gezellig kaartje komen leggen! Er zijn voor een ieder weer mooie prijzen te winnen. Uiteraard wordt er weer afgesloten met een gezellige loterij en een heerlijke borrel! 

De kantine is deze avond geopend vanaf 19:00 uur en het klaverjassen begint om 20:00 uur. Kosten voor deelname zijn € 5,- p.p u kunt zich hier inschrijven of d.m.v. het inschrijfformulier in de kantine!

Lees verder16

Geen verkoop kleding a.s. donderdag 17/11

Donderdag 17 november a.s. zal er GEEN verkoop van Olympia kleding en materialen zijn bij Olympia. De eerstvolgende mogelijkheid om dit te doen is a.s. woensdagmiddag tussen 14:00 en 15:00 uur, links achterin de gang van de kleedkamers. Ook kunt u uw bestelling via secretaris@gcfc-olympia.nl mailen.

Lees verder15

Oldstars 1886 en de vrouw van Trump...

Op 1 april jl. startte Olympia met een nieuwe voetbalvorm: Walking Football. Vrijdag 11 november jl. vond de laatste training van dit eerste jaar plaats. Alle veertien deelnemers, van origine afkomstig uit den Haag , Rotterdam, Boskoop, Reeuwijk en Gouda,  waren aanwezig, in de wetenschap dat na de training de Goudse binnenstad zou worden bezocht voor een drankje en een hapje.

Lees verder15

Vooraankondiging ALV op 12 december a.s.

Op maandag 12 december a.s. zal om 20:30 uur de Algemene Leden Vergadering van GC&FC Olympia weer plaatsvinden in ons clubhuis. Alle leden en ouders van jeugdleden zijn hierbij van harte welkom. Relevante stukken zijn vanaf begin december a.s. op te vragen via de secretaris van Olympia, per email via secretaris@gcfc-olympia.nl te bereiken. Houd de site hiervoor in de gaten.
 
Het bestuur

Lees verder15

Extra verkoop Olympia kleding en materialen!

Uiteraard kunt u ook uw inkopen voor de feestdagen bij ons doen. Van trainingspak tot regenjack, paraplu, wintermuts, trainingstrui, trainingsbroek, trainingsshirt lange mouw, trainingsshirt korte mouw, miniballetje, tenuetje om op het raam te plakken, tassen, trainingskousen, keepersshorts, keepersshirts etc. etc. 

Iedere donderdagavond van 19.30 – 20.30 uur zijn wij "geopend" achterin de gang bij de kleedkamers aan de linkerkant. Van 16 november tot en met 14 december a.s. ook woensdagmiddag van 14.00 – 15.00 uur. U kunt uw bestelling via de mail, secretaris@gcfc-olympia.nl doorgeven zodat deze kan worden gereserveerd of kom even langs op de vermelde tijdstippen. Heeft u vragen mail dan ook even, wat niet op voorraad is, kan worden besteld.

Lees verder12

Pietentraining woensdag 23 november om 13.00 uur!

Olympia viert elk jaar Sinterklaas. Dit jaar kunnen we er, mede door een extra bijdrage van Oly’s Kledingbeurs, een extra groot feest van maken voor de jongste pupillen. Het is weer ouderwets gezellig in de kantine van Olympia! Hopelijk geeft Sinterklaas gehoor aan onze vraag en stuurt hij ook dit jaar weer een paar (voetbal)pieten naar onze vereniging toe, of komt Sinterklaas zelf langs…?? Alles is mogelijk, we zullen het zien…!!

Op woensdag 23  november van 13.00 tot 15.00 uur hebben we een speciale training voor alle spelers van de Voetbalschool en JO9-4 tot en met JO9-9. Zorg dat je op tijd aanwezig bent in een sinterklaas-, pieten- of trainingspak. De training begint om 13.00 uur en duurt ongeveer een klein uurtje. Aansluitend wordt iedereen in de kantine verwacht.

Lees verder12

Nieuwsbrief meiden- en vrouwenvoetbal

Deze week verscheen de eerste digitale nieuwsbrief voor meiden & vrouwenvoetbal van de KNVB. Voor wie deze 2-maandelijkse nieuwsbrief in zijn mail-box wil ontvangen, klik op deze link Aanmelden Nieuwsbrief Dames- en Meidenvoetbal en meld je aan.

Bij Olympia voetballen dit seizoen twee vrouwenteams op zondag en twee meidenteams op zaterdag. Komend weekend spelen de vrouwen (zondag om 10.30 VR2 en VR1 om 12.30 uur) thuis. Tevens hebben we op dit moment al één vrouwelijke scheidsrechter Gemma van der Kaa, die regelmatig de meidenteams op zaterdag fluit. Het gaat dus goed met het meiden- en vrouwenvoetbal, maar er kunnen natuurlijk nog meer meiden/vrouwen bij! Wie volgt?

Lees verder11

KNVB Cursus Verenigingsscheidsrechter

Maurits Hommen, Pepijn van der Hulst en Alex Janse zijn dinsdag 25 oktober gestart met de KNVB cursus Verenigingsscheidsrechter. Zij fluiten al jaren meerdere keren per maand bij Olympia. Pepijn is ook op de velden van Spartaan in Rotterdam actief als scheidsrechter. 

Deze cursus verenigingsscheidsrechter is vooral praktisch en gericht op het fluiten van junioren wedstrijden bij de eigen vereniging. Het vraagt een behoorlijke inzet en tijdsinvestering van ruim 30 uur van de cursisten. Maar ook van de begeleiders vanuit Olympia, die zelf minimaal de BOS opleiding behaald moeten hebben. Bjorn Erkens en Edwin Valentijn zult U de komende weken veel langs de lijn zien om onze scheidsrechters te coachen. Voor wie de ambitie en kwaliteiten heeft, kan na het met goed gevolg afleggen van deze opleiding de KNVB cursus Scheidsrechter SOIII gaan volgen. Daarmee wordt je opgeleid tot het fluiten van wedstrijden in dienst van de KNVB. De "oude" BOS opleiding is vervallen. 

Lees verder01

Eerste exemplaar Seizoensgids uitgereikt aan Henk Grendel

De 85-jarige Henk Grendel nam maandag 31 oktober het eerste exemplaar van de seizoensgids 2016/2017 van voorzitter Edo Neefjes van GC&FC Olympia uit Gouda in ontvangst. 

Henk is al 77 jaar lid van Olympia en daarmee het langste lid van de huidige leden. Vanwege zijn gezondheid was de vroeger op "rechts binnen" positie spelende Henk even wat minder langs de lijn te zien. Maar als trouwe supporter volgt hij de verrichtingen van het eerste op de voet via o.a. Radio Gouwestad. Bij de eerstkomende thuiswedstrijd op 13 november hoopt hij ze punten zien te pakken. "Bij zo'n mooie accommodatie moeten we het sportief ook goed doen."

Lees verder