View Archive

Entries for December 2013

21

Spelregelavond met Dennis Higler bij Olympia

Dennis Higler, scheidsrechter in de eredivisie, is maandag 20 januari 2014 te gast bij Olympia. Op uitnodiging van het  jeugd-scheidsrechtersbegeleidingsteam zal hij namens de KNVB een voorlichting geven over de belangrijkste spelregels en nieuwste ontwikkelingen in de arbitrage. Een ieder is deze avond vanaf 19:00 uur welkom, het programma start om 19:30 uur en zal duren tot 22:00 uur.

Lees verder14

Laatste dag! - Voorverkoop Kalender Olympia Dames

Nieuwsgierig naar meer???

Vanaf vandaag is de kalender te reserveren in de voorverkoop! We hebben al heel veel positieve reacties gehad en vooral veel bestellingen, dus wees er snel bij! Het voordeel van de voorverkoop is dat je zeker weet dat je de kalender in je bezit te krijgt, bovendien is die ook net even wat goedkoper dan in de losse verkoop.
Dus waar wacht je nog op, vul het bestelformulier in en krijg een van de eerste exemplaren!

Lees verder30

Initiatief Olympia krijgt landelijk navolging

Al geruime tijd is het bij thuiswedstrijden van de Olympia-jeugd gewoonte om de tegenstander voorafgaand aan een wedstrijd de hand te schudden. Het initiatief krijgt nu landelijk navolging. Dit idee is namelijk massaal ingestuurd naar het spelersverbond ‘De Aanvoerders’ en is vervolgens verkozen als 'idee van het jaar’.

Lees hier bijgaand persbericht:

Lees verder29

Selectie op trainingskamp naar Tenerife

Ook dit seizoen heeft sponsor Schoonmaakbedrijf Heuvelman het mogelijk gemaakt dat de selectie (1e en 2e team) van Olympia op trainingskamp gaat naar het (hopelijk) zonnige Tenerife. Op maandag 6 januari vertrekt de groep in alle vroegte richting Schiphol om pas weer op 14 januari terug te keren, ook weer in alle vroegte.

Lees verder29

Roef Thie overleden

Wij ontvingen het droevige bericht, dat op 22 december jl. ons oud-lid en donateur Roelof Thie is overleden. Zoals op de kaart staat: 'Roef heeft tot het laatst toe de regie in eigen hand gehouden en was bezorgd om allen die bij hem hoorden.'
De crematieplechtigheid vindt plaats op maandag 30 december a.s. om 16.45 uur in de aula van crematorium IJsselhof, Goejanverwelledijk 6 te Gouda. Na de plechtigheid is er gelegenheid de familie te condoleren en om op informele wijze bij elkaar te zijn in de ontvangkamer van het crematorium.

Wij wensen de familie veel sterkte toe in deze verdrietige periode.

Het bestuur.

Lees verder27

Contributie

Het is alweer bijna 2014. Dat betekent ook dat de inning van de contributie voor de tweede seizoenshelft binnenkort plaatsvindt. Het behoeft geen betoog dat wij graag zien dat een ieder op tijd betaalt, zodat Olympia op haar beurt ook aan haar verplichtingen kan voldoen.
De sancties die de KNVB de eerste seizoenshelft heeft opgelegd in de vorm van gele en/of rode kaarten worden tegelijkertijd met de contributie in rekening gebracht. Ook het tweede deel van de tijdelijke contributieverhoging in verband met de nieuwbouw, € 25, wordt op de factuur toegevoegd. Leden die de contributie in juli per jaar betalen ontvangen nu dus ook een rekening. Bij gezinnen met meerdere Olympia-leden wordt de extra contributie bij slechts één van de gezinsleden toegevoegd.

Lees verder24

Openingstijden kantine tijdens feestdagen!!

Tijdens de feestdagen zijn de openingstijden aangepast. Vanaf 6 januari starten de trainingen weer en zal de bar weer zijn vertrouwde openingstijden hebben. Hieronder de aangepaste openingstijden en wat er te doen is.

Lees verder21

Update Oliebollentoernooi

Het oliebollentoernooi, wat gespeeld wordt op zaterdag 28 december a.s. in Sporthal de Mammoet, loopt zeer voorspoedig wat betreft de inschrijvingen. Het ochtendprogramma, van 09:00 tot 12:00 uur voor de spelertjes van de Voetbalschool en de F-pupillen, zit al helemaal vol! Voor het middagprogramma, van 12:30 uur tot 15:30 uur voor de E-pupillen, is nog maar 1 (!) plekje vrij!

Lees verder20

Rick Kraaijeveld (B2) is weer aan de beterende hand

De schrik zat er goed in afgelopen zaterdag. Rick Kraaijeveld speelde met zijn team Olympia B2 in Lopik tegen Cabauw B1 en kwam tijdens deze wedstrijd ongelukkig in botsing met een tegenstander. Rick bleef na deze botsing op de grond liggen en bleek slecht aanspreekbaar voor de betrokkenen op het veld. Hij werd later die middag met de ambulance naar het ziekenhuis gereden om daar uitgebreid onderzocht te worden. Onderzoek wees uit dat Rick een flinke opdonder gehad heeft, maar gelukkig kwamen de artsen geen blijvende schade tegen.

Lees verder18

Champions League toernooi bij Olympia (maar dan op de X-Box)

Op zaterdag 21 december gaan 40 jeugdspelers uit de A t/m D in de kantine de strijd aan om de felbegeerde titel 'Eerste FIFA-kampioen van Olympia'. Het toernooi start om 18.30 uur, deelnemers moeten om 18.00 uur aanwezig zijn.

Ze spelen een volledig Champions League toernooi, waarbij de belangrijke wedstrijden op groot scherm worden getoond. Dankzij de sponsors A&S en Pedicurepraktijk La Piedra zijn er prachtige prijzen te winnen. 

Lees verder18

Druk programma nieuwjaarsreceptie 2014

Tradities zijn er om in stand te houden. Daarom heeft het bestuur in al zijn wijsheid besloten om ook aankomend jaar de nieuwjaarsreceptie weer op 1 januari te houden. Alle leden, sponsors, donateurs en iedereen die Olympia een wam hart toedraagt is van harte uitgenodigd. Uiteraard met aanhang. Er moet per slot van rekening wel iets te zoenen zijn.

Lees verder17

Langs de Lijn - deel 2

Dit weekend langs de lijn:

De dames van Olympia hebben de kraker tegen koploper Stolwijk op dinsdagavond ruim gewonnen, 6-3! En terwijl het echt niet warm was, was het een hele leuke wedstrijd om te zien en doen de dames het deze 1e seizoenshelft erg goed!

Speler Dennis Bol uit het veteranenteam had een heel druk voetbalweekend: zaterdagmorgen D1 gefloten, zaterdagmiddag met heren zaterdag 1 gespeeld en zondag met het veteranenteam op het veld. 

Renee v/d Zwet, o.a. oud eerste elftal en dit jaar 25 jaar lid (speldje voor gekregen) van Olympia, is deze maand (9 december) 50 geworden!

Lees verder14

Natte Pietentraining groot succes!

Ook dit jaar hadden 4 Pieten, in deze drukke periode, weer even tijd gevonden om de jongste voetballers van Olympia te verblijden met een bezoekje. Ze trainden in het, helaas, natte weer eventjes mee en deelden uiteraard snoepgoed uit.

Lees verder13

Winterstop Jeugd

De kerstvakantie staat voor de deur en dus ook de winterstop. Volgende week wordt er nog getraind t/m woensdag 18 December dan gaat de winterstop in. Donderdag 19 December is er dus geen training. Op maandag 6 Januari starten we dan weer met alle trainingen,dus slechts 2 weken winterstop. Dit alles geldt tenzij de trainer andere afspraken met de groep heeft gemaakt.

Rest mij iedereen een fijne kerst en een mooi uiteinde te wensen.

Paul Spijkerman

 

Lees verder09

Waar zijn die meiden mee bezig??

Is het waar? Wat gaan ze doen? Waar zijn die meiden eigenlijk mee bezig? Gaan ze dat echt doen? Jullie hebben deze vragen in de afgelopen weken misschien al voorbij horen komen in de wandelgangen….

We zullen jullie niet langer in spanning laten wachten want JA HET IS WAAR!!!!!

Olympia Dames 1 gaat een kalender maken!

Lees verder09

Langs de Lijn

Dit weekend langs de lijn:

- De dames van Olympia hebben de 5e overwinning van dit seizoen behaald! De dames van RVC'33 werden met 4-2 verslagen, en het ene doelpunt was nog mooier dan het andere! A.s dinsdag spelen de dames de inhaalwedstrijd tegen koploper Stolwijk (20:00 uur) en winst betekent aansluiting bij de Top-3!

- Alle B-teams hebben dit weekend gewonnen in doelpuntrijke wedstrijden! A.s. zaterdag (14/12) komen er zeker voor de B3 en B4 belangrijke wedstrijden aan voor de stand op de ranglijst! 

Lees verder08

Regels ten aanzien van veldindeling jeugdvoetbal

Er is de afgelopen tijd wat discussie over de indeling van de velden op zaterdag. Daarom hier een korte toelichting op de regels die daarvoor door de jeugdcommissie zijn vastgesteld. 

E1 en F1 spelen op veld 2A. A1, B1, C1 en D1 spelen op veld 1. Als twee van deze teams tegelijk moeten spelen, speelt het oudste team op veld 1 en het andere team op veld 2. De reden dat de hoogste teams op veld 1 en 2 spelen is dat zij het visitekaartje zijn van onze club en dan ook in het zicht van het clubhuis moeten spelen. Bovendien zijn een aantal van deze teams gesponsord en is het voor de zichtbaarheid van de sponsor goed als ze spelen waar het meeste publiek is. 

Lees verder03

FIFA-toernooi nu ook voor D-pupillen

Op zaterdag 21 december organiseert Olympia het eerste FIFA-kampioenschap voor jeugdleden. In eerste instantie was dit alleen voor spelers uit de A t/m C, maar we hebben besloten het ook open te stellen voor de D-pupillen. 

We spelen met 40 spelers een compleet Champions League toernooi na, met de belangrijke wedstrijden op een groot scherm. Het toernooi wordt gespeeld met FIFA-14 op X-Box 360. We beginnen om 18:30 uur en het duurt tot ongeveer 22:30 uur. 

Lees verder