View Archive

Entries for February 2017

13

UPDATE 2 !!! Trainingen afgelast i.v.m. sneeuw op velden

UPDATE 15-02 m.b.t. doorgaan van de trainingen;

Alle trainingen zullen weer doorgaan, maar wel alles op het kunstgras! Hou daar dus rekening mee met evt. schoeisel en het feit dat je wellicht wat minder ruimte hebt om te trainen dan je gewensd bent. We hopen dat alles snel weer bij het oude is!

Lees verder24

Strijd bij Jumbo ongemeen spannend

Het blijft stuivertje wisselen aan de kop van het Jumbo-spaarklassement. Olympia is nog steeds in de race voor de hoofdprijs maar zal het weekend een tandje bij moeten bijzetten. Bij elke 10 euro aan boodschappen krijgt u bij de Jumbo-spupermakt aan de Sportlaan in Gouda een (gratis) punt waarmee u Olympia ondersteund. Hoe meer Olympianen boodschappen doen, hoe groter de kans op een mooi bedrag voor onze club. De punten kunnen in de winkel worden ingeleverd in de verzamelbox. De tussenstand kunt u volgen op de site van Jumbo. Tot nu toe zijn we goed in de race voor het hoogste bedrag uit de prijzenpot. Maar het nu nu tijd om even goed door te pakken. 

Lees verder22

Met dank aan Bertus Rietkerk

Het is alweer ruim 5 jaar geleden, op 7 oktober 2011, dat ons zeer gewaardeerd clublid Bertus Rietkerk is overleden op 71 jarige leeftijd. Bertus was reeds 64 jaar lid van GC&FC Olympia en hij heeft zich gedurende die tijd op vele terreinen enorm verdienstelijk gemaakt voor de club. Een aimabele man met een echt rood-zwart hart. 

We hebben recent bericht gekregen van de notaris dat Bertus onze vereniging ook heeft bedacht in zijn nalatenschap. Vanwege erfrechtelijke bepalingen was er een wachttermijn van 5 jaar voordat het bedrag van het legaat aan Olympia kon worden uitgekeerd, maar die termijn is nu verstreken. Een heel mooi gebaar van Bertus en we zullen zorgen dat zijn legaat een hele goede bestemming krijgt.

Namens het bestuur,
Edo Neefjes, voorzitter 

Lees verder20

Start nieuw Jeu de Boules seizoen bij Olympia!

Op woensdag 15 maart a.s. begint het nieuwe seizoen voor de jeu de boulers bij Olympia. Voortbordurend op het succes van afgelopen jaar, waarin een 12-tal enthousiaste deelnemers, met volle overgave streden om de titel in de onderlinge competitie, worden de eerste ballen om 13.30 uur door nestor Pim van 't Hoog vrijgegeven. Ook zal de winnaar van het eerste seizoen Arlo van Vliet, op 15 maart worden gehuldigd.

Lees verder20

Aangepaste trainingen in Voorjaarsvakantie (jeugd)

Volgende week, van maandag 27 februari tot en met zondag 5 maart, is het weer voorjaarsvakantie. Bij Olympia wordt ook in de vakantie getraind. De meeste teams gaan 1 keer in de week trainen op het 2e trainingsmoment. Voor de pupillen is dat de woensdag. Selectieteams trainen gewoon door volgens het gebruikelijke schema. Als dit toch anders wordt, communiceert de trainer dit met spelers en ouders.

Fijne voorjaarsvakantie gewenst!

Jan Chris Kuipers  
Hoofd Jeugdopleiding 

Lees verder18

FIFA '17 PS4 Toernooi weer groot succes!

Vrijdagavond 17 februari stond het jaarlijkse FIFA Toernooi op de Playstation weer op het programma. Ook dit jaar waren de 40 beschikbare plekken snel ingevuld door spelers uit de B-, C- en D-jeugd. Het door de Businessclub GC&FC Olympia mogelijk gemaakte toernooi werd ook dit jaar verzorgd door Marcel van www.marsgameevents.nl die 8 speelplekken had ingericht en waar om het hardst werd gestreden om de felbegeerde bekers en de daarbij horende prijzen, die ook dit jaar beschikbaar zinn gesteld door A&S! Uiteindelijk werd het toernooi dit jaar gewonnen door Jip, gevolgd door een 2e plek voor Jamie, de 3e plek was voor Sylvo en Tijs eindigde als 4e. Allen gefeliciteerd, organisatie, A&S en Businessclub weer hartelijk dank voor het mogelijk maken van dit mooie evenement!

Foto's van het Toernooi zijn te bekijken via: Fotoalbum op Facebook.

Lees verder18

Kunstgrasveld met rubbergranulaat - Update 17 Februari

Olympia volgt het advies van de overheid en KNVB m.b.t. sporten op kunstgrasvelden. De televisie-uitzending van Zembla van woensdag 15 februari j.l. is reden voor deze update. 

"Kunstgras met rubbergranulaat - weer met een veilig gevoel sporten?!” is de titel van een artikel in de eerste digitale Olympiaan. Deze Olympiaan valt in dezer dagen in de mailbox van alle leden. Het is een artikel dat eindigt bij het rapport van december 2016 van het RIVM met als conclusie dat het veilig is om te sporten op kunstgras met korrels van rubbergranulaat. In het artikel ook een terugblik aan wat er aan dit rapport vooraf ging en verwijzingen naar een brief van de GGD en rapport over onderzoek van het Olympiaveld, dat we via Sport.Gouda ontvingen. 

Na de publicatie van het RIVM-rapport is, zover de winterse omstandigheden het toelieten, “gewoon” weer gesport door Olympia en scholen op het kunstgras. 

En toen was er deze week een tweede uitzending op tv van Zembla over sporten op velden met korrels van rubbergranulaat. Zembla suggereert dat de overheid, GGD, KNVB, verenigingen en uiteindelijk wij als ouders onzorgvuldig met de gezondheid van kinderen omgaan als we hen nu laten sporten op kunstgras met rubbergranulaat. Er zou eerst nog veel meer onderzoek nodig zijn. Als vereniging begrijpen we heel goed dat na deze uitzending van Zembla onrust is bij ouders. Waar en op welke instantie en wetenschappers mag je vertrouwen?

Lees verder17

Helm voor de Keeper?

Iedere voetballiefhebber kent Petr Chech, de keeper van Arsenal, die na een ernstig hoofdletsel in 2007 een helm is blijven dragen. Het AD van maandag 13 februari j.l. berichtte over voetbalvereniging Oranje Wit uit Dordrecht waar (jonge) keepers een helm moeten dragen. Is het een kwestie van tijd dat net als bij het skiën of wielrennen het dragen van een helm ook bij keepers gewoon wordt? 

Lees verder17

Olympia 1 tegen Boshuizen, De Jodan Boys en VOC

Een druk programma voor Olympia 1 de komende periode. Aanstaande zondag gaat het voor de competitie op bezoek bij Boshuizen in Leiden. Dinsdag 21 februari staat er voor de Rijnmond Cup de derby tegen en bij De Jodan Boys op het programma. Zondag 26 februari ontvangt Olympia op eigen terrein VOC voor de competitie. Drukke dagen voor onze hoofdmacht en een mooie uitdaging om het maximale uit zichzelf te halen. Daarbij is de steun van supporters natuurlijk meer dan welkom. Nog even op een rij:

 

Lees verder17

Bericht van TOGB

Van voetbalvereniging TOGB hebben we bericht ontvangen over de aangepaste methode van betalen bij hun vereniging. Omdat er zeer regelmatigteams van ons bij TOGB op bezoek gaan, delen we dit bericht op deze manier met jullie:

"Sportvrienden,

Op deze wat onpersoonlijke wijze willen wij U als collega-sportvereniging informeren over de gewijzigde  betalingswijze binnen de kantine van TOGB. Was het tot genoemde datum nog mogelijk en gebruikelijk om “cash” te betalen, vanaf 1 januari 2017 is dat niet meer mogelijk. Betalingen van goederen kunnen vanaf genoemde datum uitsluitend worden gedaan via de bekende pin-methode, dan wel via de door de vereniging uitgegeven cashless-methode."

Lees verder16

Jumbo spaaraktie voor Olympia spannende strijd

Vanaf vorige week kan er bij de Jumbo Supermarkt aan de Sportlaan in Gouda gespaard worden voor onze vereniging. Bij elke 10 euro aan boodschappen krijgt u een (gratis) punt waarmee u Olympia ondersteund. Hoe meer Olympianen boodschappen doen, hoe groter de kans op een mooi bedrag voor onze club. De punten kunnen in de winkel worden ingeleverd in de verzamelbox. De tussenstand kunt u volgen op de site van Jumbo. Tot nu toe zijn we goed in de race voor het hoogste bedrag uit de prijzenpot. Maar let op: Er zijn kapers op de kust!  Hoe werkt de aktie het precies:

Lees verder16

Jumbo spaaraktie voor Olympia spannende strijd

Vanaf vorige week kan er bij de Jumbo Supermarkt aan de Sportlaan in Gouda gespaard worden voor onze vereniging. Bij elke 10 euro aan boodschappen krijgt u een (gratis) punt waarmee u Olympia ondersteund. Hoe meer Olympianen boodschappen doen, hoe groter de kans op een mooi bedrag voor onze club. De punten kunnen in de winkel worden ingeleverd in de verzamelbox. De tussenstand kunt u volgen op de site van Jumbo. Tot nu toe zijn we goed in de race voor het hoogste bedrag uit de prijzenpot. Maar er zijn kapers op de kust.
Hoe werkt de aktie het precies:

 

Lees verder13

Uitreiking speld 60 jaar lidmaatschap John Ruiter

Jaarlijks worden tijdens de Speldendragersbijeenkomst de spelden uitgereikt voor langdurig lidmaatschap van GC&FC Olympia. Er zijn echter een aantal Olympianen die inmiddels elders op de wereld hun stekkie hebben gevonden en niet bij de reguliere bijeenkomsten aanwezig kunnen zijn. Een voorbeeld daarvan is John Ruiter die met zijn echtgenote Cora zo'n 35 jaar geleden naar Zuid-Afrika is vertrokken. Zij zijn even in Nederland, en dus een mooi moment op de speld uit te reiken. 

Lees verder12

Alle wedstrijden zondag 12 februari afgelast; kantine dicht!

 Alle wedstrijden in West 2 zijn door de KNVB in zowel categorie A als B afgelast. De kantine is daarom ook gesloten. 

Lees verder11

11 februari bij Olympia alles afgelast; kantine 14:30 uur open

Alle thuiswedstrijden bij GC&FC Olympia zijn voor zaterdag 11 februari afgelast. De kantine gaat wel open, vanaf 14:30 uur. Houdt voor het wel dan niet doorgaan van de wedstrijden van morgen ook de website in de gaten!

Lees verder09

Voorbeschouwing Olympia - Woerden

De eerste officiële wedstrijd na de winterstop eindigde voor Olympia in een 2-2 gelijkspel. In Den Haag werd het tegen TAC’90 een waar spektakelstuk met veel kansen aan beide kanten. Gezien het spelbeeld een terechte uitslag. In de slotfase was het debutant Errol Vleggeert die met een prachtige knal een punt veiligstelde voor Olympia. De tweede A-junior die in korte tijd belangrijk is voor onze hoofdmacht. En dat geeft vertrouwen in de toekomst.

Lees verder08

UPDATE 2; Beide interactieve bijeenkomsten verplaatst naar 16 februari!

Ook de interactieve bijeenkomst voor de ouders/verzorgers van de J/MO13, JO15, JO17 en JO19, welke voor morgenavond 9 februari gepland stond, gaat helaas niet door! De beide bijeenkomsten zijn verplaatst naar donderdag 16 februari a.s. !

Op donderdag 16 februari 19.00 uur is er interactieve bijeenkomst gepland voor alle ouders/verzorgers van de Voetbalschool, JO9 en J/MO11, een vergelijkbare bijeenkomst voor de ouders/verzorgers van de J/MO13, JO15, JO17 en JO19 staat diezelfde avond, 16 februari, gepland voor 20:00 uur.

De insteek van deze avond blijft hetzelfde als gepland stond, Jan Chris Kuipers, onze nieuwe Hoofd Jeugdopleiding, wil graag van deze gelegenheid gebruik maken om zich aan u voor te stellen. Daarnaast zal hij toelichten wat zijn doelstellingen zijn en wat u de komende periode van Olympia kunt verwachten. Om deze doelstellingen te kunnen realiseren verwachten wij uiteraard ook iets terug van onze spelers en bij de pupillen ook van hun ouders/verzorgers.

Lees verder08

Jumbo spaaraktie voor Olympia is spannende strijd

Vanaf vorige week kan er bij de Jumbo Supermarkt aan de Sportlaan in Gouda gespaard worden voor onze vereniging. Bij elke 10 euro aan boodschappen krijgt u een (gratis) punt waarmee u Olympia ondersteund. Hoe meer Olympianen boodschappen doen, hoe groter de kans op een mooi bedrag voor onze club. De punten kunnen in de winkel worden ingeleverd in de verzamelbox. De tussenstand kunt u volgen op de site van Jumbo. Tot nu toe zijn we goed in de race voor het hoogste bedrag uit de prijzenpot. Maar er zijn kapers op de kust.
Hoe werkt de aktie het precies:

 

Lees verder07

UPDATE Interactieve bijeenkomst dinsdag 7 februari uitgesteld!

Wegens ziekte van Jan Chris Kuipers, zal de geplande interactieve bijeenkomst voor alle ouders/verzorgers van de Voetbalschool, JO9 en J/MO11 van vanavond worden uitgesteld naar een later te bepalen datum. Zodra deze bekend is, zal deze via de bekende kanalen worden gecommuniceerd! De bijeenkomst voor a.s. donderdag gaat vooralsnog wel door!

Lees verder02

Wedstrijdsecretaris Jeugd gezocht!

Wegens vertrek van onze huidige wedstrijdsecretaris jeugd zijn wij naarstig op zoek naar een Wedstrijdsecretaris jeugd. De wedstrijdsecretaris speelt een cruciale rol in de planning, communicatie en een goed verloop van competitie, beker en oefenwedstrijden. De operationele zaken m.b.t. oefenwedstrijden worden uitgevoerd door de wedstrijdsecretaris oefenwedstrijden.

 

Plaats in de organisatie
De wedstrijdsecretaris wordt aangestuurd door de voorzitter jeugd en maakt deel uit van de Jeugdcommissie. Verder communiceert de wedstrijdsecretaris wedstrijdinformatie naar alle betrokkenen.

Lees verder