View Archive

Entries for March 2019

31

Slikkerveer leert sterk Olympia lesje effectiviteit

"Slikkerveer voor de beker. Naarmate je verder komt worden ze beter. Deze was op papier een geduchte tegenstander: 1 klasse boven ons, stijf bovenaan met meer dan 100 doelpunten voor. We waren dus gewaarschuwd en scherp als altijd." Ons veteranenteam (zondag competitie) is heel ver in de beker gekomen. Vandaag werd weer gespeeld. 

Lees verder30

Crowdfundingactie zonnepanelen eindigt bijna - 19e update

Sluiten Boyd en zijn opa de crowdfundingactie af? Vandaag laatste mogelijkheid om bij te dragen aan het zonnepanelenproject en vereeuwigd te worden in onze kantine bij een donatie van 50 euro of meer. Er zijn nu 177 zonnepanelen gefinancierd. Na aftrek van overheidssubsidies resteerde een bedrag van circa 250 euro per zonnepaneel om het project financieel rond te krijgen. 

 

Lees verder28

Door in de beker en Rijnmondcup

Voetbal gaat in de eerste plaats natuurlijk om plezier. Plezier in het spelletje, in sporten en het voetballen met elkaar. En zeker bij de senioren de gezelligheid na afloop. Maar als je er samen voor gaat en dan ook nog beloond wordt met een mooi resultaat is het feest. Dit weekend spelen drie pupillenteams weer voor de beker. JO9-4 staat in de 1/8 finale, JO11-3 in de kwartfinale en JO12-1 (speelt uit) zelfs al in in de halve finale voor de KNVB beker. Heel knap dat ze zo ver zijn gekomen. Ook ons senioren veteranenteam bekert nog door. Heel veel succes allemaal, maar natuurlijk vooral veel plezier!

Lees verder26

Trainer Bart ziet Abraham

Trainer / coach Bart de Ruiter werd zaterdag 23 maart 50 jaar. Bij aankomst op Olympia hingen er slingers en zat de JO13-3 met aangeklede pop op de tribune al te zwaaien. Het shirt was een gloednieuw Feyenoord shirt met achterop Bart 50. Een enorme en leuke verrassing voor hem.

Lees verder26

Het schoolvoetbaltoernooi start weer

Woensdagmiddagen 3 en 10 april 2019 wordt weer bij 5 Goudse voetbalverenigingen gevoetbald door teams van basisscholen voor een plek in de Goudse finale. Nieuw: spelen in de nieuwe voetbalvormen 8 tegen 8 (groepen 7/8) en 6 tegen 6 (groepen 5/6). Ook nieuw: een oproep om tijdens het toernooi niet te roken langs de lijn en in de buurt van de kinderen bij/door alle deelnemende verenigingen: Website Sport.Gouda. Iedereen is van harte welkom om de voetballers te komen aanmoedigen. De groepen 5/6 spelen bij Olympia op het hoofdveld (mits bespeelbaar) en 7/8 op kunstgras. Start toernooi: 13.30 uur. Einde: 17.00 uur.

Lees verder21

Minuut stilte voor de wedstrijd

Aanstaande zaterdag kunnen teams voor de wedstrijd een minuut stilte te houden ter nagedachtenis van de bij het schietincident in Utrecht overleden KNVB-lid, jeugdtrainer en voetballer. De KNVB heeft alle verenigingen hierover een mailing gestuurd. De jeugdcommissie heeft leiders en scheidsrechters geïnformeerd met het voorstel om (vanaf O15) uit respect de minuut stilte in acht te nemen. 

Lees verder19

Maatschappelijke stage bij Olympia

Het zal jullie ongetwijfeld niet zijn ontgaan dat de afgelopen weken twee “onbekende” jongedames onze ontvangst op zaterdag draaiden. Anna de Ruiter en Jolijn Vrugt uit VWO4 van De Goudse Waarden vulden hiermee hun 30 uur maatschappelijke stage in. Ook iets voor jou?

Lees verder18

Meiden JO9-7(M) vieren feestje!

Afgelopen zaterdag 16 maart moest de JO9-7M aantreden bij FC Zoetermeer, een dag die we allemaal niet snel zullen vergeten. Coach Patrick Tank vertelt ....

Lees verder17

Trainers voor Selectieteams Pupillen gezocht!

Voor onze SELECTIETEAMS PUPILLEN O8, O9, O10, O11, O12 zoeken wij getalenteerde pupillentrainers. Inmiddels hebben we een kwalitatief hoogwaardige trainersstaf voor komend seizoen. Welke ambitieuze pupillentrainers willen hier ook deel van uitmaken?

Ontwikkeling centraal
Olympia uit Gouda is een ambitieuze vereniging waar de ontwikkeling van de individuele speler centraal staat. Van trainers wordt verwacht dat ze spelers vooruit helpen in hun (voetbal)ontwikkeling. Vanuit samenwerking zijn we goed op weg  om een topjeugdopleiding bij Olympia te creëren, die jaarlijks spelers voor Olympia 1 aflevert.

Enthousiasme & voetbalinhoud
We zijn we op zoek naar enthousiaste trainers met voetbalinhoud, die met plezier & gemak communiceren met talentvolle kinderen van 7 t/m 12 jaar. Liefst in bezit van KNVB-pupillentrainer en ervaring met het trainen van pupillenselectieteams. VOG vereist.Deze talentvolle groepen spelen 6v6 en 8v8 competitie op hoofdklasse t/m 2e klasse niveau. Ze trainen tegelijkertijd op dinsdag en donderdag van 16.15 tot 17.15 uur en spelen wedstrijden op zaterdag. We trainen met een uitgebalanceerd trainingsprogramma, waarin 'BAAS OVER DE BAL' centraal staat.

Prima vergoeding
Olympia is een vereniging met een rijke historie en een goede organisatie, waar je een prima vergoeding ontvangt, waar volop opleidings-mogelijkheden en -kansen (TC3 bv.) zijn om je verder te ontwikkelen als trainer binnen een ambitieuze en talentvolle trainersgroep. 

Welkom
Graag maak ik een kennismakingsafspraak met je. Je kunt je voetbal CV en een korte motivatie mailen naar hjo@gcfc-olympia.nl gericht aan Jan Chris Kuipers, Hoofd Jeugdopleiding.

Lees verder17

Trainer voor de O14-1 gezocht!

Voor ons talentvolle O14-1 selectieteam zoeken wij een ambitieuze en communicatieve trainer.

Ontwikkeling centraal
Olympia uit Gouda is een ambitieuze vereniging waar de ontwikkeling van de individuele speler centraal staat. Van trainers wordt verwacht ze spelers vooruit helpen in hun (voetbal)ontwikkeling. Vanuit samen-werken zijn we aardig op weg om een  topjeugdopleiding bij Olympia te creëren, die jaarlijks spelers voor Olympia 1 aflevert. De doelstelling is het spelen van avontuurlijk voetbal met veel druk op de bal.

Stevig & sociaal vaardig
We zijn we op zoek naar een trainer met een aantal jaren ervaring, die onze talentvolle spelers een stap verder brengt op tactisch en fysiek niveau en op het vlak van samen-werken. Je hebt overwicht, maar bent ook sociaal vaardig, waardoor er met plezier wordt gevoetbald. Liefst in bezit van TC 3 of met de ambitie om deze opleiding te doen. Deze groep gaat in een O14 competitie spelen en speelde afgelopen jaren op 1e klasse niveau. Ze trainen op dinsdag en donderdag van 17.15 tot 18.30 uur en spelen wedstrijden op zaterdag. 

Volop mogelijkheden
Olympia is een vereniging met een rijke historie en een goede organisatie, waar je een prima vergoeding ontvangt, waar volop opleidings-mogelijkheden en -kansen zijn om je verder te ontwikkelen als trainer binnen een ambitieuze en talentvolle trainersgroep.

Welkom
Graag maak ik een kennismakingsafspraak met je. Je kunt je voetbal CV en een korte motivatie mailen naar hjo@gcfc-olympia.nl gericht aan Jan Chris Kuipers, Hoofd Jeugdopleiding.

Lees verder17

Olympia JO19-1 stunt tegen Concordia JO19-1

Olympia speelt thuis tegen koploper Concordia in weersomstandigheden die voor verrassingen kunnen zorgen en dan hebben we het vooral over de felle wind die er staat. Olympa staat op de een-na-laatste plek in de poule en uit werd er met 9-1 verloren van deze tegenstander. Maar er staat nu een ander team, men weet waar men voor vecht, lijfbehoud in de Hoofdklasse, en dat laten de jongens dan ook zien. 

 

Lees verder14

OLympiaantje bezoekt Gert

Vandaag is Olympiaantje onder begeleiding van Mark Vollers, coach van JO8-1, op bezoek geweest in het ziekenhuis bij Gert van Leeuwen. Gert is onze coördinator van de O8 t/m O10 pupillen. Gelukkig gaat het met Gert al weer beter en mag hij snel naar huis. Als het aan Gert ligt dan staat hij aanstaande zaterdag gewoon als supporter Olympia JO9-2 zoals iedere week aan te aanmoedigen. Hij was enorm verrast met de komst van Olympiaantje en bedankt zijn commissieleden voor het mooie boeket.

Lees verder11

Oly's kinderkledingbeurs in clubhuis van Olympia

Op woensdagmorgen 20 maart organiseert Oly’s van 08:30 tot 12:00 uur een kinderkledingbeurs in het clubhuis van Olympia. Voor leuke betaalbare tweedehands (merk) kinderkleding van maat 80 tot 188 moet u beslist even langs komen. Een deel van de niet verkochte kleding wordt gedoneerd aan ‘stichting de nonfoodbank’. De meiden van Oly’s hebben er weer enorm veel zin in. We zien u dan ook graag op woensdag 20 maart bij Olympia. Ook voor u zit er zeker iets tussen.

Het Oly’s team.

 

Lees verder11

Olympia's PAAS-Bingo op vrijdag 12 april

Vrijdag 12 april, zet deze datum vast in de agenda's! Dan wordt, na het grote succes van vorige jaren, voor de 3e keer de PAAS-Bingo georganiseerd in de kantine van Olympia. Er wordt gespeeld in 10 rondes, er zijn 30 prijzen te winnen, waaronder een hoofdprijs van maar liefst € 100,- !! En er wordt uiteraard ook weer gedacht aan de mannelijke bingospelers qua prijzen.

Reserveren is niet verplicht, maar als je uiterlijk 3 april een tafel reserveert, maak je kans op een paasontbijt voor 4 personen! Deze avond is de kantine geopend vanaf 19:00 uur, de Bingo start om 20:00 uur. Hou voor een speciale VIP behandeling onze Facebook pagina in de gaten, daar volgt binnenkort een leuke deel & win actie!

Lees verder11

UPDATE! Aangestelde jeugdtrainers aangesteld voor seizoen 2019/2020

Hoewel de competitie dit seizoen nog enkele maanden duurt, zijn we bij Olympia al druk bezig met de diverse zaken voor het komend seizoen. 

We zijn bij Olympia dan ook zeer verheugd dat we voor seizoen 2019-2020 bekend kunnen maken dat Tjerk Rook als trainer voor de JO19-1 (huidige trainer van de JO17-1) is vastgelegd en Robin van Duin is vastgelegd als trainer voor de JO15-1(huidige trainer JO15-2). We wensen beiden enorm veel succes met de nieuwe uitdaging voor komend seizoen, en uiteraard ook voor het lopende seizoen!

UPDATE: Komend seizoen doet Patrick Palyama de JO17-1 (nu de JO15-1) en Maarten van Dongen schuift door naar de JO12-1 (nu de JO11-1). Ook jullie succes voor zowel het huidige als het aankomende seizoen!

Lees verder07

Voorbeschouwing Olympia-BMT

Aanstaande zondag speelt Olympia zijn tiende thuiswedstrijd van het seizoen. BMT uit Den Haag is de tegenstander. Een voorbeschouwing:

Olympia
Afgelopen zondag leed Olympia een volledig onnodige thuisnederlaag tegen GLZ. Al bij rust had het eigenlijk geen wedstrijd meer mogen zijn, maar helaas blijft het verzilveren van de kansen voor Olympia een groot probleem. Zelfs als de keeper eigenlijk al verslagen is. Het is eigenlijk het verhaal van het seizoen: Steeds komt Olympia prima uit de startblokken en creëert het voldoende mogelijkheden om de score te openen. Als dat echter niet lukt, ebt het vertrouwen weg en is het vaak de tegenstander die de score opent. Afgelopen zondag was het niet anders. Wat met name opviel, was dat Olympia na de achterstand op geen enkele manier nog een vuist kon maken om er minimaal nog een gelijkspel uit te slepen. 

Lees verder06

Finn (JO10-1) vertelt over zijn knieblessure

De net tienjarige Finn van Dorst is keeper van JO10-1. Helaas heeft hij door een blessure, operatie en herstellen daarvan heel lang niet kunnen spelen. Maar wel was hij vrijwel iedere wedstrijd langs de lijn te vinden om zijn team aan te moedigen. Finn: "Ik heb gemerkt dat het heel goed is om betrokken te blijven bij het team. Dat heeft geholpen om steeds vooruit te blijven kijken, te blijven hopen dat ik er ooit weer bij zou horen." Hij is begonnen met trainen en hoopt dit seizoen weer enkele wedstrijden onder de lat te kunnen staan bij zijn team dat naar de hoofdklasse (met teams in de poule als DONK, CVC Reeuwijk en Jodan Boys JO10-1) is gepromoveerd in de voorjaarscompetitie. Hierbij zijn verhaal ...

Lees verder