View Archive

Entries for April 2016

26

Koninklijke onderscheiding voor Olympiaan Peter Kool

Vanmorgen is Peter Kool benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij krijgt het lintje voor zijn jarenlange en grote verdiensten voor de samenleving. Zijn hele werkzame leven werkt hij bij de nationale politie en is daar lid van de Bezwaar Advies Commissie. Hij verricht vrijwilligerswerk voor de Goudsche Schouwburg (ontvangen bezoekers), Radio Gouwestad (verslaggever wedstrijden) en al 30 jaar voor Olympia. Voor Olympia is hij jarenlang leider van jeugdteams, commissie- en bestuurslid geweest. Op dit moment is hij de speaker bij thuiswedstrijden van Olympia 1.

Wij feliciteren Peter van harte met het ontvangen van deze Koninklijke onderscheiding!

Lees verder23

Marvin Paton nieuwe trainer Olympia A1

Per aankomend seizoen is Marvin Paton de nieuwe trainer van Olympia A1. In welke klasse de A1 dan uit zal komen, is nog niet bekend. Het huidige team gaat over een paar weken de nacompetitie in en hoopt dan promotie naar de Hoofdklasse af te dwingen. 

Lees verder22

Oldstars 1886

Het Walking-Football bij Olympia is een groot succes. Een tiental 60-plussers uit Gouda en omstreken, doet op de vrijdagmiddag mee aan deze nieuwe vorm van bewegen. Naast het gezond bezig zijn wordt er flink gedold en is het genieten van de sterke verhalen.

Het Walking-Football van Olympia gaat verder onder de naam Oldstars 1886, het jaartal dat Olympia is opgericht, unaniem kozen de leden voor deze naamgeving. De nieuwe naam is marketingtechnisch en internationaal beter.

Lees verder20

Trainingsschema jeugd tijdens Mei-vakantie

Hieronder het trainingsschema voor de Mei-vakantie welke loopt van maandag 25 april tot maandag 9 mei. Deze bedraagt dus 2 weken. In deze 2 weken zal er een aangepast trainingsschema zijn mede doordat in deze weken ook een aantal feestdagen vallen.

Lees verder20

Voorbeschouwing Olympia - IFC

Komende zondag staat de wedstrijd Olympia – IFC op het programma. Olympia 1 maakt een moeizame periode door en in de laatste wedstrijd tegen VOC kwam daar geen verandering in. Het startte in deze wedstrijd slecht waardoor het nooit een echte wedstrijd werd. 

De wedstrijd tegen IFC is een mooi affiche. Olympia 1 is inmiddels definitief veilig met name doordat het voor de winterstop veel punten heeft verzameld. Dat is een felicitatie waard in het tweede seizoen op 1e klasse niveau. Het kan dan ook tegen IFC vrijuit spelen en hopelijk daarmee voor eigen publiek zorg dragen voor een aantrekkelijke wedstrijd met wellicht een stunt tegen de formatie van trainer Jack van den Berg dat thans samen met FC Boshuizen strijdt om de titel in de 1e Klasse. Op zich een lastige opgave wetende dat IFC met Youri Rombouts (23x) en Brian Leons (12x) twee gevaarlijke schutters in de aanvalslinie heeft.

Lees verder18

VriendenLoterij belactie 2016 door Olympia senioren selectie!

Onze mooie club steunen en kans maken op prachtige prijzen? De VriendenLoterij maakt het mogelijk! Een lot kost € 13,25 per trekking en de helft van de inleg gaat direct naar de Olympia clubkas en jij maakt elke maand kans op fantastische geldprijzen oplopend tot 100.000 euro en allerlei andere mooie prijzen!

Lees verder16

't Goudsche Stroopwafel Toernooi

Na jaren van afwezigheid heeft Olympia dit jaar weer een eigen thuistoernooi; ’t Goudsche Stroopwafel Toernooi

. Een toernooi voor de D, E en F-teams. Naast Olympia (zie onderstaand lijstje met de Olympia-teams) doen diverse verenigingen mee, totaal 48 teams van 12 verenigingen uit Gouda en de regio. Kijk voor meer informatie via deze link.

Lees verder16

Lenteklaverjassen 22 april

Vrijdag 22 april kunt u weer een kaartje komen leggen tijdens het "lente" klaverjassen. Voor iedereen zijn er weer mooie prijzen te winnen en we sluiten weer af met een gezellige borrel.

De kantine is geopend vanaf 19 uur en het kaarten begint om 20 uur. Deelname kost 5 euro p.p. u kunt zich hier inschrijven of dmv het inschrijfformulier in de kantine.

Lees verder15

Robin van Galen vermaakt Businessclub Olympia

Afgelopen woensdag opende de showroom van Mulder-Mazda haar deuren voor een bijeenkomst van de Businessclub Olympia. Deze was voor de gelegenheid aangekleed met mooie statafels voorzien van prachtige rood en zwarte rokken. Mulder Mazda is al jaren een trouwe sponsor van Olympia en het bedrijf kreeg op deze avond de gelegenheid om zichzelf te presenteren.

Lees verder15

Olympia voetbaldagen in meivakantie (i.s.m. De Complete Techniek)

In de meivakantie organiseert Olympia samen met voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek voetbaldagen voor jeugdspelers op 2 en 3 mei. Er wordt 5 uur per dag getraind van 9.30 uur tot 15.30 uur. Inschrijven kan via de website www.decompletetechniek.nl. Tijdens deze voetbaldagen staat plezier voorop, maar kinderen maken ook een grote stap in hun voetbalontwikkeling. Het programma bestaat uit techniektraining, spelvormen, loopcoördinatie, partijvormen, voetbalcircuit en natuurlijk een toernooi.

Lees verder14

Reactie op televisieprogramma Pauw dinsdag 12 april

Op dinsdag 12 april is er een discussie gevoerd in het programma PAUW tussen Johan Derksen en Farid Azarkan over Marokkanen in het amateurvoetbal. Ongevraagd is GC&FC Olympia hierbij in het nieuws gekomen zowel in positieve als negatieve zin. Inmiddels zijn we hier door diverse nieuwsmedia zoals RTL en AD over benaderd. Dat is reden om een korte verklaring op onze website te zetten.

Lees verder07

Olympia 2 op drempel van kampioenschap

Zondag kan het gebeuren. In de uitwedstrijd tegen CVV Zwervers. Bij winst is Olympia 2 kampioen van de reserve eerste klasse. Zelf een punt of verlies kan voldoende zijn voor de manschappen van trainer Dick Vleggeert en leider René van der Zwet, maar dan is het wel afhankelijk van de uitslag van de wedstrijd van nummer twee Laakkwartier. De opdracht is dus simpel: winnen!

Lees verder04

Inschrijving pupillenkamp gesloten

De inschrijving voor het pupillenkamp is gesloten. Het maximum aantal inschrijvingen is bereikt.

Lees verder01

Inschrijving pupillenkamp geopend

Vanaf vandaag is de inschrijving voor het pupillenkamp 2016 geopend (geen grap!). Wees er snel bij, want vol is vol!

Direct inschrijven

Lees verder