View Archive

Entries for May 2015

23

Aangepaste Oudjaars- en Vrijwilligersavond (update)

Op 1 juni is Olympia weer een jaar ouder, waardoor wij op 31 mei ons traditionele Oud & Nieuw vieren. Deze avond is, net als voorgaande jaren, tevens onze vrijwilligersavond, om hen te bedanken voor hun inzet. Ook zullen de kampioensteams, zoals gebruikelijk tijdens deze avond, in het zonnetje worden gezet. 

Lees verder28

Help de B1 naar de Hoofdklasse!

A.s. zaterdag, 30 mei, staat de return in de halve finale van de nacompetitie bij de B1 op het programma. Afgelopen zaterdag werd de 1e wedstrijd tegen opponent FC Zoetermeer B1 gespeeld, en deze wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. Zaterdag is het aan de mannen van coach Robin om de klus te klaren en een plek in de finale veilig te gaan stellen. Natuurlijk moeten zij dit voetballend doen, maar daarbij is support zeer gewenst!!

Kom de B1 aanmoedigen en toejuichen aan de Bodegraafsestraatweg! De aftrap zal zijn om 14:30 uur en we rekenen op een ieders steun, jong en oud!

 

Lees verder28

Teamindelingen jeugd seizoen 2015-2016

Beste (ouders/verzorgers van) Olympia voetballers en voetbalsters,

De nieuwe teamindelingen voor volgend seizoen, 2015-2016, zijn gemaakt.

De teamindelingen zijn tot stand gekomen op basis van de prestaties op trainingen en wedstrijden tijdens het afgelopen seizoen. Ook is gebruik gemaakt van de informatie die de leiders en trainers aan ons hebben doorgegeven. Een van de doelstellingen bij het maken van de teamindelingen is dat iedere speler zoveel mogelijk op zijn eigen niveau komt te spelen en daardoor zich, zowel in teamverband als individueel, sneller zal ontwikkelen.

Lees verder27

Olympia – DRL (De Rotterdamse Leeuw)

Olympia zal de strijd voor lijfsbehoud in de 1e Klasse moeten aangaan met DRL uit Rotterdam; op zondag 31 mei 2015 staat voor de manschappen van Tom Rietberg en Carl Flux de thuiswedstrijd op het programma; aanvang 14.00 uur. Op zondag 7 juni 2015 staat de returnwedstrijd op het programma op sportcomplex De Leeuwenkuil welke gelegen is aan de Spinozaweg te Rotterdam. De winnaar van deze tweeluik zal komend seizoen uitkomen in de 1e Klasse van het zondagvoetbal.

Lees verder27

Voorbeschouwing beslissingswedstrijd Olympia VR1 – Haastrecht VR1

Aanstaande zondag 31 mei rond de middag weten we welke ploeg zich bij de vrouwen kampioen mag noemen. Wordt het Haastrecht of toch Olympia dat zo’n beetje de gehele competitie bovenaan heeft gestaan? Vorig seizoen zou het simpel zijn geweest. Bij een gelijke stand in de competitie, maar met de meeste doel-punten voor (113!) en veruit de minste goals tegen (slechts 19), zou Olympia kampioen zijn geweest. Tot voor kort ging alles wat rood/zwart een warm hart toedraagt ook uit van dat scenario, inclusief een gewonnen ‘kampioenswedstrijd’ tegen Schoonhoven. Maar de KNVB heef in al haar wijsheid besloten dat er met ingang van dit seizoen bij gelijk eindigen een beslissingswedstrijd gespeeld moet worden. Op het terrein van de club met het beste doelsaldo, dat dan weer wel.

Lees verder27

KNVB-regels voor veiligheid en orde rond wedstrijden

KNVB-regels voor veiligheid en orde rond wedstrijden">

In verband met de beslissingswedstrijd van Dames 1 en de nacompetitiewedstrijd van Heren 1 zondag op 31 mei a.s. brengen wij onderstaande KNVB-regels onder de aandacht:

Veiligheid en orde rond wedstrijden:

1.Het gebruik van vuurwerk (hieronder worden ook fakkels en rookpotten verstaan) is niet toegestaan.

2.Het nuttigen van consumpties in glas, fles of blik buiten het clubgebouw is niet toegestaan. Ook is het niet toegestaan op het terras de – plastic – bierglazen te vullen door het gebruik van grote glazen kannen.

3.Het nuttigen van alcoholische dranken buiten het afgebakende aan de kantine grenzende terras is niet toegestaan. Een tribune kan geen dienst doen als terras, zodat het ook niet is toegestaan alcoholhoudende dranken te nuttigen wanneer er wordt plaatsgenomen op de tribune.

De volledige ordemaatregelen zijn na te lezen in het handboek competitiezaken amateurvoetbal.

 

Het Bestuur

Lees verder21

Voorbeschouwing Olympia – Delft

Olympia 1 is de nacompetitie, met als inzet het behoud, van het Eerste Klasse-schap goed gestart met een 0-3 overwinning op Delft. Aanstaande maandag (Tweede Pinksterdag) de return aan de Bodegraafsestraatweg. Met een zeer comfortabele voorsprong staan de rood-zwarten met anderhalf been in de volgende ronde. Maar daarin schuilt wellicht ook gelijk het gevaar. Als Olympia ervan uitgaat dat de buit al binnen is, kan het nog een lastige middag worden. Zaak voor trainers Rietberg en Flux om dit direct de kop in te drukken.

Lees verder19

Olympia’s Open Boule prooi voor Ten Brink/Bezem

En weer lukte het de regerend kampioen niet om zijn titel met succes te verdedigen. Het duo Ban/Ban was ,evenals vele voorgangers, niet tegen de immense druk bestand die dit met zich mee brengt. Dus kreeg Olympia’s Open Boule een verrassende finale waarin de koppels Ten Brink/Bezem en Kalmeijer/Vd Berg streden om het goud. 

 

Lees verder18

Laatste trainingsweek jeugd vervroegd!

Belangrijke mededeling voor alle jeugdteams!! De laatste trainingsweek zal deze week (18 t/m 24 mei) al plaatshebben, en niet dus pas volgende week! Uitzondering hierin zijn de teams die nog nacompetitie spelen en nog een verlate competitiewedstrijd hebben.

Lees verder18

Vacature jeugdtrainers14

26 mei Informatie avond PPK

Dinsdag 26 mei a.s. is er een informatieavond voor alle ouders/verzorgers/vrijwilligers van de deelnemende kinderen van het Pupillenkamp. Aanvang 20.00 uur in de kantine van Olympia!

Lees verder13

Gezocht: voetbalsters voor Vrouwenteam

Sinds de introductie van het vrouwenvoetbal binnen de vereniging zo'n 3 jaar geleden, heeft Olympia een groeiend aantal vrouwelijke leden die enthousiast hun favoriete sport beoefenen en positief bijdragen aan de sportieve sfeer Bij Olympia. Dit seizoen doet het vrouwenteam, dat uitkomt in de 5e klasse, serieus mee voor het kampioenschap en is de selectie gegroeid naar meer dan 20 speelsters.

 

Graag maakt Olympia de stap naar het vormen van een tweede vrouwenteam en is daarvoor op zoek naar nieuwe voetbalsters!


Lees verder11

Aanstaand kampioenen bij Olympia !

A.s. zaterdag 16 mei, kunnen we wellicht een viertal kampioenen verwelkomen bij Olympia! Om 09:00 uur speelt de E2 uit bij concurrent Esto en gaat daar voor de volle winst, wat recht geeft op de titel! Om 10:00 uur speelt de E1 thuis tegen Ona E1 en om 12:45 uur de D4, ook thuis, tegen ASW D2. Zowel de E1 als de D4 moeten minimaal gelijk spelen om de titel veilig te stellen, Deze pupillenteams kunnen de titel pakken en we hopen natuurlijk dat er veel support langs de lijn is om ze aan te moedigen!

Om 11:15 uur speelt Olympia zat. 3 thuis, tegen Donk za. 2, en ook zij kunnen kampioen worden! Dat zou dan de 1e kampioen senioren op de zaterdag binnen de club betekenen! Zij moeten winnen, bij elke andere uitslag is men afhankelijk van uitslagen elders. 

Lees verder08

Rood Zwart Vrouwen Avond op 29 mei

Hoi Olympia vrouw!
 
Hierbij even een reminder om je aan te melden voor de Rood Zwart Vrouwen Avond op 29 mei. Voor diegene die zich al aangemeld hebben, leuk dat jullie er weer bij zijn! Voor alle anderen, we hopen zoveel mogelijk Olympia vrouwen te zien op de 29e dus jij ook!
 
Aanmelden kan hier!

Lees verder07

Olympia zoekt meiden die willen voetballen!

Ben jij een meisje en vindt je voetballen ook zo leuk? Dan ben je bij Olympia aan het juiste adres! Momenteel spelen de meisjes in een gemengd team met de jongens, maar wist je dat het de bedoeling is om het nieuwe seizoen (start augustus 2015 en bij voldoende belangstelling) ook een meisjesteam te starten?

Lees verder04

CoShare treedt toe tot Businessclub Olympia

CoShare richt zich op plaats, tijd en apparaat onafhankelijk (samen)werken. Geen dure IT oplossing maar een oplossing die innovatief is en gewoonweg werkt. Geen servers meer in het kantoorpand maar alle data veilig opgeslagen en beschikbaar via de Cloud. Zo kunt u altijd en overal bij uw bedrijfsdata via elk willekeurig apparaat (pc, laptop, tablet, telefoon).

Lees verder04

NK Bumpervoetbal bij Olympia03

Dick Vleggeert nieuwe trainer Olympia 2

Met ingang van het nieuwe seizoen is Dick Vleggeert de trainer/coach van Olympia 2. Hij keert zo terug bij de club waar hij eerder jarenlang als speler en later ook als trainer actief was. Hiermee is tevens ook is de technische staf en het ondersteunend kader van de A-selectie van Olympia compleet.

Lees verder01

Voorbeschouwing Olympia – H.M.S.H.

Komende zondag staat in de in de voorlaatste speelronde de wedstrijd Olympia – H.M.S.H. op het programma. In de uitwedstrijd leed Olympia een 3 – 1 nederlaag; eigenlijk een onbegrijpelijke zaak wetende dat deze opponent in 24 wedstrijden slechts twee overwinningen wist te behalen en reeds 123 tegendoelpunten incasseerde.

Lees verder