View Archive

Entries for May 2016

22

NK Bumpervoetbal en activiteiten bij Olympia 28 mei a.s.

Zaterdag 28 mei organiseert een Gouds vrijwilligersteam tal van activiteiten op of startend vanaf Olympia om geld in te zamelen voor onderzoek naar alvleesklierkanker.

Het NK Bumpervoetbal zal voor het 2e achtereenvolgende jaar plaatsvinden op het hoofdveld en ook zullen er wandel- en fietstochten starten vanaf de Bodegraafsestraatweg. Inschrijven voor de sportactiviteiten is nog mogelijk:Dit jaar komt de opbrengst ten goede aan onderzoek naar nieuwe behandelmethoden door een team met Prof. Casper van Eijk. 

Lees verder19

Zomersluiting accomodatie GC&FC Olympia

Van 27 juni tot en met 27 juli a.s. is de accommodatie gesloten.
In die periode mag er geen gebruik worden gemaakt van het gebouw.

Wij wensen alle leden met hun familie een fijne zomerstop toe.
 
Het Bestuur

Lees verder29

Goudsche Stroopwafel Toernooi zeer geslaagd

Olympia kijkt terug op een succesvolle eerste editie van ’t Goudsche Stroopwafel Toernooi. Ruim 500 kinderen uit Gouda en omstreken genoten van voetbalwedstrijden, Mix Games, heerlijke stroopwafels, een Mazda springkussen en goed weer. De winnende teams moeten de wisselbeker in 2017 verdedigen.

Lees verder27

Olympia A1 in de race voor promotie

Aanstaande zaterdag 28 mei speelt ons hoogste jeugdteam in de tweede ronde van nacompetitie thuis om 10:00 tegen VVSB A1. Zaterdag 4 juni is vervolgens de return. De winnaar van deze onderlinge confrontatie kan zich op gaan maken voor een finalewedstrijd met als inzet promotie naar de hoofdklasse.

Lees verder26

Gezocht: Enthousiaste scheidsrechterscoördinator jeugd

Zonder scheidsrechter kan er geen wedstrijd worden gespeeld. Graag op iedere wedstrijd een enthousiaste en kundige scheidsrechter is daarbij het beleid van Olympia. We zijn met ingang van volgend seizoen op zoek naar een nieuwe scheidsrechterscoördinator voor de jeugd, die hier met steun van collega’s uit de jeugdcommissie zich voor wil inzetten. 

De functie is eventueel op te splitsen in een coördinator voor E/F en een coördinator voor D t/m A. Belangrijkste werkzaamheid is het aanstellen van scheidsrechters voor de jeugdwedstrijden op zaterdag (m.u.v. C1, B1 en A1, daar stelt de KNVB een scheidsrechter aan). We hebben bij Olympia hiervoor een brede enthousiaste poule van scheidsrechters.

Lees verder24

Data laatste trainingen jeugd

In verband met de sluiting van veld 3 en het trainingsveld i.c.m. selectietrainingen, nacompetitie en oefenwedstrijden hierbij volgens onderstaand schema de bekendmaking van de laatste trainingsdata voor de diverse teams. Trainen spelers al met hun nieuwe groepen dan horen ze van hun nieuwe trainer tot wanneer er getraind wordt. Wanneer spelers oefenwedstrijden moeten spelen worden ze daar voor uitgenodigd, let op: Oefenwedstrijden gaan voor op trainingen.

Lees verder22

Carlos Castano nieuwe trainer Olympia A1

Per aankomend seizoen is Carlos Castano de nieuwe trainer van Olympia A1. Carlos, al vele jaren lid van Olympia, heeft tot het seizoen 2014/2015 bij diverse elftallen van Olympia actief geweest als (invallend) trainer/coach en gaat nu dus opnieuw de uitdaging aan als trainer/coach van de A1, waarmee we Carlos heel veel succes wensen!

In welke klasse de A1 komend seizoen uit zal komen, is nog niet bekend. Het huidige team is momenteel actief in de nacompetitie en hoopt dan promotie naar de Hoofdklasse af te dwingen. 

Lees verder21

Uitnodiging Speldendragersbijeenkomst

Zaterdag 4 juni vind de jaarlijkse Speldendragersbijeenkomst weer plaats bij Olympia. Dit jaar zullen maar liefst 39 (!) spelden worden uitgereikt. De bijeenkomst vangt aan om 16:00 uur en is uitsluitend toegankelijk voor alle speldendragers en partners, welke zich wel  vooraf even dienen aan te melden. 

Dit doet u door een mailtje te sturen naar speldendragers@gmail.com of via de website, via deze link: Speldendragers pagina. De sluitingsdatum voor het inschrijven is verlengd t/m 28 mei 2016. Tijdens deze avond wordt u door GC&FC Olympia en Buiten Eten + Drinken getrakteerd op een welkomstdrankje en een buffet. 

Lees verder20

Inschrijving pupillenkamp tijdelijk heropend

Inschrijving pupillenkamp tijdelijk heropend">

Door een aantal afmeldingen voor het pupillenkamp is het nog mogelijk om je alsnog in te schrijven.

Doe dit wel snel want de inschrijving sluit maandag avond.

 

Je kunt je inschrijven via de Pupillenkamp pagina.

 

Geef dit ook door aan je voetbalvrienden die zich niet hebben ingeschreven.

 

De Pupillenkamp commissie.

Lees verder19

Uitnodiging Olympia Oudjaarsavond 31-5

Het bestuur nodigt u hierbij uit voor de Oudjaarsavond op dinsdag 31 mei a.s. om 20:00 uur in het clubhuis. Tijdens deze avond worden alle vrijwilligers bedankt voor hun inzet gedurende het seizoen, worden de Kampioensteams gehuldigd en vieren wij de 130e  verjaardag van Olympia.

U bent toch ook van de partij?


Het Bestuur

Lees verder19

Deelnemersveld 'Jeu de Boules Open 2016' compleet!

Op 16 en 18 juni wordt op het Olympiacomplex weer het “ Olympia Jeu de Boules open” georganiseerd. Het is alweer de 16de editie van dit traditionele Olympia evenement. Ook deze editie is het deelnemersveld weer ijzersterk met uiteraard de regerend kampioenen Ten Brink/Bezem, maar ook een een groot aantal oud-winnaars. Slecht twee keer eerder lukt het de kampioenen de titel te prolongeren. Het lijkt dit jaar een bijna onmogelijke opgave gezien het deelnemersveld waar iedereen van elkaar kan winnen. Voor de koppels en hun aanhang zetten we even een aantal zaken op een rij:

Lees verder16

Olympia dankt haar trouwe partner Art & Sign

Een prachtig ingelijste foto en een warme handdruk vielen Willem de Rotte onlangs op Olympia ten deel. En dat is meer dan verdiend. Al jaren is zijn bedrijf Art & Sign actief als sponsor van onze vereniging. Op dit moment prijkt de naam op de borst van onze C3, C1 en B1.

Lees verder15

Spelers gezocht voor de VoetbalSchool!

Vind jij voetbal ook zo leuk? Dat is logisch, want voetbal is stoer, cool en gaaf, spannend en erg gezellig! Wist je dat je bij GC&FC Olympia:

- Al vanaf 5 jaar op voetbal kan
- Je heel goed leert voetballen in temaverband
- Er ook veel meisjes op voetbal zitten
- Er zelfs meidenteams zijn
- Voetbal goed is voor je conditie

Wil je ook komen voetballen of heb je nog vragen, neem dan snel contact op! Contactpersoon voor de VoetbalSchool is Eshter van Zutphen, tel 06-83200150of bereikbaar via de email manager_pupillen@gcfc-olympia.nl of kijk even op de website en wie weet zien we je volgend seizoen.

Lees verder13

Pinksterweek met twee jeugdtoernooien

Pinkstermaandag 16 mei start om 9.00 uur de tweede editie van het Stroopwafeltoernooi. Dit keer voor niet-selectie D-teams. Het organisatieteam heeft een prachtige website gemaakt met veel informatie, foto’s van de eerste editie op 5 mei j.l., etc.: 

www.stroopwafeltoernooi.nl

Lees verder12

Voorbeschouwing: Werk aan de winkel voor Olympia 1

Komende maandag (2e Pinksterdag) staat de wedstrijd Olympia – VELO  op het programma. Het is alweer het laatste duel voor Olympia dit seizoen, en dat is maar goed ook. Een wedstrijd die nergens meer over gaat. En daar voetbalt het team de laatste weken ook naar. Als we het seizoen droog in beschouwing nemen is Olympia geslaagd in haar doelstelling. Ruim voor het einde van de competitie was het elftal veilig. Goed gedaan zou je kunnen concluderen. Maar het gevoel dat blijft hangen is dat van een sprinter die hard van start gaat maar ruim voor het einde van de streep zijn benen spaart, in de wetenschap dat zijn voorsprong genoeg is om de volgende ronde te bereiken. En dat is best treurig.

Lees verder12

Inleveren pasfoto spelerspas

Binnenkort vervalt er weer een aantal spelerspassen van leden. Daarom ontvangen wij van hen zo snel mogelijk een recente pasfoto. Zie onderstaande lijst. Het hebben van een geldige spelerspas is belangrijk, want:

GEEN GELDIGE SPELERSPAS = NIET SPELEN
!

Lees verder11

Phielix Verzekeringen partner van GC & FC Olympia

Phielix Verzekeringen Reeuwijk zal de komende twee seizoenen de vereniging gaan ondersteunen; het bedrijf treedt toe tot de Businessclub Olympia en zal een reclamebord plaatsen ter bevordering van haar naamsbekendheid.

Lees verder10

Trainingen Jeugd einde seizoen

De competities lopen ten einde, zitten er voor sommigen zelfs al op. Anderen gaan de nacompetitie nog in, maar het einde van het seizoen zit er toch echt aan te komen, Dus ook  het trainen zal binnenkort beetje bij beetje gaan stoppen. We trainen door tot donderdag 2 juni, met uitzondering van de selectieteams. Deze trainen door tot uiterlijk donderdag 16 juni, de trainers bepalen dit zelf. 

Er staan echter ook nog een aantal oefenwedstrijden op de planning tussen 2 en 16 juni, spelers worden daar persoonlijk voor uitgenodigd!

Lees verder09

Olympia Vrouwen 1 blijft ongeslagen - UPDATE

Vanwege het Stroopwafeltoernooi is de volgorde van de nacompetitiewedstrijden omgedraaid. Olympia speelt op 2e Pinksterdag 16 mei dus eerst uit. Op zondag 22 mei is dan de return aan de Bodegraafsestraatweg. Beide wedstrijden vangen aan om 12:00 uur. Er is busvervoer geregeld. Heeft u interesse de vrouwen in Zeeuws Vlaanderen te komen aanmoedigen, er is nog plek in de bus (vol=vol). Laat mij even weten.

Gisteren sloot Vrouwen 1 de competitie in Delft af met een 3-4 overwinning op SEP. Concurrent Charlois won helaas ook, met maar liefst 6-0 van Nicolaas Boys en is daarmee kampioen. De felicitaties gaan daarom naar Rotterdam Zuid. Vooraf was al ingeschat dat de kans op verlies van Charlois minimaal was, maar je weet het in het voetbal maar nooit. Dat kunnen ze in Eindhoven beamen. Tijd om van het succes van een ongeslagen reeks van 22 wedstrijden (!) te genieten is er echter niet. Volgende week maandag, op Tweede Pinksterdag, staat de eerste wedstrijd van de nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse al op het programma.

Lees verder08

’t Goudsche Stroopwafel Toernooi gezellig, druk en warm

De eerste toernooidag van ’t Goudsche Stroopwafel Toernooi is een groot succes geweest. Ruim 300 kinderen hebben genoten van het toernooi, de Mix Games, heerlijke stroopwafels, een springkussen en een lekker zonnetje. Nadat ’s morgens de F-teams gespeeld hadden om de twee wisselbekers kwam onze mascotte Olympiaantje, samen met voorzitter Edo Neefjes, de prijzen uitreiken.

Lees verder04

Trainer/Coach Olympia A1 gezocht

Eerder berichtten wij dat we voorzien waren voor een trainer voor de A1 komend seizoen. Helaas heeft de heer Paton zich bedacht. Daarom zijn wij voor aankomend seizoen voor ons junioren selectieteam A1 opnieuw op zoek naar een trainer/coach.

Onze ideale kandidaat bezit goede communicatieve- en sociale vaardigheden waarmee hij in staat is om jeugdspelers met verschillende culturen en sociale achtergronden tot een team te smeden en om ze te prikkelen om zich individueel te ontwikkelen. Hij is in het bezit van TC 3 of bereid (om in de toekomst) de KNVB opleiding daartoe te volgen. Zijn hoofdtaken bestaan uit het, in de regel, op dins- en donderdagavonden geven van trainingen en het op de zaterdagen coachen c.q. begeleiden van wedstrijden. 

Is uw interesse gewekt? Mail uw reactie naar: hjo@gcfc-olympia.nl

Lees verder04

Olympia zoekt keeper

Voetbalvereniging GC&FC Olympia uit Gouda is voor haar A-selectie (Olympia 1 speelt komend seizoen in de zondag 1e Klasse, Olympia 2 in de Reserve Hoofdklasse) op zoek naar een betrouwbare keeper die wil concurreren voor een plek in de hoofdmacht.

Is dit een uitdaging die je wilt aangaan? Mail dan naar voetbal-zaken@gcfc-olympia.nl

Lees verder02

Vrijwilligers gezocht voor 30e Gehandicaptendag a.s. vrijdag!!

A.s. vrijdag (6 mei) wordt door en bij Olympia, in samenwerking met De Klup, de 30e Sport- en Speldag georganiseerd voor mensen met een verstandelijke beperking. Deze dag is ontstaan tijdens het 100-jarig jubileum van Olympia en daarna een vaste traditie geworden, de dag na Hemelvaartsdag, en dit jaar dus de 30e editie!

Om deze dag, waar ruim 90 deelnemers weer hopen te genieten van een dag vol sport- en spel, zijn vele handen nodig om alles geregeld te krijgen. En daarom hebben we jullie hulp nodig! Wij zijn nog op zoek naar vele vrijwilligers die vrijdag willen helpen; dit kan zijn bij een spel, bij het opbouwen, bij het helpen drinken inschenken enz. enz. De opening zal zijn om 09:00 uur, de dag zal duren tot ongeveer 15:30 uur.

Heb jij voor a.s. vrijdag nog niets op de kalender staan, en wil je de hele dag naast het zonnetje genieten van heel veel blije, vrolijke gezichten, meldt je dan nu aan! Stuur een mailtje naar gehandicaptendag@gcfc-olympia met je naam en dan zien we je vrijdag!! Voor meer informatie over deze mooie dag, zie onze eigen pagina op deze website! 

Namens de organisatie:
Eline, Ramona en Mirelle

Lees verder01

’t Goudsche Stroopwafel Toernooi

De voorbereidingen voor Olympia’s thuistoernooi (5 en 16 mei) zijn bijna afgerond. De organisatie zet de laatste puntjes op de i. Het toernooi is voor de D, E en F-teams. Naast Olympia (zie onderstaand lijstje met de Olympia-teams) doen diverse verenigingen mee, totaal 48 teams van 13 verenigingen uit Gouda en de regio. Kijk voor meer informatie op de speciale toernooiwebsite (www.stroopwafeltoernooi.nl)

Lees verder