View Archive

Entries for May 2019

30

Twee Stroopwafeltoernooien deze week! Update

Het beloofd om morgen bij het laatste Stroopwafeltoernooi voor onze jongste voetballers een prachtige zomerse dag te worden. Reden waarom de organisatie het hitteplan heeft geactiveerd:

  

Lees verder30

Olympia bijna 133 jaar

Morgen is het zo ver. Na de 33ste Sport en Speldag voor mensen met een verstandelijke beperking (van 9.30 tot 15.30 uur) starten bij Olympia om 17.00 uur de festiviteiten voor ons 133 jarig bestaan. Kampioensteams worden gehuldigd, Olympia 1 speelt tegen Oud Olympia 1 o.l.v. Vincent Govers (zie foto's). Ook is bij alle teams vanaf O17 geïnventariseerd wie volgens hen hun meest waardevolle speler van dit seizoen is. Wie gaat met deze eervolle prijs naar huis? Dat weten we om ongeveer 22.00 uur. Er is feest met de Zeister toppers, een barbecue (tegen betaling) om de maag te vullen en nog veel meer! Dit wil je niet missen!

Lees verder29

Trainingen jeugd Hemelvaart/Pinksteren

Op Hemelvaartsdag (morgen, donderdag 30 mei) en Tweede Pinksterdag (maandag 10 juni) vervallen de trainingen van de jeugd. De trainingen voor de jeugd lopen door t/m donderdag 13 juni. 

Het kernteam van de jeugdcommissie.

Lees verder29

JO15-3: verdiend voorjaarskampioen

Ingezonden artikel van ouder uit JO15-3: "Vanaf 8 maart beginnen de kansen te keren voor JO15-3. Uit tegen Haastrecht JO15-1. Wanneer ze deze wedstrijd winnen, wordt de kans groter om kampioen te worden. Het wordt 1-3, dus de toon is gezet. De volgende wedstrijd tegen Floriant wordt met 0-4 gewonnen. De stemming begint er in te komen. 

Lees verder27

Update Voorlopige indeling Junioren JO-teams

Vorige week is op basis van de selectietrainingen van de afgelopen weken een volgende stap gezet in de indeling voor het seizoen 2019/2020. De junior-spelers, die vanaf deze week in een andere groep verder trainen, zijn daarover door de trainer geïnformeerd. De aangepaste voorlopige indeling junioren voor jongens / gemengde teams (leeftijdsgroepen O14 t/m O19) vind je als bijlage bij dit bericht. Het is de bedoeling om voor 22 juni alle jeugdspelers duidelijkheid te geven over de indeling voor 2019/2020.  

Het kernteam van de jeugdcommissie. 

Lees verder26

Een WhatsApp verslag van kampioenswedstrijd JO13-1

Al vele jaren staat Josti Meijers langs de lijn en stuurt een life wedstrijdverslag via WhatsApp naar ouders en spelers van het team, die niet bij de wedstrijd kunnen zijn. Hierbij het verslag van de kampioenswedstrijd in de eerste klasse van JO13-1 van afgelopen zaterdag. 

"Zo zijn we er klaar voor? - Spannend hoor - Scheids Maurits ; vlagger Pieter. - Youssef speelt mee - Gestart - Eerste aanval Youssef op Joep. Net te hard - Kans -Nee - Zoubeir in de rug gespeeld. Gaat weer - Er wordt lekker gekaatst - O (Olympia JO13-1) is gretig - 

Lees verder26

Geslaagde barbecue voetbaloudjes, wandelaars en jeu de boulers

Onder impulsen van Rob van der Vijgh en Hans van Zutphen troffen Olympia’s voetbaloudjes (Oldstars1886), vrijdagochtend wandelaars en woensdagmiddag jeu de boulers én aanhang (in totaal ruim vijftig man / vrouw) elkaar vrijdagmiddag 24 mei rond de barbecue. Zo rond de klok van 16.00 uur vloog de vlam in de barbecuepan. Als gul gebaar had de hemel zich in stralend blauw gehuld. 

Lees verder25

En nog 3 kampioenen!

Gisterenavond werden vrouwen 18+ (competitie 7 tegen 7 op vrijdagavond) in hun eerste jaar kampioen. Vandaag speelden meerdere teams voor deze mooie afsluiting van een seizoen. De spelers, jongedame en jongens, van JO13-1 haalden als eerste vandaag de titel binnen in met een klinkende uitslag van 8 0 op Wilhelmus JO13-2. Aansluitend was de wedstrijd van JO15-3 tegen runner-up Linschoten JO15-1. Een wedstrijd om op het puntje van je stoel te blijven zitten doordat de teams aan elkaar gewaagd waren en er vol voor gingen. Het eindigde dan ook met 1 1. Genoeg om het kampioenschap te pakken. Gefeliciteerd allemaal!

Lees verder23

JO17-3 eerste voorjaarskampioen in de jeugd

JO17-3 werd zaterdag 18 mei als eerste in de jeugd voorjaarskampioen in 2019. Wat was de weg naar dit succes?

Het is woensdagavond 22 mei 20.15 uur. De doelen staan uit op veld 2b (helft kunstgras). Een grote groep voetballers speelt een wedstrijdje. Een hard schot op het doel; de bal vliegt meters door en beland tussen de fietsenrekken. Een bulderende lach, een vriendschappelijke por. En een welkome korte adempauze voor spelers en trainers, die net zo fanatiek als de jongens achter de bal aan rennen. 


Lees verder22

Olympia in Voetbal International

Wekelijks staat er op de middenpagina van het weekblad Voetbal International een mooie luchtfoto van een amateurcomplex in Nederland. Deze week is het de beurt aan Olympia. Op de prachtige foto is een gedeelte van het tweede veld, het hoofdveld en het clubhuis zichtbaar. Met op de achtergrond de Bodegraafse Straatweg, de Breevaart en Reeuwijkse Plassen. De foto laat maar weer eens goed zien op welke unieke locatie we als vereniging gevestigd zijn. Daar mogen we best een beetje trots op zijn.
Leden die geïnteresseerd zijn in een digitale afdruk van deze prachtige  foto kunnen contact opnemen met  Ton Molenaar

Lees verder21

Communicatie

Olympia, dat zijn wij allemaal en maken we met elkaar. Dat willen de twee nieuwe (mede)beheerders van de Instagram en Twitter accounts van Olympia uitstralen. Heb je er al eens op gekeken? Volg je ons? Op Facebook en de website is Olympia al langer zeer actief. Op LinkedIn hadden we twee groepen, waarvan de eerste stilletjes is opgeheven vanwege gebrek aan activiteit. En dan is er nog de voetbalinformatie puur sang op voetbal.nl en wedstrijdzaken KNVB app's. Heb je iets leuks om te delen? Geef het door ...

Lees verder21

Sportieve strijd om het kampioenschap dit weekend - update 24/5

Veel teams spelen komend weekend hun laatste competitiewedstrijd. Heel veel succes en vooral plezier allemaal! In het bijzonder de teams, die met een stukje extra spanning het veld op gaan omdat het kampioenschap nog in het zicht is. Je kunt zaterdag maar liefst 3 (update: MO13 speelt hun wedstrijd uit vanwege veld tekort) mogelijke kampioenswedstrijden vanaf onze mooie tribune volgen. Sportief supporteren zeer welkom! JO13-1 en JO15-3 (foto) zijn bij winst direct kampioen.

Lees verder20

Update 31 mei Olympia 133 jaar

De voorbereidingen voor een spetterende Olympia oudejaarsavond zijn in volle gang. Een update van de Sfeercommissie over de vorming van Oud-Olympia, de band die het geheel muzikaal komt begeleiden en het volledige programma:

Lees verder19

Never give up - JO12-2

Van JO12-2 : "Op 18 mei moesten we aantreden bij de koploper Nieuwerkerk JO12-4 voor wie deze wedstrijd belangrijk was voor het kampioenschap. Vanwege twee ziekmeldingen werd Erik (JO12-4) als invaller gevraagd. Toen we al in Nieuwerkerk waren kwam nog een derde ziekmelding binnen waardoor we met slechts zeven man moesten spelen tegen acht spelers van Nieuwerkerk, die bovendien nog drie wissels hadden"

Lees verder19

Kampioensduik voor JO17-3!

JO17-3 is gisteren (zaterdag 18 mei) kampioen geworden. Hartelijk gefeliciteerd mannen! Natuurlijk ontbrak de kampioensduik in de Breevaart niet. Het team moest gisteren voor hun doen vroeg spelen vanwege het schuiven met wedstrijden door het wegvallen van veld 3.  4-0 werd het gisteren tegen CKC JO17-2. De laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. 

Lees verder17

Voorbeschouwing Olympia-Spartaan'20

Olympia speelt aanstaande zondag zijn laatste wedstrijd van het seizoen. Spartaan’20 uit Rotterdam is de tegenstander. 

Olympia:

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: De wedstrijd van zondag gaat helemaal nergens meer over. Zowel Olympia als Spartaan’20 is uitgevoetbald. Slechts de sportieve eer staat nog op het spel. De winnaar wordt waarschijnlijk vijfde in de eindstand. De verliezer als het tegenzit zevende. Toch is het voor Olympia niet zomaar een wedstrijd. Nog steeds kan het een beter eindresultaat behalen dan vorig jaar. Dat zou betekenen dat Olympia zich nog ieder jaar heeft verbeterd in de Eerste Klasse. Daarnaast zal de wedstrijd ook in het teken staan van het naderende afscheid van trainer Tom Rietberg. 

Lees verder16

Veld 3 in onderhoud

Sinds deze week kan er niet meer gevoetbald worden op ons derde veld. Het jaarlijkse onderhoud is gestart.

Lees verder15

Belavond Vriendenloterij groot succes!

De Olympia vrouwen- en herenselectie kwamen gisterenavond (14 mei 2019) in actie om voor Olympia deelnemers aan de Vriendenloterij te werven. En met succes, aan het eind van de belavond werd de magische 100-grens overschreden met een eindstand van 101 verkochte loten. 

Lees verder14

Met spoed gezocht: hulp bij de bar dit weekend!

Zowel zaterdagochtend en zaterdagmiddag, als zondagmiddag zoekt onze barcommissie versterking met enkele vrijwilligers voor het draaien van de bar en/of keuken. Veel van onze vaste barmedewerkers doen (eind)examen deze weken. Met extra vrijwilligers kunnen we de service zoals altijd bieden. Wil / kun jij helpen? Mail onze barcommissie. Alle (eind)examenkandidaten: heel veel succes! Onze barcommissie zoekt:

Lees verder14

Eerste meidentoernooi een feestje!

Zondag 12 mei werd het eerste stroopwafeltoernooi voor uitsluitend meidenteams in de O11, O13 en O15 bij Olympia gespeeld. Bijna 200 voetbalsters speelden in drie poules voor de lol, maar natuurlijk ook de eer om met een reuze beker naar huis te gaan als kampioen. Dat het ook Moederdag was, is de organisatie zeker niet ontgaan: de leukste moeder/dochter foto op Instagram werd beloond met een taart en alle aanwezige moeders kregen een kleurrijk mini cadeautje uitgereikt. 

Lees verder13

STEUN de Mooiste Dag van het Jaar bij Olympia!!

Voor en tijdens de laatste thuiswedstrijd van ons 1e elftal a.s. zondag 19 mei, zullen er loten verkocht worden ten bate van de Sport-, spel- en feestdag voor verstandelijk gehandicapten uit de hele Goudse regio.

Na de wedstrijd zal de trekking plaatsvinden en worden er leuke prijzen te verdeeld onder de mensen met winnende loten!!

 

Lees verder10

Zondag 12 mei Stroopwafeltoernooi voor meiden

Dit seizoen wordt ons eerste stroopwafeltoernooi voor alleen meiden georganiseerd. MO11-1, MO13-1, MO15-1 en MO15-2 van Olympia spelen in drie poules tegen teams van VDL, Blauw Zwart Wassenaar, DSO, BSC68 en SV Bernardus. De wedstrijden beginnen om 9 uur. Omdat het 12 mei moederdag is

Lees verder10

Olympia JO9 schakelt Feyenoord uit in bekerthriller

Gisterenavond, donderdag 9 mei, ontving Olympia JO9 de leeftijdsgenoten van SC Feyenoord AV in de kwartfinale van de Rijnmond Cup. 

Lees verder10

14 MEI OLYMPIA VRIENDENLOTERIJ BELACTIE

Op dinsdagavond 14 mei zal het Olympia clubhuis meer weg hebben van een callcenter. De spelers van de heren- en vrouwenselecties gaan dan alle leden bellen om ze te vragen voor Olympia mee te gaan spelen in de Vriendenloterij. Dus als je dinsdagavond wordt gebeld, neem dan je telefoon op en doe ook mee! Waarom doen we dit? 

Lees verder05

GEZOCHT!

Enthousiaste Mensen die graag willen helpen bij de mooiste dag van het jaar!
We zoeken vrijwilligers voor het begeleiden van de deelnemers bij de diverse spelen die op het veld plaats vinden.
Mensen die (een beetje) kunnen schminken of leuk nagels lakken.
Mensen om te helpen met fruit snijden/lunch aan de deelnemers uitserveren en allerlei voorkomende werkzaamheden.

Kortom: Mensen met het hart op de goede plek die willen helpen en mee genieten!

Lees verder01

Enquête: Plezier in Voetbal - Senioren en Junioren: Geef ook je mening!

Update 2 mei: 64 keer is de enquete over "plezier in het voetbal" ingevuld. Iedereen die aan het onderzoek heeft mee gewerkt: hartelijk bedankt! De uitslag van de enquete wordt nu verwerkt in een aanbeveling aan Olympia. Daarover binnenkort meer. 

Lees verder