View Archive

Entries for June 2011

23

Jurgen Zorg & Friends Benefiet

Op 2 juli 2011 vindt het allerlaatste evenement van dit seizoen op het Olympia terrein plaats, dit in het kader van KIKA, Kinderen Kanker Vrij.
Om 14.00 uur spelen de (semi) profs van SC Telstar tegen een selectie van Goudse voetballers. Dit alles wordt georganiseerd door Jurgen Zorg.
 
Voorafgaand aan deze wedstrijd speelt Oud-Olympia tegen oud-GSV met de spelers Peter Boele / Robbert Dols (beide keepers), Geert Grotendorst, Bas Mol, Steven van Dam, Rene van der Zwet, Rik Bezem, Frank Groenland, Onno van Os, Edo Neefjes, Pim Jansen, Dick Vleggeert, Glen van Rossum, Edwin van der Wiel, Carl Flux (onder voorbehoud) en als gastspeler Jan Willem van Doorn.

Lees verder15

Algemene Ledenvergadering

Aan alle leden van Olympia:

Aan het einde van het seizoen is iedereen toe aan een welverdiende zomerstop, maar...

Als vereniging zijn wij verplicht een Algemene Ledenvergadering te beleggen. Ook u maakt deel uit van de vereniging GC & FC Olympia en ook op uw aanwezigheid wordt gerekend. Laat het Bestuur niet in de kou staan en woon de Algemene Ledenvergadering van maandag 27 juni a.s. om 20.00 uur in de kantine bij. 

Op de agenda staat onder andere de nieuwbouw van de kantine en kleedkamers.

De stukken voor deze vergadering vindt u onder het kopje Bestuur/Stukken ALV.

Graag tot 27 juni!

Het Bestuur

Lees verder28

Trainingsschema jeugd seizoen 2011/2012

Het trainingsschema voor komend seizoen is gepubliceerd. Zie de pagina Jeugdopleiding.

Lees verder25

Winnaars Sponsorloop 2011

Zondag 19 juni vond de prijsuitreiking voor de sponsorloop plaats. De laatste sponsorbijdragen moeten nog worden ontvangen, maar de teller staat nu al op 3.457,80 euro!!

Lees verder22

Gevonden voorwerpen

Zaterdag 25 juni worden alle spullen die in de loop van dit seizoen zijn gevonden in de kantine neergelegd. Mis je nog een sok, jas, broek of scheenbeschermer, kom dan even kijken. De kleding ligt in de kantine vanaf 8.00 uur tot 12.00 uur.

Ook de spullen die gevonden zijn na het pupillenkamp zullen in de kantine worden neergelegd.

 

Lees verder21

Zaterdag 25 juni: ophalen jubileumkalender

Het team van Ronald Tuyl, Thijs van Groningen en Mark Spaan was de afgelopen maanden met de fotocamera soms al heel vroeg in het weekend op de velden te vinden. Alle teams zijn voor de hoofdtribune door de mannen op de foto vastgelegd. Het hoogtepunt was natuurlijk de groepsfoto op de openingsdag van de jubileumfestiviteiten op 14 mei.

Lees verder21

Pupillenkamp ondanks de regen een geweldig succes

Wekenlang is het al mooi weer in het weekend. Zul je net zien dat het tijdens het jaarlijkse Olympia Pupillenkamp slecht weer is. Nou ja, jammer dan. 150 pupillen en misschien wel 100 vrijwilligers hebben een fantastisch weekend gehad. Een verslag:

Lees verder20

Olympia ingedeeld in 'Haagse' 2e klasse C, A1 in 4e divisie B

Olympia is voor volgend seizoen door de KNVB ingedeeld in de 2e klasse C. Dit is de zogenaamde 'Haagse' poule met teams als HMSH, Wilhelmus, Vredenburch en GONA. Toch komt Olympia ook oude bekenden tegen als Woerden, Nieuwkoop en stadgenoot DONK.

Lees verder20

Nieuwe trainer én nieuwe sponsor voor Olympia D1

Na een periode van maar liefst negen jaar sponsoring door Skoda Van Loon, waarvoor wij Autobedrijf Van Loon zeer erkentelijk zijn, heeft Olympia D1, ons opleidingsteam bij uitstek, voor de komende drie seizoenen een nieuwe sponsor gevonden in een ander vooraanstaand automerk: MAZDA.

Lees verder18

Indeling jeugd seizoen 2011-2012

De selecties en teams voor het seizoen 2011/2012 zijn klaar. Hoe komen we tot zo’n indeling? De indeling is een proces dat het gehele seizoen bezig is. Aan het eind van het seizoen worden de bevindingen van het technisch kader( Hoofd jeugdopleiding en Technische commissie) besproken met trainers/leiders en coördinatoren. Hierbij wordt gekeken naar ontwikkeling op technisch en tactisch vlak en gedrag van de spelers.

Lees verder17

Aanwinsten voor de selectie

Het jaarlijkse circus rondom de overschrijvingen is weer achter de rug. Afgelopen woensdag om precies 23:59 uur sloot de termijn waarin spelers overschrijving naar een andere club kunnen aanvragen. Voor veel ledenadministrateurs betekent dit een ritje op de late avond richting het bondsbureau in Rotterdam om de last minute overschrijvingsformulieren in te leveren.

Lees verder15

125 jarig Olympia bij “Met Goudanet aan tafel”

Op donderdag 9 juni 2011 werd in de Centrale Bibliotheek aan de Spieringstraat deel 5 van de serie “Met Goudanet aan tafel” opgenomen. Aanleiding was het 125 jarig bestaan van de oudste voetbal (en cricket) club van de stad Gouda, Olympia. Een zevental Olympianen werden voor een gering aantal toeschouwers ondervraagd door presentator Hans Walthie.

Lees verder13

Laatste training jeugd

Deze week zijn de laatste trainingen van het seizoen. Woensdag wordt het seizoen afgesloten voor de v.s./F/E en D. Om 14.00 beginnen we met de voetbalschool,om 15.15 alle F pupillen en om 16.30 alle E pupillen. De laatste training van het seizoen is voor de D selectie om 17.30. Aan het einde van de week,tijdens pupillenkamp zal de nieuwe teamindeling/trainingsschema en start trainingen worden bekend gemaakt op de site.

Paul Spijkerman

Lees verder09

25e G-dag als vanouds

Vrijdag 3 juni waren het hoofdveld en de kantine van Olympia het domein van ruim 80 verstandelijk beperkten voor hun jaarlijkse sport- en speldag. Het al jaren met elkaar samenwerkende team bestaande uit Rim de Bruijn van De Klup en Eric Gorter, Nico in`t Hout, Ger van Straalen en Martin Swets van Olympia organiseert dit prachtige evenement. Nico in ’t Hout kijkt tevreden terug op de editie van 2011.

Lees verder08

Zaterdag 11 juni: Ghana toernooi bij Olympia

Aanstaande zaterdag spelen vier Goudse clubs (Jodan Boys, Donk, ONA en Olympia) voor de derde keer in het Ghanatoernooi voor een goed doel: de voetballende jeugd in Ghana. Dit jaar wordt gespeeld op de velden van Olympia.

Lees verder07

Olympia 125 jaar in Goudanet

Op donderdag 9 juni a.s. komen in de Goudse openbare bibliotheek in de Spieringstraat  een aantal oud-voetballers en (nog steeds) zeer actieve leden van Olympia bijeen om o.l.v. Hans Walthie verhalen en anekdotes uit de geschiedenis van Olympia uit te wisselen. Aanvang: 14.00 uur.

Lees verder07

Jeugd loopt ruim €3400 voor Olympia bij elkaar

Zaterdagmorgen 4 juni verzamelden bijna zestig voetballers uit de voetbalschool, E en F-pupillen op het veld voor de zesde Olympia-sponsorloop, penaltyschieten en springen op het gratis door Sportpunt Gouda ter beschikking gestelde kussen. Het was een zonovergoten morgen, limonade was dan ook bijna niet aan te slepen. Maar ondanks de warmte werden grote sportieve prestaties neergezet.

Lees verder05

Waar is een feessie? Hier is een feessie!

Waar vooraf op werd gehoopt kwam uit, in al zijn facetten “een geweldige feestavond”. Afgelopen zaterdag 4 juni zal wederom in de herinnering van veel Olympianen gegrift blijven staan. Met wat aanpassingen was de bar wederom omgetoverd tot een warm Olympia huis!

Een verslag van Edwin van der Wiel.

Lees verder