View Article

12

Trainingskamp Tenerife – dag 4 en 5

De dinsdag begon met een lichte training. In de avond stonden immers een wedstrijd voor zowel het tweede als het eerste gepland. Zo links en rechts waren er wat pijntjes waardoor het voor de trainers niet heel moeilijk kiezen was wie er zouden spelen. Op welke plekken was nog een ander verhaal.

Na de training een rustige middag die over het algemeen aan het strand of zwembad werd genoten. Voordat de bus aan het eind van de middag vertrok, stond een fotosessie gepland voor de traditionele groepsfoto. Door de begeleiding was een mooie locatie in het hotelcomplex uitgekozen, en dat viel nog niet mee in dit prachtige hotel vol met schitterende tuinen, zwembaden en (dak)terrassen. Om van de waterval nog niet te spreken. Maar ja, die locatie hadden we vorig jaar al benut. Leuk was natuurlijk dat de gasten, voorzitter Edo Neefjes, Pim Jansen, Ron van Es en Misjel de Jager van subsponsor ChemDry ook mee gingen op het plaatje.

Meteen daarna vertrok de bus naar het veld van CD Union Isora, want om 19:00 uur moest het tweede aantreden. Na een leuke pot werden de ‘punten’ gedeeld: 1-1. Het doelpunt van Olympia werd gemaakt door Mo na een schitterende pass van Kieran. Helaas beoordeelde de scheidsrechter, die het overigens in tegenstelling tot eerdere jaren, zonder assistenten moest stellen, dat een ingreep van Tjerk in de zestien onreglementair was en dus een penalty tot gevolg had die gepromoveerd werd tot de gelijkmaker. Het duel eindigde noodgedwongen met 10 Olympianen, nadat Adam een minuut of tien voor tijd geblesseerd afhaakte. Al met al een verdienstelijke pot van het tweede dat gaat proberen de goede prestaties van de eerste seizoenshelft voort te zetten.

Vervolgens was het de beurt aan het eerste. Thomas en Glenn waren gelukkig weer voldoende hersteld van hun blessures om te starten, later in de wedstrijd kon ook Dave weer aansluiten. De wedstrijd werd in een hoog tempo gespeeld en beide ploegen wilden voetballen. Amusant  voor het publiek, dat dankzij de promotie-acties van de club in een leuk aantal was komen opdagen. De eerste kans was weliswaar voor Isora, maar die kon onschadelijk gemaakt worden door de verdediging. Daarna was het kans op kans voor Olympia. Laurens, Assad, Gregory en Joery zagen hun inzetten stranden op de keeper of het aluminium. Uiteindelijk was het Assad die de score opende. Volledig terecht; Isora werd op dat moment van het kastje naar de muur gespeeld.
De tweede helft was weliswaar qua tempo en kwaliteit minder dan de eerste, maar toch wisten weer Assad de 0-2 en Redouan de 0-3 te scoren.
Een lekkere wedstrijd van Olympia, dat met vertrouwen de tweede seizoenshelft ingaat. Op 22 januari staat de eerste wedstrijd alweer op het programma. Onder andere omstandigheden, dat is nu al zeker.
Tijdens de wedstrijden was er door de gastheren en –dames een grote pan paella gemaakt en waren er spare ribs geroosterd boven een tot barbecue omgebouwde badkuip. Hiervan werd na de wedstrijd gezamenlijk smakelijk gegeten. Daarna nog een halfuurtje in de bus, waarin het een heel stuk rustiger was dan op de heenreis.

Woensdag, de dag na de wedstrijd, was ingepland als rustdag. Er stond een bootreisje langs de kust van Costa Adeje gepland, met de hoop op het zien van dolfijnen. Het werd een heerlijk relaxed tochtje waarbij zich wel wat grienden, een kleine walvissoort, kwamen melden bij de boot, maar helaas geen dolfijnen.
’s Middags hebben we afscheid genomen van de gasten Pim, Edo en Ron en ook Stefan verliet het trainingskamp ivm werkverplichtingen.
Donderdagochtend alweer de laatste training van dit trainingskamp. In de middag gaat een deel van de groep waarschijnlijk een kijkje nemen bij de wedstrijd FC Groningen – Quick Boys, die beide ook in de buurt hun trainingskamp hebben. De avond is vrij en ook vrijdag is er tijd voor het kopen van souvenirs voor het thuisfront. Na het uitchecken en een laatste diner in het hotel wordt vervolgens koers gezet terug naar Nederland, waar we naar verwachting rond 04:00 uur ’s morgens in Gouda aankomen.
 
De foto’s bekijken.

 
Plaats reactie

Only registered users may post comments.