View Article

07

Verslag Trainingskamp Tenerife - Dag 2

De eerste volle dag op het trainingskamp begon rustig. Na het ontbijt was er voor de spelers gelegenheid zich te laten verzorgen door de paramedische staf, wat te chillen bij het zwembad of zich anderszins voor te bereiden op de eerste training die middag. Na de lunch vertrok het gezelschap met de bus richting het complex van UD Ibarra, zo’n twintig minuten rijden vanaf het hotel.

De weersomstandigheden waren ideaal, een graadje of 20 met een lekker briesje. Het veld bleek echter minder ideaal. De samenstelling van de mat is sowieso een bijzondere. Een ondergrond van lavasteentjes waartussen het gras groeit. Op zich geen probleem, als er maar voldoende gras is. Vorig jaar was dat in orde, maar momenteel hebben de scherpe lavasteentjes de overhand. Een goed grasveld neerleggen en onderhouden is blijkbaar een universele uitdaging.
Keeper Robbert en keeperstrainer Pascal hadden een halfuurtje voorafgaand aan de groepstraining een groen plekje gezocht voor een 1 op 1 training. Robbert sloot daarna aan bij de anderen.

Voordat de training echt begon sprak Tom de groep. Uiteraard ging dit over de resultaten en het spel tot nu toe. Voor het tweede is de doelstelling kampioen te worden. Het team staat momenteel comfortabel bovenaan in de reserve 1e klasse, maar gezien de uitdaging van het eerste, directe handhaving, zal dit nog een flinke klus worden. Naast de sportieve uitdaging is het natuurlijk niet ondenkbaar dat het eerste een beroep gaat doen op de spelers van het tweede. Dit trainingskamp biedt uiteraard een fantastische gelegenheid om de juiste teamspirit te creëren om beide doelstellingen te gaan behalen, waarbij handhaving van Olympia 1 natuurlijk het belangrijkste is.

De eerste training was een pittige. Positiespelletjes op een klein veld, een hoog tempo in de oefeningen, flink wat loopwerk en niet altijd even consequente arbitrage door de trainers. Hier en daar leidde dit tot wat irritatie, maar nergens vloog het uit de bocht. Joris viel wel uit met plotselinge nekklachten. Het is nog onduidelijk hoeveel last hij daar van overhoudt. Nick moest zich ook halverwege de training laten behandelen, maar hij kon wel weer verder. Verder trainden alleen de broertjes Kalmeijer apart met de fysio’s, zij komen terug van een blessure.

Terug in het hotel konden we in het zonnetje nog even genieten van een welverdiend klein drankje in de bar op het dakterras voordat aangeschoven kon worden voor het diner. Sommigen gebruikten die tijd om zich voor te bereiden op de voetbalquiz ’s avonds. Wie waren de topscorers in de Eredivisie vorig jaar, welke clubs degradeerden uit de Bundesliga en wie zijn de genomineerden voor het doelpunt van het jaar? Dit soort vragen waren minutieus voorbereid door Tom en Carl. Met de voetbalkennis van onze selectie zit het wel snor, zo bleek. Na twee ronden van in total 32 vragen was er een spannende finale tussen uiteindelijk 5 koppels. Het koppel Fred/Tom de Joode werd met één punt verschil de uiteindelijke winnaar. Zij gaan naar huis met de eeuwige roem en een mooi voetbalboek.

Woensdagochtend sluiten Ruurd en Leander aan bij de groep. Vanwege studieverplichtingen konden zij niet al maandag met ons mee, dus hebben zij een vlucht later genomen. Als alles volgens planning verloopt kunnen zij dus ’s middags meedoen met de tweede training. ‘s Avonds (NL tijd 21:15 uur) staat voor Olympia 1 een wedstrijd op het programma. Die leek even aan een zijden draadje te hangen omdat de geplande tegenstander maandag aangaf  geen team op de been te kunnen brengen. Een staaltje improvisatievermogen van de organisatie heeft er echter voor gezorgd dat er gelukkig een alternatieve sparring partner is gevonden. 

Morgen meer, de foto’s kun je hier bekijken. Ook proberen we nog een gefilmde impressie van de eerste training te uploaden, deze volgt dan ook op onze Facebook pagina. 

Plaats reactie

Only registered users may post comments.