View Article

11

Aanstaand kampioenen bij Olympia !

A.s. zaterdag 16 mei, kunnen we wellicht een viertal kampioenen verwelkomen bij Olympia! Om 09:00 uur speelt de E2 uit bij concurrent Esto en gaat daar voor de volle winst, wat recht geeft op de titel! Om 10:00 uur speelt de E1 thuis tegen Ona E1 en om 12:45 uur de D4, ook thuis, tegen ASW D2. Zowel de E1 als de D4 moeten minimaal gelijk spelen om de titel veilig te stellen, Deze pupillenteams kunnen de titel pakken en we hopen natuurlijk dat er veel support langs de lijn is om ze aan te moedigen!

Om 11:15 uur speelt Olympia zat. 3 thuis, tegen Donk za. 2, en ook zij kunnen kampioen worden! Dat zou dan de 1e kampioen senioren op de zaterdag binnen de club betekenen! Zij moeten winnen, bij elke andere uitslag is men afhankelijk van uitslagen elders. 

Voor wat betreft zaterdag 3, dit is een van de zaterdagteams die de afgelopen 3 jaren zijn ontstaan. Zaterdag 3 is vooral een vriendenteam, bestaande uit spelers, die bijna allemaal in de jeugd samen hebben gespeeld. Paul Groenendijk, met drie zoons in het team, is leider. Een kort verslag van de wedstrijd van het 3e van een van de supporters:

Zaterdag 3 mei jl. speelt Za. 3 thuis tegen Sportlust. Veel te vroeg voor de meeste mannen, die zichtbaar te weinig van hun bed hadden gezien. Vijf supporters: Tom de Joode, die het vlaggen gelijk maar op zich nam, twee ouders en twee vrienden. Heerlijk weer en een redelijk ontspannen start, want op papier zou Sportlust niet echte problemen moeten geven. Maar de ook jonge, maar wel fitter ogende tegenstander, ging voor de volle winst. Een aantrekkelijke wedstrijd met "echt" voetbal zorgde voor een spektakel waarin de spanning opliep en, soms met moeite, een tandje bij gezet moest worden. Na 15 minuten: 1 - 0. Maar al heel snel volgde het tegendoelpunt. En nog een, dus op achterstand. Ondertussen was bekend dat de nummer twee met winst de wedstrijd had afgesloten. Gevolg: alleen met ook zelf winnen kon de voorsprong worden behouden. Het iets later bereikte gelijkspel zou niet voldoende zijn. Tegen het einde viel het verlossende winnende doelpunt. De laatste minuten van de wedstrijd, verliepen tergend langzaam, maar het eerste kampioenschap van een heren zaterdagteam is in zicht.

We wensen alle teams succes en hopen op 4 mooie overwinningen en daarbij horende feestjes! Uiteraard geldt dat ook voor andere teams, die nog actief zijn en spelen voor promotie of het voorkomen van degradatie in de nacompetitie; heel veel sportief plezier en succes. Het worden nog spannende voetbalweken!!
Plaats reactie

Only registered users may post comments.