View Article

21

Voorbeschouwing Olympia – Delft

Olympia 1 is de nacompetitie, met als inzet het behoud, van het Eerste Klasse-schap goed gestart met een 0-3 overwinning op Delft. Aanstaande maandag (Tweede Pinksterdag) de return aan de Bodegraafsestraatweg. Met een zeer comfortabele voorsprong staan de rood-zwarten met anderhalf been in de volgende ronde. Maar daarin schuilt wellicht ook gelijk het gevaar. Als Olympia ervan uitgaat dat de buit al binnen is, kan het nog een lastige middag worden. Zaak voor trainers Rietberg en Flux om dit direct de kop in te drukken.

Olympia heeft zich na de winterstop uitstekend gerevancheerd van de zeer matige eerste seizoenshelft. Helaas werd de eindsprint net te laat ingezet en lag de veilige tiende plaats net buiten bereik. Via de nacompetitie is het nog steeds mogelijk om het seizoen succesvol af te sluiten. Want handhaving was het doel vanaf dag 1, en als dat lukt is dat wellicht nog wel een grotere prestatie dan de promotie van vorig seizoen. Veel wedstrijden verliezen doet namelijk wat met een elftal. Het vergt een enorm beroep op de mentale weerbaarheid van de spelers en de ploeg. Zeker in een periode waarin er helemaal geen punten worden gepakt en in de slotfase van wedstrijden de punten ongelukkig werden weggegeven. Misschien heeft Olympia op dat vlak dit jaar wel de grootste stappen gezet.  
De nacompetitie is met een klinkend resultaat van start gegaan, maar geeft verder nog geen enkele garantie. Mocht Olympia het onderlinge tweeluik met Delft in zijn voordeel beslissen, dan speelt het tegen de winnaar van Wilhelmus-DRL. En als het zo ver komt, volgt er daarna eventueel nog een herkansing als ultieme escape. Laten we hopen dat dat niet nodig is en Olympia zich eerder veilig speelt. ‘One Down, Three to go.’ Kom op Olympia!!!

Delft
Delft had zich de start van de nacompetitie waarschijnlijk heel anders voorgesteld. Met 0-3 op de broek krijgen op eigen veld is bepaald geen droomstart.  Als winnaar van de derde en laatste periode mag je verwachten dat de ploeg in de ‘winning mood’ is. Verzachtende omstandigheid is wellicht dat de nummers 1, 2 en 3 van de topscorerslijst tijdens het eerste duel afwezig waren en zondag weer inzetbaar zijn. Delft sloot als nummer zes de reguliere competitie af en zal zondag op zoek gaan naar eerherstel. Een snel doelpunt zou ze daar wel eens bij kunnen helpen. 

 
Plaats reactie

Only registered users may post comments.