View Article

02

Voorbeschouwing Olympia – SVDPW

Zondag staat het spel om de knikkers weer te beginnen. Leuk en nuttig zo’n voorbereiding maar ballen om de punten, daar gaat het om.

Onze hoofdmacht kende een uiterst wisselvallige aanloopperiode. Veel wedstrijden werden er niet gewonnen. Maar de oefen- en bekerwedstrijden stonden dan ook vooral in het teken van het inpassen van nieuwe spelers en het inslijpen van de enigszins gewijzigde spelwijze. En ook nu nog vallen lang niet altijd alle puzzelstukjes in elkaar. Trainer Tom Rietberg heeft een grote groep nieuwe spelers mogen begroeten waarvan er een aantal zich direct in de basis heeft gespeeld. De onderlinge concurrentie binnen de A-selectie is duidelijk omhoog gegaan. Iets wat moet resulteren in een hoger niveau op de trainingen en aansluitend ook op wedstrijddagen.
Vorig voetbaljaar speelde Olympia vaak heel behoorlijke wedstrijden, alleen stond het na negentig minuten te vaak met lege handen. Veel complimenten, weinig punten. Het zou mooi zijn als hierin een betere balans wordt gevonden. Dan komen de punten vanzelf. Met deze selectie moet dat lukken en wellicht mag je dat ook gewoon verwachten. Olympia moet laten zien dat het een jaar verder is in zijn ontwikkeling en dat het zijn leergeld betaald heeft. Zeker op mentaal vlak moet de ploeg het kunstje van ‘wedstrijden killen’ inmiddels beter beheersen.
Rechtstreekse handhaving is dit jaar het doel en het liefst zo snel mogelijk. Vorig seizoen kende Olympia een flitsende start met direct twee overwinningen. Een zege vandaag kan de ploeg het nodige vertrouwen geven en als vliegwiel dienen op weg naar een mooi seizoen. Een hoofdveld waar zowaar weer gras op staat is hierbij een mooie bijkomstigheid.

 

SVDPW speelt haar thuiswedstrijden op sportpark Harga in Schiedam en is wellicht de “grote” onbekende bij aanvang van het seizoen. SVDPW wist onder leiding van trainer Toon Wolters in een tijdsbestek van drie jaar te promoveren van de vierde naar de eerste klasse, hetgeen een uitzonderlijke prestatie is. 
Afgelopen seizoen speelde het in de tweede klasse D (samen met onze stadgenoot Gouda) en wist het beslag te leggen op een periodetitel. In de eerste ronde van de nacompetitie rekende de Schiedammers op overtuigende wijze af met RVV Kocatepe. In de finaleronde wachtte vervolgens Foreholte. De eerste wedstrijd thuis eindigde in een 1-1 gelijkspel, waarna de returnwedstrijd werkelijk bol van spanning stond.  SVDPW won uiteindelijk op vreemd terrein na verlenging met 2-3. Trainer Toon Wolters zag zijn selectie na de derde promotie op rij een geweldige kwaliteitsimpuls krijgen door aanmeldingen van diverse regiospelers. Het bekertoernooi bij aanvang van dit seizoen was geen succes. Evenals Olympia pakte de Schiedammers slecht een punt uit drie wedstrijden.

 
De wedstrijd Olympia – SVDPW staat onder leiding van: dhr. A. van den Hoed. Een praktische noot voor de bezoekers die per auto komen, let op: verkeershinder.

Wij wensen een ieder veel sportplezier toe op ons sportcomplex! Aftrap: 14:00 uur.

 

Sponsoring wedstrijdbal

De wedstrijdbal voor de wedstrijd

Olympia – SVDPW

is geschonken door

Kärcher Center Rhowax

Albert Plesmanweg 77

3088 GB Rotterdam

 

Dé specialist op het gebied van reinigings-apparatuur en toebehoren.


 




Plaats reactie

Only registered users may post comments.