Bekijk Artikel

16

‘Leen den Braber sportplaza’ officieel geopend

Op 15 november is het dan zover. De officiele opening van het sportplein bij Olympia met 2 kunstgras mini-veldjes en 4 jeu de boules banen. De openingshandeling wordt verricht door mevrouw Corrie den Braber en haar kleinzoon Tony. Een fraai bord met de naam ‘Leen den Braber sportplaza’ wordt onthuld. Een mooi eerbetoon aan ons op 26 oktober overleden erelid en clubicoon. 

Al ruim voor oplevering van onze nieuwe accommodatie vorig jaar september komt de vraag op ‘wat te doen met de vrijkomende ruimte op de plek van de oude kleedkamers?’. Al snel is het duidelijk dat de wens is om panna-veldjes voor de jeugd te aan te leggen, in combinatie met jeu de boules banen. Zo ontstaat een mooi sportplein dat voor Olympia leden, bezoekers en buurtbewoners kan worden gebruikt. Maar het geld is op na de nieuwbouw, dus financiering wordt een issue. Dan komt ING bank met een unieke sponsoractie voor amateurverenigingen waarmee over 3 jaar uitgesmeerd een bedrag van maar liefst EUR 75.000 te winnen is. Olympia trekt alle registers open en maakt een fantastisch filmpje en pitch voor deze actie. Helaas eindigen we nipt als 2en dat levert over de drie jaar EUR 3.000 op, dus lang niet genoeg om het sportplein te realiseren. Maar niet lang getreurd, want waar een wil is, is een weg........

Johan Kraeima komt met het idee de oude fundering te laten liggen, omdat die ondergrond goed te gebruiken is en het bespaart kosten. Bouwbedrijf Dura Vermeer helpt ons aan tijdelijke bouwhekken. De Stichting Jac Bezemer zegt een mooie financiële bijdrage toe. We vinden de in Gouda gevestigde kunstgrasleverancier FieldTurf Benelux B.V. bereid om het benodigde kunstgras ‘in natura’ te sponsoren. Willem de Rotte zorgt via zijn bedrijf A&S voor het naambord. En last but not least  hebben we ons onvermoeibaar accommodatie team met Peter Lugthart, Hans van Zutphen, Hans Streefland en Pim van ’t Hoog die dit project op zich nemen. Vergeet niet deze mannen de nodige complimenten te geven…… En dan zijn we dicht bij ons doel. En dan komt daar nog de geweldige opbrengst bij van de Grote Club Actie 2015 van maar liefst EUR 4.400 en kunnen we het project afronden. Grote dank aan alle lotenverkopers en lotenkopers en uiteraard aan de dames van de organisatie Mirelle, Mirjam, Ariëtte en Sandra. En zo hebben we op een creatieve manier en met hard werken, met elkaar en met hulp van diverse sponsors ons complex toch weer nog fraaier gemaakt. Een teamprestatie van formaat en weer iets voor Olympia om trots op te zijn!

Edo Neefjes, voorzitter

Plaats reactie

Alleen geregistreerde gebruikers mogen reacties plaatsen.