View Article

07

Kunstgrasvelden met rubber granulaat

Er is de laatste dagen veel geschreven en gesproken over het sporten op kunstgrasvelden met inleg van rubbergranulaat. Landelijk zijn dat zo’n 2.000 velden. Ook Olympia huurt een dergelijk kunstgrasveld van de Gemeente Gouda. De berichtgeving roept veel vragen en zorgen op, ook onder onze leden en ouders van jeugdleden. 

Vandaag heeft minister Schippers van volksgezondheid bekend gemaakt dat in opdracht van de Nederlandse overheid  versneld extra onderzoek wordt gedaan door het RIVM. Onderzoek, naast het lopende Europese onderzoek, waarvan de resultaten in februari 2017 verwacht worden. De Minister roept op om ondertussen gewoon te blijven sporten. Ook de KNVB adviseert haar leden om door te gaan met het wedstrijdprogramma en de trainingen.

Olympia volgt deze adviezen op. Morgen is er dus een volledig wedstrijdprogramma en daarbij hebben we alle velden nodig. Er zijn ons ook geen afgelastingen bekend van tegenstanders bij uitwedstrijden vanwege het spelen op kunstgras.

We hebben  begrip voor de bezorgdheid die er is. Als je als speler of als ouder van je kind besluit om die reden niet te voetballen, graag wel z.s.m. de leider informeren zodat hij /zij daar rekening mee kan houden.

Ondertussen volgen we verdere berichtgeving op de voet. De jeugdcommissie onderzoekt of bij trainingen het gebruik van kunstgras tijdelijk beperkt kan worden. We hopen dat er snel positieve berichtgeving is naar aanleiding van het nieuwe onderzoek.

Het bestuur en de jeugdcommissie.

 Linken voor wie iets na wil lezen:

Uitzending Zembla: http://zembla.vara.nl/dossier/uitzending/34-miljoen-banden-op-kunstgras-voetbalvelden

Vragen / antwoorden KNVB: http://www.knvb.nl/nieuws/organisatie/berichten/20742/kunstgras-en-rubbergranulaat-vragen-en-antwoorden

Artikel van NOS over bericht Minister: http://nos.nl/artikel/2136433-schippers-barbecuen-gevaarlijker-dan-sporten-op-kunstgras.html

Contactpersoon KNVB bij vragen: e-mail: patrick.balemans@knvb.nl


NB in de media wordt gesproken over een advies van enkele uren terug van het RIVM om altijd te douchen na het spelen op kunstgras en schone kleding aan te doen. 

 

 

 

 

 
Plaats reactie

Only registered users may post comments.