View Article

26

Voorbeschouwing Olympia - VOC

Na een lange winterstop gaat zondag de bal voor Olympia weer rollen. Afgelopen zondag won Olympia de bekerwedstrijd thuis tegen Zondagderdeklasser AGE met 5-1. Grote man was Laurens Boogaard met vier doelpunten. Toch mag dit niet als echte graadmeter worden beschouwd, daarvoor was het krachtsverschil te groot. De laatste wedstrijd voor de winterstop werd met 1-1 gelijkgespeeld in en tegen Nieuwerkerk. Pas in de laatste minuut moest Olympia buigen. Het chagrijn na de wedstrijd is tekenend voor de instelling van de ploeg. Daar is niets op aan te merken. Ook al scoort Olympia zelf moeilijk, het is voor elke tegenstander niet eenvoudig om van de ploeg te winnen. 

Daar ligt ook de sleutel voor een goede tweede seizoenshelft. Zolang Olympia goed georganiseerd blijft voetballen en de spelers elkaar onderling sterker maken, heeft het niets te vrezen en kan het zomaar in de top-5 belanden. Dat vergt echter wel volledige concentratie en overgave. Na een goed trainingskamp op Tenerife en ook alweer twee trainingsweken op eigen bodem in de benen, moet Olympia klaar zijn voor de hervatting. In VOC treft het een tegenstander die gezien zijn kwaliteiten wellicht iets te laag op de ranglijst staat. Het verschil tussen beide ploegen is nu slechts drie punten. Als Olympia de wedstrijd winnend afsluit, hoeft het voorlopig even niet naar de staart van de ranglijst te kijken. En dat geeft de nodige rust en vertrouwen. Hup Olympia!


VOC

De club uit Rotterdam bezet momenteel de teleurstellende tiende plaats op de ranglijst. De winterstop werd door VOC (met in hun kielzog 39 sponsors) onder meer gebruikt voor een trainingskamp in Valencia. Een oefenwedstrijd tegen Woudenberg ging ter plaatse met 3-2 verloren. Vanaf nu is het echter weer menens voor het team van scheidend trainer Robert Verbeek. Willen de Rotterdammers nog iets van het seizoen maken, dan is een overwinning eigenlijk noodzakelijk. Net als Olympia komt ook VOC moeilijk tot scoren. Olympia scoorde tot nu toe zeventien keer, VOC één keer meer. Eerder dit seizoen speelde beide teams met 1-1 gelijk tegen elkaar. VOC kwam diep in de tweede helft op gelijke hoogte en had met iets meer geluk nog gewoon kunnen winnen. Het krachtsverschil tussen de elftallen is minimaal en daarom het zou zomaar kunnen dat de ploeg die als eerste scoort de wedstrijd wint. 

De wedstrijd staat onder leiding van: Dhr. Van Loenen.


De wedstrijdbal is geschonken door: ElectraFix bv

Programma 29-01-2017
Boshuizen-TAC ’90
DRL-Nieuwerkerk
Leonidas-Velo
Olympia-VOC
Poortugaal-Alphense Boys
Woerden-Laakkwartier
Zwervers-OVV

Eerstvolgende thuiswedstrijd:
12 februari: Olympia-Woerden


Topscores Olympia

Dennis Jongenelen                             4

Laurens Boogaard                             3

Joris van de Ban                                 3

Jeffrey Velberg                                   1

Daley Starreveld                                 1

Gregory Castano                                1

Stojan Lazarov                                  1

Glenn Heuvelman                              1

Stefan Spaan                                      1

Soefjan de Koning                             1

Plaats reactie

Only registered users may post comments.