View Article

29

Voorbeschouwing Olympia - Leonidas

Met nog zes wedstrijden te gaan staat Olympia op een comfortabele zevende plek. Het gat met de staartploegen lijkt te groot om nog van acuut degradatiegevaar te spreken. Lijkt inderdaad. Want met drie lastige wedstrijden op komst is het nog allerminst een uitgemaakte zaak dat Olympia dit seizoen verdere zorgen bespaart blijft. In Leonidas ontvangt het zondag de kopkoper, al om 12:30 uur aan de Bodegraafsestraatweg.

De eerste wedstrijd tegen de Rotterdammers ging kansloos met 4-1 verloren. En daar schuilt ook direct het gevaar voor de wedstrijd van zondag. Als Olympia op voorhand het hoofd buigt voor de gedoodverfde kampioen is het wachten op een nederlaag. Een overwinning levert pure bonuspunten op. Bij geloof en vertrouwen in eigen kunnen, moet een goed resultaat ook haalbaar zijn. Met een speelwijze met veel strijd, die aangepast is aan de grasmat, kan het zomaar een mooie middag worden. Fatsoenlijk combinatiespel is uitgesloten op ons hoofdveld en lijdt niet zelden direct een aanval van de tegenstander in. Maar met een gezond portie opportunisme en duels om de tweede bal komen er ook tegen de koploper mogelijkheden. Maar dat geloof moet er bij iedereen vanaf minuut één zijn. 

Voordeel van deze spelwijze is dat je ook automatisch genoeg mensen achter de bal houdt en dus minder snel tegen een counter aanloopt. Zaak is dan wel dat Olympia zuinig omspringt met de kansen die het gaat krijgen. Want door onzorgvuldigheid in de afwerking (of is het onkunde) houdt het iedere tegenstander vaak negentig minuten in leven. En zo blijft het altijd billenknijpen tot de laatste minuten.
Met de mouwtjes omhoog en de borst vooruit moet Olympia er een echt voetbalgevecht van maken. En als het stof na negentig minuten weer neerdaalt zien we dan vanzelf wel welke uitslag er op het scorebord staat. Hup Olympia!

Leonidas
De bezoekers uit Rotterdam staan al het gehele seizoen bovenaan. Het maakt al zestig doelpunten, maar kreeg er ook al 30 tegen. De attractieve en zeer vaardige ploeg is het misschien wel aan zijn stand verplicht om kampioen te worden. Nog niet zo lang geleden speelde Leonidas een voorname rol in de Topklasse (Derde Divisie). De ambities zijn ook om snel weer op dat niveau terug te keren. Samen met Aplhense Boys gaan ze uitmaken wie er dit jaar direct promoveert. Afgelopen zondag won de ploeg thuis met 2-0 van DRL. Alphense Boys ging op eigen veld onderuit tegen Nieuwerkerk. Het verschil tussen beide ploegen is nu vijf punten. Zaak dus voor Leonidas om de competitie niet meer spannend te maken. Winst op Olympia is daarom de simpele boodschap. Oude bekende bij de bezoekers is Assad el Harti. Hij doorliep de jeugdopleiding van Olympia en speelde een aantal seizoenen in onze hoofdmacht.

De wedstrijd staat onder leiding van: Dhr. M. Mohammed.

 

De wedstrijdbal wordt geschonken door Schoonmaakbedrijf Heuvelman B.V.


Programma 02-03-2017
DRL-VELO
Nieuwerkerk-VOC
OVV-Laakkwartier
Olympia-Leonidas
Poortugaal-TAC’90
Woerden-Alphense Boys
CVV Zwervers-Boshuizen

Eerstvolgende wedstrijden Olympia:
Zondag 9 april: VELO-Olympia
Zondag 23 april: Laakkwartier-Olympia


Topscores Olympia
Laurens Boogaard                             6
Dennis Jongenelen                            4
Joris van den Ban                              3
Daley Starreveld                                3
Jeffrey Velberg                                   1
Jesse Branderhorst                             1
Gregory Castano                                1
Stojan Lazarov                                   1
Glenn Heuvelman                              1
Stefan Spaan                                      1
Soefjan de Koning                             1
Errol Vleggeert                                  1
Plaats reactie

Only registered users may post comments.