View Article

07

Olympia 125 jaar in Goudanet

Op donderdag 9 juni a.s. komen in de Goudse openbare bibliotheek in de Spieringstraat  een aantal oud-voetballers en (nog steeds) zeer actieve leden van Olympia bijeen om o.l.v. Hans Walthie verhalen en anekdotes uit de geschiedenis van Olympia uit te wisselen. Aanvang: 14.00 uur.

Aanwezig zullen o.a. zijn: Roland van den Ban, voormalig Olympia 1 speler die in de belangstelling stond van Ajax, thans verenigingsmanager; Willem ten Brink, clubman in hart en nieren en stuwende kracht achter het 125-jarig jubileum; Bas Mol, 40 jaar lid en voormalig speler Olympia 1, heeft in zijn actieve periode een groot aantal markante trainers voorbij zien komen en speelt op zijn 54ste jaar nog steeds in Olympia 3; Ton Molenaar, 25 jaar lid en voormalig aanvoerder van Olympia 1, thans PR-functionaris van Olympia en voorzitter van de businessclub Olympia; Ron van den Berg, voormalig speler van Olympia 1 en huidig bestuurslid accommodatie en bar; Jan van Os, speler van het roemruchte Olympia 1 dat eind jaren ’60 de top van het amateurvoetbal bestormde en Peter Lughtart, belangenbehartiger van het veteranenvoetbal op Olympia en een van de bouwers van de huidige tribune.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door Goudanet.nl (‘het collectieve geheugen van Gouda’). Goudanet is een initiatief van de Goudse Openbare Bibliotheek, het Streekarchief Midden Holland en museumgoudA in nauwe samenwerking met het Historisch Platform Gouda. Goudanet verzamelt en ontsluit informatie over het Gouds cultuurhistorisch erfgoed. Goudanetdossiers brengen samenhang in Goudse thema’s. Zo worden in het dossier Gouda Sportstad verhalen van oud-sporters bijeengebracht met het doel mooie momenten in de Goudse sportgeschiedenis vast te leggen.

De bijeenkomst begint om 14.00 uur. De toegang is gratis.


Meer informatie is verkrijgbaar bij Hans Sanders, tel. 0182 514806, Email: goudasportstad@goudanet.nl 
Plaats reactie

Only registered users may post comments.