View Article

17

OLYMPIA - OLYMPIA 1-2

Vreemde titel om het wedstrijdverslag mee te beginnen, echter in oorsprong klopt het wel. Onze tegenstander vandaag,SCO'63 is een fusieclub die tot omstreeks 1970 de naam SportClub Olympia voerde en dat wisten jullie vast nog niet,vandaar.

Een wedstrijd gespeeld op kunstgras en waar net zo veel Olympianen aanwezig waren als supporters van de tegenpartij, iets van 25:25.

De beginfase was heel even voor onze tegenstander en in deze fase kwam de spits van SCO'63 al na 30 sec. alleen op onze keeper Robert Dols af, hij schoot echter naast en over. Na van de schrik te zijn bekomen kwam de tegenstander nog een enkele keer gevaarlijk op ons doel af maar Olympia liep geen schade op. Na een minuut of 10 keerde het wedstrijdbeeld en mogen we zeggen dat Olympia de verdere eerste helft het overwicht had. We mogen stellen dat de eerste helft van Olympia niet sprankelend was en niet vergelijkbaar met de wedstrijd van vorige week, maar was wel behoorlijk te noemen. Na ongeveer 10 min. lukte het Joris v.d. Ban niet een kans te verzilveren, iets wat even daarna Michael Verdouw met een kopbal ook niet lukte. Beter ging het Assad l'Harti af die na 30 min van buiten het strafschopgebied de bal over de keeper in de rechter kruising krulde. Een kleine lift door de voet van een verdediger van SCO'63 hielp daar bij in positieve zin. Met deze 0-1 stand gingen we ook de rust in.

Net na de rust direct een actie voor het doel van Olympia, waarbij een speler van SCO'63 een overtreding binnen de 5 meter beging op onze keeper, wat niet werd gevolgd door een vrije schop. In de verlenging van deze actie bracht onze keeper de tegenstander uit evenwicht en de scheidsrechter van dienst kende SCO'63 een strafschop toe en een gele kaart voor onze keeper. Dit betekende bijna direct naar het beginsignaal van de tweede helft de 1-1. De tweede helft kunnen we verder wel als niet goed genoeg bestempelen, al moet gezegd worden dat Olympia zeker wel een aantal goede kansen had en de tegenstander daar nauwelijks iets tegenover stelde.

Leander raakte geblesseerd en werd vervangen door Sven Kroeze en Marciano werd vervangen door Khalid. Het moet gezegd worden dat Khalid een goede invalbeurt mag bijschrijven en daarbij enkele goede acties had in voorwaatse lijn en dreiging, iets wat daarvoor in de tweede helft veel te weinig gebeurde. De wedstrijd leek op een 1-1 eindstand af te gaan, echter Khalid dacht er anders over. Hij maakte een mooie passeeractie aan de rechterkant, gaf goed voor en Joris maakt prachtig de winnende 1-2 en dat in de 90 ste minuut.

Niet altijd goed maar wel een lekkere 3 punter en nog wat stof om over na te praten.

 
Plaats reactie

Only registered users may post comments.