View Article

12

Businessclub leert achterkant van Gouda kennen

Wist u dat de Naaierstraat in Gouda eigenlijk een verbastering is van de Eierstraat? Dat hier het eerste Goudse bordeel gehuisvest was, berust dan ook op louter toeval. En dat er bier gebrouwen werd met het water uit de Goudse grachten, wat een ‘fris edoch lakserend’ brouwsel opleverde. Zo maar een paar wetenswaardigheden die stadsgids Fred Pieters de businessclubleden van Olympia te vertellen heeft tijdens de stadswandeling door de binnenstad van Gouda. Zelfs de doorgewinterde Gouwenaar kwam hierbij op plaatsen waar hij nog nooit geweest is.

De wandeling heeft dan ook de toepasselijke naam ‘De achterkant van Gouda’. Dat de wind het doet aanvoelen alsof je in je ondergoed op een poolvlakte staat, nemen de aanwezigen voor lief. De wandeling eindigdt bij restaurant L’Etoile alwaar twee presentaties gepland staan.
Als eerste is het de beurt aan Olympia-sponsor Hof Hoorneman Bankiers. Zij geven ons een inzicht in de economische ontwikkelingen in de wereld en de gevolgen voor Europa en onze eigen portemonnee. En als u nog een ergens een zak met geld heeft liggen, weet deze vermogensbeheerder precies wat u daarmee het beste kan doen. De rendementen die zij volgens het ‘value investing’ principe behalen spreken hierbij voor zich. Aansluitend is het woord aan de architecten van de Olympia-nieuwbouw. Aan de hand van het gehanteerde stappenplan ontstaat een helder inzicht in het afgelegde traject en de op handen zijnde realisatie. Wat bijvoorbeeld niemand weet, is dat er serieuze plannen waren om de bouw van ons nieuwe clubhuis en kleedkamers aan de kant van de Breevaart te laten plaatsvinden. Dit plan is echter in een vroeg stadium afgeschoten. Eén ding is na de presentatie wel zeker, Olympia krijgt het mooiste complex van de wijde omtrek. De afsluitende borrel en het buffet doen zich bijzonder goed smaken. Rond de klok van tien uur komt er een eind aan een geslaagde bijeenkomst van de Businessclub Olympia. Rest ons nog om Marcel Jorna en zijn team van restaurant L’Etoile te bedanken voor de geboden gastvrijheid en het uitstekende buffet.

Wilt u als Olympia-sponsor het voorbeeld van Hof Hoorneman Bankiers volgen en uw bedrijf presenteren tijdens een bijeenkomst, neemt u dan contact op met de Businessclub Olympia.
Plaats reactie

Only registered users may post comments.