View Article

08

Regels ten aanzien van veldindeling jeugdvoetbal

Er is de afgelopen tijd wat discussie over de indeling van de velden op zaterdag. Daarom hier een korte toelichting op de regels die daarvoor door de jeugdcommissie zijn vastgesteld. 

E1 en F1 spelen op veld 2A. A1, B1, C1 en D1 spelen op veld 1. Als twee van deze teams tegelijk moeten spelen, speelt het oudste team op veld 1 en het andere team op veld 2. De reden dat de hoogste teams op veld 1 en 2 spelen is dat zij het visitekaartje zijn van onze club en dan ook in het zicht van het clubhuis moeten spelen. Bovendien zijn een aantal van deze teams gesponsord en is het voor de zichtbaarheid van de sponsor goed als ze spelen waar het meeste publiek is. 

Alle andere teams spelen op veld 2B en 3, tenzij veld 1 en 2A niet door de bovenstaande teams worden gebruikt. De wedstrijdcommissaris zorgt ervoor dat de teams rouleren, zodat teams niet altijd op veld 3 spelen, maar ook af en toe op veld 2 of 1. 

Als er velden worden afgelast, wordt door de wedstrijdcommissaris een aangepaste veldindeling gemaakt. Hierbij krijgen de teams uit de A-categorie (A1, B1, C1) en bekerwedstrijden voorrang om op de overgebleven velden te spelen. Dit is een regel van de KNVB. 

Mochten hierover vragen zijn, neem dan contact op met de voorzitter van de jeugdcommissie. Plaats reactie

Only registered users may post comments.