View Article

30

Initiatief Olympia krijgt landelijk navolging

Al geruime tijd is het bij thuiswedstrijden van de Olympia-jeugd gewoonte om de tegenstander voorafgaand aan een wedstrijd de hand te schudden. Het initiatief krijgt nu landelijk navolging. Dit idee is namelijk massaal ingestuurd naar het spelersverbond ‘De Aanvoerders’ en is vervolgens verkozen als 'idee van het jaar’.

Lees hier bijgaand persbericht:

VOETBAL BEGINT MET EEN HAND

De Aanvoerders kiezen ‘Handen schudden’ tot Idee van het Jaar

Het spelersverbond De Aanvoerders roept alle voetballers in het amateurvoetbal op om voor de wedstrijd de hand te schudden met de tegenstander. Dit idee is massaal ingestuurd via het platform van De Aanvoerders en vervolgens verkozen tot ‘Idee van het Jaar’.

 De Aanvoerders is een verbond van prof- en amateurvoetballers die hun verantwoordelijkheid nemen en staan voor de kracht en schoonheid van het voetbal. Zij roepen in eerste instantie alle aanvoerders op om zich aan te sluiten, maar in principe kan iedereen zich aansluiten. Oud-profvoetballers Ruud Gullit, Aron Winter, Ben Wijnstekers en Arthur Numan zijn de initiatiefnemers van het in maart gestarte verbond. Aanleiding was een aantal negatieve incidenten in het voetbal. Met de organisatie van verschillende initiatieven door het hele land stimuleren zij dat voetballers hun verantwoordelijkheid nemen. De positieve beleving van de sport staat hierbij centraal.

 Idee van het Jaar

Initiatiefnemer Ben Wijnstekers roept iedereen in het amateurvoetbal op om de wedstrijd te beginnen door met het hele team de tegenstander de hand te schudden. “Via de website van De Aanvoerders ontvingen we ruim driehonderd ideeën die bijdragen aan de sportiviteit binnen het amateurvoetbal. Hieruit is het idee ‘handen schudden’ gekozen als ‘Idee van het Jaar’. Het is een klein gebaar dat iedereen kan uitvoeren en veel kan betekenen. Het is een stukje normen en waarden dat je ermee uitstraalt.”

 Van 6.000 naar 20.000 aanvoerders

Om er voor te zorgen dat De Aanvoerders echt het verschil gaan maken, zijn er meer aanvoerders nodig. Inmiddels hebben ruim 6000 aanvoerders zich aangesloten bij het verbond. Wijnstekers: “Het Nederlandse voetbal telt alleen al ruim 60.000 aanvoerders. Het doel is om 20.000 aanvoerders zich aan te laten sluiten voor het eind van dit seizoen. Dat lijkt veel, maar als iedereen drie vrienden uitnodigt, dan hebben we dat doel al bereikt. Dit kan via www.deaanvoerders.nl/schud-de-hand”.

Plaats reactie

Only registered users may post comments.