View Article

13

Goede start voor Art & Sign Olympia Beachsoccer

Door het behaalde succes van onze selectie moest het Art & Sign Olympia beachsoccer team afgelopen weekend een aantal basis spelers missen. De spelers uit de selectie mochten van de technische staf terecht niet deelnemen aan de drie wedstrijden die gespeeld moesten worden.Een wedstrijd duurt 3x12 minuten zuivere speeltijd. De locatie voor de 1e ronde van het Nederlands kampioenschap beachsoccer was het beachsoccer stadion in Scheveningen.

Van de vaste kern waren alleen Dave Kalmeijer, Thijs van Groningen, Tom Rietberg en Michael in t’Hout over. De overige 5 spelers stonden op de reservelijst en en vormden het team die de punten moesten gaan halen. De overige 5 spelers waren Sylvester Hageman, Peter Ernst, Chris Langeveld van ONA, Jeroen Borsboom en Mitchel Heerkens van Jodan Boys. Natuurlijk waren de vaste basiskrachten die niet mochten spelen wel van de partij om de jongens te coachen en aan te moedigen.

Strak in de nieuwe presentatie polo’s en wedstrijdtenues haalde Art&Sign Olympia uit haar eerste drie wedstrijden van het seizoen 6 punten: De 1e wedstrijd ging tegen titel favoriet VVS Scheveningen met 8-2 verloren, de oude bekende beachsoccer Amsterdam ging in de 2e wedstrijd met 5-2 over de knie. In de laatste wedstrijd werd op schitterende wijze gewonnen van AGOVV uit Apeldoorn met 9-3. De doelpunten werden gemaakt door: Mitchel Heerkens en Dave Kalmeijer met 4 doelpunten, Chris Langeveld en Jeroen Borsboom 3 doelpunten en Thijs van Groningen en Tom Rietberg 1 doelpunt

Bovengenoemde jongens die op het laatste moment werden opgetrommeld hebben hun naam eer aan gedaan. Zelfs in het zand is hun talent zichtbaar. In de laatste wedstrijd van deze dag bewees Mitchel Heerkens dat je ook op het zand niet om hem heen kunt. Het mooiste doelpunt van de dag kwam op zijn naam. Met een ‘stifje’ (op het zand) vanaf de middenlijn was hij de keeper te slim af. Alle credits voor dit geweldige doelpunt. Ook de jongens van Ona, die al wat ouder zijn de gemiddelde beachsoccer speler, bewezen dat er op inzet en wilskracht veel te bereiken is. De keeper Peter Ernst raakt al in de eerste wedstrijd snel geblesseerd aan zijn voet. Bij een redding kwam hij met zijn voet in aanraking met de paal. Hierbij liep hij ernstige schade op aan drie tenen van zijn rechtervoet. Op wilskracht en inzet liet Peter het team niet in de steek en maakte de ene na de andere mooie redding. 

Na de behaalde 6 punten hebben we als team nog even nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje in de ondergaande zon op het strand van Scheveningen.De jongens die voor het eerst meededen, waren zeer enthousiast. “Nooit gedacht dat dat beachsoccer zo’n tactisch, fysiek en leuk spelletje was. Wanneer moeten we weer?” was een van de opmerkingen.Via deze weg willen wij de jongens die Art&Sign Olympia afgelopen zaterdag uit de brand hebben geholpen en een goede prestatie hebben geleverd nogmaals bedanken. Wij hopen dat wanneer het nodig mocht zijn we nogmaals een beroep op jullie kunnen doen.

Onze dank gaat ook uit naar onze Hoofdsponsor Willem de Rotte van Art&Sign en naar Venneker Sporting voor het leveren van de fantastische presentatie polo’s en schitterende wedstrijdtenues.Aanstaande zaterdag speelt Art&Sign de 2e ronde van het NK Beachsoccer op het strand van Nesselande. De 1e wedstrijd zal omstreeks 9:30 uur worden afgewerkt tegen BSK MOERDIJK KOERIERS. Om 11:30 uur speelt Art&Sign haar 2e wedstrijd tegen NOAD’13.Mocht u niks te doen hebben op deze dag, ben u van harte welkom om de jongens van Art&Sign Olympia aan te moedigen. 

Selectie zaterdag 14 juni 2014 strand Nesselande:
1. Ruurd Valentijn (Keeper) 2. Dave Kalmeijer 3. Stefan Spaan 4. Thijs van Groningen 5. Laurens Bogaard 6. Joris van de Ban 7. Thomas Reynaers 8. Michael in ’t Hout 9. Gregory Castano

Plaats reactie

Only registered users may post comments.