Bekijk Auteur

Ingaven voor 'wilma neefjes'

16

Wandelgroep op vrijdag

Ze wandelen nog steeds op de vrijdagmorgen, deelnemers aan de Olympia wandelgroep die voorjaar 2018 is gestart. Vooral dames staan weer of (bijna) geen weer iedere vrijdagmorgen om 10 uur klaar bij Olympia voor de wekelijkse wandeling van ca 7 km in de prachtige omgeving rond Olympia. Deelname is gratis. Consumpties (na afloop om ca 11.30 uur in de kantine) zijn voor eigen rekening. Doe jij de volgende keer ook mee? Communicatie loopt via een WhatsApp-groep.

Lees verder29

Patrick Bout overleden

Wij ontvingen het trieste bericht dat Patrick Bout op 25 oktober j.l. is overleden. Patrick heeft een verleden als speler bij Olympia en werd later betrokken voetbalvader van zoon Duuk, die dit seizoen in onze JO15-1 speelt. Ook was Patrick actief binnen de toernooicommissie en de normen-en waarden commissie. Dit alles naast zijn sportieve en bestuurlijke activiteiten bij rugbyclub RFC Gouda. Patrick is slechts 47 jaar oud geworden. Wij wensen echtgenote Kristel, kinderen Duuk, Goos en Jet en familie en vrienden heel veel sterkte in deze moeilijke periode.

Bijgaand de rouwkaart met informatie over het afscheid van Patrick op woensdag 31 oktober.

Het bestuur

Lees verder26

Hardlopen op zondag

Vorig seizoen is bij Olympia een hardloopgroep gestart op de zondagmorgen. Er is met veel plezier in groepen van wisselende samenstelling getraind op het verbeteren van de hardlooptechniek. Dit seizoen biedt Andy Koolmees van GO!uda Sport weer trainingen vanaf Olympia aan. Communicatie loopt via een app-groep (aanmelden bij 06 285949020) en via een door Andy geopende pagina op Facebook hardloopgroep op zondag. Let op aanvangstijd trainingen is vanaf volgende week zondag 10.00 uur!

Lees verder24

Battle of the referees

Donderdagavond 15 november organiseert de scheidsrechtersvereniging (COVS) Gouda weer de Battle of the Referees. Vorig jaar hebben onze scheidsrechters Eric Heckman en Soufyan Harrachi het wedstrijdonderdeel tussen de verenigingen gewonnen. Inloop is vanaf 19.00 uur; de battle start om 19.30 uur. Einde 22.00 uur. Van te voren aanmelden is noodzakelijk en kan (individueel of als koppel) via Ed Luijtjes of Wilma Neefjes. 

Lees verder19

20 en 21 oktober BEKERWEEKEND

Maar liefst 15 jeugdteams en 4 seniorenteams zijn door naar de volgende ronde in de beker. Zij spelen bijna allemaal dit weekend hun eerste wedstrijd in de knock out fase. Veel succes en plezier allemaal! Een team (JO13-1) heeft zich gisteren al geplaatst voor de volgende ronde. Gefeliciteerd!  

Lees verder13

#Scheidsbedankt! - update 15/10

Van erehaag, applaus tot en met een waterdoop: de scheidsrechters en spelbegeleiders bij alle uit- en thuiswedstrijden zijn vandaag in de week van de scheidsrechter in het zonnetje gezet door onze teams en persoonlijk bedankt met een goody bag. Natuurlijk ook alle andere scheidsrechters, die vandaag (toevallig) niet floten: super bedankt dat jullie er altijd zijn voor onze teams! 

Lees verder09

Waar zouden we zijn zonder de scheids? Scheids bedankt!

Iedere week staan ze er weer: onze scheidsrechters en spelbegeleiders, die als vrijwilliger zich inzetten om jullie wedstrijden te leiden. Maar ook KNVB scheidsrechters en scheidsrechters bij uitwedstrijden: zonder scheidsrechter is er geen wedstrijd. Deze week is er een landelijke actie voor veel sporten om scheidsrechters in het zonnetje te zetten. Vanavond (9 oktober) biedt de scheidsrechtersvereniging Gouda een speciale gratis training aan alle clubscheidsrechters in Gouda. Aanvang: 20.00 uur. Locatie: Groenhovenpark 5. Graag even aanmelden als je gaat bij de secretaris Ben van Maaren: secretaris@covsgouda.nl. Voor info: app Wilma Neefjes. 

Komend weekend zetten onze teams de scheidsrechters thuis en uit extra in het zonnetje. Een actie voorbereid door de werkgroep sportiviteit en respect. Wat? Dat blijft nog even een verrassing. Maar natuurlijk zorgen we er voor dat niet alleen deze week onze scheidsrechters zich gewaardeerd voelen en uitkijken naar de volgende wedstrijd die ze mogen fluiten ....

Lees verder07

Eerste seizoensgids voor Hans Man in ’t Veld

De Olympia seizoensgids 2018/2019 is net bij de drukker van de persen gerold. Het eerste exemplaar is door onze voorzitter Edo Neefjes gisterenmiddag overhandigd aan ons erelid Hans Man in ’t Veld. Hans is onlangs met ‘Olympia pensioen’ gegaan na meer dan een halve eeuw als vrijwilliger in tal van functies zeer actief te zijn geweest voor de club.

Lees verder18

Begroetingsdag Gouda Noord

Op woensdagmorgen 26 september wordt voor de vijfde keer Begroetingsdag in Gouda Noord / Achterwillens georganiseerd. Op die morgen worden op scholen, kinderopvang, in de wijk, De Savelberg en bij Olympia activiteiten georganiseerd met als doel elkaar te begroeten, persoonlijk contact te maken. Bij Olympia nemen leerlingen van groep 5/6 en middelbare scholieren van 6 scholen deel aan sport&spel activiteiten georganiseerd door SPORT.GOUDA i.s.m. Olympia. In onze kantine is Oly's kinderkledingbeurs. En in de kleedkamers, sfeervol aangekleed door Brede School Gouda,  zijn gesprekken tussen bovenbouw leerlingen van basisscholen en een brugklas en leerlingen uit de Internationale Schakelklas van De Meander. De ISK leerlingen vertellen over hun persoonlijke vluchtverhaal. Deze laatste activiteit is vanwege het intieme karakter besloten. 

 

 

Lees verder10

Zondag bekerderby Olympia 1-ONA 1

Aanstaande zondag 16 september speelt Olympia 1 zijn derde bekerwedstrijd. Tegenstander is stadsgenoot ONA. Als Olympia nog kans wil maken op de tweede ronde dan is winst geboden. Iedereen is uiteraard van harte welkom! de aftrap is om 14:30.

 

Lees verder04

SEIZOENSGIDS - insturen foto's laatste kans

In twee weken de Seizoensgids, ons jaarlijkse glossy magazine, maken is een uitdaging waar we met de redactie (Ton Molenaar, Mirelle Kool en Wilma Neefjes) voor staan. We streven er naar dat alle leden nabij de eerste competitieweek de gids in de brievenbus hebben liggen. Daar hebben we jullie hulp voor nodig. Net als voorafgaande jaren willen we alle teams (jeugd & senioren) met een teamfoto (met leiders) een plekje geven in het magazine. Bijna alle teamfoto's zijn binnen. Jij nog niet: absolute deadline is dit weekend 15/16 september. Mail ons dat de foto er aan komt zodat we plek vrij houden in de opmaak. Stuur de foto naar: redactie Olympia

 

 

Lees verder27

Sportieve start voor 22 pupillenteams

Deze week trainen alle teams weer twee keer. De conditie opvijzelen, werken aan de voetbal techniek. Voorbereiden op de eerste bekerwedstrijden komend weekend. Afgelopen zaterdag 25 augustus hebben 22 jeugdteams - ouders, begeleiding en spelers - als voorbereiding ook uitgebreid kennis gemaakt met elkaar en nagedacht over hoe ze er samen een super sportief seizoen van gaan maken tijdens de zesde editie van het programma Generation Next. Wil jij met je team hier ook mee aan de slag, maar weet je niet direct hoe? Kijk dan naar de handleidingen op de websitepagina sportiviteit en respect. Daar staan ook de presentaties van 2018 nu (30/8) op. Als je gespreksbegeleiding wil, kun je dat bij de werkgroep aanvragen. Veel plezier in een heel sportief seizoen! 

Lees verder03

Tijd schema Generation Next

Zaterdag 25 augustus zijn 's ochtends de kantine, kleedkamers en het kunstgrasveld in gebruik voor de zesde editie van Generation Next voor vier leeftijdsgroepen. Zoals altijd een bomvol programma met een strak tijdschema. Dus alle deelnemers: kom s.v.p. op tijd! Daarom ter herinnering het tijdschema:

8.45 uur inloop alle O8 teams en MO9 en geïnteresseerde andere ouders, spelers alle O8 en O9 teams naar het kunstgrasveld

9.00 uur start in kantine programma ouders & leiders over o.a. 6 tegen 6 voetbal 

10.00 uur start afspraken maken (ouders O8 en O9 kantine, O8 en O9 teams in de kleedkamer)

10.45 uur groepsfoto met Olympiaantje (daarvoor teamfoto's)

11.00 uur inloop O11 en O12 teams, spelers naar kunstgrasveld

11.15 uur start programma ouders en leiders met informatie over 8 tegen 8 voetbal & hoe / waarom afspraken maken in het team

12.00 uur groepsfoto en teamfoto's - einde programma

12.30 uur start eerste wedstrijd Goudse derbydag Olympia Vrouwen 1 tegen Jodan Boys Vrouwen 1

Zie voor meer informatie artikel hieronder. 

Lees verder03

Compliment voor ons onderhoudsteam!

Het is zomerstop. Maar niet voor de mannen van ons onderhoudsteam. Die werken bijna het hele jaar door op maandag, woensdag en vrijdagochtend. Zo is er hard gewerkt aan afsluitbare ballenkastjes in plaats van de (te) hoog hangende netten van voorheen en is er veel werk verzet bij groen en terrein onderhoud. Dank mannen!!!

Het onderhoudsteam staat onder leiding van Peter Lugthart, bestuurslid accommodatie. Het team bestaat uit Olympianen, die soms al tientallen jaren voor de vereniging actief zijn. Sinds eind 2017 wordt ons team versterkt met Goudse statushouders tot zij een betaalde baan vinden of een opleiding mogen starten. Een geslaagd samenwerkingsproject tussen Olympia en de Gemeente Gouda, vooral dankzij de inzet en betrokkenheid van het hele team. 

Lees verder08

Sportieve Olympianen fietsen eerste zonnepanelen binnen!

Tijdens de Rabobank Sponsorfietstocht op zaterdag 30 juni hebben een aantal Olympianen afstanden van 15 km tot 75 km gefietst. In totaal is € 330 aan sponsorgeld verdiend voor Olympia en daarmee kunnen al twee zonnepanelen worden gefinancierd. Bedankt fietsers! 

Lees verder14

Laatste hardloop clinic zondag 17 juni

Aanstaande zondagmorgen 17 juni (tijdens het Pupillenkamp!)  is de voorlopig laatste door Olympia  georganiseerde gratis hardloopclinic. Iedereen is welkom: de groep traint van 10 tot 11 uur en verzamelt bij de ontvangst van Olympia. Het is het einde van een reeks afwisselende trainingen om (nader) kennis te maken met hardlopen en de looptechniek te verbeteren. 

 

 

Lees verder13

Fiets op 30 juni mee voor Olympia Duurzaam!

Op zaterdag 30 juni vindt de Rabobank Sponsorfietstocht plaats. Wanneer je mee fietst met een mooie tocht rond Gouda (tussen de 15 en 75 km), dan verdien je een bedrag voor Olympia. Start is op 30 juni tussen 10.30 en 11.00 uur bij Excelsior in 't Goudse Hout. Startnummer Olympia: 22 (op stempelkaart zetten). We roepen alle Olympianen, teams, spelers, supporters, ouders, vrienden en bekenden om mee te fietsen! Mag ook op een elektrische fiets. Met de opbrengst willen we Olympia nog duurzamer maken. 

Bij de fraaie nieuwbouw die in 2014 is geopend hebben we al veel aan duurzaamheid gedacht. Zo hebben we verwarming en koeling via aardwarmte, sensoren voor efficiënt lichtgebruik en waterverbruik en  is het gebouw goed geïsoleerd. Nu zijn we bezig met de voorbereidingen voor een Olympia zonnepanelen project. We hebben EDS en SDE+ subsidietoezeggingen binnen en beginnen na de zomerstop met een financieringsactie. Laten we proberen de eerste zonnepanelen vast bij elkaar te fietsen! Ook kunnen we door de inzet van LED nog energie besparen en zo nog verder bijdragen aan een goed milieu.

Lees verder06

Gezocht met spoed: nieuwe leden barcommissie

Op Oudjaarsavond 31 mei hebben we afscheid genomen van Mirjam van Huffelen en Sabrina Tonkes. Zij stoppen komend seizoen vanwege hun werk / studie als zeer actieve leden van de barcommissie. De bar, als kloppend hart van onze mooie clubhuis, heeft daardoor dringend enthousiaste nauwgezet werkende nieuwe mensen nodig die de organisatie van alles wat er bij een goed lopende bar komt kijken willen helpen organiseren. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Rob Dekker of Edo Neefjes of lees: VacatureBarcommissie.doc

Lees verder06

Soufyan gediplomeerd verenigingsscheidsrechter

Soufyan Harrachi heeft van de KNVB het diploma Verenigingsscheidsrechter Veldvoetbal ontvangen. 

Al lange tijd heeft Soufyan, speler in de JO17, de ambitie om zich verder te ontwikkelen als scheidsrechter. Niet alleen door veel fluiten van steeds uitdagender wedstrijden, maar ook door het uitbouwen van de theoretische kennis. Hij volgde de KNVB opleiding in Ridderkerk (in Gouda geen cursus beschikbaar). Vader Abdelhak Harrachi zorgde voor vervoer. Edwin Luijtjes, Edwin Valentijn en Martin Deelen hebben Soufyan begeleid bij de verplichte stagewedstrijden. Met succes! Van harte gefeliciteerd Soufyan!


Lees verder05

Een sportief seizoen, dat willen we toch allemaal?

In 2013 heeft de werkgroep sportiviteit en respect het programma 'Generation Next' ontwikkeld om teams een vliegende start te geven voor een sportief seizoen. 'Generation Next' wordt voor de zesde keer op de laatste zaterdag van de zomervakantie, op 25 augustus 2018, door de jeugdcommissie georganiseerd. Dit keer voor alle teams - spelers, leiders, trainers en ouders - uit de O8, O9, O11 en O12 leeftijd. Alle spelers en hun ouders krijgen een persoonlijke uitnodiging per e-mail. Het is belangrijk bij het afspraken maken dat iedereen er is, dus save the date in je agenda! Voor teams, die niet deelnemen aan het (volledige) programma is een handleiding gemaakt met tips, om zelf aan de slag te kunnen gaan met kennismaken, informatie uitwisselen en het maken van teamafspraken. 

 

 

Lees verder28

Rabobank Sponsor fietstocht 30 juni

Olympia heeft zich aangemeld voor de Rabobank Sponsorfietstocht op zaterdag 30 juni aanstaande. De Rabobank Fietstocht werkt heel eenvoudig. Voor iedereen die namens Olympia meedoet en de Sponsorfietstocht uitrijdt, stort de Rabobank € 5 (15 kilometer), € 10 (30 kilometer), € 20 (60 kilometer) of € 25 (wielerroute) in de kas van Olympia. Vind je het leuk om een tocht te fietsen en gelijk geld te verdienen voor Olympia? Reserveer dan nu al vast 30 juni in je agenda. Meer informatie volgt binnenkort. 

Lees verder26

Geen NK Bumpervoetbal dit jaar

De stichting samen tegen alvleesklierkanker heeft ons vandaag laten weten dat de op volgende week zaterdag 2 juni geplande vierde editie van het NK Bumpervoetbal toernooi helaas niet door zal gaan. 

Lees verder14

Weer feestje bij eerste deel Stroopwafeltoernooi

Hemelvaartsdag was de derde editie van het door de toernooicommissie van Olympia georganiseerde Stroopwafeltoernooi. In de ochtend speelden 12 niet selectie-teams met de jongste pupillen van verschillende verenigingen wedstrijdjes op het hoofdveld. In de middag de iets oudere pupillen met 7 tegen 7 wedstrijden. Alles was weer tot in detail geregeld met een mooi programmaboekje en heel veel vrijwilligers vanuit onder meer de 35+ voetballers. Omroeper Orbo praatte de wedstrijden aan elkaar. En natuurlijk ontbrak Olympiaantje ook niet. Een feestje.

Lees verder14

Een internationale wedstrijd op Olympia!

Donderdagavond 10 mei kreeg Olympia bezoek van het Belgische K. Olympia S.C. Wijgmaal. Er zou namelijk een wedstrijd gespeeld worden tussen een team van GC & FC Olympia (gemixt met spelers uit JO17-3, JO15-1, 2 en3) en het team van Olympia Wijgmaal JO15-1 (volgend seizoen JO16-1).

 

Lees verder25

Gehandicaptendag - hulp gevraagd voor 32ste editie op 11 mei

De vrijdag na Hemelvaart, dit jaar 11 mei, is het al 31 jaar de traditie dat Olympia Gehandicaptendag organiseert. Tientallen gasten via De Klup, afgelopen jaren soms 80 deelnemers, bezorgen we als Olympia op deze dag een feestje met spelletjes, een lunch, bingo en als afsluiting voetjes van de vloer en polonaise tijdens de disco. Maar voor de 32ste editie zijn nog heel wat vrijwilligers nodig om het feestje te kunnen organiseren. Meld je aan als vrijwilliger voor een (deel) van de dag bij Ramona in 't Hout - Abbenhuis:  e-mail Ramona of via Dennis Sosef aan de bar. 

Lees verder25

Internationaal voetbalgezelschap op de maandagavond

Bijna 20 nieuwe Gouwenaren, afkomstig uit Syrië, Eritrea, Birma en Sudan, zijn actief in de drie weken geleden gestarte trainingsgroep voor statushouders op maandagavond. Warming up, techniek oefeningen en een gemixt partijtje met zaterdag 2. Onder leiding van trainers Edo, Omar en Wladimir hebben de deelnemers zichtbaar heel veel plezier in het samen voetballen. 

Lees verder24

Mooi dagje Olympia voor bewoners De Savelberg

Zondagmiddag 22 april vertrokken 10 bewoners van de Savelberg met familieleden, personeel en Olympiavrijwilligers om 12.30 uur naar het Olympia complex. De start van een heel gezellige middag, met weerzien van vele oude bekenden. De winnende goal van Olympia, het zonnetje, de aandacht voor elkaar, lekkere hapjes en drankjes maakten het een feestje! En na afloop ook nog op de foto met de eerste elftalspelers! 

Lees verder18

25 april stadsfinales schoolvoetbal bij Olympia

Volgende week woensdagmiddag 25 april worden bij Olympia op veld 1 en 2 de stadsfinales gespeeld voor de groepen 5 en 6 van het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi. Van de 145 teams die mee deden met de voorrondes zijn er 32 teams die bij Olympia (groep 5/6) en SV Gouda (groep7/8) in de stadsfinales mee doen. De wedstrijden starten om 13.30 uur. Om 17.00 uur wordt de finale gespeeld tussen de winnaars van de jongenspoules. Daarna is de prijsuitreiking. Iedereen is van harte welkom om te komen supporteren! Vanwege het schoolvoetbal vervallen een deel van de trainingen op woensdag. De communicatie hierover loopt via de technische staf naar de leiders. 

Lees verder15

Veertien scheidsrechters geslaagd!

Vrijdagavond 13 april hebben veertien Olympia scheidsrechters een certificaat ontvangen van KNVB opleider Rick de Bruijn. Een unieke avond voor Olympia omdat onze eerste vrouwelijke scheidsrechter voor de cursus pupillenscheidsrechter is geslaagd en onze eerste spelbegeleider. Julia, Yven, Bauke, Yoeran, Luuk, Jonah, Ayoub, Erik, Bas, Aleksander, Renzo, Nando, Teun, Sven en onze scheidsrechter-coördinator Ed Luijtjes van harte gefeliciteerd!

Lees verder07

Hardloopclinics op zondagmorgen

Zondag 15 april verzorgt de Goudse hardloper Andy Koolmees een hardloop clinic bij Olympia. Deelname is gratis. Verzamelen om 9.45 uur. Start training om 10.00 uur. Einde 11.00 uur. Van te voren aanmelden is gewenst en kan met een app / sms / telefoontje bij contactpersoon Wilma Neefjes (06 21195843).

De clinic van vandaag, zondag 8 april, vervalt helaas vanwege ziekte van de trainer van vanmorgen. Tot ziens op 15 april?

Lees verder06

Woensdagmiddag 25 april stadsfinales schoolvoetbal

Na een geslaagde voorronde op 11 april, worden volgende week woensdagmiddag 25 april bij Olympia de stadsfinales gespeeld voor groepen 5 en 6 in het KNVB Schoolvoetbaltoernooi. Schoolvoetbal is vooral met veel plezier tegen andere scholen uitkomen met een massa supporters langs de lijn, maar ook al in de voorrondes was er ook mooi technisch voetbal te zien en gaat het er soms fanatiek aan toe. De wedstrijden starten op 25 april om 13.30 uur op het hoofdveld en kunstgrasveld. Om 17.00 uur worden de finales gespeeld met daarna een prijsuitreiking. Zoals ieder jaar vervallen tijdens het schoolvoetbaltoernooi een deel van de trainingen. Dit wordt door de technische staf via de leiders gecommuniceerd.

Lees verder26

Paasweekend met derby en toernooi!

Olympia maakt zich op voor invasie uit Reeuwijk-Dorp!

Bij de uitwedstrijd tegen RVC’33 in Reeuwijk-Dorp maakte de Olympiaanse rood-zwarte colonne per fiets het pittoreske tochtje door de polder. Op Eerste Paasdag 1 april spelen we om 14.00 uur thuis tegen de sympathieke streekgenoten die op ludieke wijze hebben aangekondigd op sportieve wijze wandelend in ‘blauw-witte mars’ naar Gouda te komen. Het belooft een drukke en gezellige zondag te worden……….

Lees verder14

Nieuw bij Olympia: wandelen op vrijdagmorgen

De paden op, de lanen in ..., wie wil kan op vrijdagmorgen 23 maart 2018 voor de eerste keer gezellig mee wandelen in een nieuw te starten wandelgroep. Iedereen, jong en oud, man of vrouw, Olympiaan of (nog) niet, die het leuk vindt om samen een rondje te lopen tussen de 5 en 10 km is van harte welkom.

We verzamelen vanaf half 10 in de kantine van Olympia en vertrekken rond 10 uur voor onze eerste wandeling.

 

Lees verder04

Bestuur en commissies: wie en hoe te bereiken?

Olympia is een actieve vereniging met honderden vrijwilligers. In de jaarlijkse Presentatiegids (verschijnt begin van het seizoen) staat een overzicht wie welke activiteiten coördineren en/of organiseren met een e-mailadres waarop u hen kunt bereiken. De laatste wijzigingen zijn verwerkt in het overzicht commissies op onze website: Bestuur en Commissies Olympia. Wijzigt er iets in dit overzicht? Geef het dan s.v.p. door aan onderhoud website. Bedankt!!

 

Lees verder28

POLITIEK SPORT CAFE OP 9 MAART

SPORT.GOUDA organiseert op vrijdagavond 9 maart een politiek sportcafé. De Goudse politieke partijen gaan in debat naar aanleiding van stellingen die aangedragen zijn door Goudse sportverenigingen. Ook in 2018 gaat sport een rol spelen in het stemhokje. Landelijk geeft een op de vijf kiesgerechtigden aan de sportstandpunten van politieke partijen mee te nemen in hun keuze op 21 maart 2018 (gemeenteraadsverkiezingen). Het sportcafé wordt gehouden in de kantine van Olympia. 

Lees verder25

Olympiaan en speldendrager Hans de Koning overleden

Het droevige nieuws heeft ons bereikt dat Hans de Koning afgelopen week op 83-jarige leeftijd is overleden. Hans heeft grote bekendheid als voetballer van Olympia en Sparta Rotterdam. Na zijn voetbalcarrière heeft hij als fysiotherapeut menig voetballer weer op de been geholpen. We wensen familie en vrienden alle sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Lees verder20

Er is weer een (De) Olympiaan, ons clubblad

Gisterenavond is naar alle leden de vierde editie van de digitale Olympiaan, ons clubblad, gemaild. Hierbij de link voor wie de Olympiaan niet heeft ontvangen, maar graag wil lezen: Olympiaan februari 2018. Iedereen, die een bijdrage heeft geleverd aan deze editie, hartelijk bedankt!

Helaas blijkt De Olympiaan niet op alle telefoons en computers even goed door te komen. Onze excuses hier voor; een probleem in het opmaakprogramma. Hopelijk desalniettemin veel leesplezier!  De redactie. 

 

Lees verder19

Olympia 21 februari gastlocatie voor het Goudse Bruispunt

Woensdagavond 21 februari is de kantine van Olympia gastlocatie voor het eerste Bruispunt van 2018.  Iedereen is welkom. Deelname is gratis en consumpties zijn voor eigen rekening. RTV Gouwestad komt opnames maken. Agenda van deze avond: 

19.30 Inloop en koffie/thee (voor eigen rekening)
20.00 Welkom door gast-presentator Wilma Neefjes
20.05 Presentatie over Olympia 
20.10 Interactief spel

Speedpresentaties:
20.15 De Halve Marathon van Gouda - Vera van der Wel en Pepijn van der Wiel
20.25 De Goudse Hartstocht - Ingrid Verkleij en Miranda van Elswijk
20.35 Belastingservice Ouderen Gouda - Cees Leenheer
20.40 Filmclub Toverlint - Drees Bunt en Bernard Vink
20.50 Even een drankje pakken (voor eigen rekening)
20.55 Meedenken met projecten
21.20 #Durftevragen  (max. 1 minuut)
21.25 #Plakzuil: voor korte aankondigingen (max. 1 minuut)


 

Lees verder08

Olympiaan en speldendrager Willem Boon overleden

We hebben het trieste bericht ontvangen dat ons zeer gewaardeerde clublid Willem Boon afgelopen maandag is overleden.

We wensen de familie en vrienden heel veel sterkte bij het verwerken van dit verlies. Er wordt afscheid genomen van Willem op zaterdag 10 februari om 09.30 uur in de aula van crematorium IJsselhof, Goejanverwelledijk 6 te Gouda. Aansluitend is er in de koffiekamer tot 11.00 uur gelegenheid tot condoleren.

Lees verder01

Wedstrijduitslagen jeugd O7 t/m O11 ook via mDWF

Vanaf 1 februari 2018 kunnen de uitslagen van KNVB-wedstrijden van alle Onder 7 t/m Onder 11 teams alleen worden ingevoerd via de mobiele Wedstrijdzaken-app van de KNVB. De scheidsrechters van de senioren-teams en oudere jeugdteams gebruiken mDWF al sinds de start van het seizoen. 

Lees verder30

Olympia deze week op Gouwestad Radio en TV

Tot en met 4 februari a.s. is vier keer per dag het programma "Statushouders scoren bij Olympia" in Gouwestad Magazine op tv te zien. Vier nieuwe en drie oude Olympianen, waaronder Peter Lugthart en Han Stein, worden geïnterviewd door Mary van Vliet. Het programma is ook terug te kijken op Youtube: Gouwestad Magazine 28/1-4/2/2018. Op zaterdag 3 februari is Tom Rietberg te horen op Gouwestad Radio (frequenties 97.7 kabel en 106.2 ether) Samen met de hoofdtrainer van ONA is hij de gast van de week in het radioprogramma van 10 tot 11 uur. Jörgen Veldman interviewt hen. 

Lees verder16

Olympia twee keer in de prijzen bij Gouds Sportgala

Gisterenavond werd bij de ijsbaan de uitslag bekend gemaakt van de Goudse sportverkiezingen 2017. Onze vereniging is twee keer in de prijzen gevallen: de integratieprijs 2017 werd binnengehaald en ook vrijwilliger van de buitencategorie Henny van Os werd in het zonnetje gezet. Hij ontving de VGSO vrijwilligersspeld.

Lees verder10

Digitale Olympiaan - wie versterkt onze redactie?

De redactie van de Olympiaan is op zoek naar nieuwe leden om circa vier keer per jaar een digitaal magazine te kunnen blijven uitbrengen. We zijn op zoek naar leden, die thuis de Olympiaan willen opmaken. Handig zijn met het werken op een computer en gevoel hebben voor een mooie lay out zijn noodzakelijk. Daarnaast zijn nieuwe redactieleden welkom die het leuk vinden om artikelen te schrijven en mee te denken over de inhoud van de Olympiaan. Leuke artikelen, foto's, filmpjes, van niet redactieleden zijn natuurlijk ook zeer welkom! Deadline voor kopij voor de vierde digitale Olympiaan is 23 januari. 

Wil je ook redactielid worden of eerst meer informatie over onze werkzaamheden? Of heb je kopij? Mail ons: mailadres redactie Olympiaan 

Lees verder07

Eerste editie Olympia Sponsor Fun Run een feestje!

Zaterdag 6 januari zijn we het tweede deel van het seizoen sportief gestart met de eerste sponsor fun run van Olympia. Over 5 afstanden werd hard gelopen voor het goede doel de organisatie Right to Play. Het was een feestje met enthousiaste soms heel mooi uitgedoste lopers. En al ging het vooral om de fun en sportiviteit, er werd ook hard gelopen. Een super mooie opbrengst maakte het feestje compleet. 

Lees verder04

Olympia heet nieuwe Gouwenaars welkom!

Olympia is samen met de gemeente Gouda een project gestart waarbij statushouders uit Syrië en Eritrea meedraaien met onze vrijwilligers die de accommodatie onderhouden. Van wethouder sport en integratie Jan Willem van Gelder ontvingen zij een dikke werkjas met Olympialogo en stevige schoenen. Welkom bij Olympia Ayham, Finan, Jamal, Mohamad, Said, Samial, Teklam en Yared!

 

Lees verder03

Programma (in tijd) Sponsor Fun Run 6 januari29

Sponsor Fun Run 6 januari. Jij doet toch ook mee?

De Sponsor Fun Run op zaterdag 6 januari is lopen voor de fun en voor het goede doel de organisatie Right to Play. Jij doet toch ook mee? Om 11 uur start de circa 1 km run op het terrein van Olympia, gevolgd door de andere lopen t/m ca 7 km. Vanaf 10.30 uur kun je je melden in de kantine.

Loop je individueel, met je team, met je familie mee en heb je je nog niet aangemeld? Vul dan of het inschrijfformulier in (kruis deelname aan de run aan) of stuur een app naar de organisatie via Wilma Neefjes tel. 06 21195853 met je naam, team (als je lid bent) en aantal deelnemers. 

Lees verder21

Rinus, de assisent-trainer app van de KNVB

De KNVB heeft een app gelanceerd om trainers te helpen bij het invullen van de training. De app heet ‘Rinus’. Rinus is een virtuele assistent-trainer die je voorziet van trainingsoefeningen en zelfs hele trainingen die je in een agenda aan elkaar kunt plakken. Lees verder21

Nieuwjaarsreceptie 1 januari 16.00 uur

Het bestuur wenst alle leden van GC&FC Olympia, hun familie, alle vrijwilligers, sponsoren en donateurs heel gezellige kerstdagen en een gezond sportief 2018 toe.  Graag zien wij u allen, met partner, op de traditionele nieuwjaarsreceptie op maandag 1 januari 2018 vanaf 16.00 uur om samen het glas te heffen op 2018.

 

Het Bestuur.

Lees verder18

Twee Olympianen gediplomeerd KNVB scheidsrechter

 

Onze jeugd-scheidsrechters Pepijn van der Hulst en Maurits Hommen zijn geslaagd voor de KNVB cursus SO3 en daarmee gediplomeerd KNVB scheidsrechter. Onze voorzitter van de jeugdcommissie Orbo Verschuur feliciteerde hen met deze knappe prestatie! 

Lees verder18

Super opbrengst bij Grote Clubactie

Woensdag 13 december heeft onze voorzitter Edo Neefjes een cheque van maar liefst 5.073,60 euro voor Olympia gekregen. De opbrengst van de Grote Clubactie. Hierbij al vast dank aan alle lotenverkopers, van wie de beste verkopers die woensdag in het zonnetje werden gezet. Boyd van Es was met 144 loten topverkoper! En natuurlijk dank aan de kopers van de loten en de commissie van de Grote Clubactie: Ariëtte Huisman, Ledina Sajma, Annette Kho en Fred Koenders! In de Olympiaan van januari een uitgebreid artikel over de actie. 

Lees verder14

Update afgelasting trainingen - 14 december

De trainingen van O8, O9, O10 en O11 om 16.15 uur gaan vandaag (donderdag 14 december) niet door. Het kunstgrasveld is net opnieuw gekeurd. De overige trainingen (vanaf 17.15 uur) gaan door.

Lees verder13

Update trainingen

De trainingen voor de pupillen O8, O9, O10 en O11 om 16.15 uur zijn voor vandaag (donderdag 14 december) afgelast. Rond 13.00 uur is er een herkeuring via HJO Jan Chris Kuipers voor de trainingsronde daarna.

Lees verder29

Team Olympia winnaar Battle of the Referees

Donderdag 23 november organiseerde de scheidsrechtersvereniging (COVS) Gouda de Battle of the Referees. Het Olympiateam  bestaande uit  Eric Heckman, vaste scheidsrechter bij de veteranen, en junioren scheidsrechter Soufyan Harrachi, eindigde op de eerste plaats bij de voetbalverenigingen. Van harte gefeliciteerd!

Lees verder27

Grolsch bedankt Olympia 35 + voetballers!

Vorige maand waren onze 35+ voetballers te bewonderen in het BNNVARA televisieprogramma Kassa om alcoholvrij bier te testen. Uiteindelijk kwam het dit jaar op de markt gelanceerde Grolsch 0.0% als winnaar uit de test. Daar was de bierbrouwer uit Enschede uiteraard erg verguld mee want onze 35+ mannen staan alom bekend als trendsetters. 

Lees verder23

PLUIM VAN DE KNVB VOOR OLYMPIA

Zaterdag 11 november j.l. kreeg Olympia van KNVB-verenigingsadviseur Jozef van der Vooren een waarderingsprijs voor het door de Werkgroep Sportiviteit en Respect ontwikkelde programma Generation Next. Samen met teamleden van JO8-4, JO9-3, JO8-1 en Olympiaantje, die op 19 augustus 2017 mee deden aan de vijfde editie van Generation Next, namen we de Respect-vlag van Jozef van der Vooren in ontvangst (zie foto). Vandaag publiceerde de KNVB een artikel op hun website: Pluim voor Olympia.

Lees verder