Viewing Author

Entries for 'wilma neefjes'

17

Oly’s kinderkledingbeurs op woensdag 9 oktober

Binnenkort is het weer zo ver. Op woensdagmorgen 9 oktober organiseert Oly’s een tweedehands kinderkledingbeurs in het clubhuis van Olympia. Vanaf 8:30 tot 12:00 uur bent u van harte welkom om te komen kijken, passen en shoppen. Niet verkochte kleding wordt voor een deel geschonken aan stichting de Nonfood bank.

 

 

Lees verder14

Grote Clubactie vandaag gestart!

Vandaag is de Grote Clubactie van start gegaan. De opbrengst gaat dit jaar naar nieuwe voetballen en trainingsmaterialen voor de jeugdteams. Nieuwe voetballen zijn nodig omdat de KNVB nieuwe richtlijnen heeft voor de ballen.  Onze jeugdleden hebben de verkoopboekjes ontvangen en zijn vol enthousiasme gestart met het verkopen van loten. Wilt u ook een lot kopen? Dat kan ook online: website clubactie Olympia. Klik op de button: Steun ons! Een lot kost € 3,- waarvan 80% direct naar Olympia gaat!

Lees verder07

In Memoriam - Willem ten Brink

We ontvingen afgelopen woensdag het trieste bericht dat ons prominent clublid en speldendrager Willem ten Brink aan de gevolgen van galwegkanker is overleden. Willem is slechts 64 jaar oud geworden. We wensen echtgenote Nettie, dochters Eva, Hannah en Mariëlle en partners, en overige familie en vrienden heel veel sterkte met dit verlies. Vanochtend heeft de crematie in besloten kring plaats gevonden. Op verzoek van Willem en familie publiceren we dit ‘in memoriam’ na deze plechtigheid.

Lees verder07

Stuur je teamfoto op voor de seizoensgids! UPDATE 4

Het is nu dinsdag 10 september. Omdat we graag iedereen er bij willen hebben is de inlever termijn verlengd tot en met a.s. woensdag 11 september. We missen nog: competitieteam HE35+1 (vr), Olympia 2 (za), JO17-2, JO14-2, JO12-3, JO13-2 en JO11-3. 

Lees verder06

PUPILLEN ENTHOUSIAST GESTART

Afgelopen maandag kwamen bijna 100 pupillen uit O9 O10 O11 en O12-teams trainen onder een stralend zonnetje. Dat betekent dat bijna iedereen er was!! Onder enthousiaste leiding van coördinatoren Yoran Westmaas en Johan Blom werd begonnen met een dribbeloefening, daarna een pass- trapvorm en afgesloten met lekker lang 3 tegen 3 partij spelen. Daarin werden alle spelers gemixt.

Lees verder05

En toen was het groen

En toen was er groen, kunstgras groen. Vanmorgen is gestart met het uitrollen van het kunstgras op veld 1. 

Lees verder04

Wie fluit mijn wedstrijd?

Björn Kuipers, Kevin Blom en Stéphanie Frappart: voor de meeste jeugdspelers bij Olympia zijn dit namen van bekende scheidsrechters. Maar wie fluit jullie eigen wedstrijd? Dat zijn vrijwilligers van Olympia, met een leeftijd die varieert tussen de 12 jaar en 65+. Sommigen doen dit al heel lang en hebben daarvoor jaren zelf gevoetbald of voetballen nog. Anderen doen dit voor het eerst dit seizoen en spelen zelf in een jeugdteam of hebben daar kinderen spelen. 

Lees verder19

Trainen en de 'bouwplaats' Olympia

Zoals eerder bericht wordt er bij Olympia nog volop gewerkt. Om het hoofdveld te voorzien van kunstgras en om het trainingsveld te voorzien van nieuw natuurgras. De werkzaamheden zullen nog enige weken in beslag nemen. Ondertussen beginnen we wel weer met trainen op de beschikbare velden 2 (kunstgras) en 3 (natuurgras).

Lees verder18

Aanpassing start trainingen jeugd

Bericht van Hoofd Jeugdopleiding: aanstaande dinsdag 20 augustus starten alle selectieteams uit de pupillen (O9 t/m O13) en alle O8-teams met trainen. Vorige week zijn de selectieteams uit de junioren al gestart.

De overige jeugd competitieteams starten op woensdag 28 augustus met trainen. Op 31 augustus zijn voor vrijwel alle teams de eerste (beker)competitiewedstrijden. 

Lees verder15

Gesponsorde teams seizoen 2019/2020

Hieronder treft u een overzicht aan van teams, die het komende seizoen voor zover op dit moment bekend, in gesponsorde tenues hun wedstrijden spelen.

Lees verder12

Ken jij de nieuwe spelregels?

Goed voorbereid het nieuwe seizoen in? Dat betekent ook dat je de nieuwe regels van het voetbalspel kent. Op dinsdagavond 27 augustus 21.00 uur zijn alle clubscheidsrechters uitgenodigd voor een interactieve presentatie over de nieuwe spelregels bij de scheidsrechtersvereniging (COVS) Gouda. Vooraf aanmelden is niet noodzakelijk. Op tijd komen wel. Adres: Groenhovenpark 5 Gouda. Zie: website COVS Gouda. Voor de presentatie kun je meedoen aan een training samen met KNVB scheidsrechters. Deze start om 20.00 uur. Er zijn kleedkamers beschikbaar om je om te kleden. In dit KNVB filmpje 

Lees verder09

Hoofdveld krijgt kunstgras

Wekelijks maakt Hans Streefland, de opvolger van Peter Lugthart als hoofd accommodatie zaken, een foto verslag van "bouwplaats Olympia". Het hoofdveld, veld 1, wordt een kunstgrasveld. Een hele operatie en niet alleen op het veld zelf, maar ook er omheen. De verwijderde grond wordt hergebruikt om de groenstrook achter veld 1 langs de Breevaart en het trainingsveld een flinke ophoog beurt te geven. Als er geen tegenvallers zijn, dus pin ons er niet op vast, kunnen we in het weekend van 21 en 22 september weer op veld 1 voetballen. 

Lees verder23

Wie volgt Rick op als Technisch Jeugd Coördinator Pupillen?

Rick Kraaijeveld, geboren en getogen Olympiaan, is het afgelopen seizoen onze enthousiaste technisch jeugd coördinator pupillen geweest. Wie neemt komend seizoen het stokje over van Rick?  Rick: "Zeven jaar geleden begon ik hier als kind van de club training te geven aan de pupillen onder leiding van Paul Spijkerman.

Lees verder23

De senioren heren selectieteams van Olympia zoeken assistent scheidsrechters

Voor onze heren selectieteams Olympia 1 en Olympia 2 zijn wij op zoek naar één of meerdere (die dan in een roulatiesysteem eens in de nader te bepalen weken aan de beurt zijn) assistent scheidsrechters.

Goede kennis van de spelregels en een redelijke conditie zijn voor het vervullen van deze o zo belangrijke functie van belang. 

Lees verder23

Verzorg(st)er gezocht voor Olympia 2 (hezo)

Voor ons selectieteam Olympia 2 zijn wij op zoek naar een enthousiaste en integere verzorger die affiniteit met voetbal heeft en in staat is om spelers voorafgaand aan-, tijdens- en na trainingen en wedstrijden mentaal (luisteren) en fysiek (blessures behandelen, tapen en masseren), bij te staan.

Lees verder13

Nieuwsbrief Olympia juli 2019

Vandaag is de Olympia zomer nieuwsbrief per e-mail naar alle leden gestuurd. Heb je de nieuwsbrief niet ontvangen, maar wil je wel graag op de verzendlijst? Mail: redactie Olympia

Lees verder09

Voorlopig trainingsschema seizoen 2019 2020

Voor het nieuwe seizoen hebben we 43 jeugdteams. De voorbereidingen zijn in volle gang. Je vindt de voorlopige trainingstijden onderaan dit artikel, zodat je hier al rekening mee kunt houden. In de loop van augustus volgt het trainingsschema met de velden en de kleedkamer-indeling. Er hebben nog enkele wisselingen in de indeling van de jeugdteams plaatsgevonden; betrokken spelers zijn hiervan op de hoogte. De teamindeling voor 2019-2020 vind je onder de 'tab' Jeugd/Jeugdopleiding op deze website: teamindeling jeugd per 7/7/2019

Lees verder28

Topy Moerkoert, dochter van erevoorzitter Piersma, vertelt

‘Het rondje van Piersma’ wordt als eerbetoon aan vrijgevige erevoorzitter Arend Piersma nog altijd gebruikt om het laatste rondje aan de bar aan te duiden. Na tot begin jaren dertig in de vorige eeuw in het eerste elftal te hebben gespeeld, was Arend Piersma van 1936 tot 1947 en in 1952/ 1953 voorzitter van Olympia. Gisteren waren we op bezoek bij zijn nu negenentachtigjarige dochter Topy Moerkoert-Piersma. Een aantal maanden terug belde ze de club. Ze had nog oude stukken thuis liggen. Als we interesse hadden, waren we welkom om het te komen ophalen.

 

Lees verder27

Nieuwe hoofdtrainer Danny Mulder ondertekent contract

Het was uiteraard al even bekend, Danny Mulder is aankomend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van GC&FC Olympia. Maar vanavond werden de handtekeningen gezet door Danny, op de foto geflankeerd door penningmeester Jaap Visser en voorzitter Edo Neefjes. 

Lees verder21

Teamleider voor selectieteam Olympia 2 gezocht

Voor ons tweede senioren heren selectieteam zijn wij op zoek naar een teamleider, een enthousiast persoon die er genoegen in schept om in teamverband met onze voetballers en de staf de juiste beleving te creëren tijdens en rondom de wedstrijden en trainingen.

Olympia 2 voetbalt de door de KNVB georganiseerde competitiewedstrijden, op zondagen, in de Reserve Hoofdklasse, het voor reserveteams in het amateurvoetbal hoogste niveau.Lees verder19

Indeling Jeugdteams 2019-2020

Voor het komend voetbalseizoen is de teamindeling bekend. Maar liefst 43 jeugdteams zullen uitkomen voor Olympia. Uitgangspunt voor de teamindeling is om iedereen zo veel mogelijk op zijn of haar eigen niveau te laten spelen. Dat geeft het meeste plezier en ontwikkeling. De teamindeling is het resultaat van wat coaches en teamleiders gedurende het seizoen zien, van wat trainers en het Hoofd Jeugdopleiding en de Technisch Coördinator Junioren en Technisch Coördinator Pupillen verder zien in de periode van selectietrainingen. De teamindeling wordt vastgesteld door het Hoofd Jeugdopleiding in samenspraak met de Jeugdcommissie-voorzitter en managers Junioren en Pupillen. 


Lees verder11

Zomersluiting clubhuis

De gehele maand juli 2019 is het clubhuis, inclusief kleedkamers en vergaderruimtes gesloten. Wij wensen al vast alle Olympianen een heel fijne zomerstop en goede vakantie toe.

Het bestuur. 

Lees verder04

Feestelijke Spel- en Sportdag: alom blije gezichten

Vrijdag 31 mei jl. organiseerde GC&FC Olympia - in samenwerking met De Klup - voor de 33ste keer de zogeheten Spel-, Sport- en Feestdag voor verstandelijk gehandicapten uit de Goudse regio. Olympia’s voetbaloudje Ton Broekhuisen ging er eens kijken. En kwam opgetogen terug. Ja, met een sfeerverslag natuurlijk.

Lees verder04

Gefeliciteerd scheidsrechters!

Nando, Thijmen, Jort en onze scheidsrechter-coördinator voor de jeugd Ed Luijtjes zijn gisterenavond geslaagd voor de praktijkgerichte opleiding KNVB verenigingsscheidsrechter. Hartelijk gefeliciteerd!

Lees verder03

Gezocht: trainer voor O14-1

Voor ons talentvolle O14 1 selectieteam zoeken wij voor komend seizoen (2019/2020) een ambitieuze en communicatieve trainer. Het team gaat in een O14 competitie spelen. Afgelopen jaren speelde de groep op het niveau van de 1e klasse. Omschrijving vacature: 

Lees verder03

Vacature: Technisch Jeugd Coördinator Pupillen

Met ingang van het seizoen 2019/2020 zijn we op zoek naar een nieuwe Technisch Jeugd Coördinator Pupillen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor de technische leiding van de pupillen t/m 11 jaar, die in niet-selectieteams en de Voetbalschool spelen. Samen met de Technisch Jeugdcoördinator Junioren (Eddy Souisay) voor niet- selectiespelers en Hoofd Jeugdopleiding (Jan Chris Kuipers) vorm je de technische leiding bij de jeugd van Olympia. Volledige omschrijving vacature:

Lees verder02

3 JUNI ALGEMENE LEDENVERGADERING

Er zijn te weinig aanmeldingen binnen gekomen. De Algemene LedenVergadering van morgen gaat daarom NIET door.

 

Het BestuurLees verder02

Einde seizoen 2018/19 - nieuwe seizoen - 2e UPDATE KNVB

Voor de meeste teams zit de competitie er op. Onze veteranen en mogelijk vrouwen 1 (spelen nacompetitie, start 10 juni: succes!) zijn op 16 juni de hekkensluiter. De trainingen gaan door t/m 13 juni. Dat is in de week voor ons Pupillenkamp. Dan is het zomerstop. Alleen de 35-plussers (unstoppalble's) trainen de zomer op vrijdagavond 20.00 uur door op kunstgras. Wil je graag in beweging blijven, dan kun je ook nog gaan jeu de boulen op woensdagmiddag om 13.45 uur. Alleen tijdens de kantinesluiting, de maand juli, is er geen jeu de boules. We starten het nieuwe voetbalseizoen 

Lees verder30

Twee Stroopwafeltoernooien deze week! Update

Het beloofd om morgen bij het laatste Stroopwafeltoernooi voor onze jongste voetballers een prachtige zomerse dag te worden. Reden waarom de organisatie het hitteplan heeft geactiveerd:

  

Lees verder30

Olympia bijna 133 jaar

Morgen is het zo ver. Na de 33ste Sport en Speldag voor mensen met een verstandelijke beperking (van 9.30 tot 15.30 uur) starten bij Olympia om 17.00 uur de festiviteiten voor ons 133 jarig bestaan. Kampioensteams worden gehuldigd, Olympia 1 speelt tegen Oud Olympia 1 o.l.v. Vincent Govers (zie foto's). Ook is bij alle teams vanaf O17 geïnventariseerd wie volgens hen hun meest waardevolle speler van dit seizoen is. Wie gaat met deze eervolle prijs naar huis? Dat weten we om ongeveer 22.00 uur. Er is feest met de Zeister toppers, een barbecue (tegen betaling) om de maag te vullen en nog veel meer! Dit wil je niet missen!

Lees verder29

Trainingen jeugd Hemelvaart/Pinksteren

Op Hemelvaartsdag (morgen, donderdag 30 mei) en Tweede Pinksterdag (maandag 10 juni) vervallen de trainingen van de jeugd. De trainingen voor de jeugd lopen door t/m donderdag 13 juni. 

Het kernteam van de jeugdcommissie.

Lees verder29

JO15-3: verdiend voorjaarskampioen

Ingezonden artikel van ouder uit JO15-3: "Vanaf 8 maart beginnen de kansen te keren voor JO15-3. Uit tegen Haastrecht JO15-1. Wanneer ze deze wedstrijd winnen, wordt de kans groter om kampioen te worden. Het wordt 1-3, dus de toon is gezet. De volgende wedstrijd tegen Floriant wordt met 0-4 gewonnen. De stemming begint er in te komen. 

Lees verder27

Update Voorlopige indeling Junioren JO-teams

Vorige week is op basis van de selectietrainingen van de afgelopen weken een volgende stap gezet in de indeling voor het seizoen 2019/2020. De junior-spelers, die vanaf deze week in een andere groep verder trainen, zijn daarover door de trainer geïnformeerd. De aangepaste voorlopige indeling junioren voor jongens / gemengde teams (leeftijdsgroepen O14 t/m O19) vind je als bijlage bij dit bericht. Het is de bedoeling om voor 22 juni alle jeugdspelers duidelijkheid te geven over de indeling voor 2019/2020.  

Het kernteam van de jeugdcommissie. 

Lees verder26

Een WhatsApp verslag van kampioenswedstrijd JO13-1

Al vele jaren staat Josti Meijers langs de lijn en stuurt een life wedstrijdverslag via WhatsApp naar ouders en spelers van het team, die niet bij de wedstrijd kunnen zijn. Hierbij het verslag van de kampioenswedstrijd in de eerste klasse van JO13-1 van afgelopen zaterdag. 

"Zo zijn we er klaar voor? - Spannend hoor - Scheids Maurits ; vlagger Pieter. - Youssef speelt mee - Gestart - Eerste aanval Youssef op Joep. Net te hard - Kans -Nee - Zoubeir in de rug gespeeld. Gaat weer - Er wordt lekker gekaatst - O (Olympia JO13-1) is gretig - 

Lees verder26

Geslaagde barbecue voetbaloudjes, wandelaars en jeu de boulers

Onder impulsen van Rob van der Vijgh en Hans van Zutphen troffen Olympia’s voetbaloudjes (Oldstars1886), vrijdagochtend wandelaars en woensdagmiddag jeu de boulers én aanhang (in totaal ruim vijftig man / vrouw) elkaar vrijdagmiddag 24 mei rond de barbecue. Zo rond de klok van 16.00 uur vloog de vlam in de barbecuepan. Als gul gebaar had de hemel zich in stralend blauw gehuld. 

Lees verder25

En nog 3 kampioenen!

Gisterenavond werden vrouwen 18+ (competitie 7 tegen 7 op vrijdagavond) in hun eerste jaar kampioen. Vandaag speelden meerdere teams voor deze mooie afsluiting van een seizoen. De spelers, jongedame en jongens, van JO13-1 haalden als eerste vandaag de titel binnen in met een klinkende uitslag van 8 0 op Wilhelmus JO13-2. Aansluitend was de wedstrijd van JO15-3 tegen runner-up Linschoten JO15-1. Een wedstrijd om op het puntje van je stoel te blijven zitten doordat de teams aan elkaar gewaagd waren en er vol voor gingen. Het eindigde dan ook met 1 1. Genoeg om het kampioenschap te pakken. Gefeliciteerd allemaal!

Lees verder23

JO17-3 eerste voorjaarskampioen in de jeugd

JO17-3 werd zaterdag 18 mei als eerste in de jeugd voorjaarskampioen in 2019. Wat was de weg naar dit succes?

Het is woensdagavond 22 mei 20.15 uur. De doelen staan uit op veld 2b (helft kunstgras). Een grote groep voetballers speelt een wedstrijdje. Een hard schot op het doel; de bal vliegt meters door en beland tussen de fietsenrekken. Een bulderende lach, een vriendschappelijke por. En een welkome korte adempauze voor spelers en trainers, die net zo fanatiek als de jongens achter de bal aan rennen. 


Lees verder22

Olympia in Voetbal International

Wekelijks staat er op de middenpagina van het weekblad Voetbal International een mooie luchtfoto van een amateurcomplex in Nederland. Deze week is het de beurt aan Olympia. Op de prachtige foto is een gedeelte van het tweede veld, het hoofdveld en het clubhuis zichtbaar. Met op de achtergrond de Bodegraafse Straatweg, de Breevaart en Reeuwijkse Plassen. De foto laat maar weer eens goed zien op welke unieke locatie we als vereniging gevestigd zijn. Daar mogen we best een beetje trots op zijn.
Leden die geïnteresseerd zijn in een digitale afdruk van deze prachtige  foto kunnen contact opnemen met  Ton Molenaar

Lees verder21

Communicatie

Olympia, dat zijn wij allemaal en maken we met elkaar. Dat willen de twee nieuwe (mede)beheerders van de Instagram en Twitter accounts van Olympia uitstralen. Heb je er al eens op gekeken? Volg je ons? Op Facebook en de website is Olympia al langer zeer actief. Op LinkedIn hadden we twee groepen, waarvan de eerste stilletjes is opgeheven vanwege gebrek aan activiteit. En dan is er nog de voetbalinformatie puur sang op voetbal.nl en wedstrijdzaken KNVB app's. Heb je iets leuks om te delen? Geef het door ...

Lees verder21

Sportieve strijd om het kampioenschap dit weekend - update 24/5

Veel teams spelen komend weekend hun laatste competitiewedstrijd. Heel veel succes en vooral plezier allemaal! In het bijzonder de teams, die met een stukje extra spanning het veld op gaan omdat het kampioenschap nog in het zicht is. Je kunt zaterdag maar liefst 3 (update: MO13 speelt hun wedstrijd uit vanwege veld tekort) mogelijke kampioenswedstrijden vanaf onze mooie tribune volgen. Sportief supporteren zeer welkom! JO13-1 en JO15-3 (foto) zijn bij winst direct kampioen.

Lees verder19

Never give up - JO12-2

Van JO12-2 : "Op 18 mei moesten we aantreden bij de koploper Nieuwerkerk JO12-4 voor wie deze wedstrijd belangrijk was voor het kampioenschap. Vanwege twee ziekmeldingen werd Erik (JO12-4) als invaller gevraagd. Toen we al in Nieuwerkerk waren kwam nog een derde ziekmelding binnen waardoor we met slechts zeven man moesten spelen tegen acht spelers van Nieuwerkerk, die bovendien nog drie wissels hadden"

Lees verder19

Kampioensduik voor JO17-3!

JO17-3 is gisteren (zaterdag 18 mei) kampioen geworden. Hartelijk gefeliciteerd mannen! Natuurlijk ontbrak de kampioensduik in de Breevaart niet. Het team moest gisteren voor hun doen vroeg spelen vanwege het schuiven met wedstrijden door het wegvallen van veld 3.  4-0 werd het gisteren tegen CKC JO17-2. De laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. 

Lees verder16

Veld 3 in onderhoud

Sinds deze week kan er niet meer gevoetbald worden op ons derde veld. Het jaarlijkse onderhoud is gestart.

Lees verder15

Belavond Vriendenloterij groot succes!

De Olympia vrouwen- en herenselectie kwamen gisterenavond (14 mei 2019) in actie om voor Olympia deelnemers aan de Vriendenloterij te werven. En met succes, aan het eind van de belavond werd de magische 100-grens overschreden met een eindstand van 101 verkochte loten. 

Lees verder14

Met spoed gezocht: hulp bij de bar dit weekend!

Zowel zaterdagochtend en zaterdagmiddag, als zondagmiddag zoekt onze barcommissie versterking met enkele vrijwilligers voor het draaien van de bar en/of keuken. Veel van onze vaste barmedewerkers doen (eind)examen deze weken. Met extra vrijwilligers kunnen we de service zoals altijd bieden. Wil / kun jij helpen? Mail onze barcommissie. Alle (eind)examenkandidaten: heel veel succes! Onze barcommissie zoekt:

Lees verder14

Eerste meidentoernooi een feestje!

Zondag 12 mei werd het eerste stroopwafeltoernooi voor uitsluitend meidenteams in de O11, O13 en O15 bij Olympia gespeeld. Bijna 200 voetbalsters speelden in drie poules voor de lol, maar natuurlijk ook de eer om met een reuze beker naar huis te gaan als kampioen. Dat het ook Moederdag was, is de organisatie zeker niet ontgaan: de leukste moeder/dochter foto op Instagram werd beloond met een taart en alle aanwezige moeders kregen een kleurrijk mini cadeautje uitgereikt. 

Lees verder10

Zondag 12 mei Stroopwafeltoernooi voor meiden

Dit seizoen wordt ons eerste stroopwafeltoernooi voor alleen meiden georganiseerd. MO11-1, MO13-1, MO15-1 en MO15-2 van Olympia spelen in drie poules tegen teams van VDL, Blauw Zwart Wassenaar, DSO, BSC68 en SV Bernardus. De wedstrijden beginnen om 9 uur. Omdat het 12 mei moederdag is

Lees verder10

Olympia JO9 schakelt Feyenoord uit in bekerthriller

Gisterenavond, donderdag 9 mei, ontving Olympia JO9 de leeftijdsgenoten van SC Feyenoord AV in de kwartfinale van de Rijnmond Cup. 

Lees verder10

14 MEI OLYMPIA VRIENDENLOTERIJ BELACTIE

Op dinsdagavond 14 mei zal het Olympia clubhuis meer weg hebben van een callcenter. De spelers van de heren- en vrouwenselecties gaan dan alle leden bellen om ze te vragen voor Olympia mee te gaan spelen in de Vriendenloterij. Dus als je dinsdagavond wordt gebeld, neem dan je telefoon op en doe ook mee! Waarom doen we dit? 

Lees verder07

Wandelen op vrijdag - hardlopen op zondag

Iedere week verschijnen er foto's met vrolijke wandelaars en met regelmatig nieuwe deelnemers in de wandelapp-groep van Olympia. Vrijdag vertrekken ze ongetwijfeld weer om 10.00 uur vanaf Olympia. Loop jij ook mee?

Lees verder01

Enquête: Plezier in Voetbal - Senioren en Junioren: Geef ook je mening!

Update 2 mei: 64 keer is de enquete over "plezier in het voetbal" ingevuld. Iedereen die aan het onderzoek heeft mee gewerkt: hartelijk bedankt! De uitslag van de enquete wordt nu verwerkt in een aanbeveling aan Olympia. Daarover binnenkort meer. 

Lees verder30

Verjaardagsfeest op 31 mei voor alle Olympianen

Jaarlijks vieren wij de verjaardag van onze mooie club, zo ook dit jaar weer op 31 mei. We worden die nacht maar liefst 133 jaar en we willen dan ook een mooi programma aanbieden. Laatste nieuws (10 mei): de Zeister Toppers komen.

Lees verder26

17 mei clinic voor meiden onder 15 jaar

Vrijdag 17 mei is er van 18.00 tot 19.00 uur een gratis clinic voor meiden, die interesse hebben om in ons nieuwe MO15 competitieteam voor volgend seizoen te gaan spelen. Wil je mee doen? Meld je dan graag van te voren per mail aan bij contactpersoon meidenvoetbal Olympia met je volledige naam, geboortedatum en telefoonnummer. 

Lees verder17

Doe jij mee aan de KinderLoop met Olympia?

Vrijdagmiddag 21 juni om 17.00 uur start een KinderLoop, een wandeling van 24 minuten na een swingende warming up, in speeltuin de Sluis en op de wandelboulevard langs de Gouwe. De Kinderloop is onderdeel van de eerste SamenLoop voor Hoop in Gouda, waarmee geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker. Het wordt een sfeervol evenement met optredens op drie podia, een vuurspuwer, een goochelaar, catering, kraampjes van teams die meedoen met de 24-uurs wandelestafette. En nog veel meer. Olympia vindt het leuk om met pupillen mee te doen aan de KinderLoop. Deelnemen kost 3 euro per kind, waar je ook een T-shirt van KWF voor krijgt. Je kunt je aanmelden bij Wilma Neefjes. Geef je naam, maat voor het T-shirt (122, 152, S of M), en je team daarbij door. Natuurlijk helemaal leuk als je met je hele team mee gaat doen. 

Lees verder15

Ben jij volgend seizoen onze coördinator Voetbalschool?

Voetballen kun je bij Olympia vanaf je vijfde jaar J/M in de Voetbalschool (VBS). Komend seizoen (2019/2020) zullen dat spelertjes zijn met geboortejaar 2013 of 2014. We zoeken bij voorkeur een ouder / verzorger van een van deze voetballertjes om de huidige coördinator Nynke Marcus op te volgen. Als je wilt, kun je dit seizoen al vast meelopen om te worden ingewerkt. Heb je interesse om deze super enthousiaste groep, onze Ministars, te coördineren? Neem dan contact op met Esther van Zutphen, manager pupillen (incl. VBS) of vraag Nynke of Gert van Leeuwen (nu coördinator O8 t/m O10, daarvoor van de VBS) naar hun ervaringen. Nynke vertelt: 

Lees verder15

Eerste Stroopwafeltoernooi groot succes!

Zo'n duizend bezoekers, waaronder 360 voetballers, waren zondag bij Olympia te vinden voor het eerste toernooi van een reeks van vier Stroopwafeltoernooien. Een feest voor iedereen mede dankzij de vele vrijwilligers, veelal ouders van de deelnemende Olympianen en sponsoren. Naast voetbal, waar plezier de boventoon voerde, waren er rond de velden ook andere activiteiten georganiseerd. En een zonnetje aan de hemel, al was het wel behoorlijk fris. Een feestje! Een extra feestje voor JO12-1, die de beker voor de eerste plaats in hun poule met hoofdklasse / eerste klasse teams heeft gewonnen. Gefeliciteerd!

Lees verder11

Jeu de boules en schoolvoetbal - jong en oud genieten

Iedere woensdagmiddag wordt jeu de boules gespeeld op het Leen den Braber Sport Plaza bij Olympia. Dames, heren, iedereen is welkom. Deelname aan het spelletje is gratis. Er wordt fanatiek gespeeld en altijd nagepraat bij een gezellige borrel (voor eigen rekening). Pim van 't Hoog en Vincent Govers zijn contactpersonen voor het jeu de boules team. Kom kijken en doe mee!

Lees verder11

14 april Stroopwafeltoernooi bij Olympia

Zondagmorgen 14 april openen we de serie van maar liefst 4 Stroopwafeltoernooien dit seizoen met een toernooi voor hoofdklasse en eerste klasse teams. Onze nieuwe toernooicommissie heeft een prachtig programma in elkaar gezet. Niet alleen zijn er leuke wedstrijden te zien, maar ook naast het veld is van alles te doen. Er is een luchtkussen, ijs tuk tuk en er zijn stands van 100% voetbal en Goal, het junior VI tijdschrift. Het toernooi is van 9.00 tot ongeveer 14.00 uur. Welkom!

Lees verder10

Schoolvoetbal weer een feestje

Alle schoolteams, begeleiding, supporters, ons bar en onderhoudsteam bedankt voor het feestje dat de afgelopen twee weken het schoolvoetbaltoernooi bij Olympia was. In het bijzonder super dank aan de Olympianen, onze trainers op woensdag van MBO Rijnland en Esther Remmerswaal van Sport.Gouda (zie groepsfoto) voor de begeleiding van de wedstrijden en alles er omheen! Voor Olympia zit het toernooi er weer op. De stadsfinales zijn op woensdagmiddag 8 mei bij ONA en DONK dit jaar. 

Lees verder05

De leukste voetbaldagen in de meivakantie op 2 en 3 mei

In de meivakantie organiseert Voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek samen met zeven voetbalverenigingen in het Groene Hart voetbaldagen. Wil jij trainen met de leukste trainers, met al je vrienden en leuke prijzen winnen? Dan zijn deze voetbaldagen vol met voetbalplezier, spelletjes en uitdagingen zeker iets voor jou! 

Lees verder31

Slikkerveer leert sterk Olympia lesje effectiviteit

"Slikkerveer voor de beker. Naarmate je verder komt worden ze beter. Deze was op papier een geduchte tegenstander: 1 klasse boven ons, stijf bovenaan met meer dan 100 doelpunten voor. We waren dus gewaarschuwd en scherp als altijd." Ons veteranenteam (zondag competitie) is heel ver in de beker gekomen. Vandaag werd weer gespeeld. 

Lees verder30

Crowdfundingactie zonnepanelen eindigt bijna - 19e update

Sluiten Boyd en zijn opa de crowdfundingactie af? Vandaag laatste mogelijkheid om bij te dragen aan het zonnepanelenproject en vereeuwigd te worden in onze kantine bij een donatie van 50 euro of meer. Er zijn nu 177 zonnepanelen gefinancierd. Na aftrek van overheidssubsidies resteerde een bedrag van circa 250 euro per zonnepaneel om het project financieel rond te krijgen. 

 

Lees verder28

Door in de beker en Rijnmondcup

Voetbal gaat in de eerste plaats natuurlijk om plezier. Plezier in het spelletje, in sporten en het voetballen met elkaar. En zeker bij de senioren de gezelligheid na afloop. Maar als je er samen voor gaat en dan ook nog beloond wordt met een mooi resultaat is het feest. Dit weekend spelen drie pupillenteams weer voor de beker. JO9-4 staat in de 1/8 finale, JO11-3 in de kwartfinale en JO12-1 (speelt uit) zelfs al in in de halve finale voor de KNVB beker. Heel knap dat ze zo ver zijn gekomen. Ook ons senioren veteranenteam bekert nog door. Heel veel succes allemaal, maar natuurlijk vooral veel plezier!

Lees verder26

Trainer Bart ziet Abraham

Trainer / coach Bart de Ruiter werd zaterdag 23 maart 50 jaar. Bij aankomst op Olympia hingen er slingers en zat de JO13-3 met aangeklede pop op de tribune al te zwaaien. Het shirt was een gloednieuw Feyenoord shirt met achterop Bart 50. Een enorme en leuke verrassing voor hem.

Lees verder26

Het schoolvoetbaltoernooi start weer

Woensdagmiddagen 3 en 10 april 2019 wordt weer bij 5 Goudse voetbalverenigingen gevoetbald door teams van basisscholen voor een plek in de Goudse finale. Nieuw: spelen in de nieuwe voetbalvormen 8 tegen 8 (groepen 7/8) en 6 tegen 6 (groepen 5/6). Ook nieuw: een oproep om tijdens het toernooi niet te roken langs de lijn en in de buurt van de kinderen bij/door alle deelnemende verenigingen: Website Sport.Gouda. Iedereen is van harte welkom om de voetballers te komen aanmoedigen. De groepen 5/6 spelen bij Olympia op het hoofdveld (mits bespeelbaar) en 7/8 op kunstgras. Start toernooi: 13.30 uur. Einde: 17.00 uur.

Lees verder21

Minuut stilte voor de wedstrijd

Aanstaande zaterdag kunnen teams voor de wedstrijd een minuut stilte te houden ter nagedachtenis van de bij het schietincident in Utrecht overleden KNVB-lid, jeugdtrainer en voetballer. De KNVB heeft alle verenigingen hierover een mailing gestuurd. De jeugdcommissie heeft leiders en scheidsrechters geïnformeerd met het voorstel om (vanaf O15) uit respect de minuut stilte in acht te nemen. 

Lees verder19

Maatschappelijke stage bij Olympia

Het zal jullie ongetwijfeld niet zijn ontgaan dat de afgelopen weken twee “onbekende” jongedames onze ontvangst op zaterdag draaiden. Anna de Ruiter en Jolijn Vrugt uit VWO4 van De Goudse Waarden vulden hiermee hun 30 uur maatschappelijke stage in. Ook iets voor jou?

Lees verder18

Meiden JO9-7(M) vieren feestje!

Afgelopen zaterdag 16 maart moest de JO9-7M aantreden bij FC Zoetermeer, een dag die we allemaal niet snel zullen vergeten. Coach Patrick Tank vertelt ....

Lees verder14

OLympiaantje bezoekt Gert

Vandaag is Olympiaantje onder begeleiding van Mark Vollers, coach van JO8-1, op bezoek geweest in het ziekenhuis bij Gert van Leeuwen. Gert is onze coördinator van de O8 t/m O10 pupillen. Gelukkig gaat het met Gert al weer beter en mag hij snel naar huis. Als het aan Gert ligt dan staat hij aanstaande zaterdag gewoon als supporter Olympia JO9-2 zoals iedere week aan te aanmoedigen. Hij was enorm verrast met de komst van Olympiaantje en bedankt zijn commissieleden voor het mooie boeket.

Lees verder06

Finn (JO10-1) vertelt over zijn knieblessure

De net tienjarige Finn van Dorst is keeper van JO10-1. Helaas heeft hij door een blessure, operatie en herstellen daarvan heel lang niet kunnen spelen. Maar wel was hij vrijwel iedere wedstrijd langs de lijn te vinden om zijn team aan te moedigen. Finn: "Ik heb gemerkt dat het heel goed is om betrokken te blijven bij het team. Dat heeft geholpen om steeds vooruit te blijven kijken, te blijven hopen dat ik er ooit weer bij zou horen." Hij is begonnen met trainen en hoopt dit seizoen weer enkele wedstrijden onder de lat te kunnen staan bij zijn team dat naar de hoofdklasse (met teams in de poule als DONK, CVC Reeuwijk en Jodan Boys JO10-1) is gepromoveerd in de voorjaarscompetitie. Hierbij zijn verhaal ...

Lees verder19

Olympiaan Ton Kaandorp overleden - nadere informatie

We hebben het trieste bericht ontvangen dat ons zeer gewaardeerde clublid en speldendrager Ton Kaandorp 14 februari j.l. op 72-jarige leeftijd is overleden. We wensen de familie en vrienden heel veel sterkte bij het verwerken van dit verlies. De crematieplechtigheid vindt plaats op donderdag 21 februari om 17.00 uur in de aula van Crematorium IJsselhof.

 

Lees verder12

Gratis clinics schoolvoetbal in maart

Op drie vrijdagen - 15, 22 en 29 maart - organiseren we bij Olympia weer gratis clinics voor meisjes en jongens uit groepen 5 t/m 8. Om kennis te maken met voetbal en om goed voorbereid mee te kunnen doen met het schoolvoetbaltoernooi in april. De clinics zijn van 18.00 tot 19.00 uur. Het is noodzakelijk om je van te voren aan te melden door een mailtje te sturen naar Esther van Zutphen: manager_pupillen@gcfc-olympia.nl. Vermeld je naam, groep en school in de mail. Vol = Vol. Op 15 en 29 maart wordt tijdens de clinics tevens een korte uitleg gegeven in de kantine over de nieuwe spelvormen en de rol van de spelbegeleider.

Lees verder07

Installatie Zonnepanelen Olympia – It Giet Oan!

Nee, naar het uitziet geen Elfstedentocht dit jaar. Maar wat Olympia betreft kan de lente niet snel genoeg beginnen, want de installatie van 234 zonnepanelen op het dak van het clubhuis is begonnen. Voorwaarde van een verleende overheidssubsidie is dat de panelen in februari worden geïnstalleerd. De crowdfunding actie voor dit Olympia Duurzaam project loopt nog even door, dus doe ook mee! Klik hier voor alle mogelijkheden.

Lees verder04

Jeu de bouler's starten weer

Na een korte winterstop zullen de dames en heren van de jeu de boules-groep (als het weer het toelaat) met passie en humor vanaf woensdagmiddag weer iedere week bij Olympia te vinden zijn. Start: 13.45 uur op woensdagmiddag. Deelname is gratis. Iedereen is van harte welkom! Contactpersonen: Pim van 't Hoog en Vincent Govers. 

Lees verder03

JO15-5 startte dit weekend in de voorjaar-competitie

Het is een koude druilerige zaterdag-ochtend, kortom de ‘perfecte’ omstandigheden voor de eerste voetbalwedstrijd na de winterstop. De mannen van JO15- 5 pakken hun voetbalspullen bijeen en gaan op weg naar het verzamelpunt. Daar aangekomen blijkt dat niet iedereen aanwezig kon zijn voor de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. Het team wordt aangevuld met drie spelers van de andere teams, waaronder 1 dame. Dan verplaatst een ieder zich richting de voetbal velden van FC Schoonhoven waar precies om half twaalf de aftrap plaats vindt.

Lees verder28

Olympia zaterdag 1 door sponsors in nieuwe outfit

Olympia Zaterdag 1 is een herenvriendenteam dat uitkomt in de reserve 6e klasse. De mannen werden na de winterstop in nieuwe kleding gestoken door sponsors Le Patapouf en De Hypotheekshop. Op de foto wordt de nieuwe outfit trots getoond bij het uitdelen van de kledingpakketten bij sponsor zalencentrum en feestlocatie Le Patapouf. 

Lees verder26

Openingstijden bar dit weekend

De bar is vandaag, zaterdag 26 januari, van 15.30 tot 19.00 uur open. Morgen is live Feijenoord - Ajax op de schermen te zien. De bar gaat zondag om 13.00 uur open. 

Lees verder23

Zaterdag algehele afgelasting door de KNVB

De KNVB heeft voor zaterdag 26 januari alle districtswedstrijden in zowel de A als de B-categorie in het amateurvoetbal afgelast. Voor zondag 27 januari vervallen in ons district ook de B-categoriewedstrijden. Dat wil zeggen dat Olympia 1 en 2 op zondag vooralsnog wel (uitwedstrijden) zullen spelen. Zie afgelastingen door de bond

Lees verder21

Hardlopen op zondag

Zondagmorgen 27 januari traint Andy Koolmees weer met een hardloopgroepje van 10 tot 11 uur, beginnend bij Olympia. Voor meer informatie: Facebook hardloopgroep op zondag. De groep is een mix van dames en heren, geoefende en beginnende hardlopers en soms ook jeugd, die vanaf 12 jaar ook van harte welkom is. In de groep (ouders van) Olympianen, maar ook deelnemers van buiten onze vereniging.

 

Lees verder19

MO15-1 kampioen!

Vandaag, zaterdag 19 januari, is geschiedenis geschreven: voor de eerste keer is een meidenteam bij Olympia (najaars)kampioen geworden. Van harte gefeliciteerd meiden en teambegeleiding! Super! Trainer/coach Menno Borst " We zijn supertrots dat we kampioen zijn geworden. En dat we het nu gaan proberen in de 1-ste klasse."

Lees verder17

Crowdfunding actie Olympia Duurzaam van start!

Vanavond is de Olympia Duurzaam crowdfunding actie van start gegaan. We willen met hulp van alle leden 234 zonnepanelen op het dak van het clubhuis installeren. Zo helpt Olympia mee om het klimaat te beschermen en voorzien we grotendeels in onze eigen energiebehoefte. De Olympia Duurzaam actie is afgetrapt met de eerste donateurs. 

Lees verder14

Update: Fantastische start van 2019 voor Olympia!

Woensdag 16 januari overhandigde wethouder sport Michiel Bunnik symbolisch het toekomstige kunstgrasveld aan onze voorzitter onder gejuich van pupillen en trainers.

Lees verder13

Goede voornemens?

"Ik ga nu echt meer … of niet …. “, goede voornemens aan aan het begin van het nieuwe kalenderjaar, heb jij ze ook gemaakt? 

Respect voor de scheidsrechter, die als vrijwilliger altijd klaar staat om de wedstrijd te leiden? Respect vasthouden, ook als het even niet mee zit met de resultaten? In de week van de scheidsrechter hebben de Olympia teams uit en thuis hun scheidsrechter in het zonnetje gezet met een gele goodie bag. Van de ingezonden foto’s is een mooie poster gemaakt voor in het clubgebouw.

Lees verder22

Kerst-koffietafel met Olympia onderhoudsteam

Op woensdag 17 december was het weer tijd om ons onvolprezen onderhoudsteam extra te bedanken voor hun inzet voor de club met een gezellige koffietafel onder de mooie Olympia kerstboom.

Lees verder15

Voetbaljongleur bij prijsuitreiking Grote Clubactie

Voetbaljongleur Nigel Voets is speciale gast bij de prijsuitreiking voor de Grote Clubactie op zondagmiddag 16 december a.s..  Alle pupillen zijn (met ouders) van harte welkom die middag om te genieten van een spectaculaire show, zelf mee te doen aan een workshop jongleren en de prijsuitreiking van de Grote Clubactie bij te wonen. 

  • VBS t/m O9 is van harte welkom van 14.30 tot 15.45 uur
  • O10 t/m O13 is van harte welkom van 16.15 tot 17.30 uur

Lees verder29

Hardlooptraining op zondag

Zondagmorgen om 10 uur vertrekt weer de hardloop trainingsgroep onder leiding van Andy Koolmees vanaf Olympia. Ze zijn in training voor onder andere de Lichtjesloop in de Goudse Binnenstad. Vind jij het ook leuk om o.a. met Olympianen mee te trainen op zondag? Meld je dan aan bij Andy Koolmees via e-mail: info@goudasport.nl of bel hem op 06 28594902. 

Lees verder29

Pietentraining

Gisteren, woensdagmiddag 28 november, was de jaarlijkse Pietentraining. De jongste pupillen, waaronder heel wat hulp pietjes, en de trainers hadden veel plezier met de Pieten ondanks het druilige weer. Het was weer een echt feestje. Kijk op Facebook voor een heel leuke foto impressie. Iedereen die heeft mee gedaan om er zo'n leuke middag van te maken: hartstikke bedankt! 


Lees verder29

Patrick Bout overleden

Wij ontvingen het trieste bericht dat Patrick Bout op 25 oktober j.l. is overleden. Patrick heeft een verleden als speler bij Olympia en werd later betrokken voetbalvader van zoon Duuk, die dit seizoen in onze JO15-1 speelt. Ook was Patrick actief binnen de toernooicommissie en de normen-en waarden commissie. Dit alles naast zijn sportieve en bestuurlijke activiteiten bij rugbyclub RFC Gouda. Patrick is slechts 47 jaar oud geworden. Wij wensen echtgenote Kristel, kinderen Duuk, Goos en Jet en familie en vrienden heel veel sterkte in deze moeilijke periode.

Bijgaand de rouwkaart met informatie over het afscheid van Patrick op woensdag 31 oktober.

Het bestuur

Lees verder24

Battle of the referees

Donderdagavond 15 november organiseert de scheidsrechtersvereniging (COVS) Gouda weer de Battle of the Referees. Vorig jaar hebben onze scheidsrechters Eric Heckman en Soufyan Harrachi het wedstrijdonderdeel tussen de verenigingen gewonnen. Inloop is vanaf 19.00 uur; de battle start om 19.30 uur. Einde 22.00 uur. Van te voren aanmelden is noodzakelijk en kan (individueel of als koppel) via Ed Luijtjes of Wilma Neefjes. 

Lees verder19

20 en 21 oktober BEKERWEEKEND

Maar liefst 15 jeugdteams en 4 seniorenteams zijn door naar de volgende ronde in de beker. Zij spelen bijna allemaal dit weekend hun eerste wedstrijd in de knock out fase. Veel succes en plezier allemaal! Een team (JO13-1) heeft zich gisteren al geplaatst voor de volgende ronde. Gefeliciteerd!  

Lees verder13

#Scheidsbedankt! - update 15/10

Van erehaag, applaus tot en met een waterdoop: de scheidsrechters en spelbegeleiders bij alle uit- en thuiswedstrijden zijn vandaag in de week van de scheidsrechter in het zonnetje gezet door onze teams en persoonlijk bedankt met een goody bag. Natuurlijk ook alle andere scheidsrechters, die vandaag (toevallig) niet floten: super bedankt dat jullie er altijd zijn voor onze teams! 

Lees verder09

Waar zouden we zijn zonder de scheids? Scheids bedankt!

Iedere week staan ze er weer: onze scheidsrechters en spelbegeleiders, die als vrijwilliger zich inzetten om jullie wedstrijden te leiden. Maar ook KNVB scheidsrechters en scheidsrechters bij uitwedstrijden: zonder scheidsrechter is er geen wedstrijd. Deze week is er een landelijke actie voor veel sporten om scheidsrechters in het zonnetje te zetten. Vanavond (9 oktober) biedt de scheidsrechtersvereniging Gouda een speciale gratis training aan alle clubscheidsrechters in Gouda. Aanvang: 20.00 uur. Locatie: Groenhovenpark 5. Graag even aanmelden als je gaat bij de secretaris Ben van Maaren: secretaris@covsgouda.nl. Voor info: app Wilma Neefjes. 

Komend weekend zetten onze teams de scheidsrechters thuis en uit extra in het zonnetje. Een actie voorbereid door de werkgroep sportiviteit en respect. Wat? Dat blijft nog even een verrassing. Maar natuurlijk zorgen we er voor dat niet alleen deze week onze scheidsrechters zich gewaardeerd voelen en uitkijken naar de volgende wedstrijd die ze mogen fluiten ....

Lees verder07

Eerste seizoensgids voor Hans Man in ’t Veld

De Olympia seizoensgids 2018/2019 is net bij de drukker van de persen gerold. Het eerste exemplaar is door onze voorzitter Edo Neefjes gisterenmiddag overhandigd aan ons erelid Hans Man in ’t Veld. Hans is onlangs met ‘Olympia pensioen’ gegaan na meer dan een halve eeuw als vrijwilliger in tal van functies zeer actief te zijn geweest voor de club.

Lees verder18

Begroetingsdag Gouda Noord

Op woensdagmorgen 26 september wordt voor de vijfde keer Begroetingsdag in Gouda Noord / Achterwillens georganiseerd. Op die morgen worden op scholen, kinderopvang, in de wijk, De Savelberg en bij Olympia activiteiten georganiseerd met als doel elkaar te begroeten, persoonlijk contact te maken. Bij Olympia nemen leerlingen van groep 5/6 en middelbare scholieren van 6 scholen deel aan sport&spel activiteiten georganiseerd door SPORT.GOUDA i.s.m. Olympia. In onze kantine is Oly's kinderkledingbeurs. En in de kleedkamers, sfeervol aangekleed door Brede School Gouda,  zijn gesprekken tussen bovenbouw leerlingen van basisscholen en een brugklas en leerlingen uit de Internationale Schakelklas van De Meander. De ISK leerlingen vertellen over hun persoonlijke vluchtverhaal. Deze laatste activiteit is vanwege het intieme karakter besloten. 

 

 

Lees verder10

Zondag bekerderby Olympia 1-ONA 1

Aanstaande zondag 16 september speelt Olympia 1 zijn derde bekerwedstrijd. Tegenstander is stadsgenoot ONA. Als Olympia nog kans wil maken op de tweede ronde dan is winst geboden. Iedereen is uiteraard van harte welkom! de aftrap is om 14:30.

 

Lees verder04

SEIZOENSGIDS - insturen foto's laatste kans

In twee weken de Seizoensgids, ons jaarlijkse glossy magazine, maken is een uitdaging waar we met de redactie (Ton Molenaar, Mirelle Kool en Wilma Neefjes) voor staan. We streven er naar dat alle leden nabij de eerste competitieweek de gids in de brievenbus hebben liggen. Daar hebben we jullie hulp voor nodig. Net als voorafgaande jaren willen we alle teams (jeugd & senioren) met een teamfoto (met leiders) een plekje geven in het magazine. Bijna alle teamfoto's zijn binnen. Jij nog niet: absolute deadline is dit weekend 15/16 september. Mail ons dat de foto er aan komt zodat we plek vrij houden in de opmaak. Stuur de foto naar: redactie Olympia

 

 

Lees verder27

Sportieve start voor 22 pupillenteams

Deze week trainen alle teams weer twee keer. De conditie opvijzelen, werken aan de voetbal techniek. Voorbereiden op de eerste bekerwedstrijden komend weekend. Afgelopen zaterdag 25 augustus hebben 22 jeugdteams - ouders, begeleiding en spelers - als voorbereiding ook uitgebreid kennis gemaakt met elkaar en nagedacht over hoe ze er samen een super sportief seizoen van gaan maken tijdens de zesde editie van het programma Generation Next. Wil jij met je team hier ook mee aan de slag, maar weet je niet direct hoe? Kijk dan naar de handleidingen op de websitepagina sportiviteit en respect. Daar staan ook de presentaties van 2018 nu (30/8) op. Als je gespreksbegeleiding wil, kun je dat bij de werkgroep aanvragen. Veel plezier in een heel sportief seizoen! 

Lees verder03

Tijd schema Generation Next

Zaterdag 25 augustus zijn 's ochtends de kantine, kleedkamers en het kunstgrasveld in gebruik voor de zesde editie van Generation Next voor vier leeftijdsgroepen. Zoals altijd een bomvol programma met een strak tijdschema. Dus alle deelnemers: kom s.v.p. op tijd! Daarom ter herinnering het tijdschema:

8.45 uur inloop alle O8 teams en MO9 en geïnteresseerde andere ouders, spelers alle O8 en O9 teams naar het kunstgrasveld

9.00 uur start in kantine programma ouders & leiders over o.a. 6 tegen 6 voetbal 

10.00 uur start afspraken maken (ouders O8 en O9 kantine, O8 en O9 teams in de kleedkamer)

10.45 uur groepsfoto met Olympiaantje (daarvoor teamfoto's)

11.00 uur inloop O11 en O12 teams, spelers naar kunstgrasveld

11.15 uur start programma ouders en leiders met informatie over 8 tegen 8 voetbal & hoe / waarom afspraken maken in het team

12.00 uur groepsfoto en teamfoto's - einde programma

12.30 uur start eerste wedstrijd Goudse derbydag Olympia Vrouwen 1 tegen Jodan Boys Vrouwen 1

Zie voor meer informatie artikel hieronder. 

Lees verder03

Compliment voor ons onderhoudsteam!

Het is zomerstop. Maar niet voor de mannen van ons onderhoudsteam. Die werken bijna het hele jaar door op maandag, woensdag en vrijdagochtend. Zo is er hard gewerkt aan afsluitbare ballenkastjes in plaats van de (te) hoog hangende netten van voorheen en is er veel werk verzet bij groen en terrein onderhoud. Dank mannen!!!

Het onderhoudsteam staat onder leiding van Peter Lugthart, bestuurslid accommodatie. Het team bestaat uit Olympianen, die soms al tientallen jaren voor de vereniging actief zijn. Sinds eind 2017 wordt ons team versterkt met Goudse statushouders tot zij een betaalde baan vinden of een opleiding mogen starten. Een geslaagd samenwerkingsproject tussen Olympia en de Gemeente Gouda, vooral dankzij de inzet en betrokkenheid van het hele team. 

Lees verder08

Sportieve Olympianen fietsen eerste zonnepanelen binnen!

Tijdens de Rabobank Sponsorfietstocht op zaterdag 30 juni hebben een aantal Olympianen afstanden van 15 km tot 75 km gefietst. In totaal is € 330 aan sponsorgeld verdiend voor Olympia en daarmee kunnen al twee zonnepanelen worden gefinancierd. Bedankt fietsers! 

Lees verder14

Laatste hardloop clinic zondag 17 juni

Aanstaande zondagmorgen 17 juni (tijdens het Pupillenkamp!)  is de voorlopig laatste door Olympia  georganiseerde gratis hardloopclinic. Iedereen is welkom: de groep traint van 10 tot 11 uur en verzamelt bij de ontvangst van Olympia. Het is het einde van een reeks afwisselende trainingen om (nader) kennis te maken met hardlopen en de looptechniek te verbeteren. 

 

 

Lees verder13

Fiets op 30 juni mee voor Olympia Duurzaam!

Op zaterdag 30 juni vindt de Rabobank Sponsorfietstocht plaats. Wanneer je mee fietst met een mooie tocht rond Gouda (tussen de 15 en 75 km), dan verdien je een bedrag voor Olympia. Start is op 30 juni tussen 10.30 en 11.00 uur bij Excelsior in 't Goudse Hout. Startnummer Olympia: 22 (op stempelkaart zetten). We roepen alle Olympianen, teams, spelers, supporters, ouders, vrienden en bekenden om mee te fietsen! Mag ook op een elektrische fiets. Met de opbrengst willen we Olympia nog duurzamer maken. 

Bij de fraaie nieuwbouw die in 2014 is geopend hebben we al veel aan duurzaamheid gedacht. Zo hebben we verwarming en koeling via aardwarmte, sensoren voor efficiënt lichtgebruik en waterverbruik en  is het gebouw goed geïsoleerd. Nu zijn we bezig met de voorbereidingen voor een Olympia zonnepanelen project. We hebben EDS en SDE+ subsidietoezeggingen binnen en beginnen na de zomerstop met een financieringsactie. Laten we proberen de eerste zonnepanelen vast bij elkaar te fietsen! Ook kunnen we door de inzet van LED nog energie besparen en zo nog verder bijdragen aan een goed milieu.

Lees verder06

Gezocht met spoed: nieuwe leden barcommissie

Op Oudjaarsavond 31 mei hebben we afscheid genomen van Mirjam van Huffelen en Sabrina Tonkes. Zij stoppen komend seizoen vanwege hun werk / studie als zeer actieve leden van de barcommissie. De bar, als kloppend hart van onze mooie clubhuis, heeft daardoor dringend enthousiaste nauwgezet werkende nieuwe mensen nodig die de organisatie van alles wat er bij een goed lopende bar komt kijken willen helpen organiseren. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Rob Dekker of Edo Neefjes of lees: VacatureBarcommissie.doc

Lees verder06

Soufyan gediplomeerd verenigingsscheidsrechter

Soufyan Harrachi heeft van de KNVB het diploma Verenigingsscheidsrechter Veldvoetbal ontvangen. 

Al lange tijd heeft Soufyan, speler in de JO17, de ambitie om zich verder te ontwikkelen als scheidsrechter. Niet alleen door veel fluiten van steeds uitdagender wedstrijden, maar ook door het uitbouwen van de theoretische kennis. Hij volgde de KNVB opleiding in Ridderkerk (in Gouda geen cursus beschikbaar). Vader Abdelhak Harrachi zorgde voor vervoer. Edwin Luijtjes, Edwin Valentijn en Martin Deelen hebben Soufyan begeleid bij de verplichte stagewedstrijden. Met succes! Van harte gefeliciteerd Soufyan!


Lees verder05

Een sportief seizoen, dat willen we toch allemaal?

In 2013 heeft de werkgroep sportiviteit en respect het programma 'Generation Next' ontwikkeld om teams een vliegende start te geven voor een sportief seizoen. 'Generation Next' wordt voor de zesde keer op de laatste zaterdag van de zomervakantie, op 25 augustus 2018, door de jeugdcommissie georganiseerd. Dit keer voor alle teams - spelers, leiders, trainers en ouders - uit de O8, O9, O11 en O12 leeftijd. Alle spelers en hun ouders krijgen een persoonlijke uitnodiging per e-mail. Het is belangrijk bij het afspraken maken dat iedereen er is, dus save the date in je agenda! Voor teams, die niet deelnemen aan het (volledige) programma is een handleiding gemaakt met tips, om zelf aan de slag te kunnen gaan met kennismaken, informatie uitwisselen en het maken van teamafspraken. 

 

 

Lees verder28

Rabobank Sponsor fietstocht 30 juni

Olympia heeft zich aangemeld voor de Rabobank Sponsorfietstocht op zaterdag 30 juni aanstaande. De Rabobank Fietstocht werkt heel eenvoudig. Voor iedereen die namens Olympia meedoet en de Sponsorfietstocht uitrijdt, stort de Rabobank € 5 (15 kilometer), € 10 (30 kilometer), € 20 (60 kilometer) of € 25 (wielerroute) in de kas van Olympia. Vind je het leuk om een tocht te fietsen en gelijk geld te verdienen voor Olympia? Reserveer dan nu al vast 30 juni in je agenda. Meer informatie volgt binnenkort. 

Lees verder26

Geen NK Bumpervoetbal dit jaar

De stichting samen tegen alvleesklierkanker heeft ons vandaag laten weten dat de op volgende week zaterdag 2 juni geplande vierde editie van het NK Bumpervoetbal toernooi helaas niet door zal gaan. 

Lees verder14

Weer feestje bij eerste deel Stroopwafeltoernooi

Hemelvaartsdag was de derde editie van het door de toernooicommissie van Olympia georganiseerde Stroopwafeltoernooi. In de ochtend speelden 12 niet selectie-teams met de jongste pupillen van verschillende verenigingen wedstrijdjes op het hoofdveld. In de middag de iets oudere pupillen met 7 tegen 7 wedstrijden. Alles was weer tot in detail geregeld met een mooi programmaboekje en heel veel vrijwilligers vanuit onder meer de 35+ voetballers. Omroeper Orbo praatte de wedstrijden aan elkaar. En natuurlijk ontbrak Olympiaantje ook niet. Een feestje.

Lees verder14

Een internationale wedstrijd op Olympia!

Donderdagavond 10 mei kreeg Olympia bezoek van het Belgische K. Olympia S.C. Wijgmaal. Er zou namelijk een wedstrijd gespeeld worden tussen een team van GC & FC Olympia (gemixt met spelers uit JO17-3, JO15-1, 2 en3) en het team van Olympia Wijgmaal JO15-1 (volgend seizoen JO16-1).

 

Lees verder25

Gehandicaptendag - hulp gevraagd voor 32ste editie op 11 mei

De vrijdag na Hemelvaart, dit jaar 11 mei, is het al 31 jaar de traditie dat Olympia Gehandicaptendag organiseert. Tientallen gasten via De Klup, afgelopen jaren soms 80 deelnemers, bezorgen we als Olympia op deze dag een feestje met spelletjes, een lunch, bingo en als afsluiting voetjes van de vloer en polonaise tijdens de disco. Maar voor de 32ste editie zijn nog heel wat vrijwilligers nodig om het feestje te kunnen organiseren. Meld je aan als vrijwilliger voor een (deel) van de dag bij Ramona in 't Hout - Abbenhuis:  e-mail Ramona of via Dennis Sosef aan de bar. 

Lees verder25

Internationaal voetbalgezelschap op de maandagavond

Bijna 20 nieuwe Gouwenaren, afkomstig uit Syrië, Eritrea, Birma en Sudan, zijn actief in de drie weken geleden gestarte trainingsgroep voor statushouders op maandagavond. Warming up, techniek oefeningen en een gemixt partijtje met zaterdag 2. Onder leiding van trainers Edo, Omar en Wladimir hebben de deelnemers zichtbaar heel veel plezier in het samen voetballen. 

Lees verder24

Mooi dagje Olympia voor bewoners De Savelberg

Zondagmiddag 22 april vertrokken 10 bewoners van de Savelberg met familieleden, personeel en Olympiavrijwilligers om 12.30 uur naar het Olympia complex. De start van een heel gezellige middag, met weerzien van vele oude bekenden. De winnende goal van Olympia, het zonnetje, de aandacht voor elkaar, lekkere hapjes en drankjes maakten het een feestje! En na afloop ook nog op de foto met de eerste elftalspelers! 

Lees verder18

25 april stadsfinales schoolvoetbal bij Olympia

Volgende week woensdagmiddag 25 april worden bij Olympia op veld 1 en 2 de stadsfinales gespeeld voor de groepen 5 en 6 van het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi. Van de 145 teams die mee deden met de voorrondes zijn er 32 teams die bij Olympia (groep 5/6) en SV Gouda (groep7/8) in de stadsfinales mee doen. De wedstrijden starten om 13.30 uur. Om 17.00 uur wordt de finale gespeeld tussen de winnaars van de jongenspoules. Daarna is de prijsuitreiking. Iedereen is van harte welkom om te komen supporteren! Vanwege het schoolvoetbal vervallen een deel van de trainingen op woensdag. De communicatie hierover loopt via de technische staf naar de leiders. 

Lees verder15

Veertien scheidsrechters geslaagd!

Vrijdagavond 13 april hebben veertien Olympia scheidsrechters een certificaat ontvangen van KNVB opleider Rick de Bruijn. Een unieke avond voor Olympia omdat onze eerste vrouwelijke scheidsrechter voor de cursus pupillenscheidsrechter is geslaagd en onze eerste spelbegeleider. Julia, Yven, Bauke, Yoeran, Luuk, Jonah, Ayoub, Erik, Bas, Aleksander, Renzo, Nando, Teun, Sven en onze scheidsrechter-coördinator Ed Luijtjes van harte gefeliciteerd!

Lees verder07

Hardloopclinics op zondagmorgen

Zondag 15 april verzorgt de Goudse hardloper Andy Koolmees een hardloop clinic bij Olympia. Deelname is gratis. Verzamelen om 9.45 uur. Start training om 10.00 uur. Einde 11.00 uur. Van te voren aanmelden is gewenst en kan met een app / sms / telefoontje bij contactpersoon Wilma Neefjes (06 21195843).

De clinic van vandaag, zondag 8 april, vervalt helaas vanwege ziekte van de trainer van vanmorgen. Tot ziens op 15 april?

Lees verder06

Woensdagmiddag 25 april stadsfinales schoolvoetbal

Na een geslaagde voorronde op 11 april, worden volgende week woensdagmiddag 25 april bij Olympia de stadsfinales gespeeld voor groepen 5 en 6 in het KNVB Schoolvoetbaltoernooi. Schoolvoetbal is vooral met veel plezier tegen andere scholen uitkomen met een massa supporters langs de lijn, maar ook al in de voorrondes was er ook mooi technisch voetbal te zien en gaat het er soms fanatiek aan toe. De wedstrijden starten op 25 april om 13.30 uur op het hoofdveld en kunstgrasveld. Om 17.00 uur worden de finales gespeeld met daarna een prijsuitreiking. Zoals ieder jaar vervallen tijdens het schoolvoetbaltoernooi een deel van de trainingen. Dit wordt door de technische staf via de leiders gecommuniceerd.

Lees verder26

Paasweekend met derby en toernooi!

Olympia maakt zich op voor invasie uit Reeuwijk-Dorp!

Bij de uitwedstrijd tegen RVC’33 in Reeuwijk-Dorp maakte de Olympiaanse rood-zwarte colonne per fiets het pittoreske tochtje door de polder. Op Eerste Paasdag 1 april spelen we om 14.00 uur thuis tegen de sympathieke streekgenoten die op ludieke wijze hebben aangekondigd op sportieve wijze wandelend in ‘blauw-witte mars’ naar Gouda te komen. Het belooft een drukke en gezellige zondag te worden……….

Lees verder14

Nieuw bij Olympia: wandelen op vrijdagmorgen

De paden op, de lanen in ..., wie wil kan op vrijdagmorgen 23 maart 2018 voor de eerste keer gezellig mee wandelen in een nieuw te starten wandelgroep. Iedereen, jong en oud, man of vrouw, Olympiaan of (nog) niet, die het leuk vindt om samen een rondje te lopen tussen de 5 en 10 km is van harte welkom.

We verzamelen vanaf half 10 in de kantine van Olympia en vertrekken rond 10 uur voor onze eerste wandeling.

 

Lees verder04

Bestuur en commissies: wie en hoe te bereiken?

Olympia is een actieve vereniging met honderden vrijwilligers. In de jaarlijkse Presentatiegids (verschijnt begin van het seizoen) staat een overzicht wie welke activiteiten coördineren en/of organiseren met een e-mailadres waarop u hen kunt bereiken. De laatste wijzigingen zijn verwerkt in het overzicht commissies op onze website: Bestuur en Commissies Olympia. Wijzigt er iets in dit overzicht? Geef het dan s.v.p. door aan onderhoud website. Bedankt!!

 

Lees verder28

POLITIEK SPORT CAFE OP 9 MAART

SPORT.GOUDA organiseert op vrijdagavond 9 maart een politiek sportcafé. De Goudse politieke partijen gaan in debat naar aanleiding van stellingen die aangedragen zijn door Goudse sportverenigingen. Ook in 2018 gaat sport een rol spelen in het stemhokje. Landelijk geeft een op de vijf kiesgerechtigden aan de sportstandpunten van politieke partijen mee te nemen in hun keuze op 21 maart 2018 (gemeenteraadsverkiezingen). Het sportcafé wordt gehouden in de kantine van Olympia. 

Lees verder25

Olympiaan en speldendrager Hans de Koning overleden

Het droevige nieuws heeft ons bereikt dat Hans de Koning afgelopen week op 83-jarige leeftijd is overleden. Hans heeft grote bekendheid als voetballer van Olympia en Sparta Rotterdam. Na zijn voetbalcarrière heeft hij als fysiotherapeut menig voetballer weer op de been geholpen. We wensen familie en vrienden alle sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Lees verder20

Er is weer een (De) Olympiaan, ons clubblad

Gisterenavond is naar alle leden de vierde editie van de digitale Olympiaan, ons clubblad, gemaild. Hierbij de link voor wie de Olympiaan niet heeft ontvangen, maar graag wil lezen: Olympiaan februari 2018. Iedereen, die een bijdrage heeft geleverd aan deze editie, hartelijk bedankt!

Helaas blijkt De Olympiaan niet op alle telefoons en computers even goed door te komen. Onze excuses hier voor; een probleem in het opmaakprogramma. Hopelijk desalniettemin veel leesplezier!  De redactie. 

 

Lees verder19

Olympia 21 februari gastlocatie voor het Goudse Bruispunt

Woensdagavond 21 februari is de kantine van Olympia gastlocatie voor het eerste Bruispunt van 2018.  Iedereen is welkom. Deelname is gratis en consumpties zijn voor eigen rekening. RTV Gouwestad komt opnames maken. Agenda van deze avond: 

19.30 Inloop en koffie/thee (voor eigen rekening)
20.00 Welkom door gast-presentator Wilma Neefjes
20.05 Presentatie over Olympia 
20.10 Interactief spel

Speedpresentaties:
20.15 De Halve Marathon van Gouda - Vera van der Wel en Pepijn van der Wiel
20.25 De Goudse Hartstocht - Ingrid Verkleij en Miranda van Elswijk
20.35 Belastingservice Ouderen Gouda - Cees Leenheer
20.40 Filmclub Toverlint - Drees Bunt en Bernard Vink
20.50 Even een drankje pakken (voor eigen rekening)
20.55 Meedenken met projecten
21.20 #Durftevragen  (max. 1 minuut)
21.25 #Plakzuil: voor korte aankondigingen (max. 1 minuut)


 

Lees verder08

Olympiaan en speldendrager Willem Boon overleden

We hebben het trieste bericht ontvangen dat ons zeer gewaardeerde clublid Willem Boon afgelopen maandag is overleden.

We wensen de familie en vrienden heel veel sterkte bij het verwerken van dit verlies. Er wordt afscheid genomen van Willem op zaterdag 10 februari om 09.30 uur in de aula van crematorium IJsselhof, Goejanverwelledijk 6 te Gouda. Aansluitend is er in de koffiekamer tot 11.00 uur gelegenheid tot condoleren.

Lees verder01

Wedstrijduitslagen jeugd O7 t/m O11 ook via mDWF

Vanaf 1 februari 2018 kunnen de uitslagen van KNVB-wedstrijden van alle Onder 7 t/m Onder 11 teams alleen worden ingevoerd via de mobiele Wedstrijdzaken-app van de KNVB. De scheidsrechters van de senioren-teams en oudere jeugdteams gebruiken mDWF al sinds de start van het seizoen. 

Lees verder30

Olympia deze week op Gouwestad Radio en TV

Tot en met 4 februari a.s. is vier keer per dag het programma "Statushouders scoren bij Olympia" in Gouwestad Magazine op tv te zien. Vier nieuwe en drie oude Olympianen, waaronder Peter Lugthart en Han Stein, worden geïnterviewd door Mary van Vliet. Het programma is ook terug te kijken op Youtube: Gouwestad Magazine 28/1-4/2/2018. Op zaterdag 3 februari is Tom Rietberg te horen op Gouwestad Radio (frequenties 97.7 kabel en 106.2 ether) Samen met de hoofdtrainer van ONA is hij de gast van de week in het radioprogramma van 10 tot 11 uur. Jörgen Veldman interviewt hen. 

Lees verder16

Olympia twee keer in de prijzen bij Gouds Sportgala

Gisterenavond werd bij de ijsbaan de uitslag bekend gemaakt van de Goudse sportverkiezingen 2017. Onze vereniging is twee keer in de prijzen gevallen: de integratieprijs 2017 werd binnengehaald en ook vrijwilliger van de buitencategorie Henny van Os werd in het zonnetje gezet. Hij ontving de VGSO vrijwilligersspeld.

Lees verder10

Digitale Olympiaan - wie versterkt onze redactie?

De redactie van de Olympiaan is op zoek naar nieuwe leden om circa vier keer per jaar een digitaal magazine te kunnen blijven uitbrengen. We zijn op zoek naar leden, die thuis de Olympiaan willen opmaken. Handig zijn met het werken op een computer en gevoel hebben voor een mooie lay out zijn noodzakelijk. Daarnaast zijn nieuwe redactieleden welkom die het leuk vinden om artikelen te schrijven en mee te denken over de inhoud van de Olympiaan. Leuke artikelen, foto's, filmpjes, van niet redactieleden zijn natuurlijk ook zeer welkom! Deadline voor kopij voor de vierde digitale Olympiaan is 23 januari. 

Wil je ook redactielid worden of eerst meer informatie over onze werkzaamheden? Of heb je kopij? Mail ons: mailadres redactie Olympiaan 

Lees verder07

Eerste editie Olympia Sponsor Fun Run een feestje!

Zaterdag 6 januari zijn we het tweede deel van het seizoen sportief gestart met de eerste sponsor fun run van Olympia. Over 5 afstanden werd hard gelopen voor het goede doel de organisatie Right to Play. Het was een feestje met enthousiaste soms heel mooi uitgedoste lopers. En al ging het vooral om de fun en sportiviteit, er werd ook hard gelopen. Een super mooie opbrengst maakte het feestje compleet. 

Lees verder04

Olympia heet nieuwe Gouwenaars welkom!

Olympia is samen met de gemeente Gouda een project gestart waarbij statushouders uit Syrië en Eritrea meedraaien met onze vrijwilligers die de accommodatie onderhouden. Van wethouder sport en integratie Jan Willem van Gelder ontvingen zij een dikke werkjas met Olympialogo en stevige schoenen. Welkom bij Olympia Ayham, Finan, Jamal, Mohamad, Said, Samial, Teklam en Yared!

 

Lees verder03

Programma (in tijd) Sponsor Fun Run 6 januari29

Sponsor Fun Run 6 januari. Jij doet toch ook mee?

De Sponsor Fun Run op zaterdag 6 januari is lopen voor de fun en voor het goede doel de organisatie Right to Play. Jij doet toch ook mee? Om 11 uur start de circa 1 km run op het terrein van Olympia, gevolgd door de andere lopen t/m ca 7 km. Vanaf 10.30 uur kun je je melden in de kantine.

Loop je individueel, met je team, met je familie mee en heb je je nog niet aangemeld? Vul dan of het inschrijfformulier in (kruis deelname aan de run aan) of stuur een app naar de organisatie via Wilma Neefjes tel. 06 21195853 met je naam, team (als je lid bent) en aantal deelnemers. 

Lees verder21

Rinus, de assisent-trainer app van de KNVB

De KNVB heeft een app gelanceerd om trainers te helpen bij het invullen van de training. De app heet ‘Rinus’. Rinus is een virtuele assistent-trainer die je voorziet van trainingsoefeningen en zelfs hele trainingen die je in een agenda aan elkaar kunt plakken. Lees verder21

Nieuwjaarsreceptie 1 januari 16.00 uur

Het bestuur wenst alle leden van GC&FC Olympia, hun familie, alle vrijwilligers, sponsoren en donateurs heel gezellige kerstdagen en een gezond sportief 2018 toe.  Graag zien wij u allen, met partner, op de traditionele nieuwjaarsreceptie op maandag 1 januari 2018 vanaf 16.00 uur om samen het glas te heffen op 2018.

 

Het Bestuur.

Lees verder18

Twee Olympianen gediplomeerd KNVB scheidsrechter

 

Onze jeugd-scheidsrechters Pepijn van der Hulst en Maurits Hommen zijn geslaagd voor de KNVB cursus SO3 en daarmee gediplomeerd KNVB scheidsrechter. Onze voorzitter van de jeugdcommissie Orbo Verschuur feliciteerde hen met deze knappe prestatie! 

Lees verder18

Super opbrengst bij Grote Clubactie

Woensdag 13 december heeft onze voorzitter Edo Neefjes een cheque van maar liefst 5.073,60 euro voor Olympia gekregen. De opbrengst van de Grote Clubactie. Hierbij al vast dank aan alle lotenverkopers, van wie de beste verkopers die woensdag in het zonnetje werden gezet. Boyd van Es was met 144 loten topverkoper! En natuurlijk dank aan de kopers van de loten en de commissie van de Grote Clubactie: Ariëtte Huisman, Ledina Sajma, Annette Kho en Fred Koenders! In de Olympiaan van januari een uitgebreid artikel over de actie. 

Lees verder14

Update afgelasting trainingen - 14 december

De trainingen van O8, O9, O10 en O11 om 16.15 uur gaan vandaag (donderdag 14 december) niet door. Het kunstgrasveld is net opnieuw gekeurd. De overige trainingen (vanaf 17.15 uur) gaan door.

Lees verder13

Update trainingen

De trainingen voor de pupillen O8, O9, O10 en O11 om 16.15 uur zijn voor vandaag (donderdag 14 december) afgelast. Rond 13.00 uur is er een herkeuring via HJO Jan Chris Kuipers voor de trainingsronde daarna.

Lees verder29

Team Olympia winnaar Battle of the Referees

Donderdag 23 november organiseerde de scheidsrechtersvereniging (COVS) Gouda de Battle of the Referees. Het Olympiateam  bestaande uit  Eric Heckman, vaste scheidsrechter bij de veteranen, en junioren scheidsrechter Soufyan Harrachi, eindigde op de eerste plaats bij de voetbalverenigingen. Van harte gefeliciteerd!

Lees verder27

Grolsch bedankt Olympia 35 + voetballers!

Vorige maand waren onze 35+ voetballers te bewonderen in het BNNVARA televisieprogramma Kassa om alcoholvrij bier te testen. Uiteindelijk kwam het dit jaar op de markt gelanceerde Grolsch 0.0% als winnaar uit de test. Daar was de bierbrouwer uit Enschede uiteraard erg verguld mee want onze 35+ mannen staan alom bekend als trendsetters. 

Lees verder23

PLUIM VAN DE KNVB VOOR OLYMPIA

Zaterdag 11 november j.l. kreeg Olympia van KNVB-verenigingsadviseur Jozef van der Vooren een waarderingsprijs voor het door de Werkgroep Sportiviteit en Respect ontwikkelde programma Generation Next. Samen met teamleden van JO8-4, JO9-3, JO8-1 en Olympiaantje, die op 19 augustus 2017 mee deden aan de vijfde editie van Generation Next, namen we de Respect-vlag van Jozef van der Vooren in ontvangst (zie foto). Vandaag publiceerde de KNVB een artikel op hun website: Pluim voor Olympia.

Lees verder