Algemene informatie over JO-10, JO-09 en JO-08
Algemene informatie over voetballen in een jeugdteam O8, O9, O10
Door wilma neefjes op Friday, April 24, 2020

SPELVORM 6 TEGEN 6

In 2017 heeft de KNVB een nieuwe wedstrijdvorm geïntroduceerd: 6 tegen 6 spelers op bijna een kwart veld. Doel van deze wedstrijdvorm-wijziging: spelplezier vergroten en optimaal ontwikkelen van de spelers. Tot die tijd speelden de voetballers in wat we toen noemden F en E jeugd 7 tegen 7 voetbal op een half veld. 

Sinds seizoen 2018/2019 speelt alle Jeugd in de leeftijdscategorie Onder 8, 9 of 10 jaar in de wedstrijdvorm 6 tegen 6. Hieronder wordt de wedstrijdvorm in een notendop toegelicht. Meer informatie over de spelregels vind je op de website KNVB

SPORTIVITEIT

Er is geen ranglijst bij de KNVB voetbalvorm 6 tegen 6 - dat betekent dat er ook geen kampioenen zijn. Je geeft een hand / high five voor en na de wedstrijd en in plaats van een scheidsrechter is er een spelbegeleider. Dit alles helpt het spelplezier en sportief gedrag te bevorderen. 

Bij Olympia vinden we het heel belangrijk dat we sportief en respectvol met elkaar omgaan. Advies is om bij de start van het seizoen als team - spelers en leiders, leiders en ouders - bij elkaar te gaan zitten, kennis te maken en af te spreken hoe je er SAMEN een superleuk sportief seizoen van wilt maken. Meer informatie over hoe je deze afspraken kunt maken en voorbeelden er van vind je op deze website bij: werkgroep sportiviteit en respect. Heb je hulp nodig? Schakel dan de werkgroep in om het teamafspraken maken te begeleiden. Dit kan ook tijdens het seizoen als het niet lekker loopt in het team. 

Bij Olympia gelden voor alle leden, maar ook voor ouders en bezoekers algemene gedragsregels. Die kun je vinden op de pagina van de Commissie normen en waarden

ORGANISATIE

Bij Olympia heeft ieder team twee leiders, die bij thuiswedstrijden in deze spelvorm tevens spelbegeleider zijn. 

Leiders zijn het eerste aanspreekpunt voor ouders / spelers.

De leeftijdscoördinator , lid van de jeugdcommissie, is het eerste aanspreekpunt voor de leiders. Dat is dit seizoen 2019/2020 voor de leeftijden O8, O9 en O10 Gert van Leeuwen. Daarnaast is er een pupillen-manager voor de leeftijdsgroepen van Voetbalschool t/m O12 jaar. Esther van Zutphen is pupillen-manager. 

Hoofd Jeugdopleiding (HJO) Jan Chris Kuipers is verantwoordelijk voor o.a. de invulling van alle trainingen en aanspreekpunt voor de (selectie)trainers (aanwezig di/do). Voor niet selectieteams is er tevens een technisch coördinator (aanwezig ma/wo). 

Tot slot is het team scheidsrechters begeleiding aanspreekpunt en verantwoordelijk voor de opleiding van spelbegeleiders. Voor spelbegeleiders is dit Wilma Neefjes

Wat je van een leider, wat we van een ouder, etc. over en weer verwachten, wordt ieder jaar tijdens een informatieavond verteld aan de ouders van spelers, die starten met competitie spelen. Hierbij een link naar de presentatie voor seizoen 2019/2020: Informatie avond 6x6 spelvorm 25-06-2019 .pdf

SEIZOEN 2019/2020 en 2020/2021

De jeugd Onder 10, 9 en 8 jaar start het seizoen met competitiewedstrijden (er zijn dus geen bekerwedstrijden). De competitie bestaat uit 4 periodes. Na een periode vindt, waar wenselijk volgens de KNVB,  een herindeling plaats om teams zoveel mogelijk op gelijk niveau te laten spelen. Dit doet de KNVB aan de hand van de uitslagen van gespeelde wedstrijden. De uitslag voert de spelbegeleider na iedere wedstrijd in op een digitaal wedstrijdformulier, maar is niet zichtbaar voor het team of de club. 

In het seizoen 2020/2021 zal de eerste competitiewedstrijd zijn op zaterdag 5 september 2020 (als er geen beperkende maatregelen meer zijn vanwege corona). De competitieperiode bestaat uit 5 (periode 1), resp. 7 (periode 2), 7 (periode 3) en weer 5 (periode 4) wedstrijden.

Trainingen

Ieder team krijgt twee keer per week training op maandag/woensdag of op dinsdag/donderdag. Het trainingsschema kun je vinden onder de button TRAINING op de Homepage van deze website. 

Vanwege corona is er op dit moment (voorjaar 2020) een aangepast trainingsschema: Trainingsschema sinds 6 mei 2020 (corona)

Extra activiteiten

Naast trainingen en wedstrijden worden er heel veel leuke extra activiteiten georganiseerd zoals (thuis)toernooien en het jaarlijkse Pupillenkamp op eigen terrein aan het einde van het seizoen. Over de activiteiten wordt je op de website, Facebook, Instagram, in de team app-groepen en/of via nieuwsbrieven of een mail geïnformeerd. 

Vrijwilligers

Het organiseren en uitvoeren van extra activiteiten worden net als de trainingen, de wedstrijden, de bar, de schoonmaak, het bestuur, wedstrijden fluiten, onderhoud terrein, etc. gedaan door vrijwilligers. Ieder lid (of ouder van een lid) draagt zijn steentje bij. Ben je nog niet als vrijwilliger aangemeld of zou je nog iets extra's willen doen? Kijk op de pagina van de vrijwilligerscommissie voor vacatures. 

Als je jeugdtrainer zou willen worden, kun je contact opnemen met het Hoofd Jeugdopleiding. Je kunt ook trainingen geven als leerwerkplek of via een maatschappelijke stage. 

Ook (spelbege)leider van een team zijn (bij 2 per team) is een vrijwilligerstaak. De leeftijdscoördinator regelt ieder seizoen de leiders (ouders van spelers in het team) en kan je bij interesse informeren. 

SAMEN MAKEN WE OLYMPIA! 

VEEL PLEZIER!

 

Teamindeling seizoen 2019/2020
Door wilma neefjes op Monday, August 19, 2019

Seizoen 2019/2020 komen 4 teams uit in de O8 competitie, 5 teams in de O9 competitie, waaronder een meisjesteam en 5 teams in de O10 competitie. Zij spelen allemaal in de 6 tegen 6 KNVB competitie. In januari 2020 is er een extra competitieteam (JO8-5) toegevoegd vanuit de Voetbalschool. Hierbij de indeling zoals gepubliceerd op 19 juni 2019:

 

Seizoensinformatie
Door wilma neefjes op Monday, August 19, 2019

Seizoen 2019/2020 starten de trainingen voor O8 en de selectieteams van O9 op dinsdag 20 augustus. De andere O9 teams starten op 28 augustus.

Op zaterdag 31 augustus start direct de competitie (dus geen bekerwedstrijden). Komend seizoen is de competitie in 4 fases verdeeld. Afhankelijk van de prestaties kan hierdoor makkelijk indien nodig een herindeling naar een hogere of lagere klasse plaats vinden om zoveel mogelijk in een poule van gelijkwaardige teams te spelen. Het overzicht van alle KNVB wedstrijden dit seizoen vind je in de speeldagenkalender West 2019/2020.

In de O8 t/m O10 competitie zijn de wedstrijduitslagen niet zichtbaar om plezier in het voetbal te bevorderen. Voor een goede indeling is het wel belangrijk dat iedere week de uitslag in het digitaal wedstrijdformulier wordt ingevoerd door de spelbegeleider van de wedstrijd. De uitslag is wel zichtbaar voor de KNVB.

De spelregels voor de 6 tegen 6 competitie, die O8 en O9 teams spelen, kun je hier vinden: KNVB website

Heel veel plezier dit seizoen!