Vrijwilligersbeleid

Zonder vrijwilligers geen Olympia! 

Vrijwilligers maken het mogelijk om onze teams te laten trainen en voetballen, gebruik te kunnen maken van een mooie onderhouden accommodatie, goede voorzieningen te bieden zoals een gezellige bar en schone kleedkamers, verzorgde opleiding en hartelijke ontvangst en om vele (sociale) extra activiteiten te organiseren en/of te faciliteren. Er is de vereniging dan ook veel aan gelegen om de beschikking te hebben over voldoende goed gekwalificeerde en gemotiveerde vrijwilligers. Vele handen maken licht werk, met voldoende vrijwilligers blijft het voor iedereen leuk om actief te zijn en is ook de vereniging minder kwetsbaar als iemand uitvalt.

Op deze websitepagina:

 • korte toelichting en link naar document over het vrijwilligersbeleid van Olympia
 • vacature overzicht
 • link naar het overzicht van alle bij de vereniging actieve commissies / contactpersonen activiteiten
 • achtergrondinformatie over een aantal taken bij de vereniging
 • aanmeldformulier (aanmelden als nieuwe vrijwilliger en/of wijzigingen doorgeven en/of aanmelden voor een nieuwe taak)
 • informatie over de leden en taken van de vrijwilligerscommissie

Inleiding

Van ieder lid (of ouder van jeugdlid) van Olympia wordt verwacht dat hij of zij een steentje bijdraagt aan de vereniging door actief te zijn als vrijwilliger. Kun of wil je niets doen, dan kan de verplichting worden afgekocht. Maar daar vullen we het werk niet mee in. Dus doe ook mee als vrijwilliger! De vrijwilligerscommissie brengt vacatures onder de aandacht bij (nieuwe) leden die nog niet actief zijn (nog actief moeten worden) of vrijwilligers die een andere taak willen gaan verrichten. Er is een vrijwilligersbeleid ontwikkeld en door de ledenvergadering vastgesteld waar de spelregels in staan. 


Voor de volgende taken zoekt Olympia o.a. vrijwilligers:

Jeugdcommissie 

 • secretaris / penningmeester, tevens lid van het kernteam en verantwoordelijk voor het afsluiten van de contracten met de trainers en penningmeester Jeugdcommissie. Functie is eventueel op te splitsen in een secretariële functie (vergaderingen) en administratieve functie (contracten e.d.). Contactpersonen voor meer informatie: Marie-Christine Reusken
 • coördinator O19, coördinator van vier O19 teams in seizoen 2019/2020, tevens lid van de jeugdcommissie. Meer informatie: Marie-Christine Reusken (voorzitter JC) of Max de Bruin (manager junioren)

Senioren selectie

 • teamleider voor selectieteam Olympia 2 (zondag) - zie advertentie op de homepage van de website. Contactpersoon: Aad Dols, tel. 06 54230330.
 • assistent-scheidsrechters voor Olympia 1 (zondag 1e klasse) en Olympia 2 (zondag reserve hoofdklasse). Zie advertentie op de homepage van de website. Contactpersoon: Aad Dols, tel. 06 54230330.
 • verzorg(st)er Olympia 2 (zondag)Zie advertentie op de homepage van de website. Contactpersoon: Aad Dols, tel. 06 54230330.

  Commissie Grote Clubactie

  • geen vacatures momenteel 

  Schoonmaakploeg maandagavond / vrijdagochtend

  • 6 medewerkers voor de vrijdagochtend (schoonmaak kantine en keuken). Contactpersoon: Michel Heuvelman.

  Toernooicommissie (jeugd)

  • vrijwilligers om mee te helpen op de toernooidagen  (o.a. ontvangst, begeleiding springkussen, schoonmaak, EHBO, etc.) NB Om hiermee volledig je verplichte vrijwilligerstaak van 20 uur in te vullen is het noodzakelijk om tenminste twee toernooien te ondersteunen.. Zie website stroopwafeltoernooi. Toernooidata: 11 januari 2020 (O19), 17 mei 2020 (selectieteams pupillen), 21 mei 2020 (meiden), 20 mei 2020 (Voetbalschool)     

  NB gediplomeerde EHBO / BHV'ers voor ondersteuning bij toernooien, maar ook bij wedstrijddagen zijn zeer welkom! Graag bij interesse aanmelden bij Esther van Zutphen (toernooicommissie) of Marie Christine Reuskens (voor app-groep om oproepbaar te zijn bij incidenten tijdens toernooidagen indien aanwezig op het complex).

  Barcommissie 

  • leden barcommissie om in een team te zorgen voor het functioneren van de bar. Specifiek worden mensen gezocht die op zaterdagochtend de bar willen openen en de medewerkers wil opvangen en nieuwe mensen wil opleiden. Contactpersonen: Rob Dekker en Edo Neefjes. 
  • vrijwilligers voor bar en keukenwerkzaamheden in het weekend  Contactpersoon: Tom Roeloffs
  • 'betaalde krachten' voor barwerkzaamheden Contactpersoon: Demi Post
  • medewerker(s) ontvangst goederen op de woensdagochtend 
  • medewerker(s) voor zelfstandig schoonmaken keukenapparatuur 
  • 4 vrijwilligers, die op oproepbasis (wedstrijd, evenement) beschikbaar willen kunnen zijn op door de weekse dagen of avonden Contactpersoon: Dennis Sosef

  Scheidsrechters 

  • scheidsrechters voor het fluiten van wedstrijden junioren (zaterdag vanaf ca 11 uur) en pupillen (zaterdag vanaf 8.30 uur) en senioren/niet selectie (zaterdagmiddag en zondag). Begeleiding en inschrijven voor een opleiding (KNVB) zijn mogelijk. Contactpersoon voor fluiten bij jeugdwedstrijden: Cyriel de Jong. Contactpersoon voor fluiten heren zaterdagteams: Wilma Neefjes.
  • opleiders  ervaren scheidsrechters, bij voorkeur zelf door de KNVB opgeleid en/of met brede ervaring in leiden van wedstrijden, die scheidsrechters willen begeleiden bij wedstrijden. Of bij stagewedstrijden tijdens de KNVB opleiding voor verenigingsscheidsrechter door onze verenigingsscheidsrechters (wedstrijden voor O13 en ouder).

  Commissie sport&speldag mensen met een verstandelijke beperking 

  • leden organisatie / vrijwilligers voor de dag Ieder seizoen wordt op de de vrijdag na Hemelvaart 'Gehandicaptendag' georganiseerd i.s.m. De Klup met circa 80 deelnemers. Martin Swets is voorzitter van de commissie. 

  Zaterdag Ontvangst

  • gastvrouw/gastheer op zaterdag Teams melden zich bij aankomst bij jou. Je zorgt ervoor dat ze hun kleedkamer en veld weten, dat ze drinken hebben in de pauze, dat de cornervlaggen en doeltjes er staan, dat de kleedkamers netjes worden achtergelaten en helpt bij het oplossen van (kleine) problemen. Je ontvangt ook de scheidsrechters. Ontvangst doe je samen met iemand anders van 7:30 -11:30, van 11:00 -15:00 of van 14:30 - 18:00. Contactpersoon: Tessa Schwering.
  Normen en waarden commissie

  Onderhoudsteam

  • momenteel geen vacatures, maar nieuwe leden die het leuk vinden om op maandag-, woensdag of vrijdagochtend van 9 tot 12 uur mee te helpen bij het onderhoudsteam zijn welkom? Contactpersoon: Hans Streefland

  Maatschappelijke stage

  Vervul je maatschappelijke stage bij Olympia! Je bent van harte welkom. Lees over een ervaring bij de ontvangst in: artikel website 2019

  • mogelijk o.a. als jeugdscheidsrechter (contactpersoon: Cyriel de Jong), ontvangst (contactpersoon Tessa Schwering) of jeugdtrainer (contactpersoon Hoofd Jeugdopleiding Jan Chris Kuipers)
  • algemeen contactpersoon: Wilma Neefjes 

  Commerciële commissie

  • lid / leden voor met name het werven van sponsoren. Contactpersonen: bestuurslid commercie Michel Heuvelman of voorzitter commissie Ton Molenaar.

  Werkgroep sportiviteit en respect

  • lid/leden om mee te denken over en helpen uitvoeren van activiteiten om sportiviteit en respect bij Olympia te bevorderen. Zie voor meer informatie: website pagina sportiviteit en respect

  Communicatie

  • Iemand die het team Twitteren en Instagram voor Olympia wil versterken. Met name mbt de seniorenteams 
  • Fotograaf voor wedstrijden zondag
  • Meer informatie: Wilma Neefjes.


   • OVERZICHT COMMISSIES - contactpersonen / linken naar eigen websitepagina

    Een overzicht van de contactpersonen (voor meer informatie over vacatures) van de verschillende commissies vind je hier: overzicht contactpersonen commissies 

    Achtergrond informatie over een aantal vrijwilligerstaken/functies is hieronder te vinden. Let op: deels gedateerd!

   vrijwilligersbeleid 
  Werkzaamheden

  Hier vind je de beschrijving van de vrijwilligerstaken bij Olympia:

   TitleDescription
  Scheidsrechters SeniorenFluiten van wedstrijden van senioren (vanaf 19 jaar).
  scheidsrechter heren zaterdagFluiten van wedstrijden van een van de vier heren teams op de zaterdag. Aanvang wedstrijden 16.15 of 14.30 uur. Zie verder vacature scheidsrechters senioren.
  Organisator toernooienLid toernooicommissie, die zich specifiek bezig houdt met de organisatie van externe toernooien.
  ScheidsrechtersbegeleiderBegeleiden jeugdscheidsrechters in opleiding
  Voetbaltechnische ondersteuningOndersteunen bestuurslid Voetbalzaken en Hoofd Jeugdopleidingen
  Toezicht houdersOndersteunen van correct gebruik van de accommodatie op trainingsavonden.
  SchoonmakersSchoonmaken Kantine en Kleedkamers op maandag-, vrijdagavond of zaterdagmiddag.
  Organisator Grote Club ActieJaarlijks de grote clubactie organiseren
  Commissielid Normen en WaardenToepassen normen en waardenbeleid van Olympia en monitoren van wedstrijden.
  Commissielid Lagere SeniorenOrganisatie van de lagere seniorenteams
  BarmedewerkerBardienst (met uitzondering van de zaterdagochtend)
  Commissielid VrijwilligersMatchen van vrijwilligers en werkzaamheden. Bijhouden vrijwilligerstaken.
  OntvangstOp wedstrijddagen van de jeugd of van de senioren regel je als gastheer of gastvrouw een vlot verloop van de wedstrijden.
  KlussenOnderhoud van de accommodatie van Olympia (binnen en buiten)
  JeugdscheidsrechtersVolwassenen voor het fluiten van wedstrijden van jeugdteams (11-18 jaar).
  Aanmelden

  Met behulp van onderstaand formulier kun je registreren voor vrijwilligerswerk binnen Olympia. Je kunt:
  A. je aanmelden voor vrijwilligerswerk,
  B. taken die je reeds uitvoert registeren,
  C. opgeven dat je kiest voor de extra contributie van €100.

  Korte handleiding

  Let op: stoppen met vrijwilligerswerk moet je altijd bespreken met de commissie of coördinator van uw vrijwilligerswerk én moet je melden bij Vrijwilligerszaken.

  Ben je ingelogd, dan wordt een aantal gegevens alvast ingevuld. Zijn de gegevens gewijzigd, geef dit dat even aan in de toelichting.
  In de toelichting kun je ook vermelden welk dagdeel je beschikbaar bent (bijv. bij keuze voor schoonmaak).


   


  * Required
  Commissie
  De vrijwilligerscommissie van Olympia stemt vraag en aanbod van vrijwilligers op elkaar af. De vrijwilligerscommissie heeft een faciliterende functie. De afzonderlijke commissies binnen de vereniging organiseren zelf hun werkzaamheden, maken een planning, roosteren vrijwilligers in en maken hun vacatures kenbaar. De vrijwilligerscommissie gaat vervolgens samen met hen op zoek om de vacatures in te vullen. Aan de basis ligt het vrijwilligersbestand dat is gekoppeld aan de ledenadministratie. Dit bestand proberen we zo actueel mogelijk te houden.

  Op dit moment heeft Olympia ca 900 leden. Rekening houdende met vrijgestelde niet spelende leden, broederdienst (binnen een gezin bij meerdere jeugdleden) en leden die hun vrijwilligerstaak afkopen, heeft Olympia ca. 450 actieve vrijwilligers.

  Om een goede match te maken staan we voor zoveel mogelijk persoonlijk contact. Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden, aarzel dan niet en mail naar vrijwilligers@gcfc-olympia.nl voor een afspraak. De vereniging zal u dankbaar zijn!

  De vrijwilligerscommissie bestaat uit:

  • Nadine Smeele 
  • portefeuille: EHBO/BHV, evenementen, bar en onderhoudsploeg
  • Fleur Verhoeff 
  • portefeuille: normen en waarden, pupillenkamp en zaterdag-ontvangst 
  • Angelique Maissan 
  • portefeuille: jeugdtoernooien, schoonmaak zaterdag en scheidsrechters
  • Wim van Hussen
  • portefeuille: leiders en trainers, zondag-ontvangst, schoonmaak ma-vr
  • voorzitter Orbo Verschuur (m.i.v. seizoen 2019/2020)

  Momenteel wordt de vrijwilligerscommissie ondersteunt voor ict (verbeteren / vernieuwen koppelingen en administratie) en bijhouden website / contacten leggen in de organisatie. De commissie werkt nauw samen met de coördinatoren van de verschillende commissies / activiteiten en de ledenadministratie. De coördinatoren zijn verantwoordelijk om bij te houden wie bij hen hun vrijwilligerstaak invullen en dit (op verzoek van) terug te koppelen aan de vrijwilligerscommissie. Als iemand zich voor een vrijwilligerstaak aanmeldt, brengt de vrijwilligerscommissie deze aspirant vrijwilliger in contact met de coördinator die een vacature heeft. 

  Algemeen email adres: vrijwilligers@gcfc-olympia.nl