Wedstrijdverslag

Wedstrijdverslag

Olympia kan niet winnen bij hekkensluiter Zwervers


Tot hun eigen verbazing ging CVV Zwervers met een 2-0 voorsprong de rust in tegen een onthutsend zwak Olympia. Na de pauze werd het niet veel beter, maar toch slaagde Olympia er in om ook twee keer te scoren. Zo stond er na 90 minuten een 2-2 eindstand op het scorebord.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Opnieuw gelijkspel Olympia bij Rood Wit St. Willebrord


Olympia kwam in de eerste helft op een 1-0 achterstand door een eigen doelpunt. Na rust was Olympia veel sterker. Maar ondanks veel druk kwam ons vlaggenschip niet verder dan de 1-1 gelijkmaker door een treffer van Mo Belali. 


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia deelt punten met koploper TOGB in stormachtig duel


TOGB was de eerste helft wat sterker, gesteund door de harde wind in de rug. Uit een hoekschop kwam het op 0-1. Na rust was het windvoordeel en betere spel voor Olympia. Een kwartier voor tijd kwam de gelijkmaker op het bord. En de overwinning leek ook nabij, maar tweemaal werden mooie Goudse treffers wegens vermeend buitenspel afgevlagd.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Verdiende thuisoverwinning Olympia tegen promovendus ROAC


Olympia had de eerste helft wel veel balbezit, maar er kwam weinig gevaar voor het inzakkende ROAC. Een uitval van de bezoekers was genoeg voor een 0-1 ruststand. Na de pauze stond er een gewijzigde thuisploeg die aanvallend wel de nodige kansen kon creëren. Uit een mooie aanval werd het 1-1 en via een strafschop tien minuten voor tijd werd de verdiende 2-1 overwinning binnen gehaald.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia na inhaalrace toch onderuit bij DOSKO


Olympia kende een sterke start in Bergen op Zoom, maar verzuimde de kansen te benutten. Tegen de verhouding kwam DOSKO op 1-0 door een afstandsschot. Olympia was het even kwijt en op slag van rust werd het 2-0. Halverwege de tweede helft kwam de fraaie aansluitingstreffer en niet veel later ook de 2-2. Maar de inhaalrace werd snel teniet gedaan, want DOSKO maakte snel 3-2 en bepaalde daarna de eindstand op 4-2.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Remise Olympia en VUC in laatste wedstrijd voor winterstop


Olympia en VUC deden niet veel voor elkaar onder in een wedstrijd met een laag tempo. De Haagse bezoekers kwamen een kwartier na rust op 0-1. Olympia maakte vijf minuten voor tijd via een schitterende omhaal van Erwin van der Wal gelijk. Daarna leek Olympia de winnende treffer nog te maken, maar de treffer werd afgekeurd en zo bleef het dus 1-1.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Puntendeling Olympia bij FC Boshuizen na spannende match


Een boeiend duel tussen twee ploegen die snel de aanval zochten. Voor rust kansen over en weer, maar vooral FC Boshuizen verzuimde te scoren. Na rust kwam snel de 1-0, maar Olympia maakte gelijk na een mooie aanval. Daarna weer een Leidse voorsprong, maar Olympia had opnieuw snel een antwoord klaar voor de 2-2. Het bleef spannend, maar dat was ook de eindstand.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia klopt Den Hoorn in doelpuntrijk spektakel


Olympia begint goed en komt al snel op 1-0 maar ziet Den Hoorn weer gelijk maken. Dan mist Olympia een strafschop maak vlak voor rust komt toch de 2-1. Direct na de pauze wordt het in korte tijd 3-1, 3-2 en 4-2 en het blijft een open wedstrijd. Jesse Branderhorst zorgt met een hattrick voor de 5-2 en uiteindelijk komt er een 5-3 eindstand op het scorebord.

Lees verder

Wedstrijdverslag

Zure nederlaag Olympia in blessuretijd bij VC Vlissingen


In de eerste helft zijn de gastheren wat sterker en komen op een 2-0 voorsprong. Na rust zien we een sterk Olympia dat terugkomt tot 2-2 en voor de overwinning lijkt te gaan. Dan komt Olympia door een rode kaart in ondertal en gaat Vlissingen nog druk zetten. Ver in blessuretijd wordt het dan toch nog 3-2.

Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia dichtbij resultaat tegen koploper DHC


In het eerste bedrijf heeft DHC wat meer balbezit maar er zijn weinig doelkansen te noteren. De eerste mogelijkheid voor DHC is wel gelijk raak voor 0-1. Na rust neemt Olympia initiatief en komt op 1-1. Beide teams spelen voor de winst en DHC komt op 1-2. Olympia krijgt kansen op treffers maar weet die niet te benutten. Zo staat het opnieuw met lege handen.

Lees verder

Wedstrijdverslag

Monsternederlaag Olympia bij TAC’90


Voor rust zien we een attractieve wedstrijd met meer doelkansen voor Olympia dan voor TAC’90. Toch staat het dan 2-0 omdat Olympia de vele kansen niet weet te benutten. Na de pauze wordt het uit een strafschop snel 3-0 en is de wedstrijd gespeeld. De gastheren krijgen vleugels en voeren de score op naar een 7-1 eindresultaat.

Lees verder

Wedstrijdverslag

Opnieuw ‘net niet’ voor Olympia, Spartaan ’20 pakt de winst


In de eerste helft is het vermakelijk duel redelijk in evenwicht. Na een snel genomen vrije trap komt Spartaan ’20 voor rust op 0-1. Niet lang na de pauze wordt het 0-2 uit een strafschop. Olympia komt terug tot 1-2 maar komt niet tot de gelijkmaker. Ook Spartaan ’20 heeft nog kansen maar weet deze niet te verzilveren en zo resulteert een 1-2 nederlaag voor Olympia.

Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia in ondertal knokt hard, maar verliest nipt bij TOGB


Olympia start sterk maar komt na een foute terugspeelbal met 1-0 achter en komt ook al snel met een man minder te spelen. Het wordt dan 2-0 na een half uur spelen. Daarna wordt er keihard gewerkt door Olympia en het creëert ook nog wat kansen. Twintig minuten na rust wordt de aansluitingstreffer ingekopt uit een hoekschop. Maar verder dan de 2-1 komt Olympia niet.

Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia sterk bij feestelijke opening nieuw hoofdveld!


Olympia start voortvarend tegen het bezoekende CVV Zwervers en in hoog tempo wordt de aanval gezocht. De fraaie openingsgoal valt na een kwartier, direct gevolgd door nummer twee. Nog voor rust wordt het 3-0 uit een magnifiek genomen vrije trap. Na rust komt Zwervers even terug na de 3-1 maar Olympia stelt snel orde op zaken en zorgt met nog twee treffers voor een afgetekende 5-1 overwinning.

Lees verder

Wedstrijdverslag

Zwak optreden Olympia in seizoen opening bij ROAC


Promovendus ROAC zal geen hoogvlieger zijn in de eerste klasse. Maar een duidelijke taakverdeling en gezonde dosis werklust zijn voldoende voor de overwinning vandaag, want een kleurloos Olympia wordt eenvoudig met een 2-0 nederlaag terug naar Gouda gestuurd.

Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia sluit seizoen af met doelpuntrijk gelijkspel


Het laatste competitieduel 'om des keizers baard' in en bij Den Hoorn eindigt na een 1-1 ruststand in een 3-3 gelijkspel. Opvallend aan Olympia-zijde, de doelpunten zijn gemaakt door de oudste speler op het veld Marco Bouwmeester (2x) en de jongste speler op het veld jeugdspeler Jens Nijzink. 


Lees verder

Wedstrijdverslag

Zwakke laatste thuiswedstrijd Olympia met 1-5 verlies


De laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Spartaan '20 ging nog om de eer en om de vijfde plaats in de eindstand. De Rotterdammers waren op alle fronten beter en na een 0-3 ruststand eindigde de wedstrijd in een afgetekende 1-5 nederlaag.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Doelpunt in slotminuut zorgt voor uitzege bij VELO


Behalve de sportieve eer staat er niet veel meer op het spel voor Olympia in de laatste competitiewedstrijden. De vijfde plek in de eindstand zou wel weer net iets beter zijn dan voorgaande seizoenen. Voor rust is Olympia wat sterker dan hekkensluiter VELO en met een fraaie goal wordt het 0-1. Na rust is de thuisploeg sterker en uit een strafschop wordt het 1-1. Zo lijkt het ook te eindigen tot Laurens Bogaard in de slotminuut toch de winnende 1-2 maakt.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Geflatteerde nederlaag Olympia tegen hoogvlieger Moerse Boys


Olympia begint sterk tegen de kampioenskandidaat uit Zundert. De gasten komen niet aan voetballen toe en Olympia krijgt wat kansjes maar bij de rust is het nog 0-0. Direct na rust komt Moerse Boys uit een hoekschop op 0-1. Dan komt Olympia in ondertal door een rode kaart maar het houdt toch goed stand. Via een vrije trap en een strafschop wordt het 0-3 en in de slotminuten wordt de eretreffer gemaakt voor de 1-3 eindstand.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia gewillig naar slachtbank bij VOC


Olympia heeft vandaag weinig in te brengen bij koploper VOC. De Rotterdammers zijn duidelijk beter en hebben ook de wil om te winnen. Voor rust biedt Olympia nog enige tegenstand, het staat halverwege 2-0. In de tweede helft loopt VOC gemakkelijk uit naar een ruime 6-0 overwinning, en daar valt niets op af te dingen.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia laat winst lopen tegen Rood Wit W


Olympia komt zeer snel op een 1-0 voorsprong. Vlak voor rust volgt de belangrijke 2-0 en de gasten uit Sint-Willebrord lijken halverwege niet bij machte om iets terug te doen. Maar toch lukt dat in de tweede helft, want Olympia bakt er niet veel meer van en helpt de tegenstander zo toch nog in het zadel. Zo wordt het 2-1 en 2-2 en mag Olympia nog blij zijn dat het niet tegen een nederlaag aan loopt.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Sterk Olympia spaart DOSKO met 1-3 overwinning


Er zijn al snel wat goede kansen voor Olympia in het uitduel in Bergen op Zoom. Maar tegen de verhouding in wordt het 1-0 voor de thuisploeg door een mooie omhaal. Ook daarna blijft Olympia sterker. Snel in de tweede helft valt de gelijkmaker. Daarna volgt er een ware kansenregen, maar lange tijd wordt slechts een enkele kans daarvan benut voor de 1-2. In de slotfase valt toch de bevrijdende 1-3 en zo wordt er opnieuw een lekkere overwinning behaald.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia wint op karakter en klimt naar het ‘linkerrijtje’


Onder moeilijke omstandigheden verslaat Olympia vandaag het technisch vaardige BMT. Door de harde wind is het lastig voetballen maar in duelkracht is Olympia sterker. Via snelle uitvallen in de tweede helft wordt er twee keer gescoord en achterin wordt geen kans meer weggeven. Zo eindigt de eerste wedstrijd in de 3e periode met een sterke 2-0 thuisoverwinning.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Onnodig verlies Olympia tegen GLZ Delfshaven


Olympia begint erg goed aan het thuisduel met GLZ Delfshaven. Maar het weet zichzelf in de eerste helft niet te belonen met een doelpunt. In een rommelige tweede helft komen de bezoekers wat meer aan aanvallen toe. En de Rotterdammers komen wel tot scoren, een van richting veranderd schot valt achter Robbert Dols in het doel voor de 0-1. En daar blijft het bij, want Olympia is niet bij machte om de achterstand ongedaan te maken.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia wint van Groeneweg, maar maakt het zichzelf nog lastig


Olympia start voortvarend en komt al heel snel op een comfortabele voorsprong van 2-0. Daarna zijn er meer kansen maar die worden niet benut. In de tweede helft valt de aansluitingstreffer ‘uit het niets’ door een keepersfout. Het spel wordt slordig en onrustig, maar door een wonderschoon afstandsschot voor de 3-1 wordt de zege veilig gesteld.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia kansloos ten onder bij DHC


Olympia komt door onoplettendheid al snel op een 1-0 achterstand. En het maakt het DHC ook niet erg lastig om uit te lopen naar 3-0 bij rust, de wedstrijd is dan gespeeld. Na de pauze gebeurt er niet zo veel meer. Het wordt nog 4-0 en DHC is momenteel duidelijk een maatje te groot.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Belangrijke thuiswinst Olympia tegen Zwervers


Olympia is direct veel sterker dan CVV Zwervers in het eerste thuisduel na de winterstop. En het lukt nu ook vlot de score te openen na een prima aanval. Er volgen nog diverse kansen, maar bij rust staat een magere 1-0 voorsprong op het bord. Na rust voorkomt Robbert Dols de gelijkmaker, maar daarna volgt de bevrijdende 2-0. Die voorsprong komt niet meer in gevaar en zo wint Olympia dit belangrijke ‘zes puntenduel’.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Zure nederlaag Olympia bij VUC


Olympia maakt bij de herstart na de winterstop een prima indruk. Het heeft in de eerste helft het betere van het spel en creëert ook een aantal goede kansen, maar gescoord wordt er niet. In het tweede bedrijf is het duel meer in evenwicht, maar Olympia blijft dreigend. Het is dan ook zuur dat de gastheren tien minuten voor tijd de winnende 1-0 maken, uit het enige schot op het Olympia doel in de tweede helft.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Ook hoogvlieger VOC pakt volle winst tegen Olympia


Olympia kijkt al snel tegen een achterstand aan tegen VOC dat in de beginfase het betere van het spel heeft. Daarna is er meer evenwicht maar de doelkansen zijn schaars. In de slotfase wordt een grote kans op de gelijkmaker niet benut en zo resteert een 0-1 nederlaag.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Zeperd in Zundert voor Olympia


Bij winst op Moerse Boys is er aansluiting met de top,  maar daar kan Olympia geen moment aanspraak op maken. De fris van de lever spelende gastheren staan al na een kwartier met 3-0 voor. Vlak voor rust wordt het nog 3-1, maar in de tweede helft lopen de Zundertenaren uit naar 6-1 en dat is niet geflatteerd.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Enkele treffer Olympia voldoende voor winst op VELO


Het bezoekende VELO komt met een zeer defensieve instelling naar Gouda. In het eerste bedrijf krijgt Olympia enkele 100% kansen maar het komt niet tot scoren. Na rust gaat het moeizaam, maar gelukkig komt toch de verdiende 1-0 voorsprong en dat is vandaag genoeg voor drie punten.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia boekt verdiende zege bij Zwervers en kweekt vertrouwen


Eindelijk wist Olympia 1 weer eens te winnen. En hoe! Een 1-4 zege op bezoek bij Zwervers. En daar was helemaal niets op af te dingen. Een prima prestatie die het vertrouwen goed zal doen.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Gedreven Olympia krijgt met 2-2 tegen VUC iets te weinig


Olympia gaat furieus van start en tegenstander VUC wordt met goed voetbal onder druk gezet. Al snel komt de 1-0 en daarna legio kansen op meer. Direct na rust wordt het 1-1 en daarna zelfs 1-2. Olympia maakt weer snel gelijk en gaat voor de volle winst, maar het blijft bij een puntendeling.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Futloos Olympia trakteert DOSKO op drie punten


Het leek er vandaag op dat Olympia de gasten uit Bergen op Zoom niet met lege handen uit Gouda wilde laten vertrekken. In de eerste helft wordt een (eigen) doelpunt cadeau gedaan. Ook verder wordt DOSKO geen strobreed in de weg gelegd. Met de 0-2 in de tweede vinden de bezoekers het verder wel goed. En Olympia blijkbaar ook.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia pakt in slotfase toch volle winst tegen Den Hoorn


Een snelle achterstand wordt door Olympia binnen twaalf minuten omgebogen in een voorsprong. Daarna weet Robbert Dols een strafschop te stoppen. Na rust komen de bezoekers op 2-2, maar tien minuten voor tijd kan Laurens Bogaard toch nog de winnende 3-2 binnen schieten.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Zwaarbevochten punt voor Olympia bij Spartaan ‘20


Ondanks een veldoverwicht van de thuisploeg leidt Olympia kort voor rust met 1-2. Dan ontvangt Hamza Mehrach wegens een vermeende ‘schwalbe’ zijn tweede gele kaart en Olympia moet met tien man verder. Daarna is het alleen Spartaan ’20 dat aanvalt, maar verder dan de gelijkmaker komt het niet dankzij een sterk Gouds collectief.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Benauwde eerste zege Olympia bij Groeneweg


In het eerste bedrijf zijn er kansen over en weer, maar Olympia gaat toch met een 0-2 voorsprong de rust in. Na de snelle aansluitingstreffer zorgt Soefjan de Koning met een wonderschone treffer voor 1-3, maar opnieuw komen de gastheren terug. Er zijn dan nog kansen over en weer, maar de 2-3 zege wordt over de streep getrokken.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Strijdend Olympia met 3-4 ten onder tegen DHC


Na een slechte start en snelle achterstand herstelt Olympia zich knap tegen DHC. Met veel inzet en goed voetbal knokt het zich na een 0-2 en 1-3 achterstand toch terug tot 3-3. Dan valt helaas snel de 3-4 en ondanks aanzetten en kansen komt er niet opnieuw een gelijkmaker.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia eindigt op 6e plaats, dus geen nacompetitie toetje


Bij het sterke Hoogland moet Olympia winnen om de nacompetitie in te gaan. Dat zit er eigenlijk geen moment in. De gastheren zijn beter en feller in de duels en bij rust staat het al 3-0. Vlak na rust een korte opleving met de 3-1 en een strafschop. Die wordt gemist en het duel gaat uit als een nachtkaars. Door winst van VOC en Den Hoorn eindigt Olympia net als vorig seizoen op de 6e plaats

Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia één overwinning verwijderd van nacompetitie


Met een gelijkspel in de laatste thuiswedstrijd tegen BMT en het verlies van concurrent VOC heeft Olympia plaatsing voor de nacompetitie weer in eigen hand. Het bleef afgelopen zondag lang spannend in het duel met BMT. Met twee late goals zat het venijn in de staart. Olympia dacht met een treffer zeven minuten voor tijd op rozen te zitten. Een misverstand in de achterhoede leverde vier minuten later echter een tegentreffer op.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia verliest bij VOC, kansen nacompetitie niet meer in eigen hand


In de beginfase is het sleutelduel in Rotterdam meer spannend dan goed. VOC is meer gedreven en heeft het betere van het spel. Vlak voor rust wordt het 1-0. Olympia is aanvallend machteloos en na de 2-0 krijgt de thuisploeg nog legio kansen om de score uit te bouwen.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia doet goede zaken met overwinning op Poortugaal


De bezoekers openen sterk maar daarna heeft Olympia het initiatief. Na een half uur spelen kopt Mick van de Kaa de 1-0 in. De tweede helft zijn er legio kansen om de voorsprong te vergroten. Maar dat lukt niet en dus blijft het spannend tot het slotsignaal, maar de drie punten zijn binnen.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Nieuwerkerk sterker dan Olympa in vermakelijke regioderby


De thuisploeg neemt al heel snel de leiding na een foutieve opbouw en heeft het betere van het spel. Toch maakt Olympia na rust gelijk en lijkt de wedstrijd weer open. Maar niet veel later scoort Nieuwerkerk twee maal in twee minuten en is het gespeeld. In de slotfase wordt het dan nog 4-1.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Makkelijke vierde Olympia zege op rij tegen Delft


Olympia komt al snel op voorsprong tegen de rode lantaarndrager en vlak voor rust wordt het 2-0. De bezoekers zijn niet bij machte om iets terug te doen. Een kwartier voor tijd scoort Olympia nog eens voor de 3-0 eindstand en daarmee de vierde zege op rij voor de formatie van Tom Rietberg.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia verslaat RVC’33 in mooie Groene Hart Derby


Diep in de eerste helft neemt Olympia de leiding met een wonderschone treffer. RVC maakt niet veel later gelijk, ook met een beauty. Direct na rust maken de bezoekers 1-2 met kansen op meer. Maar Olympia neemt over. Er zijn kansen over en weer, maar een vaardiger Olympia weet nog driemaal te scoren en wint verdiend maar enigszins geflatteerd met 4-2.  


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia wint bij FC Boshuizen opnieuw lastige uitwedstrijd


Olympia start voortvarend en neemt al in de eerste minuut de leiding. Daarna is er een boeiend duel met kansen over en weer. Voor rust valt uit een hoekschop de 0-2. Na rust zet FC Boshuizen druk, maar het laat ook veel ruimte en zo valt de 0-3. Via een strafschop en een vrije trap komt de thuisploeg nog terug tot 2-3, maar Olympia kan toch de winst over de streep trekken.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Scherp Olympia verrast met 0-4 winst bij hoogvlieger VELO


Bij nummer twee op de ranglijst VELO speelt Olympia een ijzersterke wedstrijd. Voor rust komt het op 0-1 door uitblinker Hamza Mehrach. Na rust begint VELO met een offensief, maar Olympia neemt het initiatief over. Via prima aanvallen en mooie doelpunten wordt een afgetekende en fraaie 0-4 overwinning geboekt.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia haakt af in strijd om hoge klassering in 1B


In de beginfase kan Olympia nog wat speldenprikken uitdelen in het thuisduel tegen Hoogland. Daarna overheersen de bezoekers met prima positiespel en veel inzet. Hoogland weet twee maal te scoren in de eerste helft. In deel twee probeert Olympia tevergeefs druk te zetten. De bezoekers krijgen nog veel kansen om de score uit te bouwen, maar doelman Robbert Dols voorkomt een fikse nederlaag en zo blijft het bij 0-2.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia opnieuw zonder doelpunt tegen Den Hoorn


Een sterker Olympia zet Den Hoorn in de eerste helft onder druk. Het is dicht bij een treffer als de bal via de onderkant lat terug stuitert. In de tweede helft wordt het spel slordig en worden geen kansen gecreëerd. Ook met opportunistisch spel in de slotfase lukt het niet om te scoren en zo blijft het 0-0.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Net geen resultaat voor Olympia bij koploper Unitas


Olympia legt in de eerste helft de nadruk op de verdediging. Thuisploeg Unitas heeft moeite gaten te vinden, maar toch lukt dat een keer voor de 1-0. Na rust wordt het een open wedstrijd waarin Olympia meer de aanval zoekt en ook gevaarlijk wordt. Het lukt echter niet om tot de gelijkmaker te komen, ondanks veel inzet en strijd tot de laatste seconde.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia afgetroefd door Spartaan ’20 en verliest met 2-0


De Rotterdamse thuisploeg opent fel In de loop van de eerste helft kan Olympia meer het initiatief nemen maar gescoord wordt er niet. Vlak na rust komt Olympia door een verdedigende blunder met 1-0 achter. Daarna krijgt Spartaan ’20 legio kansen om verder uit te lopen. In een spectaculaire slot probeert Olympia wel gelijk te maken, maar in blessuretijd wordt het 2-0 en dat is de eindstand.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Aantrekkelijke regioderby Olympia – Nieuwerkerk krijgt geen winnaar


Na een evenwichtige beginfase heeft Olympia in het eerste bedrijf het betere van het spel en komt verdiend op een 1-0 voorsprong. Na rust zoeken beide ploegen de aanval en er zijn veel kansen te noteren. Na slordig balverlies breken de bezoekers snel uit en komen op 1-1. Daarna kansen voor beide teams op de overwinning, maar een puntendeling is een terechte uitslag.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia ‘steelt’ overwinning bij BMT in blessuretijd


Olympia is voor rust sterker en komt op 0-1 met kansen op een grotere voorsprong. Na rust heeft BMT overwicht en uit een vrije trap wordt het 1-1. De gastheren blijven drukken, maar geven daarmee achterin ook ruimte weg. Daar profiteert Olympia van in blessuretijd wanneer aanvoerder Dennis Jongenelen de winnende treffer maakt en dat levert opnieuw drie punten op.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia wint bij Poortugaal en klimt naar tweede plaats


Een bliksemstart van Olympia vandaag want in de tweede minuut is het al 0-1. Direct na rust zit het erg mee. Bijna valt bijna de gelijkmaker, in plaats daarvan wordt het in de tegenaanval 0-2. Tien minuten later is de wedstrijd gespeeld na opnieuw een snelle uitval 0-3. In de slotfase is er nog een tegentreffer, maar met 1-3 zijn de drie punten opnieuw binnen en staat Olympia nummer twee op de ranglijst.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Sterk collectief van Olympia ruim langs VOC


Een gretig en gedreven Olympia is vandaag sterker dan VOC. Op een lastig bespeelbaar veld wordt binnen een half uur een 2-0 voorsprong genomen. Kort na rust wordt het 3-0 en controleert Olympia de wedstrijd. Door deze overwinning stijgt de thuisploeg naar de vierde plaats op de ranglijst.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia neemt toch de drie punten mee uit de polder.


De Goudse bezoekers beginnen scherp tegen RVC’33 en staan binnen tien minuten met 2-0 voor. Daarna zijn er meer kansen, maar vlak voor rust komt de RVC aansluitingstreffer 1-2. In het tweede bedrijf proberen de gastheren druk te zetten maar Olympia is voetballend beter en loopt uit naar 1-4. Daarna komt in de slotfase nog de 2-4 en dat is tevens de eindstand.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia vergeet zichzelf te belonen tegen VELO


De bezoekers uit Wateringen hebben in de eerste helft het overwicht en komen op 0-1 door een ongelukkig eigen doelpunt. Na rust start Olympia furieus. Met veel inzet en goed spel wordt het VELO doel bestookt en er volgt een regen aan kansen, maar gescoord wordt er niet. Dat doen de gasten wel en tegen de verhouding in wordt het 0-2. Via een strafschop komt snel de 1-2, maar verder komt Olympia vandaag niet en daarmee doet het zichzelf te kort.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Gedreven Olympia op karakter langs Boshuizen


Olympia begint zeer scherp en creëert de nodige kansen. In het laatste kwartier voor rust worden de gasten sterker en op slag van rust wordt het 0-1. Na rust opnieuw een sterker Olympia dat uit een prima aanval gelijk maakt. Dan volgt een hectische fase waarbij in korte tijd beide ploegen rood krijgen en Olympia met nog twee treffers naar een 3-1 overwinning uitloopt. 


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia slikt flinke thuisnederlaag tegen Unitas


Koploper Unitas is in de beginfase wat sterker zonder kansen te creëren. Olympia krijgt dan een unieke kans op voorsprong uit een strafschop. Die wordt gemist en daarna is de thuisploeg het even helemaal kwijt. Unitas valt aan en komt voor rust op 0-1. Na rust blijven de bezoekers sterker en komen uit een strafschop op 0-2 om in de slotfase uit te lopen naar 0-4. 


Lees verder

Wedstrijdverslag

Onnodige nederlaag Olympia 1


Je eigenlijk negentig minuten beter voelen dan je tegenstander en toch met lege handen staan. Zo moeten de spelers van Olympia 1 zich zondag na de wedstrijd gevoeld hebben. Volledig onnodig leverde het drie punten in tegen Den Hoorn. Rust en eindstand was 2-0 en daar was eigenlijk niets op af te dingen.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia verzuimt drie punten mee te nemen bij DVV Delft


Olympia start sterk en krijgt in de eerste helft legio kansen maar tot scoren komt het niet. Dat doet de thuisploeg wel uit een vrije trap. Na rust blijft Olympia drukken en tekent Gregory voor de gelijkmaker. Daarna blijven de bezoekers sterker maar de aanvalskracht mist overtuiging en scherpte. Zo blijft het 1-1 en dat is vandaag eigenlijk onvoldoende resultaat.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Heerlijke competitiestart Olympia met 3-1 thuiswinst


Olympia en Spartaan ’20 maken er een spectaculaire eerste helft van. De bezoekers openen zeer sterk en komen op 0-1, maar Olympia weet het spelbeeld knap te draaien en buigt de achterstand nog voor rust om in een 2-1 voorsprong. Na de theepauze behoudt Olympia de controle en komt het uit een razendsnelle uitbraak op een 3-1 voorsprong en dat is ook de eindstand.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia sluit af met puntendeling tegen Nieuwerkerk


Na een snelle 0-1 laat Olympia in de slotwedstrijd van het seizoen weer regelmatig goed voetbal zien. Er komen kansen en de verdiende gelijkmaker halverwege de eerste helft. Olympia is beter maar verzuimt voor rust nogmaals te scoren. Na rust zijn de teams gelijkwaardig en er wordt niet meer gescoord. 


Lees verder

Wedstrijdverslag

Deceptie Olympia in thuiswedstrijd tegen OVV


Na de sterke serie tegen Leonidas, VELO en Laakkwartier zijn de verwachtingen hoog gespannen. Maar Olympia kan die serie geen vervolg geven. Het bezoekende OVV komt direct na rust op 0-1. Olympia komt vlak daarna op 1-1 en tegen tien man. Dat wordt niet uitgespeeld . Sterker nog, OVV komt tien minuten voor tijd op 1-2 en zo gaan de drie punten mee naar Oostvoorne.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia wint met 1-4 bij Laakkwartier


Olympia pakt in de 1e helft een 0-2 voorsprong uit een penalty en een vrije trap. In de 2e helft komt Laakkwartier even terug in de wedstrijd, maar uit wederom een vrije trap breidt Olympia wederom de voorsprong uit en wint zelfs met 1-4, uit wederom een penalty. 


Lees verder

Wedstrijdverslag

Vrouwen 1 kampioen!!! Heren 1 klopt VELO uit met 1-3!


Een perfecte zomerse zondag voor Olympia. Vrouwen 1 wint de uitwedstrijd bij SEP met 0-2 en ziet concurrent RVC daarna punten verspelen. Zo zijn de Olympia vrouwen drie wedstrijden voor het einde al kampioen. Een geweldig resultaat en felicitaties aan trainer, staf en spelers!!!!

Heren 1 doet het even later ook uitstekend. Bij het sterke VELO komt Olympia vlak voor rust op voorsprong. Daarna dringt VELO aan, maar Olympia komt schitterend op 0-2. Dan volgt wel de aansluitingstreffer, maar Laurens Boogaard stelt met zijn 3e treffer vandaag de 1-3 overwinning veilig!


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia pakt punt tegen koploper Leonidas


Olympia speelt een erg sterke eerste helft tegen de koploper uit Rotterdam. Door een geweldige vrije trap an Sven Kroeze wordt het al snel 1-0 en Olympia verzuimt daarna ruimer afstand te nemen. Vlak voor rust maakt Leonidas gelijk. In de tweede helft zakken de Rotterdammers in. Er zijn dan niet veel doelkansen meer te noteren en zo eindigt de wedstrijd in een remise.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Belangrijke driepunter Olympia tegen CVV Zwervers


Een veel beter Olympia kan CVV Zwervers vandaag met een grote nederlaag naar huis sturen, want er zijn veel kansen. Toch is het bij rust nog 0-0. Gelukkig kan Laurens snel daarna uit een strafschop voor de 1-0 zorgen. Daarna zijn er riante kansen om verder uit te lopen, maar dat gebeurt niet. Omdat Zwervers niet echt gevaarlijk kan worden is het ene doelpunt goed voor drie hele kostbare punten.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Gebrek aan scorend vermogen breekt Olympia op in Poortugaal


Zonder doelpunten is het lastig om te winnen vandaag. Zeker als de gastheren al snel makkelijk op voorsprong komen. Daarna heeft Olympia het initiatief en veel balbezit, maar tot uitgespeelde kansen leidt dat niet. Er zijn wel mogelijkheden, maar het ontbreekt aan geluk en echte aanvalskracht. Zo eindigt de wedstrijd in 1-0 en is de derde opeenvolgende nederlaag een feit.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Opnieuw thuisnederlaag Olympia tegen laagvlieger DRL


Het teleurstellend optreden van vorige week wordt vandaag vervolgd. Olympia lijdt veel balverlies in de opbouw en kan aanvallend weinig tot niets brengen. DRL weet halverwege de eerste helft snel achter elkaar twee keer te scoren. Na rust zet Olympia wat meer aan en krijgt kansjes die het niet benut. Pas vlak voor tijd komt de 1-2 aansluitingstreffer,  maar te laat om nog een punt te pakken.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia laat unieke kans op periodetitel lopen


In een zeer matig duel speelt Olympia de eerste helft net iets beter dan SC Woerden. Toch komen de gasten net voor rust op 0-1. Direct na de pauze maakt Olympia gelijk en kan het aanzetten om voor de winst te gaan. Dat mislukt faliekant want het is Woerden dat in de slotfase nog twee maal scoort naar 1-3. Door de uitslagen van Alphense Boys en VELO had winst vandaag een nacompetitie ticket voor promotie naar de hoofdklasse opgeleverd. Die unieke kans wordt helaas niet gepakt.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia wint matige 'klassieker' met minimaal verschil


Olympia is bezig aan een hele goede serie. Vandaag weliswaar een matige wedstrijd tegen VOC, maar opnieuw worden drie punten bijgeschreven. In de eerste helft zijn er nauwelijks doelkansen. Uit een vrije trap maakt de sterk spelende Laurens Boogaard 1-0.  VOC gaat in de loop van de tweede helft meer drukken, maar dankzij doelman Robbert Dols wordt de zege veilig gesteld.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Knappe en verdiende uitzege Olympia bij FC Boshuizen


Olympia begint sterk, zet vroeg druk en is feller in de duels dan de thuisploeg.  Na een half uur spelen komt uit een fraaie aanval verdiend de 0-1. Na rust komt er meer druk van de gastheren maar geen scoringskansen. Ook het slotoffensief wordt doorstaan en zo worden knap drie belangrijke punten bijgeschreven.


Lees verder

Wedstrijdverslag

TAC '90 en Olympia delen de punten


TAC'90 begint wat scherper aan de wedstrijd en komt na een ruim kwartier op 1-0 door een penalty. Daarna komt Olympia meer en meer in de wedstrijden en creëert het een behoorlijk aantal kansen, welke helaas niet verzilverd worden. Na rust komt er dan toch de gelijkmaker en moet er doorgepakt worden. Dit gebeurd helaas niet, wat resulteert in opnieuw de voorsprong voor de thuisploeg. Als de kans op 2-2, vanuit een penalty, dan nog gemist wordt, is er de blijdschap als in de laatste minuten van de reguliere speeltijd dan nog op een prachtige manier wordt gescoord, en worden de punten gedeeld in een wedstrijd die vele kanten op kon. 


Lees verder

Wedstrijdverslag

Nieuwerkerk en Olympia delen punten na spannend duel


Nieuwerkerk begint goed en heeft veel balbezit, maar echt gevaarlijk is het niet. Het spektakel komt in de tweede helft. Olympia komt via een dwarrelschot van debutant Soefjan de Koning op 0-1. Nieuwerkerk zet zware druk maar uitblinker-doelman Robbert Dols lijkt niet te passeren vandaag. Het is ongemeen spannend en in de laatste minuut valt dan helaas toch van dichtbij de 1-1. 


Lees verder

Wedstrijdverslag

Alphense Boys nemen drie punten mee uit Gouda


In de eerste helft is het duel in evenwicht en zijn er nauwelijks scoringskansen. Na rust zijn de bezoekers uit Alphen duidelijk sterker en weten dat overwicht met 0-2 ook in de stand uit te drukken. 


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia pakt 3e zege op rij in Oostvoorne


Opnieuw de volle winst voor Olympia vandaag bij OVV. Door een gemiste strafschop en gebrek aan scherpte in de afronding is het bij rust nog 0-0. Na rust zijn er legio scoringskansen voor beide ploegen, maar Glenn Heuvelman wordt matchwinnaar door vlak voor tijd de 0-1 in te koppen.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Knappe 1-4 uitzege Olympia bij DRL


Ondanks het lastig bespeelbare veld speelt Olympia een hele sterke wedstrijd. DRL wordt bij vlagen zoek gespeeld. Bij 0-2 mist Olympia vlak voor rust een strafschop. Direct daarna komt DRL op 1-2. In een spannende tweede helft komt de bevrijdende 1-3 en in de slotseconden wordt het zelfs 1-4. Een knappe teamprestatie.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Koploper Leonidas te sterk voor Olympia


De eerste kansen zijn vandaag voor Olympia. Daarna laat Leonidas zien dat het niet voor niets zonder puntverlies is. In alle linies zijn de Rotterdammers sterker en na een 2-0 ruststand wordt het uiteindelijk 4-1. Leonidas pakt daarmee de 1e periodetitel.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Missen van kansen Olympia fataal tegen VELO


VELO begint de wedstrijd goed, maar daarna neemt Olympia het initiatief over en is het de betere ploeg. Er zijn vandaag legio scoringskansen maar tot een treffer komt het niet. De bezoekers komen vlak voor rust door een van richting veranderde vrije trap op 0-1 en dat is ook de eindstand. 


Lees verder

Wedstrijdverslag

Teleurstellend optreden Olympia tegen Poortugaal


Olympia kan de opgaande lijn van de laatste weken niet doortrekken. Na een goede openingsfase  en een snelle voorsprong zakt het spelpeil gaandeweg naar een bedenkelijk niveau. De bezoekers profiteren dankbaar en stappen na een 1-2 ruststand uiteindelijk met een makkelijke 1-4 zege van het veld.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Prima uitzege Olympia bij Zwervers


Een sterker Olympia pakt vandaag verdiend drie punten. In de eerste helft is er een veldoverwicht en een aantal goede kansen. Ook Zwervers is af en toe dicht bij een doelpunt, maar gescoord wordt er niet. Direct na rust opent Olympia de score 0-1. Daarna zetten de gastheren aan maar de Olympia defensie geeft geen krimp. Vlak voor tijd gooit Olympia de wedstrijd met de 0-2 definitief in het slot.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia laat op de knieën voor FC Boshuizen


Olympia speelt een hele knappe eerste helft tegen hoogvlieger FC Boshuizen. Met pressie en goed voetbal wordt de aanval gezocht maar er volgt geen beloning in de vorm een doelpunt. De gasten zijn in het tweede bedrijf sterker en weten het krachtsverschil via een goede veldgoal en een strafschop met 0-2 in hun voordeel uit te drukken.Lees verder

Wedstrijdverslag

Sterk Olympia pakt eerste zege in Woerden


Olympia heeft in de eerste helft een licht veldoverwicht maar vlak voor rust komt Woerden op een 1-0 voorsprong. Na rust komt Olympia via Laurens snel op 1-1 en pakt duidelijk het initiatief. Het wordt ook beloond want twintig minuten later volgt de 1-2, opnieuw door Laurens. Na late tegentreffers in voorgaande wedstrijden blijft Olympia nu geconcentreerd en vijf minuten voor tijd worden de drie punten definitief binnen gehaald na een wonderschone treffer van spits Stojan.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia buigt in de slotfase voor TAC ’90


Een koude douche. Dat mag je de eerste thuiswedstrijd van Olympia 1 rustig noemen. Als je met nog negen minuten op de klok met 1-0 voor staat en tien minuten later met 1-2 achter, kun je spreken van een deceptie.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Goede seizoensopening Olympia bij VOC


In een aantrekkelijk duel is VOC voor rust iets sterker, maar de thuisploeg weet niet tot scoren te komen. Olympia begint na rust sterk en komt op 0-1 door een fraaie vrije trap van Dennis. Er zijn daarna kansen om de voorsprong te vergroten, maar het laatste kwartier is duidelijk weer voor VOC. Wel zuur dat de 1-1 vlak voor tijd valt, maar onverdiend is dat zeker niet. 


Lees verder

Wedstrijdverslag

Koploper IFC wint eenvoudig in Gouda


Koploper IFC behaalt een makkelijke 0-3 overwinning bij Olympia. Het heeft de hele wedstrijd een veldoverwicht en Olympia kan aanvallend geen vuist maken. Alleen Dennis kan mee in het niveau van de tegenstander. In de 1e helft brengt eerst de paal nog redding, maar na een half uur schiet een IFC spits vanuit de draai raak 0-1. Na rust eenzelfde spelbeeld. Eerst raakt IFC nog de lat, daarna volgt uit een makkelijk gegeven strafschop de 0-2 en uit een snelle uitval de 0-3. 


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia 2 kampioen!!!


Olympia 2 pakt al 4 wedstrijden voor het einde het kampioenschap in de reserve 1e klasse door een 0-0 gelijkspel bij Zwervers. Met 59 punten uit 22 wedstrijden is het team van trainer Dick Vleggeert en leider Rene an der Zwet niet meer te achterhalen. Een fantastische prestatie van het hele team en de begeleiding en dik verdiende promotie naar de reserve hoofdklasse, en daar mogen we met zijn allen heel trots op zijn!


Lees verder

Wedstrijdverslag

Eindelijk weer volle winst voor Olympia op bezoek bij GDA


Op bezoek bij de nummer 12 van de 1e klasse B, GDA, lijkt het er lange tijd op dat er weer een wedstrijd met puntverlies toegevoegd kan worden aan de reeks van de laatste tijd. Vele kansen worden ook deze wedstrijd weer gemist, maar… Gelukkig is er een kwartier voor de tijd de bevrijdende 0-1, die gelukkig ook op de borden komt als de eindstand. 


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia opnieuw doelpuntloos tegen staartploeg


In het thuisduel tegen rode lantaarn drager Wateringseveld/GONA weet Olympia uit diverse riante mogeljkheden opnieuw niet te scoren. Met een bal op de paal in de eerste helft is het wel heel dichtbij een voorsprong, maar verder dan dat komt het niet. Zo wordt het een herhaling van de uitwedstrijd tegen PFC van een week eerder en eindigt ook dit duel teleurstellend in 0-0.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia laat zwak SJC met drie punten vertrekken


Na het verlies tegen DRL van vorige week loopt Olympia vandaag weer tegen een nederlaag op. In het eerste bedrijf is Olympia sterker en komt het bijna op voorsprong. Maar vlak na rust gaat het mis uit een hoekschop 0-1 en niet veel later maakt SJC simpel 0-2. Olympia is aanvallend onmachtig en loopt vandaag zo onnodig tegen een nederlaag aan. 


Lees verder

Wedstrijdverslag

Zwervers en Olympia delen punten na pover duel


In de eerste helft speelt Olympia bij vlagen goed voetbal en het komt via een schitterende goal van Joris van den Ban op 0-1. Na rust zakt de wedstrijd af naar een bedenkelijk niveau. Zwervers komt uit een hoekschop op 1-1 en daar blijft het bij. Een terechte puntendeling omdat geen van beide ploegen de overwinning verdient vandaag.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Publiek winnaar bij Olympia - FC Boshuizen


Na een zeer boeiend duel delen Olympia en FC Boshuizen de punten. Beide ploegen zoeken de aanval met veel inzet en verzorgd veldspel. In de eerste helft is Olympia wat sterker en het komt verdiend op een 1-0 voorsprong. Na rust hebben de bezoekers uit Leiden het betere van het spel. Uit een strafschop wordt het 1-1. In de slotfase zijn er nog kansen voor beide ploegen maar een puntendeling is een juiste uitslag.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia krijgt bij VELO niet wat het verdient


Olympia begint de uitwedstrijd bij VELO uitstekend en met prima voetbal wordt de aanval gezocht. De thuisploeg is vooral gevaarlijk uit spelhervattingen. Kort na rust opent VELO de score uit een vrije trap en niet veel later komt het ook op 2-0. Olympia komt na een rode kaart met 10 man te staan maar dat lijkt de ploeg extra te motiveren. Met prima voetbal scoort het twee keer en komt terug tot 2-2. In de slotfase maakt Olympia aanspraak op de overwinning, maar in blessuretijd pakt VELO na een counter alsnog de volle winst en dat is zuur.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia kansloos ten onder bij koploper IFC


Binnen 25 minuten staat er een 3-0 score op het bord en is de wedstrijd gespeeld. Olympia komt er niet aan te pas vandaag tegen de bij afstand sterkste ploeg in de 1e klasse B. Bij rust staat het 4-0 en uiteindelijk wordt het 5-0 en daar valt niets op af te dingen.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia verliest niet van TAC'90


Olympia levert in de thuiswedstrijd tegen TAC ’90 een zeer zwakke vertoning af. Veel balverlies, weinig aanvalsopzetten en bijzonder weinig dreiging. De snelle en technisch vaardige bezoekers hebben het betere van het spel maar kunnen het net ook niet vinden vandaag. Zo eindigt de wedstrijd zoals die begint met 0-0.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia knokt zich naar overwinning op VOC


Lastige omstandigheden vandaag met veel wind en een zompige grasmat. Olympia en VOC maken er desondanks een zeer sportief en boeiend duel van. Het wordt gaandeweg duidelijk dat de ploeg die het eerst scoort dit duel zal winnen, want echte scoringskansen zijn schaars. Tien minuten voor tijd maakt Olympia die winnende treffer via invaller Tom de Joode. 


Lees verder

Wedstrijdverslag

Knappe winst sterk Olympia collectief in Poortugaal


Voor rust is het duel in evenwicht, nu eens is Olympia sterker, dan weer pakt Poortugaal het initiatief maar gescoord wordt er niet. Direct na rust profiteert Olympia van een foute terugspeelbal en neemt de leiding. Tien minuten later is het weer gelijk. Uit een vrije trap komt Olympia dan weer op voorsprong en ondanks veel druk van de thuisploeg kan het de winst vasthouden voor de vierde overwinning op rij!


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia meer effectief in afronding dan GDA


Olympia komt goed weg in de eerste helft van het thuisduel tegen GDA. De Haagse gasten hebben de beste kansen maar verzilveren deze niet. Kort na rust komt Olympia op voorsprong. Direct daarna de gelijkmaker en opnieuw een voorsprong, met dank aan de GDA goalie. Olympia controleert dan het duel en loopt uit naar een ruime 4-1 overwinning.  


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia pakt kostbare punten bij Wateringse Veld/Gona


Olympia trekt in het tweede bedrijf van de wedstrijd tegen WVG de winst naar zich toe. Goed is het allerminst, spannend des te meer. Mede ook omdat de scheidsrechter weigert een eind te maken aan de wedstrijd. Maar na een tweede helft van meer dan 50 minuten gaan bij de Olympianen de handen in de lucht. Zo komt er een eind aan een wedstrijd die al vorige week zondag begon.


Lees verder

Wedstrijdverslag

WVG – Olympia bij rust gestaakt wegens blessure scheidsrechter


Olympia kan vandaag halverwege de terugtocht naar Gouda alweer maken. Een knieblessure van de scheidsrechter op slag van rust betekent einde wedstrijd. Olympia start goed en heeft duidelijk aanvallende bedoelingen. Wateringse Veld/GONA is gevaarlijk in de omschakeling. Toch zijn de betere mogelijkheden voor Olympia maar het weet niet te scoren voor de rust. En dan is het duel voorbij en wordt waarschijnlijk aanstaande zondag de wedstrijd uitgespeeld. 


Lees verder

Wedstrijdverslag

Gedreven Olympia naar derde thuiszege op rij


Een gedreven Olympia is tegen PFC uit op sportieve revanche na de forse nederlaag een week eerder. Met veel arbeid en een goed collectief komt het halverwege de eerste helft verdiend op 1-0. Ook in de tweede helft veel strijd waarbij PFC steeds meer risico neemt om nog op gelijke hoogte te komen. Dat geeft Olympia ruimte en twee minuten voor tijd komt de bevrijdende 2-0 op het bord.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia luistert lustrumfeest SJC op


SJC viert vandaag het 95 jarig bestaan en Olympia werkt prima mee om er een Noordwijks feestje van te maken. Op alle fronten wordt het afgetroefd en de 1-0 ruststand is een zwakke afspiegeling van de krachtsverhoudingen. In de tweede helft loopt SJC uit naar een eclatante 5-0 zege, een uitslag die nog groter was geweest wanneer de thuisploeg wat zorgvuldiger in de afwerking was geweest.


Lees verder

Wedstrijdverslag

DRL troeft Olympia af in enerverend duel


DRL en Olympia maken er vandaag een boeiende wedstrijd van. Olympia komt vroeg in de wedstrijd op voorsprong, maar daarna komt er steeds meer druk van DRL. In de tweede helft is er een riante kans de voorsprong te verdubbelen, maar daarna wordt de druk te groot. In twaalf minuten scoort DRL drie keer en lijkt de wedstrijd gespeeld. Tien minuten voor tijd komt Olympia uit een strafschop terug tot 3-2 maar het ‘alles of niets’ voetbal daarna levert geen gelijkmaker meer op.   


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia boekt tegen CVV Zwervers tweede thuiszege op rij


In de eerste helft zien we wel veel strijd bij beide teams maar weinig goed voetbal. ‘Uit het niets’ komt Olympia na een half uur op 1-0. Direct na rust neemt de thuisploeg ruim afstand met twee snelle en mooie goals. De gasten komen nog terug tot 3-1 maar daar blijft het bij en de tweede thuisoverwinning kan worden gevierd.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia komt vroege tegenslagen niet te boven in duel met Boshuizen


De eerste uitwedstrijd van het seizoen werd tevens de eerste nederlaag. Een snel uitvallen, een snelle rode kaart daaroverheen en 2 tegengoals in 11 minuten waren de inleiding hiervoor. In de 2e helft deelde Boshuizen snel de beslissende tik uit door snel 3-0 te scoren, wat nog werd uitgebouwd naar 5-0.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Fris ogend Olympia opent met thuiszege op SVDPW


Olympia start de competitie voortvarend in het thuisduel tegen promovendus SVDPW. In eerste helft wordt voortdurend de aanval gezocht met fris en beweeglijk voetbal. De 2-0 voorsprong bij rust is dan ook zeker verdiend te noemen. Na rust wordt de voorsprong uitgebouwd tot 3-0. Daarna krijgen de gasten wat meer ruimte en met een fraai afstandsschot wordt de 3-1 eindstand bepaald.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia blijft eersteklasser!!!


In de eerste helft van het uitduel tegen DRL zijn de teams aan elkaar gewaagd. We zien veel spanning maar weinig doelkansen. Dat verandert in de bloedstollende tweede helft. Beide ploegen krijgen kansen maar DRL is een paar keer angstvallig dicht bij een treffer. Met dank aan het houtwerk, prima verdedigers en een magistrale redding van doelman Robbert Dols blijft het 0-0. Na de eerdere  thuiswinst is dit voldoende om volgend seizoen weer in de mooie 1e klasse uit te komen.  Proficiat!


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia nipt langs DRL


Slecht spelen en toch winnen. Het schijnt een kwaliteit te zijn. Olympia boekte afgelopen zondag een benauwde 2-1 overwinning op DRL, maar fraai was het allemaal niet. Maar dat is in de nacompetitie gelukkig ook niet van belang. Het gaat nu om de punten en niet om het applaus.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia door naar laatste ronde nacompetitie!


DVV Delft begint furieus aan de wedstrijd om alsnog de 0-3 thuisnederlaag goed te maken. Het komt  vroeg in de wedstrijd op een 0-1 voorsprong, maar Olympia maakt tien minuten later gelijk en neemt het initiatief over. Na de snelle 2-1 voor Olympia in het tweede bedrijf is de wedstrijd gespeeld en het loopt nog uit naar een riante 5-1 zege. Het Rotterdamse DRL wacht als tegenstander in de volgende ronde en Olympia speelt in die tweekamp op 31 mei eerst thuis.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia start play-off's goed met uitzege in Delft


Een prima spelend Olympia is vandaag duidelijk sterker dan DVV Delft. In de eerste helft worden diverse fraaie kansen gecreëerd waarvan er uiteindelijk kort voor rust twee worden benut voor een 0-2 ruststand. Ook na rust is Olympia sterker en het komt met een fraaie goal op 0-3. Een goede uitgangspositie voor de return op maandag 25 mei in Gouda.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia verliest laatste competitieduel in aanloop naar finale


Wateringseveld/GONA en Olympia beginnen in laag tempo aan een wedstrijd waar niets meer op het spel staat. Aan het eind van de eerste helft is Olympia het even helemaal kwijt en incasseert vier tegentreffers. Na rust volgt herstel en in de slotfase krijgt de stand een iets draaglijker aanzien 4-2. Op naar de nacompetitie om het verblijf in de 1e klasse te verlengen. 


Lees verder

Wedstrijdverslag

Nipte overwinning Olympia na kansenfestijn tegen HMSH


De wedstrijd tegen het al gedegradeerde HMSH zou op papier gezien een makkelijke overwinning op moeten leveren voor Olympia, maar dat liep anders. Gewonnen werd er, dat wel. Maar het bleef bij de 1-0 die al in de 4e minuut gescoord werd door Tom de Joode. Daarna werden er vele kansen gemist en was HMSH in de slotfase van de zelfs nog even gevaarlijk dichtbij de gelijkmaker. Gelukkig gebeurde dat niet en werd de 3e thuisoverwinning veiliggesteld.

Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia boekt tegen Kocatepe opnieuw thuisoverwinning


In een matig duel doet Olympia vandaag wat het moet doen. En het toont zich erg effectief want de enige kans in de eerste helft wordt door Ronald Trel schitterend omgezet in een doelpunt. Snel in de tweede helft komt de 2-0. Daarna komt Kocatepe nog terug tot 2-1 maar in de slotfase wordt de voorsprong uitgebouwd naar de 3-1 eindstand en zijn de drie punten binnen.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia verliest kansloos in Loosduinen


Vanaf de eerste minuut maakt GDA duidelijk dat het zich vandaag met een overwinning definitief veilig wil spelen. En dat het nog wil gaan voor de 3e periodetitel. De thuisploeg speelt met de wil om te winnen en Olympia kan daar heel weinig tegenover stellen. Vlak na rust komt GDA op 1-0. Olympia mist de kans op de gelijkmaker en direct daarna volgt de 2-0. De handige spits van de thuisploeg komt tot een hattrick voor de 3-0 eindstand. Olympia lijkt veroordeeld tot de nacompetitie om nog een seizoen in de eerste klasse te voetballen. 


Lees verder

Wedstrijdverslag

Eerste thuisoverwinning Olympia op XerxesDZB


Eindelijk kan Olympia de drie punten in eigen huis houden. In een meer spannende dan goede ‘zes punten’ wedstrijd tussen twee ploegen in de gevarenzone komt XerrxesDZB in de eerste helft op voorsprong door een benutte strafschop. In het tweede bedrijf is Olympia sterker en het wint uiteindelijk verdiend met 3-1.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia boekt bij Zwervers opnieuw uitzege!


Olympia begint vandaag goed en heeft een veldoverwicht. Na 20 minuten maken de gastheren uit een goed uitgespeelde counter echter de 1-0. Vlak voor rust komt Olympia uit een strafschop op gelijke hoogte. Tien minuten daarna raakt Zwervers de paal. Vlak daarna een verre uittrap die door Gregory heel knap wordt verwerkt en binnen geschoten 1-2. Er zijn dan kansen de voorsprong te vergroten, maar in de slotfase is er veel Zwervers druk. Het laatste fluitsignaal wordt dan ook met opluchting ontvangen en er worden drie heel belangrijke punten bijgeschreven. 


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia en PSV Poortugaal delen broederlijk de punten


Vandaag een typische 0-0 wedstrijd die uiteindelijk eindigt in 1-1. Beide ploegen slagen er niet in veel kansen te creëren. De sympathieke bezoekers lijken toch met drie punten uit Gouda te vertrekken wanneer ze vijf minuten voor tijd op 0-1 komen. Het slotoffensief van Olympia wordt vandaag wel beloond want de mee opgekomen Glenn Heuvelman kan in de laatste minuut knap de gelijkmaker binnen schieten. 


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia verrast met uitzege bij kampioenskandidaat


Olympia speelt zeer sterk in de streekderby in en tegen Nieuwerkerk. Verdedigend staat het opnieuw goed en het lukt de gastheren niet om een gat in de defensie te vinden. Olympia is wel gevaarlijk en komt vlak voor rust uit een strafschop op 0-1. Na rust verdubbelt Olympia de voorsprong door een  magistraal doelpunt van Gregory. Door een prima organisatie en teamgeest worden de drie punten binnen gehaald en dat is een fantastisch resultaat.   


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia laat kans op resultaat tegen GOES liggen


De thuiswedstrijd tegen het hoog geklasseerde GOES heeft Olympia geen punten opgeleverd. In de eerste helft wordt een achterstand in dezelfde minuut ongedaan gemaakt. In de tweede helft zijn er kansen op een voorsprong, maar een van richting veranderde vrije trap leidt tot een 1-2 achterstand die in de slotfase niet meer wordt goed gemaakt. Jammer, want verliezen is vandaag niet nodig.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Opnieuw nipt verlies Olympia, nu tegen IFC


Voor de derde achtereenvolgende maal net aan verlies voor Olympia, ditmaal tegen het sterke IFC. In de beginfase scoren beide ploegen een goal. Daarna hebben de gasten zeer veel balbezit maar tot echte doelkansen komt het niet. Vlak voor rust komt IFC uit een rommelige situatie toch op 1-2. Na de pauze een meer aanvallend Olympia dat met een weergaloze goal op 2-2 komt. Dan toch de 2-3 als IFC uit een hoekschop vrij binnen kan koppen en dus opnieuw geen punten.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia heel dicht bij stunt in Leidschendam


Olympia maakt het koploper RKAVV zeer lastig vandaag. In de eerste helft is er een licht veldoverwicht voor de thuisploeg. Beide ploegen krijgen eenmaal een grote doelkans maar toch staat er een 2-0 ruststand op het bord. In de tweede helft komt Olympia sterk terug tot 2-2 om in de slotfase toch te capituleren. Een heus slotoffensief levert wel kansen maar niet de gelijkmaker op.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia krijgt niet wat het verdient


Een wedstrijd met twee gezichten vandaag in de hervatting na de winterstop. Na de gelijkopgaande beginfase is het eerste bedrijf duidelijk voor VELO. De bezoekers spelen het betere voetbal en zijn feller en beter in de duels. Met een 0-2 ruststand komt Olympia nog goed weg. Na rust een totaal ander spelbeeld met een fel en gedreven spelend Olympia dat de aanval zoekt en VELO komt er niet meer aan te pas. De 1-2 aansluitingtreffer valt snel en daarna ook de fraaie gelijkmaker 2-2. Olympia gaat op zoek naar de driepunter, maar krijgt vlak voor tijd door een communicatiefout het deksel op de neus want VELO kan daardoor simpel de 2-3 binnen tikken. Je krijgt niet altijd wat je verdient.....


Lees verder

Wedstrijdverslag

Koude douche Olympia na verspelen voorsprong in slotminuten


Olympia is al een weer een tijdje op zoek naar een driepunter als beloning voor het vaak goede spel. Tegen Wateringseveld/Gona lijkt die beloning er eindelijk te komen want na 85 minuten staat er een verdiende 2-0 voorsprong op het bord. De Haagse tegenstander weet dan in de laatste 5 minuten met twee schoten van buiten de 16 meter even zoveel maal te scoren. Een enorme deceptie voor alles wat rood-zwart is want dit gelijkspel voelt als een nederlaag.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Een koninkrijk voor een schutter.....en de 5e nederlaag op rij


Olympia domineert in de eerste helft tegen XerxesDZB volledig en creëert een tiental kansen. Maar zelfs op een meter afstand van een leeg doel wordt niet gescoord. Dan vlak voor rust een oliedomme rode kaart en Olympia moet met tien man verder. Na rust komen ook de gastheren met tien man te staan. Direct daarna komt XerxesDZB via een strafschop op 1-0. Olympia krijgt nog diverse kansen om gelijk te maken maar de bal wil er niet in vandaag. In de slotfase wordt het 2-0 via een snelle uitval.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia komt mentale dreun niet te boven


Voor de wedstrijd een merkwaardig besluit van de scheidsrechter van dienst door het hoofdveld van Olympia onbespeelbaar te verklaren en uit te wijken naar het kunstgrasveld. Daar speelt de thuisploeg een prima eerste helft maar het weet zichzelf niet te belonen meteen treffer. Op slag van rust wordt CVV Zwervers voor de eerste keer gevaarlijk en schiet wel raak 0-1. Bij Olympia lijkt deze tik hard aan te komen want in het tweede bedrijf zakt het niveau ver terug en weet het weinig te brengen. Door een ongelukkig eigen doelpunt wordt het nog 0-2 en is de vierde nederlaag op rij een feit.Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia in Poortugaal opnieuw met lege handen


Olympia komt tegen PSV Poortugaal twee keer aan de leiding en behoudt de voorspong tot twintig minuten voor tijd. Dan zijn de rood-zwarten twee keer slordig in de opbouw en de gastheren profiteren daar optimaal van. Beide keren een snelle omschakeling en een fraaie en effectieve afronding. Zo verliest Olympia met 3-2 voor de derde keer op rij en deze keer mag het dat zichzelf best aanrekenen.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Geflatteerde nederlaag Olympia in regionale derby


Olympia en streekgenoot Nieuwerkerk zorgen voor een open en aantrekkelijke wedstrijd. Op cruciale  momenten drukt de arbitrage vandaag een belangrijke stempel op de wedstrijd. De bezoekers komen al heel snel op 0-1 uit een presentje van de leidsman. Na rust volgt uit een counter 0-2, maar een sterk aandringend Olympia komt snel terug tot 1-2. Vijf minuten voor tijd valt de gelijkmaker maar het glaszuiver doelpunt wordt afgekeurd. Via knap uitgespeelde counters lopen de bezoekers in de slotminuten uit naar een geflatteerde 1-4 eindstand. 


Lees verder

Wedstrijdverslag

GOES in slotfase ruim langs Olympia


De verre reis naar Goes heeft Olympia geen punten opgeleverd. Twintig minuten voor tijd staan de Gouwenaars nog met 0-1 voor, maar dankzij een sterke slotfase heeft thuisploeg VV GOES toch drie punten kunnen bijschrijven. De ploeg van ex-international Jan Poortvliet is uiteindelijk met 4-1 te sterk voor Olympia. 
Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia deelt punten met Boshuizen na boeiend duel


Olympia komt goed uit de startblokken tegen FC Boshuizen dat nog zonder puntverlies is. Al na 8 minuten komt de thuisploeg op voorsprong. Daarna worden de Leidenaars sterker maar Olympia weet de voorsprong tot de rust te behouden. In de 7e minuut na rust valt de gelijkmaker uit een vrije trap. Daarna ontspint zich een boeiende en open wedstrijd met kansen op winst eerst voor Olympia en in de slotfase vooral voor Boshuizen. Met de uiteindelijke puntendeling kunnen beide partijen goed leven.  


Lees verder

Wedstrijdverslag

IFC in tweede helft over Olympia heen en wint met 3-1


Een kwalitatief zeer sterk IFC is in de eerste helft de betere ploeg. Maar Olympia speelt zeer geconcentreerd en komt via een uitval verrassend op 0-1. Direct na rust is de scherpte bij Olympia even weg en in enkele minuten buigt IFC de achterstand om in een 2-1 voorsprong. Daarna zakt de thuisploeg wat in en gaat Olympia vergeefs op zoek naar de gelijkmaker. In de uitbraak is IFC zeer gevaarlijk en een kwartier voor tijd wordt de voorspong uitgebouwd tot de 3-1 eindstand.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Zeer sterk RKAVV laat Olympia kansloos


In  de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen loopt Olympia een grote nederlaag op. Het bezoekende RKAVV heeft in alle linies veel kwaliteit. In de eerste helft heeft Olympia niets in te brengen en de ruststand is 0-3. Na rust scoort Olympia snel en gaat op zoek naar de aansluitingstreffer. Die komt er ook bijna maar in het laatste kwartier bouwen de bezoekers de score verder uit naar een overtuigende 1-6 eindstand.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Opnieuw winst Olympia na boeiende tweestrijd met VELO


VELO en Olympia maken er een spannende tweestrijd van in Wateringen. Beide ploegen proberen te voetballen, de duels worden met passie gespeeld en het spel golft in hoog tempo op en neer. Na een 0-0 ruststand komt Olympia een kwartier na rust op voorsprong als een prima aanval schitterend wordt afgerond. VELO gaat dan opportunistisch spelen maar de Olympia defensie staat als een huis. Zo wordt met 0-1 de volle winst binnen gehaald en een prima competitiestart van debutant Olympia.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Sterk begin Olympia in eerste klasse


Een mooie seizoensstart van Olympia, want de uitwedstrijd tegen Kocatepe levert een prima 0-2 zege op. De formatie van hoofdtrainer Tom Rietberg en assistent Carl Flux begint in hoog tempo met het herkenbare aanvallende combinatievoetbal. Na  tien minuten komt Olympia fraai op 0-1 na een goede en snelle aanval. Kort na rust valt de 0-2. Kocatepe gaat nog wel op zoek naar de aansluitingstreffer maar de solide Olympia defensie staat geen kansen toe.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia promoveert naar de eerste klasse!!!!


Olympia begint de finale tegen TOGB op het neutrale terrein van VOC al met een voorsprong. De rood zwarte supporters hebben de overhand en de bussen met jeugdspelers geven de spelers het gevoel een thuiswedstrijd te spelen. Al na drie minuten kan de behoudende tactiek van TOGB de prullenbak in door een magnifieke goal van Joris. Het veel sterkere Olympia komt net voor rust op 2-0 en niet lang na rust op 3-0. TOGB kan weinig tot niets brengen en mag uiteindelijk blij zijn dat het bij een 4-0 nederlaag blijft. Na een lang en mooi seizoen  een welverdiende promotie. Na 10 jaar komen we weer in de eerste klasse uit en een mooie uitdaging voor onze club!


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia door naar finale nacompetitie tegen TOGB


Olympia verslaat Spartaan ’20 in Rotterdam met 1-2 en na de eerdere 2-0 thuiswinst is dat ruim voldoende om de finale van de play-offs om een ticket in de eerste klasse te bereiken. Daar wacht op Tweede Pinksterdag  9 juni een treffen op neutraal terrein tegen TOGB dat een laatste kans heeft om zich te handhaven in de eerste klase.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Eerste slag voor Olympia in tweekamp met Spartaan '20


Een nerveuze en matige start van het eerste play-off duel tussen Olympia en Spartaan om een plek in de finalewedstrijd voor promotie naar de eerste klasse. De bezoekers trekken zich massaal terug maar Olympia vindt geen openingen en moet kort voor rust met 10 man verder. De tweede helft is wel enerverend. Olympia komt snel op 1-0 uit een magistrale vrije trap en blijft ook daarna sterker. Het wordt 2-0 door een fraaie boogbal en er volgen meer kansen. Ook Spartaan is gevaarlijk maar dankzij doelman Ruurd Valentijn en de paal weet Olympia de nul te houden. Een goede uitgangspositie voor de return aan de Rotterdamse Oldegaarde aanstaande zondag.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia grijpt naast promotie, nu naar de herkansing


Op een zeer druk bevolkt en gezellig sportpark neemt Olympia in de return tegen PSV Poortugaal zowel in de eerste als in de tweede helft direct initiatief en het krijgt goede kansen. Poortugaal neemt in het eerste bedrijf uit een spelhervatting de leiding. Na de snelle gelijkmaker in de tweede helft gaat Olympia voor de winst maar de gasten stappen door een benutte strafschop en een counter in de slotfase met een 1-3 overwinning van het veld en blijven 1e klasser. En Olympia blijft een beetje met een kater achter en moet nu zicht op promotie houden door Spartaan ’20 uit Rotterdam in een tweekamp te verslaan.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Spannende eerste play-off eindigt onbeslist


De eerste play-off in Poortugaal tussen de plaatselijke PSV Poortugaal en Olympia om een plek in de 1e klasse staat bol van de spanning en dat is in de eerste fase van de wedstrijd goed te merken. Olympia wordt de eerste helft steeds sterker maar komt niet tot scoren. In de tweede helft neemt Poortugaal de leiding maar kort daarna volgt de gelijkmaker. Daarna nog kansen aan beide kanten maar we sluiten af met 1-1 en alles ligt nog open in de return aanstaande zondag in Gouda. 


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia gelukkige winnaar doelpuntenfestijn


In een niet heel goede maar wel spectaculaire pot voetbal behaalt Olympia haar 14e overwinning van het seizoen. Aan de Rotterdamse Oldegaarde wordt thuisploeg DEHMusschen met 3-5 verslagen. Doelpuntenmakers aan Goudse zijde zijn Joris van den Ban, Dennis Jongenelen (2x), Laurens Bogaard en Thomas Reynaers. 


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia rolt tegenstander Ommoord overtuigend op


Een soepel combinerend Olympia is vandaag duidelijk een maatje te groot voor Ommoord. In de eerste helft wordt uit fraaie aanvallen en legio kansen slechts eenmaal gescoord. In het tweede bedrijf worden daar nog vier treffers aan toegevoegd zodat een ruime 5-0 overwinning wordt genoteerd.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia weet kansen niet te benutten in Oudenhoorn


Op de grazige weide van het polderdorp Oudenhoorn bestrijdt Olympia vandaag de plaatselijke voetbaltrots OHVV. Olympia is de hele wedstrijd sterker en krijgt diverse kansen maar weet vandaag niet doeltreffend af te ronden. De doelstelling van de gastheren  is om een punt te pakken en aanvallend wordt er weinig gebracht. Zo eindigt deze kleurloze wedstrijd met de brilstand 0-0.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Mooie Olympia-DONK zondag met teleurstellende hoofdact


Een fraaie lentedag met volop activiteiten op het gezellig drukke Olympia terrein. De eerste pupil van de week bij het vrouwenteam, de onthulling van het nieuwe normen- en waarden bord, een zeer geslaagde ontmoeting tussen de jongste Olympiaantjes en Donkiaantjes, de prijsuitreiking van de Grote Clubactie en rondleidingen door de fraaie nieuwbouw. De vele toeschouwers zien daarna als hoofdact een zeer matige derby waarin Olympia stadgenoot DONK met 2-0 verslaat.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Koploper IFC klopt Olympia in slotfase


Koploper Ido’s Football Club heeft in eigen huis de hele wedstrijd een veldoverwicht. Op de hobbelige grasmat hanteert het veelvuldig de lange bal maar Olympia verdedigt zeer geconcentreerd en houdt lang stand. In de slotfase stopt keeper Robbert Dols eerst nog een strafschop maar kort daarna komt IFC toch op 1-0. Vlak voor tijd volgt de 2-0 en zo boekt de thuisploeg uiteindelijk een verdiende overwinning.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia mist handvol kansen maar wint toch van OVV


Op deze mooie lenteachtige zondag weten veel mensen de weg naar Olympia te vinden. Ze zien dat de thuisploeg de hele wedstrijd sterker is, maar moeite heeft om de vele kansen te verzilveren. Marciano IJsselstein weet zowel in de eerste als in de tweede helft te scoren en OVV creëert weinig en scoort eenmaal, en zo wordt met een 2-1 zege opnieuw de winst binnengehaald.

Lees verder

Wedstrijdverslag

Sterk Olympia maatje te groot voor Groeneweg


Olympia boekt een ruime uit-overwinning in Zevenhuizen. Met de harde wind in de rug komt het meeste gevaar aanvankelijk van Groeneweg. Olympia weet het surplus aan voetballend vermogen nog voor rust in twee fraaie doelpunten om te zetten. Ook na rust dicteren de Gouwenaren de wedstrijd. Uit verschillende kansen wordt er eentje benut voor een 0-3 eindstand.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia pakt periodetitel na puntendeling met JHR


Alweer voor de derde keer dit seizoen is uitgeweken naar het kunstgras voor de ontmoeting met Jai Hind Rotterdam. Door de zeer harde wind is het lastig voetballen en zijn er nauwelijks scoringskansen. Met de brilstand na negentig minuten nog op het scorebord pakt Olympia wel de tweede periodetitel!


Lees verder

Wedstrijdverslag

Zeer boeiende topper op sportpark Faas Wilkes


Nummer twee op de ranglijst XerxesDZB en nummer drie Olympia maken er een geweldige wedstrijd van op het fraaie sportpark in Rotterdam. Gezien de hoeveelheid doelkansen aan beide kanten is het een mirakel dat het bij rust 0-0 staat. In een spectaculaire tweede helft is Olympia uiteindelijk beter en meer effectief en wint het met 2-4.


Lees verder

Wedstrijdverslag

DRL maakt einde aan zegereeks Olympia


De Rotterdamse Leeuw heeft wat goed te maken na de monsternederlaag van vorige week en dat is goed te merken. Een gedreven DRL brengt een aanvallend machteloos Olympia regelmatig in de problemen en leidt na 70 minuten met 3-0. Dan besluit de scheidsrechter er tot ieders verrassing mee te stoppen, naar later blijkt wegens commentaar op de leiding.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia wint van Spartaan '20 maar verliest mogelijk spelmaker


Tegen het sterke Spartaan ’20 boekt Olympia in een goede wedstrijd de zesde competitie overwinning op rij en het zet de Rotterdammers daarmee op drie punten achterstand. Een goede herstart na het geslaagde trainingskamp op Tenerife en de prijsvraag van deze week is hoeveel jaar geleden er door de hoofdmacht een serie van zes overwinningen is neergezet…..


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia in slotfase toch nog langs SCO '63


Olympia wint ook de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop. Die winst wordt niet meer verwacht wanneer de gasten uit Spijkenisse diep in de tweede helft uit een strafschop op voorsprong komen en ook daarna de sterkere ploeg zijn.  Maar een benutte strafschop zeven minuten voor tijd en een mooie winnende goal in blessuretijd leveren Olympia toch nog drie punten op. Soms zit het mee………... en met vijf opeenvolgende overwinningen gaan we met een lekker gevoel de winterstop in.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Vier op een rij: sterk Olympia pakt ook in Ridderkerk volle winst


Vanaf het eerste fluitsignaal troeft Olympia tegenstander Slikkerveer op alle fronten af. Met veel passie, strijd en goed voetbal worden de gastheren teruggedrongen en worden veel kansen gecreëerd. Met een ruststand van 0-3 komen de Ridderkerkers nog goed weg. Na de 0-4 in de tweede helft hoeft Olympia niet meer en kan Slikkerveer niet meer. De vierde opeenvolgende driepunter kan worden bijgeschreven en Olympia stijgt naar de derde plaats op de ranglijst.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Overtuigende 5-1 zege Olympia tegen DEHMusschen


Hekkensluiter DEHMusschen komt met een zeer positieve en aanvallende spelopvatting naar Gouda. Het is echter al snel duidelijk dat Olympia over meer kwaliteit beschikt. Het beweeglijke Goudse middenveld brengt de Rotterdamse tegenstander keer op keer in de problemen. Met een riante 3-0 op het scorebord bij rust en een 5-1 eindstand is de derde zege op rij een feit en blijft Olympia zonder puntverlies in de tweede periode.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia zet zegereeks voort bij SV Ommoord


Bij en tegen promovendus SV Ommoord heeft Olympia het grootste deel van de wedstrijd een veldoverwicht. De fysiek stevig maar fair spelende Rotterdammers zijn wel een taaie tegenstander. Op slag van rust komt Olympia op een 0-1 voorsprong. In de tweede helft valt na een kwartier de 0-2 en daarna komt SV Ommoord met tien man te staan. Olympia laat vervolgens enkele riante kansen onbenut en dan valt aan de andere kant de 1-2. Vlak voor tijd de bevrijdende 1-3 en wederom een zege voor onze hoofdmacht dat naar de vierde plaats op de ranglijst stijgt. Ook Olympia 2 pakte de winst en dus twee weekenden achter elkaar de volle winst voor de senioren selectieteams.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Prima eerste thuisoverwinning Olympia tegen OHVV


Tegen de laag geklasseerde bezoekers uit Oudenhoorn boekt Olympia een ruime 5-0 overwinning en kent zo een prima start van de tweede periode. Achter de ongenaakbare koploper IFC zijn de verschillen niet zo groot in de zondagse 2e klasse D en Olympia stijgt door deze driepunter dan ook een aantal plaatsen op de ranglijst. Alle doelpunten komen vandaag voort uit goed combinatievoetbal en dat blijkt steeds weer de kracht van het huidige eerste elftal.


Lees verder

Wedstrijdverslag

De geschiedenis herhaalt zich aan de nieuwe DONK straat


In een enerverende wedstrijd is het Olympia wederom niet gelukt om de drie punten bij DONK mee te nemen. Net als vorig seizoen is Olympia in de eerste helft heer en meester. Maar ook net als vorig seizoen komt DONK in de tweede helft op kracht en inzet sterk terug en is het Olympia surplus aan voetballend vermogen niet voldoende om de winst binnen te halen. Uiteindelijk wordt het nu een puntendeling waar Olympia vorig seizoen na negentig minuten uiteindelijk met lege handen stond.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Ook Olympia kan IFC geen punten afsnoepen


Soms kun je de vraag stellen of het uitwijken naar kunstgras nou wel zo gewenst is. Gisteren is zo’n dag want er staat een mooie partij op het programma tussen twee ploegen die goed willen en kunnen voetballen. Maar het publiek krijgt die aantrekkelijke wedstrijd niet voorgeschoteld want met de zeer harde wind en het doornatte en daardoor te snelle kunstgras is het bijna onmogelijk om lekker te voetballen.

Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia hervindt vorm in Oostvoorne


Het complex van OVV deed in een aangenaam herfstzonnetje heel wat gezelliger aan vorige week, toen we door het noodweer onverrichter zake weer richting Gouda moesten terugkeren.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Teleurstellend resultaat Olympia tegen Groeneweg


Coach Tom Rietberg geeft voor de thuiswedstrijd tegen Groeneweg hetzelfde basiselftal  als vorige week de kans om sportief revanche te nemen voor de smadelijke nederlaag tegen JHR.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Wanprestatie Olympia bij JHR


De verwachtingen zijn na drie aantrekkelijke wedstrijden hoog gespannen. Olympia kan bij winst  in de vierde competitiewedstrijd tegen het nog puntloze Jai Hind Rotterdam bij de top aansluiten. Dat lijkt de ploeg echter niet te inspireren. JHR overheerst op alle fronten tegen een slap en futloos Olympia dat een collectieve offday heeft.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia en XerxesDZB maken reclame


Een heerlijke voetbalmiddag gisteren aan de Bodegraafsestraatweg. In een 90 minuten lang boeiende wedstrijd gingen beide ploegen met aanvallend voetbal, veel strijd en in hoog tempo vol voor de winst.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia en DRL delen de punten


Olympia ging voortvarend van start in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen De Rotterdamse Leeuw, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een puntendeling.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Sterke start competitie Olympia 1


Een mooie seizoensopening voor Olympia 1 in Rotterdam op zondag 8 september. Na overwinningen eerder op de dag van Olympia 2 (uit bij VOC) en Olympia 3 (uit bij Zoetermeer) wist ook ons vlaggenschip drie punten mee terug te nemen naar Gouda.

Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia-Slikkerveer


Olympia heeft aan het eind van de competitie de smaak weer duidelijk te pakken en boekte haar tweede klinkende zege op rij. Helaas voor ons zijn alle prijzen al verdeeld.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia-Donk 3-0


In derby’s gelden andere wetten en voert strijd de boventoon van het voetbal. Vandaag was hier echter weinig van te merken. Olympia deed haar plicht en hield de punten bij de sherrydrinkers (hihi).

Lees verder

Wedstrijdverslag

Spartaan-Olympia 5-2


Wederom wat wijzigingen in de basis opstelling. Een knie blessure (Patrick Verdouw), een schouder blessure (Gregory) en een schorsing (Spaan) hielden deze basisspelers aan de kant. Sven nam de positie van Patrick over, na de prima invalbeurt van Dave vorige week kwam die vandaag centraal achterin te staan en doordat Gregory wegviel ging Laurens naar het middenveld en begon Assad in de spits.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia-Unio 2-2


Tegen de nummer laatst in de competitie en thuis in het zonnetje moesten de mannen weer eens voor de nodige 3 punten zorgen. Unio moest resultaat halen om niet vandaag al op een onoverkomelijke achterstand te raken.

Lees verder

Wedstrijdverslag

Age-Olympia 0-0


Om de top 5 niet geheel uit het oog te verliezen en de nare nasmaak van de paasdagen weg te spoelen waren 3 punten tegen AGE vandaag meer dan welkom. De gastheren van vandaag vechten tegen degradatie en in Rotterdam noord zijn alle puntjes meer dan welkom. Met deze ingrediënten, een futuristische clubhuis en een heerlijk zonnetje begonnen beide teams lichtelijk angstig aan de wedstrijd.

Lees verder

Wedstrijdverslag

Zalig Pasen?!?!?!?


Wat een zalig Paasweekend had kunnen worden eindigde in 2 gespeeld, 0 punten, 0 voor en 6 tegen.

Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia-Unitas 3-1


Na wederom een ijzig koude middag aan de Bodegraafsestraatweg wisten de jongelingen van Olympia een puike prestatie neer te zetten.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Zwevers-Olympia 3-0


3-0 dan zou je denken aan een klinkende nederlaag. Echter, iedereen die er bij was en de kou wist te trotseren zal zich nog steeds afvragen hoe deze onterechte stand in hemelsnaam de eind uitslag op het scorebord kon zijn.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia-DRL 1-1


Na wederom een paar weken rust mocht Olympia vandaag weer aantreden en kon het zich opnieuw meten met een ploeg in de top van het klassement. De uit wedstrijd bij DRL leverde Olympia een mooie overwinning op maar moest toen al alles uit de kast halen.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia-Xerxes DZB 2-2


Nu de sneeuw en ijspret in Nederland weer achter de rug lijkt, kon ook de competitie weer hervat worden. Olympia dat zeer sterk uit de winterstop gekomen is, kon zich vandaag pas echt gaan meten. Xerxes is (volgens Petertje) de best voetballende ploeg in de competitie en dit resulteerde uit al in een boeiende remise. Tevens een heuse topper want het betreft de nummers 2 en 3 van de ranglijst.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Oefenwedstrijden tegen Velo


Dankzij de sneeuwvrij gemaakte velden van VDL in Maassluis konden Olympa 1 en 2 afgelopen zondag toch een oefenwedstrijd spelen. Tegenstanders waren Velo 1 (1e klasse) en 2 (res hoofdklasse). Het tweede wist een verdienstelijke 3-2 overwinning te behalen. Olympia 1 moest met 2-1 in Velo haar meerdere erkennen maar had met name in de eerste helft het betere van het spel en kwam op 1-0 voor. Al met al lekker om toch gespeeld te kunnen hebben, zeker met de bekerwedstrijd tegen HBS op dinsdag a.s. Zie ook het verslag op de site van Velo.


Wedstrijdverslag

Olympia-OVV 2-0


Na heerlijke dagen op het altijd warme Tenerife mocht Olympia vandaag laten zien dat de geleverde trainingsarbeid aldaar, de nodige boost kon geven om er een mooie tweede seizoenshelft van te maken.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia 1 bereidt zich voor op topweek die komen gaat


Het trainingskamp van de Olympia-selectie had op geen beter tijdstip kunnen plaatsvinden. Op Tenerife bereidt ze zich nu onder perfecte omstandigheden voor op de tweede seizoenshelft, maar bij terugkomst kunnen de heren direct met de witte billetjes bloot. Er wacht namelijk een pittige maar mooie voetbalweek met wedstrijden tegen OVV, HBS en DONK. Lees verder

Wedstrijdverslag

Slikkerveer-Olympia 3-3


Voor de wedstrijd tegen Slikkerveer reed Peet vandaag naar Ridderkerk,

Hij zag daar twee jonge aanvallende teams aan het werk.

Na een goed midweeks resultaat in de beker,

Was Olympia vol van vertrouwen en leken vandaag drie punten zeker.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia-Age 1-0


Deel 2


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia- Spartaan20 2-2


In een heerlijk najaarszonnetje waren 3 punten na de malaise van vorige week vandaag erg wenselijk. In Spartaan trof Olympia vandaag een tegenstander die dicht bij op de ranglijst staat en dus kon er een gaatje geslagen worden.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Unio –Olympia 4-1


Op de 11e van de 11e trad Olympia aan in Oudewater tegen Unio. Toch het begin van de feestmaanden voor de gastheren en daardoor de hoop dat deze al iets afgeleid zouden zijn.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia-Age 0-0


Na 54 minuten voetbal ,geen goals en heel veel regen was het wel welletjes voor vandaag. 


Lees verder

Wedstrijdverslag

Unitas- Olympia 1-2


Als een stelletje boeven pikten Olympia 1 vandaag de puntjes uit Gorinchem mee.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Unitas- Olympia 1-2


Als een stelletje boeven pikten Olympia 1 vandaag de puntjes uit Gorinchem mee.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia-SCO63 2-1


Na de nederlaag van vorige week waren de punten vandaag broodnodig om een rol in de competitie te kunnen blijven spelen.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia-Zwervers 0-2


Heerlijk weer vandaag op de Bodegraafsestraatweg en de hoop leefde dat de goede verrichtingen van de laatste weken doorgetrokken konden worden. Helaas bleek Zwervers een maatje te groot vandaag.


Lees verder

Wedstrijdverslag

DRL-Olympia 1-2


Met de noodzakelijke winst van vorige week op zak, ging Olympia1 afgelopen zondag op bezoek bij de koploper. De rode/Rotterdamse leeuw.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia-VFC 1-0


 Zo, de eerste overwinning is een feit. Werd tijd ook om naar boven te kunnen kijken. Het was nog billen knijpen maar ze tellen wel!!


Lees verder

Wedstrijdverslag

XerxesDZB -Olympia 0-0


Als je denkt dat een doelpuntloze wedstrijd saai is, was dat afgelopen zondag zeker niet het geval. Tevens heeft Olympia het eerste punt dit seizoen binnen gesleept. 


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia-Portugaal 1-4


 De eerste thuiswedstrijd  heerlijk weer en een goeie mat. Toch zou het een zure middag voor Olympia 1 worden.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Donk-Olympia 3-1


 Vandaag de eerste wedstrijd voor t eggie en om te beginnen, de Goudse derby bij Donk!! 


Lees verder

Wedstrijdverslag

Ona-olympia 2-2 (beker)


 Geen winst aan de walvisstraat, wel door in de beker!!!


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia-DWO (beker) 5-1


 Vandaag op het kunstgras wat andere gezichten in de basis en na weer een weekje voorbereiding oogt het allemaal weer een stukje fitter.

 

Lees verder

Wedstrijdverslag

Soccer boys - Olympia (beker) 0-0


 

Altijd lekker die eerste potjes in het seizoen.  Waar we zeker de eerste bekerronde nog onder de oefenwedstrijden mogen scharen.Wennen aan wat nieuwe medespelers en zeker aan de ideeën van de nieuwe technische staf!!
                                Jongens die zich moeten bewijzen en andere waarvan het nog te vroeg is om ze fit te                                      noemen!
 

Lees verder

Wedstrijdverslag

Gelijkspel in laatste thuiswedstrijd


Olympia heeft zijn laatste thuiswedstrijd tegen Nieuwkoop met 2-2 gelijk gespeeld. Al vroeg in de wedstrijd (7.e minuut) keek Olympia tegen een achterstand aan van 0-1. Dit na een rommelige scrimmage in de verdediging.


Lees verder

Wedstrijdverslag

OLYMPIA net niet !


Olympia is er vandaag net niet in geslaagd de volle winst binnen te halen. Oliveo scoorde net voor het eindsignaal 3-3 in een dus doelpuntrijke wedstrijd.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia doet zichzelf tekort


Olympia was vandaag aan zichzelf verplicht de goede prestatie, maar vooral het goede spel,  van ruim een week geleden tegen DONK voort te zetten. De stand op de ranglijst leek voor tegenstander Vredenburch op voorhand belangrijker, zij wisten zich bij winst zo goed als veilig te spelen, maar gezien de uitslagen op de andere velden had Olympia toch goede zaken kunnen doen.


Lees verder

Wedstrijdverslag

OLYMPIA de sterkste in Goudse derby


Olympia heeft een verdiende overwinning behaald in de Goudse derby tegen stadgenoot Donk. In deze wedstrijd liet Olympia zien dat het deze middag over meer technische vaardigheden beschikte en positioneel beter uit de voeten kon. Hier tegenover zette Donk een gezonde portie inzet.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia boekt verdiende overwinning op GONA


Op het complex van G O N A, in een zonovergoten Den Haag, werd op zomertijd, ’s middags om twee uur precies, voor de wedstrijd GONA 1 – Olympia 1 afgetrapt. Na vijf opeenvolgende wedstrijden zonder zege, was de uiteindelijke overwinning meer dan welkom.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia "niet thuis" !


Om alle verwarring te voorkomen, ons 1.e elftal speelde vandaag wel thuis maar gaf niet thuis. Wederom bleef Olympia met lege handen staan en dit keer tegen Delft.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia met lege handen


Olympia heeft de redelijke wedstrijd van vorige week niet kunnen voorzetten en 3 punten in Alphen moeten laten. Gezien de stand op de ranglijst een slechte prestatie. Toch heeft Olympia de mogelijkheden gehad om de punten wel mee te nemen


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia staat op !


Na de zeer teleurstellende wedstrijd van vorige week konden we vandaag zien dat Olympia in ieder geval de afgelopen week benut heeft om de slechte prestatie van vorige week recht te zetten. Dit door hard te trainen, wat gesprekken te voeren en met een lunch vooraf de wedstrijd tegen Wilhelmus.


Lees verder

Wedstrijdverslag

OLYMPIA vandaag gewoon niet goed


Olympia leed vandaag een terechte en gevoelige thuis nederlaag van 1- 4 tegen H.M.S.H.

Goed voetbalweer en iedereen leek weer zin in een potje voetbal te hebben. De wedstrijd hiervoor hadden we verloren, dus we hadden ook nog eens wat goed te maken. De generale repetitie van ons 2.e elftal werd met 2 - 1 gewonnen en dus dachten we dat alles klaar was voor weer eens 3 punten en een leuke wedstrijd. Niet dus.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia met lege handen !Olympia is er niet in geslaagd om punten bij RKDEO vandaan mee te nemen naar Gouda. Hiermee had men na de winst van vorige week aansluiting bij de top kunnen bewerkstelligen.
Op zich liet het spelbeeld twee ploegen zien die de intentie hadden te voetballen en lieten zien dit ook te kunnen. Olympia trok echter dit keer helaas aan het kortste eind.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Eerste winst na het Trainingskamp


Na het geweldige trainingskamp op Tenerife wilde de selectie vandaag een goed resultaat neerzetten. Dit ondanks de zeer harde wind en een eerste veld waarvan de conditie niet om over naar huis te schrijven was. De generale door het 2.e was helaas wat mager en kreeg op de valreep een 1-1 eindstand.

 

 


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia neemt de laatste 3 punten mee de feestdagen in!


Lang zag het er niet echt naar uit dat Olympia de volle winst ging behalen tegen Full Speed. Uiteindelijk werd het een 4-1 zege. 

 


Lees verder

Wedstrijdverslag

Nieuwkoop trekt aan het langste eind


In een aantrekkelijke wedstrijd waren Nieuwkoop en Olympia vandaag aan elkaar gewaagd. Beide teams kregen volop kansen. Nieuwkoop wist hier het beste van te profiteren en trok dus aan het langste eind: 2-1


Lees verder

Wedstrijdverslag

Niks gemist


Mistig was het vandaag. De scheidsrechter was echter naar eigen zeggen in staat vanaf de middenstip beide doelen te ontwaren, dus de wedstrijd kon doorgang vinden. Mistig was ook het spel van Olympia vanmiddag. Er was geen touw aan vast te knopen. Het kan ook zijn dat het aan de andere kant van het speelveld beter was, maar dat was vanaf de tribune niet waar te nemen.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Drie punten


 

Ondanks een waterig zonnetje was er toch een mooi aantal Olympianen in de auto gestapt richting Pijnacker om de wedstrijd tegen Oliveo bij te wonen, bijna meer dan de plaatselijke zondagclub zelf aan toeschouwers vandaag trok. Toch jammer voor een affiche in de tweede klasse. Misschien was het dan ook te wijten aan de ambiance dat beide ploegen niet echt tot hoogstaand voetbal kwamen.

 


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia krijgt lesje ‘derby spelen’


Mat beginnen en sterk eindigen. Dat was wat Olympia bracht in de wedstrijd tegen Donk. Het was alsof de ‘derbysfeer’ de spelers verlamde. Zeker in de eerste helft waren de gasten de baas op het veld.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Gelijkspel voor Olympia, maar voldoende resultaat


De wedstrijd Olympia-GONA kende een eindstand van 2-2 en is in dit geval een uitslag waar we gezien het spelbeeld wel mee kunnen leven.

 


Lees verder

Wedstrijdverslag

Un assagio Italiano


Vandaag uit naar koploper Delft en daarmee een mooie graadmeter om te zien waar we staan. Een prachtige oktoberzon vergezelde ons deze wedstrijd even zo de bekende supportersgroep.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia pakt de draad weer op


Rouwbanden bij de Olympia-spelers, de vlag halfstok en een minuut stilte vandaag vanwege het overlijden van ex-bestuurslid Bertus Rietkerk.
Zo begon de wedstrijd onder beduidend mindere omstandigheden dan vorige week, net als het weer, al even droevig. Maar ondersteund door een tribune vol, poogde Olympia vandaag de draad weer op te pakken na de enigszins onfortuinlijke nederlaag bij Wilhelmus. En dit lukte, weliswaar niet zonder hulp van tegenstander Alphia dat met name in het tweede bedrijf weigerde de kansen te verzilveren.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia grijpt in Voorburg naast de punten


Na de fikse uithaal vorig week waren de verwachtingen toch wel enigszins hooggespannen. Zou Olympia het goede spel van met name de tweede helft tegen Vredenburch kunnen voortzetten? Aan het het prachtige weer en het prima (grote!) speelveld van Wilhelmus zou het in ieder geval niet liggen.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia leeft zich uit tegen Vredenburch


Na dertig minuten zag het er somber uit. Een 0-2 achterstand en dat was op dat moment niet onverdiend. Na het laatste fluitsignaal zag de wereld er opeens heel anders uit en ging Olympia onder applaus het veld af.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia pakt voor de eerste keer de volle winst


Olympia pakte afgelopen zondag na tweemaal gelijk te hebben gespeeld de volle winst uit bij HMSH. Iets wat al tijdens de vorige wedstrijden in de lucht hing maar nog niet mocht slagen, nu wel. De huispers moet zich hierbij excuseren, daar hij niet bij de wedstrijd aanwezig kon zijn omdat hij zelf zondagmiddag aan de bak moest. Ook de vervanger had andere verplichtingen. Volgende week beter.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia laat opnieuw dure punten liggen


Op een voor velen gedenkwaardige 11e september speelde Olympia haar eerste thuiswedstrijd van dit seizoen. Tegenstander: RKDEO uit Nootdorp, van wie we alleen wisten dat ze vorige week met 3-3 gelijkspeelden tegen GONA. Helaas moest er op kunstgras worden gespeeld omdat de grasmat van het hoofdveld nog niet speelklaar is. Dat zal pas begin oktober weer het geval zijn.
Bij afwezigheid van Richard Blom mocht Stefan Spaan de aanvoerdersband om de arm schuiven. Naast Blom was ook Dave Kalmeijer niet van de partij vanwege een rugblessure. Voor hem speelde Floris Baan.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia verliest zijn laatste wedstrijd


Olympia heeft met zijn laatste wedstrijd geen mooi slot kunnen geven aan deze competitie. Het werd uiteindelijk een 1-2 nederlaag.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Mooi weer en een goede prestatie!


Wederom was het weer goed op deze zondag. Het was voor het goede zelfs wat te warm om te voetballen en dan ook nog op een slecht en hard veld. Maar goed over het harde veld kunnen we meespreken en kunnen we goed concurreren.

Lees verder

Wedstrijdverslag

Herhaling: Mooi weer - Geen punten!


De relatie tussen mooi weer en geen punten zal niet opgaan. Er zal eerder een relatie zijn tussen de echte wil om wedstrijden te winnen en Olympia van de laatste weken. Hierbij o.a. refererend naar de verslagen van de afgelopen weken.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia moet weer een 0-1 nederlaag slikken


Paaszaterdag was er een aantal zaken aanwezig die we dit seizoen meer hebben gezien. Het was fantastisch weer, het veld zeer slecht en de uitslag 0-1.
 


Lees verder

Wedstrijdverslag

Slappe nederlaag!


Olympia leed vandaag een toch wel gevoelige thuisnederlaag. Wel met het kleinst mogelijke verschil: 0-1.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia: helaas maar een gelijkspel


Net als vorige week  moest Olympia het doen met een gelijkspel daar waar het op meer had gehoopt en ook verdiende.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia laat twee punten schieten tegen PFC


De algemene tekst was door de huispers voor de wedstrijd al een beetje verzonnen. Zoiets van: het jonge Olympia morst punten en is nog wat grillig in zijn prestaties of Olympia pakt weer de punten en dan blijft het puntenverlies bij Swift Boys duur. Echter beide teksten gaan de prullenbak in na deze wedstrijd en dan maar een nieuwe verzonnen.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Resultaat van Olympia vandaag nog beter dan het weer!


Net als vorige week weer een zonnige voetbaldag voor Olympia op deze zondag, echter ieder verder vergelijk met vorige week gaat niet op. Dit keer zagen we beleving, samenwerking, uitvoeren van taken, de wil er echt iets van te maken en plezier.

 


Lees verder

Wedstrijdverslag

Het weer was fraaier dan het spel van Olympia


Een zonnige zondagmiddag met een wedstrijd van ons eerste tegen het laag geklasseerde Swift Boys op het programma. Na vorige week te hebben gewonnen en een wedstrijd tegen de koploper in het vooruitzicht, een mooie uitdaging om 3 punten te pakken en zo in een mooie reeks terecht te komen. Dit moeten toch sportieve uitdagingen genoeg zijn voor een wedstrijd met passie, beleving, inzet, plezier en dus de kans om als speler en supporter te genieten. Of dit dan als resultaat heeft dat het goed voetbal gaat opleveren moet je dan altijd nog afwachten. Het spijt “de huispers” dan ook te moeten zeggen dat geen van deze zaken te constateren waren in deze wedstrijd, op het mooie weer na dan.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia met een punt niet echt tevreden


Een wedstrijd tegen DCV, daar stond in het verleden nog wel eens wat prestige op. Zo hadden Olympia en DCV bijvoorbeeld lang dezelfde sponsor, wisselden hun trainer uit, speelde voorheen Olympia wat hoger en in latere jaren DCV weer wat hoger. Dit seizoen komt men elkaar weer tegen en niet voor het eerst in de historie dus, maar wel de eerste keer dit seizoen. Tevens staan we bij elkaar in de buurt op de ranglijst, komt er altijd wel wat publieke belangstelling mee en dus kortom genoeg ingrediënten voor een leuk en scherp potje voetbal.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia niet zonder schade langs Sparta


Nieuw Terbregge bood vandaag niet bepaald een sfeervolle ambiance voor de wedstrijd Sparta - Olympia.
Het weer was bar slecht, we werden opgewacht door welgeteld 5 Sparta supporters en we speelden op het kunstgras áchter de tribune.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia eervol uit de beker


Olympia heeft het zaterdaghoofdklasser Scheveningen in de achtste finale van het bekertoernooi knap lastig gemaakt. Op een goed bespeelbaar hoofdveld trok Scheveningen weliswaar uiteindelijk aan het langste eind, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Lees het verslag op Haaglandenvoetbal.nl


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia met 1 punt naar huis, jammer


Op deze zeer koude zondag moest Olympia het opnemen tegen een tegenstander die we dit seizoen nog niet hadden getroffen, Zwervers uit Capelle. Olympia begon goed aan de wedstrijd en speelde een heel verdienstelijke eerste helft.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia kan niet echt een vuist maken


Na de winst van vorige week en in de wetenschap dat er iets goed viel te maken tegen JHR, leken dit de juiste ingrediënten voor een mooie pot voetbal. Voeg daar nog bij dat Olympia het vermogen heeft om tegen goed voetballende ploegen zich op te trekken. Zo is Olympia in staat een hoger niveau te halen en voor een verrassing te zorgen.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia pakt terecht de volle winst bij WCR


Olympia heeft zich tegen WCR weer hersteld van de nederlaag tegen Dilettant. Een mooie 0-1 overwinning.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia onnodig met lege handen


Vorige week hadden we na het geslaagde trainingskamp en de overwinning op Kocatepe echt het gevoel dat we met inspiratie over de nieuwe accommodatie van Dilettant en drie punten terug zouden komen uit Krimpen a.d. Lek. We kwamen wat dat laatste betreft bedrogen uit.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Competitiewinst na geslaagd trainingskamp


Olympia heeft het gevoel m.b.t. het fantastische trainingskamp op Tenerife om kunnen zetten in de eerste competitiezege. Kocatepe werd met duidelijke cijfers verslagen 1-4.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia verliest van Poortugaal


Na twee weken van afgelastingen mocht Olympia eindelijk weer eens aan de bak. De tegenstander, Poortugaal, draait bovenin mee en is dus een concurrent. Na een gelijkopgaande wedstrijd trokken de bezoekers aan het langste eind. De eindstand: 0-1.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia krijgt iets te weinig tegen Nieuwerkerk


Olympia heeft de wedstrijd uit tegen Nieuwerkerk met 1-0 verloren, daar waar in ieder geval een gelijkspel op zijn plaats geweest zou zijn. Jammer na de winst tegen Swift Boys en de bekerwinst tegen de eerste klasser Wilhelmus.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Oympia bekert verder ten koste van Wilhelmus


Afgelopen zondag deed Olympia goede zaken in de bekercompetitie. Het schakelde eersteklasser Wilhelmus met 2-3 uit. Helaas is er geen eigen wedstrijdveslag gemaakt. Het AD deed wel bericht van deze wedstrijd.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia probleemloos langs Swift Boys


Olympia heeft vandaag prima zaken gedaan in de tweede klasse D. Waar Olympia vorige week verloor van Spartaan’20, won het vandaag zonder al te grote moeite van het Rotterdamse Swift Boys.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia "slordig puntenverlies"


Op het zonovergoten complex van Spartaan'20 heeft Olympia onnodig de 3 punten laten liggen. Daar waar je nu juist voorzichtig ging denken na de al behaalde 12 punten, dat dit een wedstrijd zou moeten zijn die we met overhand konden gaan winnen, zoals vorige week, kwam met een teleurstelling thuis.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia wint eenvoudig van Sparta (AV)


Olympia heeft zich uitstekend hersteld van de 4-0 nederlaag tegen JHR. De mannen van Frank Kooiman waren met 2-0 te sterk voor Sparta (AV).


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia gaf vandaag even niet thuis


Als je naar de afgelopen periode kijkt waren de ingrediënten gunstig om weer naar een mooi resultaat van Olympia te gaan kijken. Een spelersgroep die louter uit jongens bestaat die de opleiding bij Olympia hebben genoten, een groep die het heel goed doet met elkaar, senioren spelers die supporters zijn bij de wedstrijden, vaste kern supporters ook bij uitwedstrijden en een prima geslaagd Rood/Zwart mannendiner met een groot gehalte selectie om maar eens wat te noemen. Wat willen we dan nog meer ?


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia in top drie


Olympia behoort tot het trio ploegen dat in 2D nog geen punt morste. De ploeg van trainer Frank Kooiman leverde tegen WCR (2-0) geen galavoorstelling af, maar kwam ook slechts zelden in de problemen. Promovendus Olympia moet op basis van het doelsaldo Portugaal voor zich dulden.Lees verder

Wedstrijdverslag

Wederom overwinning voor Olympia


Olympia kent een prima start in de Tweede Klasse. De promovendus won ook zijn tweede wedstrijd. In Oostvoorne werd OVV met 1-3 verslagen.


Lees verder

Wedstrijdverslag

De kop is er af en de eerste 3 punten zijn binnen


Olympia heeft er voor gezorgd dat het geen fout maakte in zijn eerste thuiswedstrijd tegen de andere promovendus Dilettant. Op een zonovergoten Olympia-complex werd onze eerste wedstrijd met 2-1 gewonnen.


Lees verder

Wedstrijdverslag

De koek is op bij Olympia 1


Bij de laatste wedstrijd van het seizoen uit bij stadgenoot DONK staat altijd wat prestige op het spel. Dit, in combinatie met zeer slecht weer, kon Olympia niet tot een overwinning inspireren. Iets wat Olympia wel aan zijn stand en niveau verplicht is, maar niet lukte. Het is ze vergeven na een mooie promotie in een lastig seizoen.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia doet het!!


Na een bewogen seizoen heeft Olympia het toch voor elkaar gekregen: promotie naar de 2e Klasse!


Lees verder

Wedstrijdverslag

Geweldige dag voor Olympia 1


Deze zonovergoten zondag was een heel mooie dag voor een ieder die Olympia een warm hart toedraagt. Een zeer acceptabele wedstrijd en prestatie van ons eerste elftal tegen VEP. Gevolg is dat we hiermee de tweede periode binnenhaalden, maar belangrijker nog een grote stap naar directe promotie naar de tweede klasse.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia heeft het weer in eigen hand


In de slotfase van de competitie waarin we thans zijn beland kan elke punt goud waard zijn. Dus ook in de wedstrijd tegen onze vrienden van het laaggeklasseerde Kickers'69. Een kleine gemoedelijke vereniging uit Leimuiden. Het werd een sportieve wedstrijd waarbij onze scheidsrechter (altijd en overal op de racefiets) geen problemen kende.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia speelt slecht, wint wel en de concurrenten verliezen


Een hele mond vol voor een wedstrijd die Olympia  vandaag speelde tegen hekkesluiter DoCos. De wedstrijd werd uiteindelijk met 3-2 gewonnen.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia boekt gelijkspel tegen concurrent


Olympia heeft een 1-1 gelijkspel behaald in de uitwedstrijd tegen FC Lisse. Een resultaat
dat minimaal verdiend was, daar Olympia het betere van het spel had gedurende de gehele
wedstrijd en ook een goede spelopvatting liet zien.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia laat twee punten liggen


De stadsderby Olympia-ONA mag gerust "mat" genoemd worden. Op de eerste 10 minuten na waarin Olympia met druk speelde en er een fraai doelpunt van Thijs van Groningen op volgde is de wedstrijd niet echt goed meer geweest.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Helaas voor OLYMPIA 1 moet je de wind ook mee hebben


Na een geslaagd trainingskamp en de lastige weersomstandigheden van de afgelopen weken weer eens een competitiewedstrijd uit naar Alphen. Geen makkelijke tegenstander maar Olympia in goeden doen moet de tegenstander kunnen hebben. De formatie iets anders maar de strategie c.q. speelwijze bleef herkenbaar, met als uitgangspunt wijzelf.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Selectie Olympia op Tenerife (update 15 jan)


Donderdagmorgen om 00.30 uur verzamelde de selectie van Olympia met  het benodigde kader en de sponsoren zich in de bar van onze vereniging. Met de touringcar naar Dusseldorf-Weeze alwaar gevlogen werd naar Tenerife-Sud. Onderweg wat sneeuw en een uur oponthoud op de vluchthaven, kon de stemming er niet minder om maken. Vanaf het begin al een gezellige start met een groep die netjes in sponsorkleding was gestoken.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Dubbele teleurstelling voor Olympia tegen UVS


Wat er zo mooi uitzag eindigde in mineur, de wedstrijd tegen koploper UVS.
Als een mooie zonovergoten zondagmiddag begon de wedstrijd op een verschrikkelijk slecht veld (zoals ons grastrainingsveldje) tegen UVS. De jongens van Olympia hadden een prima spelopvatting, verzaakten geen moment en voerde de opdrachten van de trainer goed uit.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Verdiende winst van Olympia tegen Unio 3-1


Olympia heeft op een zeer regenachtige zondag maar op een veld dat prima te bespelen viel (niemand die daar overigens aan twijfelde) een verdiende 3-1 overwinning behaald op Unio. Een belangrijke overwinning voor zeg maar voorlopig de tweede plaats. Gunstig was de bijkomende gedachte dat Olympia wat goed te maken had t.o.v. de competitiestart, waarbij Olympia overigens verdiend had verloren.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Verdiende overwinning van Olympia op DONK: 3-0


Olympia heeft zijn tweede overwinning van dit seizoen in een Goudse Derby behaald. De overwinning in deze sportieve wedstrijd was dik verdiend was en is eigenlijk ook nooit in gevaar geweest.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia blijft op koers


Olympia blijft in de race voor de tweede plaats samen met Unio en Lisse en pakt weer een zege: 2-5 bij SJZ.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia zet mooie reeks winstpartijen neer


Olympia trad met zijn vertrouwde opstelling aan en speelde een solide wedstrijd. Het was niet de allerbeste wedstrijd tot nu toe, maar wel een wedstrijd waarbij het team de organisatie in stand hield en afspraken werden nagekomen.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia met 10 spelers ruim langs DoCoS


Het begon niet goed in Leiden bij de wedstrijd DoCoS tegen Olympia. Na het mooie weer van de afgelopen week begon het net voor de wedstrijd hard te regenen. In deze ambiance begon Olympia met goede moed aan de wedstrijd.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia trekt door tegen Foreholte: 5-1


Na de winst tegen O.N.A. heeft ons eerste team flink doorgetrokken tegen Foreholte. Al vroeg in de wedstrijd kwam Olympia voor met 2-0 door treffers van Mickael van Berkel en Wesley Lingen. We zijn dan ongeveer 20 minuten op weg in de eerste helft. Olympia was het eerste half uur beter, maar het werd hierna zachtjes aan wat slordiger. Als of het zo moest scoorde Foreholte net voor de rust de 2-1 nadat wat minder verdedigend werk aan onze linkerkant van de ploeg.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia pakt de punten die het vorige week liet liggen


Dit was o.a. de opdracht die onze trainer Frank Kooiman zijn mannen had meegegeven en terecht.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia net voor tijd geveld door strafschop


Olympia heeft de lijn van goede resultaten even niet door kunnen zetten. Dit had echter wel gemoeten, daar er voldoende mogelijkheden zijn geweest om de wedstrijd Olympia-Lisse in het voordeel van Olympia te beslissen.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia 1 - Alphen 1 4-0: Prima overwinning


Vorige week was er al een lichte stijgende lijn te zien in de wedstrijd tegen UVS, maar trof toen een sterke tegenstander. Afgelopen zondag kwam Alphen op bezoek met een team wat sterk ingekocht had t.o.v. vorig jaar.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia - OVV: 4 - 2


Helaas!


Lees verder

Wedstrijdverslag

SCO'63 - Olympia: 5 - 3


Olympia heeft inderdaad nog niet opgegeven, ondanks de realiteit. Knappe prestatie.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Unio - Olympia: 4 - 1


Unio op basis van karakter winnaar


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia - Dilettant: 1 - 3


Olympia nog niet hersteld van ko vorige week.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Kocatepe Anadolu- Olympia: 1 - 0


K (ocatepe) O (lympia); nederlaag komt hard aan.


Lees verder

Wedstrijdverslag

TOGB - Olympia: 6 - 0


Mooie dag, mooi complex en veel wind


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia - Poortugaal: 0 - 5


Het te laat inschakelen van de tijdklok in de tweede helft was kenmerkend voor het spel van Olympia: achter de feiten aanlopen!


Lees verder

Wedstrijdverslag

Nieuwerkerk - Olympia: 1 - 1


Veel wind, veel strijd en een punt.


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia - Excelsior '20: 5 - 2


Wat een verschil met vorige week en wat een terechte overwinning!


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia - Sparta: 1 - 1


Hotseknotsvoetbal, gelukkig zonder winnaar


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia - PFC: 0 - 2


Wederom lege handen.

Lees verder

Wedstrijdverslag

OVV - Olympia: 4-2


Helaas geen wedstrijdverslag. Jawel hoor, maar met handicap!

Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia – SCO’63: 1-2


De blauw-witten uit Spijkenisse zijn vandaag op bezoek. Een onbekende voor Olympia, die tot 2006 in de 4de klasse opereerde, maar sindsdien aan een aantal opmerkelijke seizoenen bezig is en ook nu weer ongeslagen op de 3de plaats prijkt, in 2D. Een tegenstander om voor op te letten dus, en dat is vanaf de aftrap duidelijk.

Lees verder

Wedstrijdverslag

Dilettant – Olympia: 1-4


Vandaag togen we naar het knusse Dilettant, in hartje Krimpen a/d Lek. Voor het laatst, jammer genoeg, want na 47 jaar aan de Julianastraat, recht onder het carillon, verhuist de club buitengaats, naar een stuk opgespoten polder in niemandsland. Men is daar niet echt blij mee, in Krimpen, maar zo gaan die dingen. Ook sportief zit het de club niet mee dit jaar, en dat wordt vandaag alleen maar erger. Want de tegenstander heet Olympia, en die heeft er weer eens ouderwets zin in.

Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia – Kocatepe 1-2


Een wat grijze zondag. Een dag waar je naar een lekker potje voetbal verlangt, maar helaas, pindakaas, vandaag dus niet. De bezoekers uit Rotterdam hebben de punten hard nodig, en hebben besloten die te komen halen, hoe dan ook. Daar is helemaal niks mis mee, soms moet dat nou eenmaal. Maar het is dan wel van belang dat de scheidsrechter de streep op de juiste plaats trekt. Dit was vanmiddag niet het geval. Er werd wel consequent gefloten, goed zelfs, maar veel te tolerant, op het softe af. En dus kon Kocatepe z’n gang gaan en werden we opgezadeld met een vervelende, wat irritante wedstrijd, waarbij je vanaf het begin alleen maar hoopt dat het allemaal niet uit de hand zal lopen.

Lees verder

Wedstrijdverslag

Poortugaal – Olympia: 1-0


Het was geen gemakkelijke dag voetballen, vandaag. Een kletsnat, spekglad veld, en een Poortugalese motregen die alsmaar harder en harder werd. Geen prachtig voetbal, dus, nee werkvoetbal. Vanaf de eerste minuut. Geconcentreerd, wilskrachtig spel ook, van Goudse zijde. Tegen een technisch wellicht iets betere tegenstander, die desalniettemin de hele 90 minuten geen echte poot aan de grond kreeg, ook op eigen veld niet.

Lees verder

Wedstrijdverslag

Excelsior '20 - Olympia: 1 - 1


Een wedstrijd duurt tot het laatste fluitsignaal!

Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia - Nieuwerkerk: 4 -3


Met samengeknepen billen naar het eindsignaal!

Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia - TOGB: 2 - 3


Het ontbreken van voetbalgogme.

Lees verder

Wedstrijdverslag

Sparta - Olympia: 4 - 1


Hoe een oude voetbalwet nog steeds opgeld doet!

Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia - Unio: 4 - 0


Kraak noch smaak!

Lees verder

Wedstrijdverslag

PFC - Olympia: 2 - 1


De kop is er weer af!

Lees verder

Wedstrijdverslag

SJC - Olympia: 1 - 1; SJC door na strafschoppen


Veel supporters en aan het eind de tombola


Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia - SJC: 4 - 4


Een knotsgekke pot.

Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia – PFC 3-2


7 keer winst op rij!!

Bonk….bonk….bonk..auw…De pijn in mijn uitgedroogde bolus en de wallen die zich als juten zaken hebben uitgestald onder mijn ogen verraden de avond van daarvoor. Via mijn beeldscherm weerkaats de alcohol en de plaatselijke afhaalchinees zich terug in mijn gezicht. Het is eigenlijk net als herkauwen van een niet te beschrijven aroma. Over herkauwen gesproken…….de wedstrijd van gister heb ik misschien al wel 20 keer herkauwd.

Lees verder

Wedstrijdverslag

Woerden - Olympia: 2 - 3


De woorden van de profeet (we gaan ze pijn doen vandaag) werden bewaarheid!!

Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia - Nieuwerkerk: 3 - 1


Het collectief en de onverzettelijkheid doet zegevieren.

Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia - Sparta: 2 - 1


Na de vorige pot: serie....? Nu: serie....!!

Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia - Kazachstan: 2 - 5


Ondanks de kou een leuke pot.


Lees verder

Wedstrijdverslag

WCR - Olympia: 0-2


Een serie…?

Het in de schaduw van het grote Rotterdam liggende Rhoon was voor deze 18 speelronde het grauwe decor van de wedstrijd tussen de rode lantaarndrager WCR en ons aller Olympia. Grauw, omdat het ontbreken van een tribune op deze treurige, regenachtige middag extra hard aankomt voor het handjevol meegereisde supporters. Evenals de barslechte grasmat, waar een ieder van “Blij dat ik glij” van de Tros (kent u het nog..?) jaloers op zou zijn.

Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia - Spartaan '20: 2 - 0


Wat een verschil!

Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia - OVV: 1 - 0


Uitvoering: 2,5;    Punten: 3 (en deze tellen!)

Lees verder

Wedstrijdverslag

DRL - Olympia: 5 - 2


Het was het allemaal net (?) niet.

Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia - Unio: 1 - 1


Olympia teveel? Unio te weinig? Of toch niet?

Lees verder

Wedstrijdverslag

Dilettant - Olympia: 0 - 3


De oogst van Portugal?

Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia - Poortugaal: 2 - 1


Vandaag een voorbode voor meer?

Lees verder

Wedstrijdverslag

PFC - Olympia: 2 - 1


Trainerswissel leidt (nog) niet tot direct succes!

Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia - Woerden: 0 - 3


Een lesje in snelle omzetting.

Lees verder

Wedstrijdverslag

Nieuwerkerk - Olympia: 2 - 1


Olympia: een elftal met vele gezichten.

Lees verder

Wedstrijdverslag

Sparta - Olympia: 0 - 1


Een heerlijk mannelijk duel met veel strijd.

Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia - WCR: 2 - 3


Een mooie dag met een slecht resultaat.

Lees verder

Wedstrijdverslag

Spartaan '20 - Olympia: 1 - 0


Een wedstrijd die geen winnaar verdiende, maar toch kreeg.

Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia - DRL: 3 - 0


Wauw, Olympia kan het dus toch!

Lees verder

Wedstrijdverslag

Unio - Olympia: 2 - 2


Een draak van een pot, maar mooi weer!

Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia - Dilettant: 0 - 2


Olympia weer met beide benen op de grond.

Lees verder

Wedstrijdverslag

OVV - Olympia: 1 - 5


Eén zwaluw maakt nog geen zomer, maar het is wel lekker als de zon schijnt!

Lees verder

Wedstrijdverslag

Sparta - Olympia: 2 - 1


Mooi weer en des keizers baard (voor ons dan). 

Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia - Jai Hind: 2 - 4


Afscheid Pascal en Marco!

Lees verder

Wedstrijdverslag

WCR – Olympia: 0 – 0


De nieuwe koers geldt wel en niet ook voor het eerste!

Lees verder

Wedstrijdverslag

OLYMPIA VERLIEST VAN ZICHZELF


Een streek derby is altijd iets speciaals. Er komen toch wat mensen op af en
het is ook een keer fijn dat de rollen zijn omgedraaid. Wij deden nog ergens voor mee en Unio strijdt tegen degradatie.

Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia - Victoria '04: 2 - 1


Nu eens niet in de hoek waar de klappen vallen!

Lees verder

Wedstrijdverslag

Spartaan 20 - Olympia: 1-1


Pffft: 1 punt !

Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia - VOC: 2 - 1


Een vlakke, regelmatige partij met enkele hoogtepunten


Lees verder

Wedstrijdverslag

Nieuwerkerk - Olympia: 0 - 3


Een boontje en zijn verdiende loontje!

Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia - Poortugaal: 2 - 1


Loon naar werken!

Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia - OVV: 3 - 3.


Een beer, een huid, een verkoop, maar nog niets geschoten, dus ....

Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia - SVVSMC : 2 - 2


Koud, koud, koud en van het vertoonde spel kreeg men het ook niet warm. 

Lees verder

Wedstrijdverslag

OVV - Olympia: 2 - 1


Veel invallers, veel strijd, en toch geen ronde verder.

Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia - WCR 2 - 1


Zoals de muziek na afloop schalde: bloed, zweet en tranen!

Lees verder

Wedstrijdverslag

Victoria '04 - Olympia: 3 - 1


Olympia uit, krijgt trekken thuis!

Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia - Spartaan '20: 3 - 1


Loon naar hard werken en een beetje geluk (toch?).

Lees verder

Wedstrijdverslag

VOC - Olympia: 0 - 4


Kansen zat en dit keer de 0 achterin!

Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia - Nieuwerkerk: 1 - 2


Olympia ondanks redelijk voetbal met goede mogelijkheden zonder punten.

Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia - PFC: 0-5 (!)


Een zwaluw maakt nog geen zomer!

Lees verder

Wedstrijdverslag

PSV Poortugaal - Olympia: 1-2


Naar de opmerking van Edwin van der Wiel in het gastenboek: het seizoen is weer begonnen! Olympia 1 in haar eerste wedstrijd tegen Poortugaal naar winst! 

 


Lees verder

Wedstrijdverslag

Pascal van Driel (ONA) breekt spaakbeen tegen Olympia


GOUDA - Pascal van Driel wist het zelf meteen.
Op het moment dat hij, al in de vierde minuut van het bekertreffen met stadgenoot Olympia (1-2), na een sprongduel neerkwam op zijn rechterbeen, stak de ONA-aanvoerder zijn vingertje op. Hij besefte dat het fout zat. En naar later bleek had Pascal van Driel gelijk. In het Groene Hart-ziekenhuis werd een breuk in het spaakbeen geconstateerd. Nog gisteravond werd de verdediger geopereerd. Naar verwachting is hij enkele maanden uit de roulatie.

Lees verder

Wedstrijdverslag

Oefenwedstrijd tegen ESTO


Zondag was de eerste oefenwedstrijd tegen derdeklasser ESTO uit Bodegraven. Olympia won met 2-0. Het AD bericht hierover in de context van een interview met trainer Mark Noorlander.

Lees verder

Wedstrijdverslag

Jodan Boys elimineert Olympia in kwartfinale


Stadgenoot Jodan Boys heeft gisteravond met ondubbelzinnig cijfers Olympia uit de AD Groene Hart Cup geknikkerd. Het werd maar liefst 5-0.

Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia - ADO Den Haag 0-0


Wat al een tijdje in de lucht hing, is sinds gisteren zeker. ONA en VELO degraderen uit de tweede klasse C en Olympia zal die trieste gang naar beneden moeten zien te voorkomen via de nacompetitie. En als de wedstrijd van gisteren tegen ADO Den Haag (0-0) model kan en mag staan voor de rol die Olympia daarin zal spelen, hoeft trainer Paul van der Zwaan nog niet te wanhopen. En dat is op zich nieuws.

Lees verder

Wedstrijdverslag

Olympia 1 bekert verder


GOUDA, dinsdag 28 maart 2006 - Humor op het voetbalveld, in dit geval van een supporter van derdeklasser WDS. ,,Zit die pleister soms voor je ogen?,’’ vraagt de man halverwege de tweede helft tijdens een blessurebehandeling aan WDS-aanvoerder Rob de Koning. ,,Het lijkt er wel op,’’ grijnst de routinier als een boer met kiespijn.

Lees verder

Wedstrijdverslag

Puntendeling Olympia bij FC Boshuizen na spannende match


Een boeiend duel tussen twee ploegen die snel de aanval zochten. Voor rust kansen over en weer, maar vooral FC Boshuizen verzuimde te scoren. Na rust kwam snel de 1-0, maar Olympia maakte gelijk na een mooie aanval. Daarna weer een Leidse voorsprong, maar Olympia had ook snel een antwoord klaar voor de 2-2. Het bleef spannend, maar dat was ook de eindstand.


Lees verder


Eerder gepubliceerde verslagen Recente verslagen