Zwaarbevochten punt voor Olympia bij Spartaan ‘20

Ondanks een veldoverwicht van de thuisploeg leidt Olympia kort voor rust met 1-2. Dan ontvangt Hamza Mehrach wegens een vermeende ‘schwalbe’ zijn tweede gele kaart en Olympia moet met tien man verder. Daarna is het alleen Spartaan ’20 dat aanvalt, maar verder dan de gelijkmaker komt het niet dankzij een sterk Gouds collectief.Spartaan ’20 laat aan de Rotterdamse Oldegaarde snel zien over een prima team te beschikken met technische vaardige spelers, maar ook fysieke kracht. De thuisploeg heeft in de beginfase dan ook het initiatief. Olympia ziet Nick Ottevanger snel uitvallen met een blessure, en Mick van de Kaa komt hem vervangen. In de 12e minuut wordt Hamza gevloerd en krijgt Olympia een vrije trap op grote afstand van het Spartaan doel. Soefjan de Koning zet zich achter de bal. Zijn schot krijgt een stuitertje mee en de Rotterdamse doelman verkijkt zich en zo is het tegen de verhouding in 0-1. Daarna zien we de thuisploeg aandringen, maar Olympia is gevaarlijk in de uitbraak. Een schot van Hamza wordt gekeerd en ook een schot van Erwin van der Wal wordt een prooi voor de doelman. Een snelle rush van Soefjan in de 29e minuut kan niet doeltreffend worden afgerond door goed verdedigend werk. Direct daarna is er een grote kans voor de Spartaan spits van korte afstand, maar doelman Robbert Dols redt zeer knap. In de 33e minuut komt dan toch de gelijkmaker. Een Spartaanse aanval over links wordt doeltreffend afgerond en het is 1-1. Twee minuten later staat Olympia weer op voorsprong. Hamza maakt een geweldige actie op rechts en geeft de bal voor. In eerste instantie weet de Rotterdamse doelman nog redding te brengen, maar Laurens Bogaard is alert en schiet de 1-2 binnen. Dan krijgt Hamza een gele kaart voor een domme handsbal. Niet veel later snijdt Hamza op rechts het 16 meter gebied binnen en gaat onderuit bij een verdedigende tackle. De Rotterdammers zijn bang dat de bal op de stip gaat, maar de leidsman bestempelt dit als een ‘schwalbe’ van Hamza. Die  krijgt daarvoor opnieuw geel en kan vertrekken. Een zware beslissing die van grote invloed is op het verdere verloop van de wedstrijd.

Na rust zakt Olympia noodgedwongen wat meer in. Het krijgt direct na rust wel een vrije trap net buiten de 16 meter van Spartaan ’20. De ingebrachte bal van Dennis Jongenelen wordt met de arm geblokkeerd door een verdediger, maar een strafschop wordt niet gegeven. Daarna is het alleen  maar Spartaan ’20 dat aanvalt. Er is een ware belegering van het Olympia doel en de Gouwenaars moeten alles uit de kast halen om een tegentreffer te voorkomen. In de 56e minuut kan een harde pegel nog door Robbert worden gekeerd, maar in de 61e minuut komt toch de 2-2 op het bord. Een voorzet van rechts kan door de sterke ex-Nieuwerkerk spits tegen de touwen worden gekopt. Daarna wordt Jesse Branderhorst nog ingebracht voor Joris van den Ban. Spartaan blijft aanvallen en Olympia kan alleen hopen op een spaarzame counter. De Goudse defensie met een uitblinkende Mick van de Kaa houdt echter stand en zo wordt een zwaarbevochten punt binnen gehaald. 

Komende zondag 14 oktober speelt Olympia thuis tegen Den Hoorn. Op 21 oktober volgt de uitwedstrijd tegen BMT in Den Haag.

Olympia 2 verliest vandaag met 5-3 van Spartaan ’20. De Olympia vrouwen spelen in Boskoop met 2-2 gelijk tegen Floreant.

Terug