Gedreven Olympia krijgt met 2-2 tegen VUC iets te weinig

Olympia gaat furieus van start en tegenstander VUC wordt met goed voetbal onder druk gezet. Al snel komt de 1-0 en daarna legio kansen op meer. Direct na rust wordt het 1-1 en daarna zelfs 1-2. Olympia maakt weer snel gelijk en gaat voor de volle winst, maar het blijft bij een puntendeling.Olympia uit 1886 speelt vandaag sinds lange tijd weer eens tegen een andere club met een roemrijke historie, het Haagse Voorwaarts Utile Dulci Combinatie uit 1901 dat zelfs eens de KNVB beker won. Gesteund door een heus sfeerteam laat Olympia vanaf het startsignaal zien dat het uit is op sportief eerherstel na de blamage van vorige week. Met veel inzet en beweging wordt tegenstander VUC opgejaagd en met prima voetbal wordt de aanval gezocht. En de beloning komt ook snel, want al na 12 minuten komt Olympia op voorsprong. Uit een mooie en snelle aanval komt de bal bij Laurens Bogaard op rechts en die levert een strakke voorzet af. Joris van den Ban komt inlopen en schiet overtuigend de 1-0 binnen. Olympia blijft aanzetten en Soefjan de Koning is in het eerste bedrijf niet af te stoppen door zijn directe tegenstander. Telkens flitst hij de rechtsachter voorbij en zorgt voor gevaar. In de 15e minuut kan een voorzet net niet worden afgerond, en even later kan ook uit een mooie aanval via Laurens en Jesse Branderhorst net niet worden gescoord. VUC kan de Goudse aanvalsdrang alleen via overtredingen afstoppen en dat levert een aantal gele kaarten op. Ook probeert de Haagse assistent-scheidsrechter zijn team op een soms wat beschamende manier te helpen. Ondanks de aanhoudende druk blijft het bij een magere 1-0 voorsprong want de Haagse doelman brengt redding als Mick van de Kaa uit een vrije trap bij de tweede paal kan inschieten. En er volgt opnieuw een redding op een prima actie van Soefjan vlak voor de theepauze waarbij hij zijn directe tegenstander afschudt maar de sluitpost niet kan passeren.

Direct na rust komt VUC ‘uit het niets’ op 1-1. Een vrije trap wordt voor het doel gebracht en de Haagse spits knikt de bal achterwaarts met het hoofd langs doelman Robbert Dols. De gasten staan ook wat beter na rust en komen wat meer aan aanvallen toe. De eerste kansen zijn wel weer voor Olympia, Hamza Mehrach schiet na een goede aanval van korte afstand op de keeper, en daarna wordt ook de paal nog geraakt. In de 70e minuut komt VUC op een 1-2 voorsprong. Via een aanval over links wordt de bal voor gegeven en doeltreffend afgerond. Olympia herpakt zich en kort daarna kan Soefjan alleen op de Haagse doelman afgaan. In zijn passeeractie wijkt hij iets teveel uit naar links waardoor de bal uit een moeilijke hoek in het zijnet belandt. Toch komt Olympia al snel weer op 2-2. Uit een hoekschop blijft de bal in eerste instantie via de lat uit het Haagse doel, maar in tweede instantie kan Laurens met het hoofd voor de gelijkmaker zorgen. Daley Starreveld komt voor de moegestreden Niels Harfterkamp en wordt gelijk op de rechterflank aan het werk gezet. In de 80e minuut levert Daley een strakke voorzet op maat af, maar Laurens kan kort voor de goal niet afronden. Even later opnieuw een strakke voorzet en nu belandt de inzet van Joris op de kruising en daarna brengt de doelman redding. Maar ook VUC gaat nog voor de volle winst in dit zeer vermakelijke duel en Robbert brengt in de slotminuut nog redding in een een-tegen-een duel. Dan volgt het slotsignaal van de prima leidsman en houden beide ploegen een punt over aan dit duel. Daar zijn de gasten uit Den Haag heel blij mee, want op basis van het spel en de kansenverhouding krijgt Olympia daarmee eigenlijk iets te weinig.

Volgende week is er geen competitieprogramma. De volgende wedstrijd speelt Olympia op zondag 11 november tegen CVV Zwervers in Capelle aan den IJssel. Op 25 november volgt dan het thuisduel tegen VELO.

Olympia 2 verliest vandaag met 0-1 van hoogvlieger RKAVV. De Olympia vrouwen winnen met 1-0 van Gilze en nemen een knappe derde plaats op de ranglijst in.

Terug