Zeperd in Zundert voor Olympia

Bij winst op Moerse Boys is er aansluiting met de top,  maar daar kan Olympia geen moment aanspraak op maken. De fris van de lever spelende gastheren staan al na een kwartier met 3-0 voor. Vlak voor rust wordt het nog 3-1, maar in de tweede helft lopen de Zundertenaren uit naar 6-1 en dat is niet geflatteerd.Bij aankomst op het sportpark in Klein-Zundert is het gezellig druk in de kantine. Met de bus meegereisde Olympianen en veel plaatselijke fans zorgen voor een prima ambiance. De arbiter heeft er ook zin in en laat een kwartier eerder aftrappen dan de officiële aanvangstijd. De thuisploeg start voortvarend en zoekt onmiddellijk de aanval. Al na 6 minuten komt het op voorsprong. Uit een hoekschop wordt de bal doorgekopt en een aanvaller tikt de bal met de hak achter doelman Robbert Dols voor de 1-0. Vijf minuten later is het 2-0. Robbert wacht te lang met de spelhervatting waardoor zijn trap wordt geblokt door een inkomende aanvaller. De bal komt voor de voeten van een Moerse Boys speler die vanaf de rand 16 meter diagonaal binnen kan schieten. En weer vijf minuten later is het 3-0. Een middenvelder kan ongehinderd doorlopen en schiet fraai in de kruising. Moerse Boys oogt fit, speelt leuk voetbal en is snel in de omschakeling. Maar het krijgt eerlijk gezegd ook alle medewerking van Olympia, dat nauwelijks tegenstand biedt en verdedigend kwetsbaar oogt. In de 31e minuut komt er bijna nog een vierde treffer uit een vrije trap, maar Robbert weet de bal uit de kruising te tikken. Dan verlaat Mick van de Kaa het veld met een blessure en wordt Roy Benschop vervangen. Daley Starreveld en Leander Chatoui zijn hun vervangers. Aan het eind van de eerste helft komt Olympia wat beter in het spel en op slag van rust komt er een tegentreffer. Een afstandsschot van Soefjan wordt van richting veranderd en valt binnen voor de 3-1. Met die stand gaan we rusten.

In het eerste kwartier na rust lijkt Olympia even wat aan te zetten zonder echt gevaarlijk te worden. Maar dan valt de 4-1 na miscommunicatie tussen keeper en verdediging. Het wordt 5-1 als een middenvelder ongehinderd kan inschieten en tenslotte 6-1 door een ongelukkig eigen doelpunt van Leander. Moerse Boys laat ook nog wat goede kansen onbenut. Dan fluit de prima arbiter voor het einde en is de blamerende nederlaag een feit. Jazeker, de gastheren hebben een prima ploeg maar bij vijf tegengoals had er door Olympia beter of anders moeten worden ingegrepen.

Zie bijgaand het verslag van de thuisploeg van deze wedstrijd:  

https://www.moerseboys.nl/oppermachtig-moerse-boys-vernedert-olympia-en-is-koploper/

Door de fikse nederlaag zakt Olympia terug op de ranglijst naar het rechter rijtje. Aanstaande zondag komt hoogvlieger VOC op bezoek en we rekenen dan op een echte wedstrijd.

Olympia 2 wint vandaag met een smalle selectie knap bij RKDEO met 2-3. De Olympia vrouwen verliezen met 1-0 bij BSC.

Terug