Olympia kansloos ten onder bij DHC

Olympia komt door onoplettendheid al snel op een 1-0 achterstand. En het maakt het DHC ook niet erg lastig om uit te lopen naar 3-0 bij rust, de wedstrijd is dan gespeeld. Na de pauze gebeurt er niet zo veel meer. Het wordt nog 4-0 en DHC is momenteel duidelijk een maatje te groot.Het is een troosteloze zondagmiddag en de regen komt met bakken naar beneden op het nostalgische sportpark van DHC in Delft. De thuisploeg neemt direct het initiatief en heeft het betere van het spel. Olympia zakt wat terug en weet in de openingsfase de Delftse aanvalsdrang te onderbreken. Maar in de 10e minuut gaat het fout als Laurens Bogaard zich makkelijk de bal laat ontfutselen net buiten de Olympia 16 meter. Een DHC-er speelt direct spits Jordy Brouwer aan die de bal nauwkeurig in de kruising schiet voor de 1-0. In de 18e minuut word het dan al 2-0. DHC neemt een hoekschop en de bal kan simpel naar een compleet vrijstaande speler worden geschoven. Die brengt de bal in bij de eerste paal. Doelman Robbert Dols redt in eerste instantie, maar uit een scrimmage wordt de bal van dichtbij door opnieuw Jordy Brouwer toch in het net geschoten. Aan het eind van de eerste helft kan Olympia zich eindelijk wat op de DHC helft laten zien. Tot een echte kans leidt dit niet, een handsbal van een DHC-er binnen de 16 meter is niet genoeg voor een strafschop. Dan wordt het vlak voor rust ook nog 3-0 en is de wedstrijd voorbij. Een DHC middenvelder kan ongehinderd doorlopen en de bal achter Robbert Dols schieten.

Door die derde treffer kan de tweede helft eigenlijk administratief worden afgedaan. Trainer Tom Rietberg brengt direct drie wissels. Bas Overbeek, Joris van den Ban en Erwin van der Wal komen voor Laurens, Soefjan en Jesse. DHC hoeft niet echt meer en Olympia kan aanvallend geen vuist maken. In de 72e minuut wordt het wel nog 4-0 na een mooie aanval van DHC. Het lijkt er vlak voor tijd dan op dat Olympia de eer kan redden als Tom de Joode op snelheid wordt weggestuurd en oog in oog komt met de DHC doelman. De Delftse sluitpost komt echter als winnaar uit het duel zodat de wedstrijd eindigt in een duidelijke 4-0 nederlaag en dat is niet geflatteerd. Wel opmerkelijk is het verschil met de thuiswedstrijd aan het begin van de competitie. Toen werd het 3-4 na een erg spannende wedstrijd.

Aanstaande zondag 17 februari komt rode lantaarndrager Groeneweg op bezoek. De streekgenoten zullen er alles aan doen om in Gouda een goed resultaat te boeken, dus het zal knokken worden voor Olympia om na Zwervers opnieuw voor een thuisoverwinning te zorgen.

Olympia 2 verliest vandaag ook. Tegen de Rotterdamse studenten van Antibarbari wordt in Rotterdam tegen een 3-0 nederlaag aangelopen. En ook de Olympia vrouwen verliezen, uit bij Schijf wordt het 3-1 voor de thuisploeg.

Terug