Olympia wint op karakter en klimt naar het ‘linkerrijtje’

Onder moeilijke omstandigheden verslaat Olympia vandaag het technisch vaardige BMT. Door de harde wind is het lastig voetballen maar in duelkracht is Olympia sterker. Via snelle uitvallen in de tweede helft wordt er twee keer gescoord en achterin wordt geen kans meer weggeven. Zo eindigt de eerste wedstrijd in de 3e periode met een sterke 2-0 thuisoverwinning.Door de overvloedige regenval is het hoofdveld onbespeelbaar en dus moet er verplicht worden uitgeweken naar het kunstgras. Ook daar is het lastig voetballen vanwege de harde en onvoorspelbare windvlagen. Het eerste gevaar van de bezoekers komt al in de eerste minuut als een aanvaller alleen voor Robbert Dols opduikt. Tot een treffer leidt dit gelukkig niet. Daarna laat BMT zien over een prima voetballers te beschikken en in het eerste kwartier heeft het de overhand. Dan wordt Olympia sterker en de Haagse doelman moet in de 17e minuut voor het eerst aan de bak bij een schot van Hamza Mehrach. Kort daarna komt Bas Overbeek goed door, maar binnen de 16 meter wordt hij hard maar fair door de sluitpost afgestopt. Weer even later wordt een vrije trap van Joris van den Ban door diezelfde doelman nipt over de lat getikt. De grootste kans voor Olympia in het eerste bedrijf komt na een half uur. Soefjan maakt een actie op links en levert een prima voorzet af op Laurens. Die wordt kort voor het doel aangetikt en schiet daardoor over, maar de leidsman ziet hier geen strafschop in. Daarna is BMT nog gevaarlijk en Olympia komt twee keer goed weg. Na een mooie BMT aanval wordt de bal van dichtbij ingeschoten, maar via de onderkant lat stuitert de bal terug het veld in. En er is geroep om een strafschop bij een  vermeende handsbal van Mick van der Kaa, maar ook hier laat de leidsman doorspelen. Zo gaan we rusten met 0-0, maar hebben we wel een aantrekkelijke wedstrijd gezien.

Na de theepauze is er direct een grote kans voor Olympia. Na een hoekschop belandt de bal via Laurens bij Nick Ottevanger die zijn inzet net over het BMT doel ziet gaan. De bezoekers proberen wel aan te vallen, maar stuiten telkens op een onverzettelijke Olympia verdediging en er komt aanvallend steeds meer ruimte. Tien minuten na rust wordt daar optimaal van geprofiteerd. Er is een snelle uitval via Soefjan, die weet Hamza te bereiken en na wat gegoochel komt de bal bij Laurens die binnen schiet voor de 1-0. Niet veel later wordt Soefjan weer op snelheid weggestuurd. Binnen de 16 meter wordt hij onderuit gehaald door de BMT doelman en dus gaat de bal op de stip. Soefjan neemt de strafschop zelf maar zijn inzet belandt op de vuisten van de doelman en dus blijft het bij een minimale voorsprong. Er komen wat wissels. De onverzettelijke Fokko en Bas worden geblesseerd vervangen door Erwin van der Wal en Oudie Karmouma. Maar ook zij zitten gelijk goed in de wedstrijd en winnen hun duels. Tien minuten voor tijd komt dan de bevrijdende tweede treffer. BMT valt aan als Erwin van der Wal een cruciale bal onderschept vlak buiten de Olympia 16 meter. Via Glenn Heuvelman wordt Joris vervolgens in de diepte gestuurd. Die houdt prima het overzicht en biedt Hamza de kans om de 2-0 binnen te schieten. Daarmee is het duel gespeeld en zo worden drie belangrijke punten bijgeschreven.

Door deze overwinning stijgt Olympia naar de 7e plaats op de ranglijst en wordt eindelijk weer een plaats in het linkerrijtje ingenomen. Aanstaande zondag volgt het uitduel tegen DOSKO in Bergen op Zoom dat een plaats hoger staat. Op 24 maart is er dan een uitduel bij GLZ Delfshaven. De volgende thuiswedstrijd is pas op zondag 7 april tegen Rood Wit Sint-Willebrord.

Olympia 2 verliest vandaag met 1-4 van Quick 2. De overige wedstrijden werden afgelast.

Terug