Doelpunt in slotminuut zorgt voor uitzege bij VELO

Behalve de sportieve eer staat er niet veel meer op het spel voor Olympia in de laatste competitiewedstrijden. De vijfde plek in de eindstand zou wel weer net iets beter zijn dan voorgaande seizoenen. Voor rust is Olympia wat sterker dan hekkensluiter VELO en met een fraaie goal wordt het 0-1. Na rust is de thuisploeg sterker en uit een strafschop wordt het 1-1. Zo lijkt het ook te eindigen tot Laurens Bogaard in de slotminuut toch de winnende 1-2 maakt.Olympia start vandaag met jeugdspeler Dani Swets in de basis en hij maakt hiermee ook gelijk zijn debuut in de hoofdmacht. Olympia is voor rust wat beter dan VELO al duurt het even voordat er echte doelkansen te noteren zijn. Halverwege de eerste helft is er een grote kans voor Laurens, maar zijn schot gaat over het VELO doel. Ook zijn er wat schietkansen voor Hamza, maar ook hij mikt te hoog. Na een half uur spelen komt Olympia op 0-1 na een mooie aanval. Dani Swets speelt zich voorin goed vrij en bedient de doorlopende Joris van den Ban. Die zorgt met een fraai stiftje voor de 0-1. Vlak voor rust wordt het bijna nog 0-2 als Erwin van der Wal op links doorkomt en een strakke voorzet aflevert. Dani duikt op tijd op voor het doel maar zijn inzet gaat net langs de verkeerde kant van de paal.

Na de theepauze is VELO meer in balbezit en is het de betere ploeg zonder echt veel kansen te creëren. Wanneer gevaar dreigt is doelman Robbert Dols steeds alert. Ook wordt Robbert een keer geholpen door de doelpaal. Een kwartier voor tijd komt VELO dan toch op 1-1 uit een strafschop die wordt toegekend wegens vermeend duwen binnen de 16 meter. Zo lijkt het duel ook te eindigen tot de ingevallen Leander Chatoui de bal in de slotminuut nog een keer van rechts kan voorgeven. De bal komt voor de voeten van Laurens Bogaard, die niet aarzelt en uit de draai de 1-2 binnen schiet. Er wordt dan nog afgetrapt, maar direct daarna klinkt het slotsignaal van de prima leidsman.

Door de overwinning klimt Olympia naar 6e plaats met evenveel punten als nummer 5 Spartaan’20. De Rotterdammers komen aanstaande zondag op bezoek in Gouda en dat is laatste thuiswedstrijd van het seizoen (aanvang 14.00 uur).

Olympia 2 speelt met 3-3 gelijk bij TOGB. Ook het 2e speelt aanstaande zondag thuis tegen Spartaan ’20 en het heeft aan een punt dan genoeg om zich veilig te spelen in de reserve hoofdklasse (aanvang 12.00 uur). 

Olympia 3 wint met 1-4 bij DSO en pakt daarmee het kampioenschap! Felicitaties aan de 'oude meesters' die het kampioenschap zondag gaan vieren in Gouda rond het thuisduel tegen Nieuwerkerk (aanvang 14.30 uur). 

De Olympia vrouwen gaan met 5-1 ten onder in en tegen het Brabantse Gilze.

Terug