Olympia in ondertal knokt hard, maar verliest nipt bij TOGB
Olympia start sterk maar komt na een foute terugspeelbal met 1-0 achter en komt ook al snel met een man minder te spelen. Het wordt dan 2-0 na een half uur spelen. Daarna wordt er keihard gewerkt door Olympia en het creëert ook nog wat kansen. Twintig minuten na rust wordt de aansluitingstreffer ingekopt uit een hoekschop. Maar verder dan de 2-1 komt Olympia niet.

Met de straffe wind en voortdurende regenval staan we vandaag langs de lijn niet helemaal tot ons genoegen in Berkel. Olympia heeft een sterke start en komt in de eerste tien minuten driemaal gevaarlijk voor het doel van de gastheren Tot Ons Genoegen Berkel. Dan zijn er een paar ongelukkige minuten voor de Gouwenaren. Eerst wordt een terugspeelbal van Erwin van der Wal onderschept door de snelle rechterspits. Er volgt een scrimmage waarin de arbitrage constateert dat de bal de doellijn helemaal heeft gepasseerd. Zo komt TOGB tegen de veldverhouding in op 1-0. Even later wordt de snelle TOGB linkerspits diep gestuurd. Captain Glenn Heuvelman grijpt in met een overtreding en kan met een directe rode kaart vertrekken. De thuisploeg komt daarna goed weg als een harde charge op het middenveld slechts met geel wordt bestraft. TOGB is dan wat sterker en komt na een half uur spelen op 2-0. Na een aanval over links wordt de bal bezorgd bij een volledig voor de goal vrijstaande speler. Die weet met het buitenkansje wel raad en schiet raak. Even later is Olympia gevaarlijk als Soefjan de Koning een vrije trap vanaf grote afstand verrassend op doel schiet. De TOGB doelman weet knap te redden. Hoofdtrainer Danny Mulder heeft dan een tactische wissel en brengt Stefan Spaan voor Hamza Mehrach. Tot de theepauze verandert het spelbeeld niet en zo gaan we rusten met 2-0.

Na rust komen Robbert-Jan Bosscha en Dani Swets voor Soefjan en Jesse Branderhorst. De verwachting is dat TOGB de score verder zal opvoeren in het tweede bedrijf. Maar het loopt anders.  Olympia speelt met een geweldige inzet en het is niet te zien dan het een speler minder heeft. Er wordt scherp verdedigd onder leiding van Mick van de Kaa en voorin sleuren Joris van den Ban en Robbert-Jan en houden vier man bezig. Twintig minuten na rust komt dan de verdiende aansluitingstreffer. Het begint met een prima aanvallende combinatie met Mick, Joris en Robbert-Jan maar de bal kan tot hoekschop worden verwerkt. Uit die hoekschop duikt Fokko Bruning bij de tweede paal op en hij kan de 2-1 aansluitingstreffer binnen koppen. Olympia blijft geloven in een verrassend resultaat en TOGB kan voetballend maar weinig laten zien. Er zijn wel wat kansen voor de thuisploeg, maar doelman Robbert Dols grijpt steeds prima in. Zo blijft het toch spannend tot het laatste fluitsignaal van de leidsman. Maar het blijft 2-1, ook al is Olympia daarmee ook wel een beetje morele winnaar.

Aanstaande zondag 13 oktober speelt onze hoofdmacht om 14.00 uur thuis tegen het Rotterdamse Spartaan ’20 en we zien u graag weer op ons fraaie sportcomplex.

Olympia 2 speelt ook bij TOGB en verliest met 5-2. Olympia 3 loopt ook tegen een nederlaag op van 3-2 bij Meeuwenplaat. Het enige dagsucces komt van de Olympia vrouwen die bij Aurora in Werkhoven een 0-3 overwinning boeken.

Terug