Olympia dichtbij resultaat tegen koploper DHC
In het eerste bedrijf heeft DHC wat meer balbezit maar er zijn weinig doelkansen te noteren. De eerste mogelijkheid voor DHC is wel gelijk raak voor 0-1. Na rust neemt Olympia initiatief en komt op 1-1. Beide teams spelen voor de winst en DHC komt op 1-2. Olympia krijgt kansen op treffers maar weet die niet te benutten. Zo staat het opnieuw met lege handen.

Het bezoekende Delfia Hollandia Combinatie heeft alle duels gewonnen en nog geen tegentreffer geïncasseerd en komt vol vertrouwen naar Gouda. De gasten nemen het initiatief en hebben in de openingsfase veel balbezit zonder gevaarlijk te worden. Na een kleine twintig minuten lukt het DHC voor het eerst om een opening in de Goudse defensie te vinden en het is meteen raak. Er wordt een vrijstaande speler gevonden binnen de 16 meter en die schiet raak voor de 0-1. Bij Olympia wordt de geblesseerde Soufiane Chairi al snel vervangen door Mo Belali die net als vorige week een prima indruk maakt. Olympia herpakt zich en er wordt hard gewerkt. Hamza Mehrach is steeds goed aanspeelbaar en de wedstrijd is meer in evenwicht. Na een half uur spelen is Olympia dicht bij de gelijkmaker. Rechtsachter Tom de Joode komt goed door maar ziet zijn schot net voorlangs gaan. Zo gaan we rusten met 0-1.

Na de pauze heeft Olympia het initiatief en zoekt meer de aanval. Dat resulteert na tien minuten in de verdiende gelijkmaker. Soefjan de Koning komt goed door over links en behoudt het overzicht. De bal komt bij Jesse Branderhorst die binnen kan schieten en het is 1-1. Even later komt Olympia bijna op voorsprong. De DHC doelman moet een vrije trap van Soefjan loslaten maar Glenn Heuvelman kan net niet binnen tikken. Direct daarna is er een vrije trap voor DHC die goed wordt ingeschoten, maar Robbert Dols weet knap redding te brengen. Beide teams zoeken de aanval en dat maakt de wedstrijd boeiend. Twintig minuten voor tijd schiet Mo van rechts net over het DHC doel. En dan is het aan de andere kant wel raak. Na een Delftse aanval over rechts wordt de vrijstaande spits gevonden die van dichtbij hard binnen schiet en het is 1-2. Olympia brengt met Dani Swets voor Stefan Spaan een extra aanvaller en zet weer aan. Vlak voor tijd is er nog een kansrijke situatie als Soefjan op links goed doorkomt. Maar het vervolg is geen schot en geen voorzet en de bal verdwijnt over het doel. Zo eindigt de wedstrijd met een minimale nederlaag, maar wel in de wetenschap dat er hard gewerkt is en bij vlagen goed gevoetbald. En dan kan het niet lang duren of de punten gaan ook komen.

Aankomende zondag 3 november speelt Olympia uit bij vv Hillegersberg dat tot nu toe een punt meer gehaald heeft dan Olympia. Een belangrijke wedstrijd dus voor de stand op de ranglijst.

Olympia 2 verliest vandaag opnieuw, nu met 2-5 van WIK. Olympia 3 boekt een 10-0 monsterzege op XerxesDZB. De Olympia vrouwen winnen opnieuw, nu met 3-1 van VVIJ.

Terug