• 6 juni: dagboek van een Olympia voorzitter in quarantaine

  7 jun 2022
  |
  • 0
 • Tsja, soms loopt het niet allemaal zoals gepland als voorzitter van Olympia.

  Zoals gisteren aan de start van een volle dag met een mooi spannend en feestelijk programma. Na het vroege opstaan eerst een corona zelftest alvorens af te reizen naar Ridderkerk om het O12 team de finale om de Sir Winston Cup te zien spelen. Dat was het plan. Maar de wat bange vermoedens komen uit, positief getest, net als echtgenote Wilma de avond ervoor na terugkomst uit Parijs. Oké, dat verandert de planning nogal. Geen mooiste Olympia dag van het jaar en geen festiviteiten dus. Snel telefonisch overleg met Gaby Dols om het programma door te nemen en veranderingen te maken. Informatie over de ‘meest waardevolle speler’ verkiezingen op papier gezet en Gaby en Orbo Verschuur (toppers!) zijn bereid die uitreiking over te nemen. Ondertussen komt het bericht binnen dat O12-1 de finale met 7-1 heeft gewonnen, een prachtig slot van een al heel mooi en succesvol seizoen voor de mannen van Paul Spijkerman en Hans van der Elburg. Die later op de dag ook nog samen met de andere Olympia kampioensteams mooi worden gehuldigd.

  En dan de belangrijke laatste competitiewedstrijd van Olympia 1. Radio Gouwestad wordt aangezet en er is al een mooie voorbeschouwing van razende reporter Peter Kool vanaf de Olympia tribune. Er wordt gesproken van een echte voetbalsfeer, een overvolle tribune en volop spanning. Omdat we dicht bij het Olympia sportcomplex wonen krijgen we al wat mee van de start van de wedstrijd, aangevuld met beelden van de sfeeractie op Instagram. Maar eerst een minuut stilte voor Stan de Ruiter, met dank voor zijn mooie aanwezigheid, inzet, betrokkenheid en gezelligheid bij de club. De gedachten zijn ook bij onze clubgenoot Johan Kraeima die na een fietsongeval al te lang op de IC in Luxemburg verblijft.

  Het blijft daarna lang stil vanaf Olympia op radio Gouwestad, op andere velden vallen al wel de eerste doelpunten. Dan horen we, tijdens het nieuws van 15.00 uur, opeens een enorm gejuich vanaf de Olympia tribune. Dat moet dus goed nieuws zijn. En ja hoor, er wordt overgeschakeld naar Peter Kool die bevestigt dat Hamza uit een hoekschop de 1-0 binnen heeft geschoten, een terechte voorsprong voor een beter Olympia is het verhaal. Na rust is er snel opnieuw een stormachtig gejuich te horen en de 2-0 door Joris van den Ban wordt gemeld. En niet veel later de 3-0 door een eigen doelpunt. Dat kan niet meer stuk toch………. Live in de uitzending pakken we dan ook nog de 4-0 mee, door invallers Sylvo Jager en Lucas Min verzorgd. En dan het eindsignaal, met dank aan Radio Gouwestad voor de mooie reportage, en de wetenschap dat handhaving is gelukt en de overstap naar de zaterdag op 1e klasse niveau wordt gemaakt. Winst was noodzakelijk, want ook Rood Wit en Zwervers winnen zodat we één punt voor blijven. Ook de 3-3 gelijkmaker tegen Zwervers vorige week van Hamza blijkt goud waard te zijn geweest…………

  Een knap resultaat voor hoofdtrainer Raymond Hageraats en zijn team, vooral na de winterstop werd er vaak goed voetbal gespeeld en de spelersgroep heeft er elke wedstrijd hard voor geknokt en als collectief de punten gepakt. Einde van een tijdperk ook, van 136 jaar voetbal van het vlaggenschip op zondag. Het belooft wel een mooie en meer regionale competitie te worden volgend seizoen op zaterdag in de 1e klasse met wellicht het XerxexDZB van Tom Rietberg, wat bekende clubs uit dit seizoen, DCV er ook bij en DONK en Spirit nog in de nacompetitie voor promotie. Afscheid van doelman Robbert Dols, zovele jaren de karakteristieke vaste sluitpost van Olympia 1. En afscheid van Stefan Spaan na 17 jaar selectievoetbal. En van Eric Gorter, de zeer betrokken elftalleider, ook al zo lang actief in die drukke rol.

  Maar ook mooi om te zien dat er weer een hele generatie nieuw talent aankomt. Talent van het jaar Jip Kolenbrander, en andere jongelingen Tim Ratsma, Mo Irezzi, Sylvo Jager en Lucas Min braken dit jaar door. Vanuit de O19 zagen we Olivier van den Berk, Robin Spaans en Mischa van Vliet regelmatig al in het 1e elftal in actie ook al in de basiself. Allemaal jongens van de club die een mooie groep vormen en goed op sleeptouw worden genomen door de wat oudere spelers. Met keeper Robbert Dols dus. En met de onverzettelijke aanvoerder Glenn Heuvelman en mede verdedigers Rick van den Berg, Tom de Joode, Niels Harfterkamp, Stefan Spaan en Mito Achibani. De creatieve middenvelders Joris van den Ban en Nadir Mohandis, en met de vandaag ongrijpbare aanvallers, winnaar van de gouden schoen 2021/2022 Hamza Mehrach, Dani Swets en hun aanvalsmaatje Mo Belali die helaas naar CVV Zwervers vertrekt. Hoofdtrainer Ramon Hageraats vertrekt na twee seizoenen onder lastige omstandigheden met ‘missie volbracht’ en dus  opgeheven hoofd naar CVC Reeuwijk. Aan zijn opvolger Frank Bloemheuvel de schone taak om met de jonge, talentvolle en hechte spelersgroep weer verdere stappen te maken.

  Na het eindsignaal en de fraaie overwinning kan het feest dus losbarsten. Het sfeerteam heeft de kantine schitterend versierd en voor een mooi feestprogramma gezorgd. Restaurant Bij Ons zorgt voor de inwendige mens en via instagram (leve de social media) zien we dat zanger Irvine iedereen op de dansvloer weet te krijgen. Ook worden de ‘meest waardevolle spelers’ van het afgelopen seizoen van alle vijfentwintig teams van O17 en ouder. Op afstand kunnen we meekijken met de uitreiking via een mooie fotoserie van de onvermoeibare Esther van Zutphen. Wilma en ik krijgen diverse berichten over de supersfeer in het clubhuis en de geslaagde ‘oud & nieuw’ viering, alle credits naar de sfeer- en barcommissie! Tegen 23.00 uur wordt de feestdag afgesloten met een prachtig vuurwerk, ook goed te bewonderen vanuit onze huiskamer. Zo kwam er een eind aan een lange en mooie Olympiadag, en een mooi begin van het 137e jaar van onze mooie club. Op afstand in quarantaine toch nog heel wat meegekregen van deze dag, maar één keer op deze manier lijkt me meer dan voldoende………

  Heel veel dank aan alle vrijwilligers die deze mooie seizoen afsluiting mogelijk hebben gemaakt. Na twee coronajaren zonder festiviteiten hebben we gelukkig gezien dat Olympianen het feestvieren nog niet verleerd zijn. Het seizoen is nog niet helemaal afgelopen. Aanstaande zaterdag 11 juni speelt kampioen JO19-1 om 14.45 uur thuis een belangrijke promotiewedstrijd tegen RKDEO JO19-1. Bij winst volgt promotie naar de landelijke divisie. Dus laten we nogmaals voor een volle tribune zorgen!. Op 20 juni staat de Algemene Ledenvergadering op het programma. En op 25 & 26 juni de 25e editie van het Olympia pupillenkamp. In juli volgt dan de ZomerCup 2022 7x7 competitie voor onze recreatieve zaterdag en zondag seniorenteams.

  Edo Neefjes, voorzitter

   

  Voor komend seizoen staan nog een aantal belangrijke vacatures open: https://www.gcfc-olympia.nl/vacatures. Het wordt een druk seizoen met op zaterdag een overvol programma vanwege de overstap van de heren selectieteams van zondag naar zaterdag. Dus alle hulp is nodig om alles goed te laten verlopen. Laten we er samen voor zorgen dat alle posities bij de start van het nieuwe seizoen zijn ingevuld, dus we horen graag van je!