nl-NLen-US
  • Clubhuis2
  • Stoeltjes
  • Jeugd sep 17

Mulder MazdaWelkom bij Olympia!

GC&FC Olympia is opgericht op 1 juni 1886 en een van de tien oudste voetbalverenigingen van Nederland. De club heeft ruim 900 leden. We beschikken over een prachtige duurzame accommodatie en drie wedstrijdvelden. Naast competitievoetbal voor 43 jeugd- en 10 seniorenteams m/vr biedt Olympia voetbal voor spelertjes onder 7 jaar (Voetbalschool), 35+ (recreatief 7 vs 7), walking football (60+), jeu de boules, een wandelgroep en heel veel traditionele en nieuwe (maatschappelijke) activiteiten voor leden, de businessclub en niet leden. 

Op deze website informatie over wie we zijn, wat we doen en hoe u ons waarvoor kunt bereiken. En nieuwsberichten. U kunt ons ook vinden op social media:

ROUTE

CONTACT

LID WORDEN

WEDSTRIJDEN

AGENDA

TRAINING

Nieuws en mededelingen

03

Het grote interview met Michel Heuvelman - part 1

Schoonmaakbedrijf Heuvelman neemt na een recordperiode van 14 jaar afscheid als hoofdsponsor van Olympia. Een bedank feestje is door corona opgeschort, maar we blikken in een interview al vast terug op die 14 jaar hoofdsponsor en de geschiedenis van het bedrijf met een van de directeuren, Michel Heuvelman, die tevens bestuurslid commercie is en blijft. 

Lees verder03

Het grote interview met Michel Heuvelman - part 2

In interview part 1 de geschiedenis van het Schoonmaakbedrijf Heuvelman en ruim 20 jaar Olympia vanuit de ervaringen van Michel als vader van een speler en vrijwilliger bij de club. In interview part 2 legt Ton Molenaar Michel 11 keuzes voor ...

Lees verder27

Kopij voor de nieuwsbrief van juli

Geen pappa/mamma - spelers wedstrijdjes met supporters er omheen, geen barbecue op het terras, geen drankje aan de bar om de vrijwilliger voor zijn/haar inzet te bedanken of om de zomer in te luiden met je voetbalmaten. Door corona is ook de afsluiting van dit seizoen anders dan anders. Vandaag bedankten een aantal jeugdleiders hun spelers voor het plezier met elkaar en hun inzet, zoals op de foto leider Leon van den Berg met team JO9-4.  Als je een leuke foto met een paar regels tekst hebt over de afsluiting van het seizoen met jouw team of in jouw werkgroep/commissie, die je met andere Olympianen wilt delen, stuur die dan per e-mail naar: redactie@gcfc-olympia.nl voor de nieuwsbrief van juli. Ook laatste nieuwtjes, voorstellen van nieuwe commissieleden, of delen van een nog in te vullen vacature met een beknopte omschrijving zijn welkom! Stuur je kopij voor 8 juli!

Lees verder26

Teamindeling jeugd seizoen 2020/2021

Voor het komend voetbalseizoen is de teamindeling bij de jeugd bekend. Uitgangspunt voor deze teamindeling is om iedereen zo veel mogelijk op zijn of haar eigen niveau te laten spelen. Dat geeft het meeste plezier en ontwikkeling. De teamindeling is het resultaat van wat coaches en teamleiders gedurende het seizoen zien en van wat trainers en het Hoofd Jeugdopleiding en de Technisch Coördinator Junioren en Technisch Coördinator Pupillen zien gedurende de trainingen. De teamindeling wordt vastgesteld door het Hoofd Jeugdopleiding in samenspraak met de managers junioren en pupillen en de jeugdvoorzitter. 

Lees verder22

Interview met Olympiaan Tjerk Rook

Tjerk Rook (29) is dit seizoen trainer/coach van JO19-1, het vlaggenschip van de jeugdopleiding. Ook dit jaar stromen een aantal spelers door vanuit JO19-1 naar de zondagselectie. Seizoen 2019-2020 is (voorlopig) voor Tjerk het laatste seizoen in zijn trainersloopbaan. Een trainersloopbaan, die Tjerk begon als A-junior bij een D-jeugdteam.

Lees verder08

Vrouwen 1 gefeliciteerd! Terug in de 2e klasse

Vanmiddag kwam het verlossende telefoontje van de KNVB: Vrouwen 1 keert komend seizoen terug in de 2e klasse! Anna, Chaneequa, Deborah, Dina, Echica, Fleur, Hester, Ilse, Iris, Kim, Linda, Lisa, Marieke, Marielle, Michelle, Rianne, Roa, Roos, Shavonne, Sonja, Stef, trainers/coach & leider Rob en Jacco, assistent scheidsrechter Ramiz en shirtsponsor Jack Styles: van harte gefeliciteerd!!!

Lees verder06

Vacature trainer JO19-1

Voor ons O19 1 selectieteam zijn wij opzoek naar een ambitieuze en stevige trainer. 
We zijn we op zoek naar een ambitieuze en ervaren trainer (ervaring op divisie of hoofdklasse-niveau is een pré) die onze talentvolle spelers voorbereidt op de stap naar de seniorenselectie. Een trainer die de spelers een stap verder brengt op vooral mentaal, tactisch en fysiek niveau en op het vlak van samenwerken en samen presteren. Je hebt overwicht, maar bent ook sociaal vaardig, waardoor er met plezier wordt gevoetbald. Je bent minimaal in bezit van TC 3. 

Van de beoogde groep van 18 spelers speelde een groot deel afgelopen seizoen ook Hoofdklasse O19. De promotie poule is toen net gemist, dus ook komend seizoen voldoende mogelijkheden. De training is op dinsdag en donderdag van 18.30 tot 20.00 uur en wedstrijden worden gespeeld op zaterdag. 

Lees verder voor de volledige vacature tekst.

Lees verder05

Trainingsschema vanaf 8 juni ’20

De herstart van trainingen de afgelopen weken is goed verlopen. Mede dankzij de inzet van onze technische staf, trainers, veldbegeleiders en enthousiaste spelers. Dank daarvoor! Met deze aanpak gaan we ook in de periode 8 juni tot en met 2 juli bij Olympia trainen.

De versoepeling door het rijk en de gemeente vanaf 1 juni jl. geeft iets meer ruimte. Zo hoeft de jeugd van 13 tot en met 18 jaar niet langer 1,5 meter afstand te houden in de training. En is het mogelijk om onderling binnen de club partijen te spelen. De komende weken is er voor ieder jeugdteam minimaal 1x per week een training. Voor selectieteams O10, O11 en O12 zijn er twee trainingsmomenten. Bij de juniorenteams is de trainingstijd voor een aantal teams verruimd. Ga in het aangepaste trainingsschema na wat jouw trainingstijd is vanaf maandag 8 juni.

Het aangepaste trainingsschema (jeugd en senioren) vind je hier: Corona trainingsschema juni 2020 - website.pdf

Lees verder05

Eddy Souisay neemt na 6 jaar afscheid van Olympia

Eddy Souisay neemt na 6 jaar afscheid van Olympia als technisch coördinator junioren voor niet-selectieteams. Een blik terug in een interview naar zo’n 60 jaar actief zijn in het voetbal. 

Na jaren actief te zijn geweest als trainer, besluit Eddy in 2014 een sabbatical te nemen, eventjes geen voetbal. En toen belde Carl Flux, die Paul Spijkerman na vier jaar als Olympia Hoofd Jeugdopleiding was opgevolgd. “Hé Eddie, heb je nog iets te doen? Kom je hier? Als onze technisch coördinator voor junioren?” 

Lees verder27

CLUBKLEDING

Omdat een fysieke winkel van onze kledingleverancier 100% Voetbal niet meer in Gouda is gevestigd (het filiaal op de Zeugstraat is gesloten), zal met ingang van het nieuwe seizoen Olympiakleding alleen via een ledenwebsite kunnen worden besteld. Op dit moment is men druk bezig deze website in te richten. Zodra de site operationeel is, brengen wij u hiervan op de hoogte.

Commissie beheer clubkleding

Lees verder15

Interview met Stan en Marco de Ruiter

“Wat hebben we gelachen …” Dit is de rode draad door het interview dat ik met Stan en Marco de Ruiter op woensdag 13 mei 2020 heb. Stan vertelt met zijn kenmerkende Rotterdamse accent en droge voetbalhumor de ene na andere anekdote uit zijn 43 jaar bij Olympia. Als het clubhuis weer open is, zou ik hem zeker trakteren op een kopje koffie of een drankje om die verhalen uit zijn eigen mond te horen. Zoon Marco is even over vanuit de USA. Daar woont hij al 11 jaar en is hij technisch directeur bij Sparta United in Salt Lake City. Een Olympiaan in den vreemde.

Lees verder12

Contributie betalen met je Rotterdampas (kindpakket) en verplichte sportkleding via Kinderfonds Brede School

Leden van Olympia in de leeftijd van 4 t/m 17 jaar, waarvan de ouders/verzorgers een laag inkomen hebben (tot 120% van de bijstandsnorm), kunnen via twee tegoedbonnen op het kindpakket op de Rotterdampas de contributie (= het lidmaatschapsgeld) van Olympia betalen. Daarnaast kan voor verplichte wedstrijdkleding door deze ouders mogelijk een beroep worden gedaan op het Kinderfonds van de Brede School. Hoe werkt dit?

Lees verderSpeel mee in de Vriendenloterij
en steun Olympia!

 

 

 

Antonius College GoudaAntoniusmavo XLAgenda
Rabobank Hollandse IJssel sponsorfiets/wandeltocht
Start Date/Time: Saturday, September 14, 2019 9:00 AM (UTC+01:00) Amsterdam, Berlin, Bern, Rome, Stockholm, Vienna
End Date/Time: Saturday, September 14, 2019 5:00 PM (UTC+01:00) Amsterdam, Berlin, Bern, Rome, Stockholm, Vienna
Recurring Event: One time event
Importance: Normal Priority
Category:
Location:
Description:

Samen geld verdienen voor Olympia. Bericht van de Rabobank:

Voor wie?
Speciaal voor verenigingen, stichtingen en scholen in de Krimpenerwaard en Gouwestreek organiseren wij (= Rabobank) op zaterdag 14 september 2019 een sportieve dag. Tijdens deze gezellige dag kunnen verenigingen, stichtingen en scholen een financiële sponsorbijdrage bij elkaar fietsen en wandelen.

Hoe werkt het?
Hollandse IJssel in Beweging werkt heel eenvoudig. Voor elke deelnemer die de hele route aflegt stort Rabobank Hollandse IJssel € 10,- (wielrenroute Sponsorfietstocht), € 5,- (fietsroute Krimpenerwaard en 30 km Sponsorfietstocht) of € 3,50 (wandelroute, kinderroute en survivaltocht) op de verenigingsrekening. Het maximaal te verdienen bedrag per vereniging, stichting of school is € 750,-.

Meer informatie volgt in de lokale kranten en op onze website.

Created by wilma neefjes On Tuesday, July 23, 2019 5:24 PM

Bekijk de complete Agenda voor alle gebeurtenissen op Olympia.

LEDENADMINISTRATIE

Gegevens gewijzigd of een vraag?
Ga verder

VRIJWILLIGERS

Wat kan ik doen voor de vereniging?
Ga verder

BUSINESSCLUB OLYMPIA

In een ontspannen sfeer netwerken?
Ga verder

SPONSORING

Door samenwerking elkaar versterken!
Lees meer


Laatste tweets
VI Voetbalnieuws