View Archive

Entries for January 2013

30

Olympia doet zichzelf tekort tegen HBS

Olympia doet zichzelf tekort tegen HBS">

Het was voormalig topscorer Harry van der Laan die de aanvallers er tijdens zijn kortstondige rentree bij Olympia nadrukkelijk op wees. ‘Voor de goal van de tegenstander moet je uiterst sober en efficiënt zijn. En ieder kans moet tussen de palen.’ Het klinkt als een kinderlijke les, maar met deze wetenschap in het achterhoofd had Olympia topklasser HBS wel uit het bekertoernooi gestoten. Van der Laan maakte overigens in 409 wedstrijden in het betaald voetbal 241 doelpunten.

Lees verder29

'Matching' avond vrijwilligers

Zoals bekend is de Vrijwilligerscommissie (VWC) van Olympia druk doende haar beleid verder handen en voeten te geven. Speerpunt van dat beleid is natuurlijk waar het uiteindelijk echt om te doen is en dat is werven, begeleiden en matchen van vrijwilligers onder het motto “binden en verbinden”. In dat kader organiseert de VWC op woensdag, 30 januari aanstaande de eerste “matching-avond”.

Lees verder29

Bekerwedstrijd Olympia-HBS gaat door

Vanavond om 20:00 uur gaat de bekerwedstrijd Olympia-HBS door. Steun onze jongens en komt allen kijken vanavond. Olympia is een echte bekerkiller gebleken dit seizoen dus wie weet kan het ook een Topklasser verslaan. De Hagenaars staan onder leiding van voormalig eredivisie-trainer André Wetzel en heeft met Jan Paul Saeijs (oa ADO Den Haag, Roda JC en Southampton) en Jordy Brouwer (Liverpool en ADO Den Haag) spelers met betaald voetbal ervaring in de gelederen.

 

Lees verder28

Training woensdag 30 Januari

Vandaag gaan alle trainingen door. Het zal soms druk worden op het kunstgras, maar met een beetje aanpassen moet dat lukken.

Paul Spijkerman

Lees verder25

Zaterdag verlichting op de Breevaart

Zaterdag middag en avond zal tijdens en na de Après-Schaats het kunstlicht op de velden aan gaan om langer te kunnen schaatsen op de Breevaart.

Lees verder24

Zondag bar open en Groot Scherm

Als je het zaterdag bij de Après-Schaats gezellig hebt gehad of net hebt gemist is er aanstaande zondag weer een kans. De bar is open vanaf 12.00 uur (algehele afkeuring voetbalprogramma). Olympia-leden en aanhang kunnen op groot scherm tevens de wedstrijden Vitess-Ajax en Feyenoord-FC Twente bekijken.

Lees verder24

Zaalvoetbal jeugd zaterdag 26 Januari

Ook dit weekend is al het amateurvoetbal afgelast. We hebben geprobeerd alternatieven te vinden in de zaal en dit is voor een groot gedeelte gelukt. Helaas zijn er nog sommige elftallen waarvoor het niet is gelukt,maar bij een volgende afgelasting zijn zij de eerste die een alternatief krijgen. De teams zijn verdeeld over verschillende zalen en tijden en hebben al bericht hierover gehad, voor de zekerheid nog een overzicht met zalen en tijden.

Paul Spijkerman

Lees verder21

Après Schaats bij Olympia!

Na het geweldige succes van afgelopen jaar organiseren we aanstaande zaterdag 26 januari vanaf 15.30 uur weer een evenement Après-Schaats in de bar van Olympia.

Lees verder20

Training afgelast

De winter blijft in het land en de velden vooralsnog onbespeelbaar. Dus de trainingen van de rest van de week zijn afgelast. We zijn bezig voor alternatieven voor komende zaterdag echter zijn wij niet de enige club die dit probeert. Let dus op mail of site of er komende zaterdag iets te doen is.

Paul Spijkerman

Lees verder17

Bekerloting bekend

Bekerloting bekend">
Hoewel de afgelopen dinsdag afgelaste bekerwedstrijd tegen HBS nog moet worden gespeeld, heeft de KNVB gisteravond alvast wel de loting voor het vervolg van het bekertoernooi verricht. Als Olympia op 29 januari, de nieuwe datum voor het duel, wint van HBS dan komt het in de 1/8 finale op 26 februari uit tegen de winnaar van Capelle - Nieuwenhoorn.

Lees verder15

Ajax - Feyenoord op groot scherm !

Zondag 20 januari met als aanvang 14.30 uur zal de klassieker Ajax - Feyenoord te zien zijn op groot scherm in de bar van Olympia. Kom lekker kijken.

Lees verder14

Training woensdag 16/donderdag17 Januari Afgelast

 De velden zijn onbespeelbaar en dus zijn de trainingen afgelast voor de rest van de week. 

Paul Spijkerman

Lees verder09

Trainingskamp Tenerife (3)

De geplande aquagym dinsdagmorgen kwam helaas door omstandigheden te vervallen. In plaats daarvan werd een flinke wandeling uitgezet door Bart Jan, onze fysio. Zo hebben we dus ook nog wat van de omgeving gezien, waar het voor de groep vanwege alle activiteiten nog niet toe was gekomen.

Lees verder07

Trainingskamp Tenerife - update

Het went snel. Zomerse temperaturen, prima eten en drinken en een gezellige groep. Tel daar de voetbalfaciliteiten bij op en je hebt de ingrediënten voor een fantastisch trainingskamp.

Lees verder07

Bij Olympia gedragen we ons respectvol en sportief..

Op en buiten het veld: Met het geven van een hand aan de tegenstanders beginnen we met een sportieve wens de wedstrijd.

Zaterdag 12 januari zal het (jeugd)bestuur, de commissie normen & waarden  van Olympia samen met de wethouder voor sport in Gouda Marco Kastelein om 10 uur het officiële startsein geven voor een nieuw sportief gebruik bij de jeugdwedstrijden bij GC & FC Olympia. Alle spelers zullen voortaan een hand geven aan hun tegenstanders en de scheidsrechter(s) en hen een sportieve wedstrijd wensen. 

Lees verder06

Trainingskamp Olympia selectie

De selectie van Olympia is gisteravond aangekomen op Tenerife voor een trainingskamp van een week. Naast de trainingen en een wedstrijd voor zowel het eerste als het tweede team, staan diverse teambuilding activiteiten op het programma.

Lees verder03

Roland van den Ban in dienst bij Olympia

Zoals reeds aangekondigd tijdens de drukbezochte en gezellige nieuwjaarsreceptie zijn we erg blij om aan te kunnen kondigen dat Roland van den Ban per 1 januari 2013 in dienst is getreden bij GC&FC Olympia met een dienstverband voor 30 uur per week.  Roland is voor velen bij de club al een bekend gezicht want hij is al lid sinds 1967! Roland gaat de gecombineerde rol vervullen van verenigingsmanager en organisatie-adviseur jeugdopleiding.

Lees verder01

Eerste paal Olympia nieuwbouw geslagen

Op nieuwjaarsdag heeft het bouwteam van Olympia onder leiding van voorzitter Edo Neefjes de eerste paal geslagen voor de bouw van de nieuwe accommodatie.

Lees verder