View Archive

Entries for January 2020

30

Vernieuwing bij technische staf Jeugd

De Jeugdcommissie is blij dat de samenwerking met Hoofd Jeugdopleiding Jan Chris Kuipers in het seizoen 2020/2021 kan worden voortgezet. Dit zorgt voor continuïteit in onze jeugdopleiding, waarin de ontwikkeling van individuele spelers en met plezier voetballen centraal staan. 

Eddy Souisay zal na dit seizoen niet langer de rol van Technisch Jeugdcoördinator vervullen. Vanuit Olympia willen we deze rol anders  invullen dan nu gebeurt. Eddy heeft als Technisch Jeugdcoördinator (TJC) met enthousiasme veel jeugdspelers en hun leiders/coaches ondersteund bij de wekelijkse trainingen. En dat blijft hij doen tot eind van dit seizoen. Mogelijk dat Eddy zijn kennis en ervaring voor Olympia in wil blijven zetten als trainer. Op deze  plaats willen we Eddy alvast bedanken voor zijn jarenlange inzet als TJC voor de Olympia-jeugd.  Aan het eind van het seizoen zullen we daar op een passend moment zeker nog bij stilstaan. 

 

Lees verder30

Vacature Technisch Jeugd Coördinator

Wij zoeken voor het nieuwe seizoen een enthousiaste Technisch Jeugd Coördinator.

ONTWIKKELING CENTRAAL
GC&FC Olympia uit Gouda is een vereniging waar de ontwikkeling van de individuele speler centraal staat. Van trainers wordt verwacht dat ze spelers vooruit helpen in hun (voetbal)ontwikkeling.

ENTHOUSIASME & VOETBALINHOUD
We zijn op zoek naar een zelfstandige enthousiaste technisch coördinator met voetbalinhoud, die kan organiseren, die met plezier & gemak communiceert met kinderen van 6 t/m 18 jaar en graag trainers en stagiares ondersteunt met raad en daad. Daarbij staan ontwikkeling & PLEZIER voorop.

Lees verder27

Wedstrijdsecretaris Jeugd gezocht

Onze Wedstrijdsecretaris Jeugd, Balder Sciarone, heeft aangegeven deze taak niet langer te vervullen. We zoeken om die reden met spoed naar 1 of 2 leden en/of ouders van leden, die deze taak op zich willen nemen. Wil je iets doen voor onze mooie vereniging, ben je flexibel, actiegericht en ben je communicatief en administratief vaardig? Dan is dit misschien iets voor jou! Voetbalkennis is niet nodig, dus is deze taak ook geschikt voor niet-voetballers. 

Lees verder27

Bar woensdag toch open

Sinds september 2019 is de bar op woensdagmiddag open dankzij de hulp van stagiaires van Praktijkschool GSG Het Segment. Aanstaande woensdagmiddag is het studiemiddag op school. In tegenstelling tot het bericht van vanmorgen: de bar is toch open met bezetting door de leerlingen. U bent dus van harte welkom!

Lees verder22

Olympia en Jan Chris Kuipers met elkaar door

Ook volgend seizoen mag Jan Chris Kuipers zich Hoofd jeugdopleding van Olympia noemen. Kuipers en Olympia kwamen een contractverlenging van een seizoen overeen. Daarmee is de sportieve continuïteit in onze de jeugdopleiding ook volgend seizoen gewaarborgd. Jan Chris gaat dan zijn vierde volledige seizoen in na het eerst een half jaar te hebben overgenomen van Carl Flux.

Lees verder18

Nieuw competitieteam vandaag gestart: JO8-5

Het is nog donker. De ontvangst van deze morgen, spelers uit de junioren en zaterdag senioren, hebben de velden al uitgezet met dopjes en met doelen gesjouwd. Langs de lijn bij veld 1 staat een grote groep ouders. Beetje in spanning want hun kinderen spelen vandaag hun eerste wedstrijd in de KNVB competitie voor Onder de 8 jaar. In de derde competitieronde* van dit seizoen start JO8-5 als een team vanuit de Voetbalschool. Spelers uit team Sparta, team Inter, team Heerenveen en team Vitesse doen mee in een combinatie van twee teams per competitiewedstrijd. Een extra uitdaging; zijn ze er klaar voor? 

Lees verder13

Speldendragersbijeenkomst

Gisterenmiddag verzamelden zich in de kantine zo'n 90 Olympianen voor de jaarlijkse speldendragersbijeenkomst. Er werden door de voorzitter met een persoonlijke anecdote 13 nieuwe spelden uitgereikt. Naast of na hun voetbalcarrière zijn deze (oud)voetballers vaak jarenlang actief geweest of nog actief voor onze club. Zoals Bert Keij, die de tweede drager van de speld voor 70 jaar aaneengesloten lidmaatschap is geworden. Nog altijd is Bert bij Olympia te vinden op vrijdagmiddag bij het walking football als trainer. 

Lees verder11

11 januari: Grote Clubactie en O19 toernooi

Het is winterstop. Desalniettemin een vol leuk programma 'thuis' vandaag met twee workshops free running voor lotenverkopers van de Grote Cub Actie, het eerste Stroopwafeltoernooi voor O19-1 teams en tot slot twee wedstrijden voor competitie en Rijnmondcup. De teamprijzen voor de GCA gaan dit jaar naar JO9-5(M) en JO10-3. Zij verkochten als team de meeste loten. Een prachtig totaal bedrag is met de GCA voor spelmateriaal voor jeugd opgehaald. De cheque werd aan voorzitter Edo Neefjes overhandigd. Lotenverkopers en lotenkopers super bedankt! In ons eerste toernooi in 2020 streden de O19-1 teams van RVC'33 en Olympia om de eerste prijs. Het werden penalty's na een tussenstand van 0-0. Ons team van Tjerk Rook en zijn mannen nemen de kampioensbeker mee naar huis. Gefeliciteerd!

Lees verder11

Olympia en hoofdtrainer Danny Mulder niet met elkaar door

Danny Mulder heeft aangegeven volgend seizoen niet door te gaan als hoofdtrainer van Olympia.
Belangrijkste reden is dat Danny op dit moment 7 dagen van de week als trainer/coach op het veld staat.
Dat ervaart hij als een zware belasting en dat wil hij terugbrengen.

Lees verder05

11 januari 1e thuistoernooi 2020 met O19-1

"Het aftellen kan beginnen... Volgende week zaterdag - 11 januari - wordt er om 10.00 uur afgetrapt voor de start van het Stroopwafeltoernooi voor O19 teams bij Olympia. Een toernooi in winterse sferen waar alle Goudse clubs én tevens Haastrecht, Moordrecht en RVC Reeuwijk vertegenwoordigd zijn met het O19-1 team.

Lees verder02

….en de beste wensen voor 2020!

Gisterenmiddag was de Nieuwjaarsreceptie bij Olympia. Olympiaan Cees Besseling geeft een sfeerimpressie:

"De nieuwjaarsreceptie van Olympia was weer een fraaie gebeurtenis. Ongeveer 60 “diehards” (de harde kern van de club) gaven acte de présence. Gelukkig gewoon op 1 januari en daardoor niet in concurrentie met andere nieuwjaarsrecepties. Bij binnenkomst stond een mooie bubbel klaar, een ietwat verdachte bak met, bij nadere inspectie, een heerlijke appelflap/oliebol en een warm welkom van het Bestuur.

Lees verder